Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 31 maart 2003

Mix
Hm, de voorverkoop is al op 7 maart gestart, maar een remix van Bachs Matthäus Passion in de Melkweg kan wel interessant zijn...

Vastgelogd op 17:09

Terugverwijzen (0 reacties)

SARS
De website van de Zuid-Afrikaanse belastingdienst zal deze dagen wel wat meer hits krijgen.

En onderstaand plaatje van die site is ook wat wrang in het huidig' licht.

SARS is going places...

Vastgelogd op 15:33

Terugverwijzen (6 reacties)

Bewondering
Carlo Urbani
Wat is een held? Doodgaan alleen is onvoldoende reden voor die titel. Want volgens die redenering zijn we dan uiteindelijk allemaal voorbestemd tot heldendom.

Nee, omkomen is al wat.

Maar er komen erg veel mensen om tegenwoordig. Van belang is dat je sterft voor een goede zaak. De overwinnaar bepaalt achteraf of de zaak waarvoor je stierf de juiste was.

Los van het slagveld in Irak woedt er een eindje verderop in de wereld ook een oorlog. De arts Carlo Urbani, in dienst van World Health Organisation (WHO), trad als een van de eersten de vijand tegemoet, benoemde hem en bekocht zijn moed met de dood.

De atypische longontsteking SARS [1, 2], een afkorting voor Severe Acute Respiratory Syndrome, wordt bestreden door honderden artsen, wetenschappers en verplegers.

Ze brengen zichzelf vrijwillig in een levensgevaarlijke situatie om de wereld voor onheil te behoeden. Waar de natuurlijke reactie zou zijn om zo ver mogelijk van een infectiehaard te komen, doen mensen als Urbani en al die honderden anderen precies het omgekeerde.

En dat kan ik alleen heldhaftig noemen.

Vastgelogd op 15:29

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 30 maart 2003

Klok
Okee: horloge, klok in keuken, op de magnetron, in de woonkamer, op 't ISDN-toestel, de DECT telefoon, de GSM, de klok op de overloop, het midisetje in de slaapkamer en de wekker.

Zo, ik ben weer op zomertijd overgeschakeld. Was tussen twee en drie vannacht ook nog op het station van Amsterdam, waar ik dacht de magie van 't Verdwenen Uur live te beleven, maar de klokken schoven niet en masse een uurtje op.

Jammer. Nu weet ik nog niet hoe dat proces verloopt.

Vastgelogd op 13:07

Terugverwijzen (3 reacties)


zaterdag, 29 maart 2003

h4x0r
Hm, ik zoek nog werk... maar of deze baan bij het Ministerie van Defensie waar Diederik me over tipte wat voor me is...

"De kennis die wij van u verwachten is met recht divers te noemen [..] Ook inzake het doorbreken van de beveiliging van (publieke) netwerken - zoals internet - heeft u de nodige kennis in huis."

Vastgelogd op 20:18

Terugverwijzen (1 reacties)

Meuh
Ik vind het leuk dat Tonie nog wat doet voor Planet, maar vind het nogal bizar om zijn nieuwe column op "mijn" Computer Planet terug te vinden.

Zoiets zou toch eerder in een Planet Multimedia passen, lijkt me. Nuja, mensen die Tonie's blik op de wereld missen kunnen dus weer opgelucht ademhalen, voor zolang het duurt.

Wel onhandig is dat men vergeet te zeggen hoe vaak Tonie zijn GBJ-jas aantrekt. En ik ben verder benieuwd hoeveel hij er voor vangt, maar dat vraag ik 'm wel privé.

Vastgelogd op 18:08

Terugverwijzen (10 reacties)


vrijdag, 28 maart 2003

Schijf
Aardig, maar prijzig - deze Martian NetDrive Wireless. Een stille, draadloze fileserver om gigabytes aan data op te parkeren. Er zitten geen koelventilatoren in en hij verbruikt ongeveer éénzesde aan stroom dan een gemiddelde desktop PC doet.

Het design is nogal lelijk en videorecorder-achtig, maar je kunt 'm natuurlijk mooi uit het zicht zetten. Ze zijn wel relaxed over aanpassingen. Op de vraag of de NetDrive alleen als fileserver kan dienen of misschien ook wel als webserver, antwoorden ze:

"If you're interested in hacking your NetDrive to do other stuff, send us an email and we'll see about getting you the right info."

Vastgelogd op 00:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Captain....
Fuck, de pilot van Walking With Cavemen gemist.

Vastgelogd op 00:12

Terugverwijzen (2 reacties)

Zee-oorlog
Gerelateerd, en toch ook weer niet: diverse europarlementariërs hebben aangedrongen op een verbod op zogenaamde Low Frequency Active Sonar (LFAS) waarmee onderzeeërs kunnen worden opgespoord.

De laagfrequente signalen die dit systeem benut, zijn tot 200 miljard keer harder (!) dan waar beesten in zee al last van hebben. Walvissen en dolfijnen lopen interne bloedingen, doofheid en longschade op.

Die laatste zeezoogdieren kan de marine ook nog op een andere manier inzetten. Getrainde dolfijnen assisteren de Amerikanen bij het opsporen van mijnen in de haven van Umm Qasr.

Vastgelogd op 00:10

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 25 maart 2003

Two Thousand-Three
Vandaag viel een DVD op de mat waar ik al een tijdje naar uitkeek: Nineteen Eighty-Four, prachtig opgepoetst. Net als het boek vind ik deze filmversie een klassieker, de laatste film van Richard Burton én ook daadwerkelijk in 1984 uitgekomen.

Nineteen Eighty-Four

Natuurlijk bleek Orwells voorspelling niet accuraat, maar de waarschuwing die uit het boek opklinkt is nog steeds van kracht. Sinds de Oorlog Tegen Het Terrorisme - de vijand zonder gezicht! - werd afgekondigd is het boek ook weer verbazend actueel.

Overheden willen tegenwoordig in naam van (staats)veiligheid heel erg veel van hun burgers weten. Het beeld van Big Brother is cliché, maar wel een ijzersterke metafoor.

Het is in ieder geval een uitstekend alternatief voor wat momenteel aan beelden uit de telescreens rolt.

Vastgelogd op 23:23

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 23 maart 2003

Parafrase
Zat op het balkon, las wat Othello (omdat ik daar laatst naartoe ben geweest) maar bladerde al snel naar wat milders - zij het niet minder bloedig. Met wat kleine aanpassingen is de beroemde opening van Romeo en Julia zo weer actueel:

Two governments, both alike in infamy,
In fair Persia, where we lay our scene.
From ancient grudge, break to new mutiny,
Where civil blood makes soldiers hands unclean.
From forth the fatal loins of these two foes
A pair of war-cross'd rulers, take all life;
Whose misadventur'd piteous overthrows
Do with their bombs bury sister, brother, husband, wife.
The fearful passage of their death-mark'd war,
And the continuance of their incessant rage,
Which the United Nations end nought could remove,
Is now the dreadful traffic of our world stage.
The which if you with covered ears attend,
What here once was, their toil shall strive to end.

Vastgelogd op 22:52

Terugverwijzen (5 reacties)

Bah
En omdat de wereld toch al zo'n ellendige plaats is, kan dit artikel er ook nog wel bij, over de brute verkrachting en moord op een Finse studente in Londen. Ik kan me nog niet eens bij benadering voorstellen hoe haar moeder zich moet voelen:

"Suvi's mother called her daughter's mobile phone at 5.45pm and heard her shout: "Get off, don't hurt me" before the line went dead."

Vastgelogd op 20:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Oorlogshandelingen
Charles Groenhuijsen meldt zojuist in het journaal dat televisiestations in de Verenigde Staten terughoudend zijn met het tonen van gedode Amerikaanse troepen, om het Witte Huis niet voor het hoofd te stoten.

Voor beelden van dode Irakezen geldt zo'n beperking natuurlijk niet, dus die beelden kunnen gewoon de ether in.

Vastgelogd op 20:40

Terugverwijzen (1 reacties)

Scifact
De soldaten van de Amerikaanse leger zien er met hun speciale brillen, helmet mounted cameras en lappen stof tegen het woestijnzand futuristisch en buitenaards uit. Waarbij de klassieke zinnen "we come in peace" en "take us to your leader" dan weer wrang-komisch zijn.

Vastgelogd op 17:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Ontslag
Nu is het beroep van eenvoudige soldaat in het Iraakse leger al geen pretje, het blijkt dat een hogere rang zo ook z'n specifieke gevaren oplevert:

"Iraqi conscripts shot their own officers in the chest yesterday to avoid a fruitless fight over the oil terminals at al-Faw."

Britse mariniers zouden een hele loods vol dode officieren hebben gevonden.

Vastgelogd op 17:01

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 22 maart 2003

Zo
Omdat de resultaten van dangerous minds mijn televisie bevolken, ga ik maar naar de film vanavond. Over iets heel anders en hopelijk ook nog een beetje om te lachen: Confessions of a Dangerous Mind.

Ik adviseer u een boek, een DVD'tje of bioscoop-, restaurant- of cafébezoek.

Vastgelogd op 18:46

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 21 maart 2003

Stammenstrijd
We got two tribes
We got the bomb
We got the bomb - yeah
Sock it to me biscuits - now

[..]

When two tribes go to war
A point is all you can score

Vastgelogd op 23:59

Terugverwijzen (3 reacties)

Tsja
Bij protesten in de VS heeft de stad San Francisco een opmerkelijk record behaald: 1400 arrestaties in één dag.

"Most face citations for blocking traffic and failing to follow police orders, but at least 18 face felony charges."

Volgens de laatste cijfers zouden het er zelfs 1500 zijn. In de rechterkolom van de San Francisco Gate stond nog dit onsmakelijke artikel:

"...some protesters at the Federal Building staged a "vomit in,'' by heaving on the sidewalks and plaza areas in the back and front of the building to show that the war in Iraq made them sick, according to a spokesman."

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Spindoctors
De informatie is gekleurd en tot op het bot gecensureerd, maar dan nog biedt het Amerikaanse Defenselink een enorme hoeveelheid nieuws, hoge resolutie foto's en overzichtelijke slides uit de vele persbriefings.

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Pad
De Internationale Strijd Tegen Het Terrorisme behaalt ook in Nederland de eerste successen: een Woerdense cel werd opgerold, meldt Nu.

Vastgelogd op 17:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Radio Home
Speuren naar ET via SETI@Home heeft zo'n 200 interessante signalen opgeleverd, die nader worden bekeken. Er is ook een aardige wereldkaart gemaakt op basis van de SETI-gegevens.

Vastgelogd op 15:20

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 20 maart 2003

Dick
Als u ongeveer zo oud bent als de uitbater dezes weblog, dan komt deze gast u vast bekend voor. [Plots Vurend Hersenschors Waarschuwing]

Vastgelogd op 22:48

Terugverwijzen (12 reacties)

Fontsize
Nu was er tijdens de eerste Golfoorlog natuurlijk geen cnn.com, maar dan nog is dit volgens mij de eerste keer dat ze naar zulke chocoladeletters grijpen.

Kalm jongens. We wéten dat het oorlog is. En dat het een ernstige zaak is, not to be missed. Ben ik de enige die inmiddels vaker de BBC raadpleegt?

Onderaan dit artikel, dat vertelt dat ook de kleinzonen van de Band of Brothers worden ingezet, staat ook zo'n curieus zinnetje:

"CNN is sensitive to reporting any information that could endanger lives or operations."

Het eerste is logisch. Het tweede ook, want intrinsiek verbonden met het voorgaande. Die zin lijkt niet aan ons gericht, maar bedoeld om de machthebbers in het Pentagon te vriend te houden.

Vastgelogd op 20:36

Terugverwijzen (3 reacties)

Bagdad Cam
De BBC streamt in Real - zonder commentaar maar met geluid - verschillende camera-standpunten uit Bagdad. Er wordt gewisseld tussen nachtkijker en gewoon beeld.

Bagdad bij avond 20-03-03

[UPDATE 19:55] Het luchtalarm gaat af. En al zit ik hier veilig achter m'n Utrechtse computer, zo'n ouderwetse sirene blijft een van de meest onprettige geluiden ooit.

Vastgelogd op 19:48

Terugverwijzen (5 reacties)

Golfoorlog, Part II
Kleur bekennen...
Zo, het is begonnen. Niet echt shock and awe, zoals de strategie van het Amerikaanse leger wel werd genoemd, maar meer snore and yawn.

De PvdA heeft middels Wouter Bos, gezien het begin van de oorlog, nu toch gekozen voor "de geallieerden".

Eerlijk gezegd vind ik dat die term voorbehouden moet zijn aan een internationaal juridisch gerechtvaardige coalitie van landen met een rechtvaardige missie. Magoed.

Het is maar goed dat ik zo laks ben met het invullen van formulieren, anders had ik nu alweer mijn steun aan de PvdA moeten opzeggen.

Ik vind het onverteerbaar dat je je beoogde regeringspartner (gisteren nog!) kapittelt over de loyaliteitsverklaring aan een clubje landen dat opereert zonder steun van de Verenigde Naties... maar een dag later, omdat de situatie er nu eenmaal naar is, toch maar omgaat.

Dat de eerste bommen zijn afgeworpen, verandert niets aan de illegaliteit van de hele onderneming, hoe nobel de doelen ook zijn voorgesteld. De internationale rechtsorde is gepasseerd, iets wat niet te licht mag worden opgenomen. Dat de PvdA nu legergroen kleur bekent, valt me wel tegen.

Ik ben niet de enige, blijkt op de PvdA-website. Wat dan ook het enige positieve is wat ik kan melden: bij de PvdA kun je reageren én men laat harde kritiek staan. Dit in tegenstelling tot het CDA, waar de website alleen een betoog in typische Balkenendeske staccato-zinnetjes bevat, zonder reactiemogelijkheid.

Vandaag hebben we de toepassing van een nieuw type oorlog gezien. De preventieve oorlog. Dit precedent is geschapen door één land en voor één land. De Verenigde Staten zullen niet toestaan dat andere landen ook preventieve oorlogjes voeren.

Of misschien ook wel, als die landen zich bijtijds bij het juiste kamp hebben geschaard. Dan wordt er bij de aanpak van grensconflictjes, interne strubbelingen met minderheden en dergelijke een oogje dichtgeknepen in Washington.

Vastgelogd op 13:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 maart 2003

Shirt
Koel shirt. Zou je er als kritisch Amerikaans staatsburger nog wel mee over straat kunnen? Ik vraag het me af.

Vastgelogd op 23:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Desinfo
WAIT, THIS IS NOT SPAM! THIS IS THE UNITED STATES MILITARY! PLEASE DEFECT. INCREASE PENIS SIZE!

"The Pentagon has already sent unsolicited e-mails to Iraqi generals, encouraging them to defect."

Aldus de information operations van het Amerikaanse leger. [Via Joost]

Vastgelogd op 22:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Nacht
Wachten op het vuurwerk...

Nacht boven Bagdad 19-03-03

Vastgelogd op 22:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Ieks
Cold shudder: bidden voor Dubya. [Via o2bee]

Vastgelogd op 15:17

Terugverwijzen (2 reacties)

EU-gate
De warme oorlog is nog niet begonnen, maar de koude variant is weer terug, in full swing ook nog eens! In kantoren in het gebouw waar lidstaten van de Europese Unie regelmatig vergaderen is afluisterapparatuur ontdekt, meldt o.a. Sky News.

In kantoren van Frankrijk en Duitsland zijn bugs gevonden, al zouden ook kantoren van andere landen van dergelijke apparatuur zijn voorzien. De EU houdt aanstaande donderdag en vrijdag een vergadering over de situatie in Irak.

De Franse krant Le Figaro claimde al eerder dat de Verenigde Staten achter afluisterpraktijken zitten. Alsof de kloof nog niet groot genoeg was... [Via Joost]

Vastgelogd op 13:12

Terugverwijzen (0 reacties)

Blunder
Terwijl het CDA en de PvdA nog vechtend over straat rollen of we nou wél of géén actieve steun moeten geven aan de oorlog in Irak... blijken de Verenigde Staten ons allang in hun lijstje van 30 coalitie-partners te hebben bijgeschreven, meldt het Parool.

De Nederlandse Patriot-raketten die in Turkije zijn gestationeerd, beschermen de luchtmachtbasis Batman... waar geen Turkse vliegtuigen staan, alleen Amerikaanse. En zo doet Nederland ineens actief mee aan de oorlog tegen Irak.

Wat een BLUNDER! De Hoop Scheffer doet knap schimmig over zijn rol in het geheel:

"Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is alle dertig landen gevraagd of ze deel willen uitmaken van deze coalitie en hebben ze daar positief op gereageerd. De woordvoerder van minister Jaap de Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken ontkent echter dat Nederland is benaderd vanuit Washington."

[..]

"Gistermiddag had Powell telefonisch contact met De Hoop Scheffer. Volgens diens woordvoerder ging het daarbij niet over de vraag of Nederland bereid is tot een militaire bijdrage. ''Het ging over het Nederlandse standpunt ten opzichte van een oorlog.''

Vastgelogd op 12:36

Terugverwijzen (7 reacties)


maandag, 17 maart 2003

Exit
Ik heb de integrale tekst helaas nog niet online kunnen vinden (alleen z'n ontslagbrief) maar Robin Cooks rede in het Britse parlement was eloquent en benoemde alle huichelachtige en niet vol te houden paradoxen in het beleid van de VS en Groot-Brittannië...

Cook bracht zijn tekst kalm, waardig met een afgemeten en ingehouden emotie. De BBC heeft wat citaatjes. Wie de hele tekst tegenkomt, gaarne linken in de commentaar.

Vastgelogd op 23:24

Terugverwijzen (8 reacties)

In de war
Zie zojuist op 't journaal onze Jan-Peter Aznar, die zonder al te veel omhaal steun uitspreekt voor het illegale Amerikaanse standpunt - ten oorlog zonder steun van de Verenigde Naties.

Het gaat allemaal zo rap, dat misschien Joost wel gelijk krijgt met z'n voorspelling dat alles op dinsdag 18 maart van start gaat.

De inspecteurs verlaten het land, ambassadepersoneel wordt teruggetrokken en het Iraakse leger is bezig verdedigingswerken op te werpen rond Bagdad.

Vastgelogd op 18:29

Terugverwijzen (5 reacties)

Kaartje leggen
Om nog wat tijd te doden tot Golfoorlog II van start gaat, kun je deze officiële kaarten van 6 juni 1944 eens doornemen.

Vastgelogd op 18:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Epigram

A lame beggar

I am unable, yonder beggar cries
To stand, or move; if he say true, he lies.

(John Donne, 1633)

Vastgelogd op 17:31

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 15 maart 2003

Spel
Het gebruik van een spellingscontrole blijkt soms zelfs slechter uit te pakken dan gewoon je hoofd gebruiken.

Ik heb daarom in Word eigenlijk alles uitstaan. Geen suggesties, geen dingen automatisch aanpassen, geen "terwijl-ik-typ" ellende. De paperclip kwam tot voor kort nog wel eens langs, maar dat is ook verleden tijd.

Gewoon vertrouwen op je eigen spelkwaliteiten werkt het beste. Voor ik iets verstuur wil ik de spellingscontrole nog wel eens gebruiken, maar dan vooral voor specifieke "digitale vergissingen".

Die overkomen je nogal eens bij het herschrijven (en vervolgens nóg eens herschrijven) van zinnen. Wat goede spelling is hoef je je in ieder geval niet door een spellingscontrole laten vertellen.

Nu vraag ik me wel af, hoe deed je dat in het typemachine-tijdperk ook weer...

Vastgelogd op 01:11

Terugverwijzen (5 reacties)


vrijdag, 14 maart 2003

Neef
Ik ben voor de vierde keer oom geworden: Koen zag vanochtend kort na elven het levenslicht. Omdat mijn zus al wist dat het via een keizersnee zou gaan gebeuren, kon het tot op de dag nauwkeurig worden voorspeld.

Koen is met zijn éénlettergrepige naam in goed gezelschap. Al mijn neefjes hebben korte, efficiënte voornamen: Stijn, Niek en Joost. En natuurlijk is er oom Lars uit Utrecht.

Volgens mij is met Koen de uitbouw van de neefjesschare ten einde. Nichtjes heb ik niet en die zullen er niet meer komen, al houd ik een slag om de arm.

Zelf heb ik niet zo veel met kinderen. In ieder geval onvoldoende om ze zélf te willen. In "Gala", het boekenweekgeschenk van Giphart, staat daarover nog een aardig stukje:

"... maar stel dat jij en je zussen alledrie geen nageslacht produceren, dan loopt er een miljoenen jaren oude voortplantingslijn dood. Die lijn is ooit bij eencellige beestjes begonnen, en die moet nu in jou en je zussen eindigen?"

Vastgelogd op 13:22

Terugverwijzen (12 reacties)

CeBIT 2003
De jongens van P7 (die o.a. Planet Multimedia maken) togen - blijkbaar per trein - naar Hannover en zagen daar boothchicks, kekke telefoons en ander hi-tech spul.

Ik kon zaterdag meerijden om zelf te gaan, maar morgen word ik voor de vierde keer oom. En dit weekend ga ik de nieuwe spruit bekijken.

Vastgelogd op 00:26

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 12 maart 2003

Kaart
Upgrade per slijptol. Hoe onze Zuiderburen een videokaart vervangen. N.B. Inhoud en foto's blijken geript van een Zweedse site. Klik hier voor 't origineel.

Vastgelogd op 20:24

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 11 maart 2003

Fantastisch
Daarnet met vrienden in Vredenburg een ongekend prachtige uitvoering van Berlioz' "Liefdesscène uit Roméo et Juliette" en de "Symphonie Fantastique" gehoord, uitgevoerd door het Orchestre des Champs-Elysées onder leiding van Philippe Herreweghe.

Het blijft iets mysterieus: al die mensen zagend, blazend en slaand op hun instrumenten waar dan die samengebalde schoonheid uit opstijgt. Ik kende de symfonie al, maar Herreweghe maakte dat het stuk fris en nieuw klonk - alsof het nét uit Hectors pen was gevloeid.

Dat deze symfonie met al haar ritmische wendingen en moderne klanken al 173 jaar oud is, valt nauwelijks voor te stellen.

Vastgelogd op 23:58

Terugverwijzen (1 reacties)

Bonus
Deze week bij Albert Heijn: modder. Alleen met bonuskaart en geldig zolang de voorraad strekt.

Vastgelogd op 13:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Bittere koffie
We kunnen veilig stellen dat de twee jaar oude Koffiecam van voorheen de Planet Internet-redactie niet langer werkt. Net als de redactie zelf, waar de camera ooit plaatjes van schoot.

Met de redactie opgedoekt kan er eindelijk worden verbouwd en wordt de ruimte omgevormd tot gewone kantoorruimte. Het is middernacht, maar op de oude redactievloer is het nog licht buiten. De camera is uit.

Gesloopt

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat er iemand bij Planet over is die de camera nog opnieuw aansluit. Wel jammer van die ouwe Silicon Graphics Indy, die had ik eigenlijk gewoon moeten jatten. Wijsheid achteraf.

Vastgelogd op 01:04

Terugverwijzen (5 reacties)


maandag, 10 maart 2003

Polletje II
Op 9 februari voorspelde ik dat de oorlog in Irak zou gaan beginnen op de avond dat Blix zijn presentatie had gehouden. Ik had het mis.

Toch even deze discussie weer naar boven gehaald. Er kan nog gegokt worden. Aernout stelde als laatste in die discussie 11 maart voor. Dat is zo gek nog niet, maar onwaarschijnlijk.

Wel moet het zo'n beetje vóór april van start gaan allemaal, vanwege de temperaturen in de regio.

Daarom: nieuwe ronden, nieuwe kansen. Het discussielijstje dat bij dit postje hoort kan weer gegokt worden. En weer geldt dat als het eenmaal zo ver is, we een oorlogsjomanda aanwijzen.

Vastgelogd op 23:17

Terugverwijzen (8 reacties)

Muppet
Yeah! De kwaliteit is belabberd en er zitten Zweedse ondertitels onder, maar ik heb eindelijk de beroemde éénmaal-in-je-kop en vervolgens nooit-meer-er-uit deun "Mahnamahna" uit de Muppet Show als mpegje.

Wat ga ik hier een plezier van beleven wanneer vrienden langskomen, bij dronkenschap, geestelijke vervaging en dreigende depressies.

Mahnamahna!

Ik was helemaal vergeten dat de achtergrondzangers (?) van die trippy roze poppen waren. Ik wed dat als ik "tu-tu tududu" tik, de meesten van jullie het in je hoofd kunnen horen.

Waldorf en Stattler vragen na afloop van het filmpje terecht vanuit hun loge "The question is... what is a mahnamahna? The question is... who cares?"

Vastgelogd op 23:06

Terugverwijzen (6 reacties)

Bom
Of de Irakezen nu terugschieten of niet, de Amerikanen gaan hun nieuwste speeltje uittesten, meldt ABC News.

De Massive Ordnance Air Burst of MOAB heeft dezelfde kracht als een klein kernwapen. Maar zonder de vervelende gevolgen. Ceci n'est pas une arme nucléaire, ofzoiets.

Het ding is zo krachtig dat doelen worden uitgekozen die niet dicht bij bewoonde gebieden liggen, want anders zijn de gevolgen niet te overzien. En de VS willen zo min mogelijk burgersslachtoffers, hoewel dat voor de internationale opinie toch niet uitmaakt.

Voor wie 'm afwerpt heeft de MOAB nog voordelen ook: "Because it is not dropped by parachute, as was the old Daisy Cutter, the aircraft can let it go from far higher altitudes, making it safer for U.S. pilots."

Blijft intrigerend wie zulke bommen verzint natuurlijk. Dat vroeg ik me ook af toen ik een keer hoorde over een type mijn dat opspringt tot kniehoogte en dan pas afgaat.

Iemand moet dat concept uitwerken. Wie weet zit zo'n figuur wel thuis aan de tekentafel, terwijl de kinderen luidruchtig in de achtertuin spelen.

Vastgelogd op 15:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Opgerot
Oud-collega Joost meldt dat Amerikaanse militairen deze notebook meenemen richting Golf.

De Panasonic Toughbook heeft namelijk een magnesium kast, die wel tegen een stootje kan. Zelfs de slogan waarmee Panasonic het ding verkoopt is toepasselijk agressief, gezien de missie van de oorlog tegen Irak: "get out and stay out"

Vastgelogd op 11:53

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 9 maart 2003

AZG
Sinds 12 augustus van vorig jaar wordt de Nederlandse Artsen Zonder Grenzen-medewerker Arjan Erkel vermist. Op die dag is hij door onbekende gewapende mannen tijdens werkzaamheden in Dagestan ontvoerd.

Sinds augustus is er niets meer van hem vernomen. De Russische autoriteiten hebben niet kunnen achterhalen waar Erkel zich bevindt.

Artsen Zonder Grenzen (AZG) ijvert voor zijn vrijlating. Vandaag is een speciale dag, want Erkel is jarig. Hij wordt 33 jaar.

Ik moest een paar keer wat zinnen omschrijven, omdat je al snel geneigd bent in "zou vandaag 33 jaar geworden zijn" te vervallen. Maar een andere MSF-medewerkster kwam vrij na 168 dagen gevangenschap. Dus het kán wel.

AZG vraagt iedereen om een petitie te tekenen, waarmee men wil bereiken dat president Putin zich (meer) inspant om Erkels vrijlating te bespoedigen.

Vastgelogd op 17:06

Terugverwijzen (0 reacties)

pre-Lambs
Een vermakelijke nachtfilm, Red Dragon. Hannibal Lecter op zijn gebruikelijke toon: "Have you seen blood in the moonlight? It appears quite black."

Hello Clarice... Of wacht, dat is de volgende keer pas...

Vastgelogd op 02:00

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 8 maart 2003

Tja
Bezint, eer ge begint. Rijkelijk laat zegt Volkert van der G. "niet trots te zijn" op zijn daad. En achteraf bekeken zou hij de moord op Fortuyn nu niet opnieuw plegen.

Waarschijnlijk is ook bij hem het besef ingedaald dat door zijn actie, en alle schokgolven die vervolgens door het land trokken, Nederland onherstelbaar is beschadigd.

Zijn actie heeft dit land veranderd. Het is er, vind ik, al met al een stuk onprettiger op geworden en ironisch genoeg misschien nog wel het meest voor die zwakkere groepen in de samenleving die hij met zijn wandaad "wilde beschermen".

Bovendien zou iedereen na verloop van tijd op Fortuyn uitgekeken zijn geraakt, waarna we kabbelend en kibbelend weer onderstoften in een oersaai, tot de tanden toe geregeld, maar vooral gezellig landje.

Vastgelogd op 23:12

Terugverwijzen (1 reacties)

Space
De Cassini-ruimtesonde heeft zes maanden lang Jupiter gefotografeerd en in goede traditie heeft de NASA ze online gezet.

De foto's zijn alweer 2,5 jaar oud - maar pas nu zijn de eerste resultaten bekend. Wetenschappers hadden namelijk ruim 26 duizend foto's door nemen.

Ik denk dat ik deze laat afdrukken en inlijst. Het is een van de laatste foto's die de ruimtesonde van Jupiter maakte.

Cassini is nu op weg naar Saturnus, waar het vanaf 1 juli 2004 een vaste satelliet van de planeet zal worden.

Vastgelogd op 19:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Aha
Net even bij Albert Heijn geweest voor wat zaterdagse boodschappen. Vanochtend vond ik al een direct marketing offensiefje in de bus over de problemen bij het moederbedrijf.

Omdat ik meer dan tien euro besteedde (sinds de komst van de euro is minder uitgeven trouwens onmogelijk) kreeg ik aan de kassa ook nog een pak Perla Mild koffie en een begeleidend schrijven uitgereikt.

AH noemt het semi-gratis pak koffie een "klein gebaar in deze roerige periode". Straks maar eens zo'n bakje troost zetten.

Vastgelogd op 14:37

Terugverwijzen (5 reacties)


vrijdag, 7 maart 2003

Noble
Ik volg al maanden de nonchalant-luguber getitelde Tumour Diary van Ivan Noble, redacteur bij BBC Online. Bij Noble werd in augustus 2002 een hersentumor geconstateerd en sinds die tijd houdt hij een online dagboek bij.

Onlangs kreeg Noble goed nieuws te horen.

Vastgelogd op 19:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Lame
Blergh. Erbrechwort des Tages: griffsympathisch.

Vastgelogd op 15:05

Terugverwijzen (3 reacties)

Goh
Zo ontdek je elke dag weer wat nieuws: Monique Sluyter (ja, dé) blijkt geen onverdienstelijke schilderes. Bijvoorbeeld dit werk. Het heeft iets nostalgisch impressionistisch, met prachtig kleurgebruik. En deze, Pink Panter In Amsterdam, is ook mooi.

Vastgelogd op 15:02

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 6 maart 2003

Winterslaap
Even nog een linkje naar het IT-magazine The Register, want nergens anders vind je zulke mooie, vinnige beeldspraken in een artikel:

"Most mammals hibernate through January and February, but Apple lawyers clearly belong to the reptilian genus, for winter finds them at their most productive."

Vastgelogd op 18:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Beng
Dit gevoel heb ik ook wel eens gehad. Iedereen die met een computer werkt heeft op een gegeven moment wel eens de behoefte gehad het ding te slopen. Jammer dat we hier zulke strenge wapenwetten hebben...

Vastgelogd op 17:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Waijfaij
Zo, ik ga slapen. En daarvoor hoef ik geen stap meer te zetten, want dit postje tik ik op m'n VAIO'tje in bed. Beneden staat sinds vandaag een draadloos access point en in m'n laptop zit een draadloos netwerkkaartje.

Configureren was nog even een gedoe, want de bijgeleverde configuratiesoftware spreekt over "downloaden" als er opslaan van de instellingen wordt bedoeld. Downloaden naar de access point, bedoelen onze Taiwanese vrienden, maar die omgekeerde psychologie is in de computerindustrie niet gebruikelijk.

Hoe dan ook, het werkt! Ik ruleer.

Vastgelogd op 02:51

Terugverwijzen (10 reacties)


woensdag, 5 maart 2003

Spies like us
Welkom in het Nieuwe Amerika: "Man Arrested for Wearing Peace T-Shirt"

En gerelateerd: wie naar de Verenigde Staten vliegt, moet vanaf vandaag een hele berg informatie overleggen. Je zult nu ook je creditcardnummer moeten afstaan, zodat de autoriteiten kunnen nagaan of je er in het verleden ooit verdachte zaken mee hebt betaald.

En verder willen de VS weten wie je gaat bezoeken en waarom. De FBI heeft toegang geëist én gekregen tot diverse computerbestanden van vliegtuigmaatschappijen.

Wie wel eens naar de VS is gereisd kent die rare groene kaartjes, waar min of meer letterlijk wordt gevraagd of je oorlogsmisdadiger bent, een ziekte onder de leden hebt en nog van plan bent crimineel gedrag te vertonen. Te beantwoorden met het aankruisen van het hokje "ja" of "nee".

Die formuliertjes zullen nu waarschijnlijk worden vervangen door een berg nieuw papierwerk. Wanneer de vliegtuigmaatschappij niet wil meewerken, komen de landingsrechten in het geding.

De VS maakten verder bekend dat alle reizigers ook standaard gecontroleerd worden of ze radioactief materiaal meenemen.

Je kunt zeggen dat, na 11 september, dit de prijs is die voor veiligheid moet worden betaald. Je kunt zeggen dat wie niets te verbergen heeft, ook geen moeite heeft om zulke gegevens af te staan. Je kunt ook stellen dat het toegang krijgen tot een land geen recht is.

Maar het gaat wel erg ver allemaal. Bovendien bekijkt men niet je laatste twee aankopen bij Amazon, maar wordt vast elke transactie op de creditcard nagekeken. En echte terroristen zullen betere methodes kennen om hun radioactieve materiaal te vervoeren dan in de handbagage van een intercontinentale vlucht.

Ook onverkwikkelijk is de deal die de VS en de Europese Unie hebben gesloten op het gebied van privacy van gegevens. De EU - voorstander van strikte databescherming - blijkt bereid wetgeving aan te passen op verzoek van de VS, bericht het tijdsschrift Forbes.

Op dit moment mag (elektronische) data over inwoners van de EU niet worden gedeeld met niet-EU landen. De VS hebben de EU echter gegarandeerd dat indien zulke gegevens op overheidscomputers in de VS worden bewaard, deze vallen onder Amerikaanse privacywetgeving.

De EU wil nu de wetgeving aanpassen en expliciet vliegtuigmaatschappijen vrijstellen van de oudere "niet delen" verplichting. Europese organisaties die zich bezig houden met privacy hebben voor meer garanties en bedenktijd gevraagd, om te zien hoe de nieuwe regels zich met het internationaal recht verhouden.

Vastgelogd op 12:25

Terugverwijzen (2 reacties)

Food
Mijn favoriete internetsupermarkt Max Foodmarket ging eind vorig jaar failliet. Of nee, niet echt failliet, maar ze hielden er gewoon mee op. Zoals dat gaat bij bedrijven die er mee ophouden, wordt de inboedel verkocht.

Webwereld schrijft dat het adressenbestand van oud-klanten (56 duizend!) is verkocht aan een onbekende koper. Want, zo stelt de curator: "We respecteren de wens van de koper om anoniem te blijven".

Ach ja, de klant wordt natuurlijk niets gevraagd. Maar gelukkig schrijft de wet voor dat alle klanten de mogelijkheid moeten krijgen om de gegevens te laten verwijderen.

Martijn (géén Max Foodmarket-klant, voor zover ik weet) stelt cynisch "dat de advertenties om gewicht te verliezen, geld te verdienen en penissen te verlengen binnenkort nog vaker zullen komen."

Vastgelogd op 10:31

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 4 maart 2003

Boek
Ik vond het indertijd een leuk en intrigerend boek, Thea Beckmans "Kruistocht In Spijkerbroek". Het verhaal wordt verfilmd, lees ik.

Maar ja, in de huidige omstandigheden is "kruistocht" een besmet woord. Van Dale's definitie is "gewapende tocht in de Middeleeuwen om het Heilige Land te bevrijden" en als veilig alternatief "georganiseerde, krachtige actie van een groep personen om een bepaald doel te bereiken", maar ja... het boek speelt nu eenmaal in de Middeleeuwen.

Dus het project wordt afgeblazen of de film krijgt straks een andere titel, om moslimlanden niet voor het hoofd te stoten. "Journey in Denim Pants", ofzo.

Volgende maand komt het boek in een nieuwe Engelse vertaling op de markt. Het heet dan "Crusade in Jeans".

Vastgelogd op 13:52

Terugverwijzen (3 reacties)

Prijs
Een Amerikaanse gallon is ongeveer 3,8 liter. In de Verenigde Staten zijn de prijzen voor brandstof gestegen tot 2 dollar per gallon. Tegen de huidige vrijwel gelijke dollarkoers is dat dus zo'n 52 eurocent per liter, een bedrag waar wij slechts meewarig naar kunnen kijken.

Niettemin schreeuwen Amerikaanse automobilisten moord en brand, wat vreemd is als je bedenkt dat het de Amerikaanse regering zelf is, die de spanning in de regio laat oplopen en daarmee prijzen opdrijft.

Bij Slate een hele collectie cartoons over het onderwerp, waar ik deze het beste uit vond.

Vastgelogd op 13:09

Terugverwijzen (1 reacties)

Wakker
Opmerkelijk: je wandelt na een afgelegd bezoekje in de stad via de stationshal terug naar huis, als daar plots een onaardse schreeuw de nacht doorklieft.

Een roodbejaste vrouw, waar ik al gauw Merel in herken, belijdt haar "haat voor dit kutstation". Ze blijkt niet meer te kunnen vertrekken uit het prachtige stadje U.

Geheel in Utrechtse traditie ontferm ik mij als een nieuwe Sint Martinus over deze ontheemde logster en bied onderdak en een slaapplaats aan. Mantelzorg, soort van.

Frustratie wordt gemarineerd in rode wijn en kalme nachtelijke Bach. Berusting treedt in, maar de NS zijn nog niet van haar af. En we weten allemaal hoe Merels aanpak van grote instellingen afloopt.

Vastgelogd op 10:54

Terugverwijzen (10 reacties)


maandag, 3 maart 2003

Deun
Onlangs blunderde Witte Huis-woordvoerder Ari Fleischer nogal, door geshockeerd te zijn dat verslaggevers durfden suggereren dat leiders in andere landen omkoopbaar zouden zijn. Door de Verenigde Staten nota bene!

Dat kwam hem op hoongelach te staan (de VS hebben over dit onderwerp een aardige portfolio namelijk) en Fleischer maakte dat hij wegkwam.

Ik heb zijn soundbite eens even op mixbaarheid getest. Het was lastig timen, maar niettemin gelukt: Think About What You're Saying. Ook een beetje omdat het vandaag 303-dag is.

Vastgelogd op 17:58

Terugverwijzen (1 reacties)

Heil Tadao
Een gedenkwaardige dag voor TB-303 aanbidders: 03-03-03.

All Hail Tadao!

Vastgelogd op 12:06

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 2 maart 2003

Muzak
Ik weet niet welke debiel er aan de knoppen zat bij het maken van "Rebuilding Ground Zero" op Discovery Channel, maar de irritante muziek stond regelmatig zo hard dat je de geïnterviewden niet meer kon verstaan. Sukkels!

Vastgelogd op 23:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Log
Afgelopen zaterdag de weblog van m'n moeder omgezet naar Movable Type, daarmee een oude belofte inlossend. Albert deed wat tricky conversiewerk en Lennart gaf beschouwend commentaar.

Over commentaar gesproken: het is dus nu mogelijk om te reageren op Elshwere's schrijfsels. De lay-out van de site is verder ongewijzigd. Maar dat is familietraditie.

Vastgelogd op 23:36

Terugverwijzen (5 reacties)

Pong
Leuk hoor, dat pingen... maar het gaat best vaak mis:

"Ping 'http://rpc.weblogs.com/RPC2' failed: HTTP error: 500 read timeout"

Vastgelogd op 20:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Eerlijk
Het Warp-label brengt eind maart een compilatie-CD uit met remixen door Aphex Twin. En waar doet onze Richard het eigenlijk voor? De Kunst? Welnee...

Vastgelogd op 20:32

Terugverwijzen (1 reacties)

Nieuw
Hm, CNN heeft de speciale Europese ingang europe.cnn.com opgeheven. Je wordt nu naar edition.cnn.com gestuurd, waar de Iraakse ontwapening domineert. Waarom niet automatisch doorpiepen naar edition.cnn.com/EUROPE, waar het Turkije bakzeil op de voorpagina staat? Nouja. Even m'n bookmarks aanpassen.

Vastgelogd op 20:28

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 1 maart 2003

Ketelverwijten
De Verenigde Staten hebben op het wereldtoneel hun aandeel gehad in het maken en breken van regeringen, installatie van stromannen en omverwerpen van regimes die Washington niet aanstonden.

Onlangs brachten de VS en Engeland een resolutie tegen Irak in de VN Veiligheidsraad. De Verenigde Staten blijkt andere landen politieke en economische voordeeltjes in het vooruitzicht te stellen, wanneer zij de resolutie steunen. En andersom: te dreigen met onvoorziene gevolgen, wanneer de resolutie níet wordt gesteund.

Simpel gezegd gaat het hier dus om het kopen van stemmen. Tijdens een persbriefing werd naar deze praktijken gevraagd. Fleischer verklaart zonder met zijn ogen te knipperen dat de aanwezige journalisten iets onvoorstelbaars suggereren.

Bij Kuro5hin een link naar een filmpje. Hier het belangwekkende stukje in mono-ASF. Fleischer breekt de briefing meteen af en wordt letterlijk weggelachen. [Via R-Win]

Vastgelogd op 17:08

Terugverwijzen (2 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org