Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

vrijdag, 28 februari 2003

Bah
Moderne ongemakken: pas bij de eerste slok ontdekken dat je vergeten een bent een nieuw koffiepadje in de Senseo te doen.

Vastgelogd op 10:09

Terugverwijzen (8 reacties)

Touw
Ook zelfmoordenaars hebben recht op informatie als "Beste Koop" en "Voordelige Keus".

"Een 45-jarige Roemeen wiens zelfmoordpoging mislukte, gaat bij de Roemeense consumentenbond een klacht indienen over de slechte kwaliteit van het touw."

Vastgelogd op 09:52

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 25 februari 2003

Breaking News
CNN reports: North Korea has test-fired a ballistic missile in the Sea of Japan.

Vastgelogd op 01:51

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 24 februari 2003

Schandaaltje
Zo doe je je boodschappen... en zo doe je je boodschappen bij een frauderende organisatie! Koppen rollen bij Ahold omdat het bedrijf een kleine 500 miljoen dollar aan inkomsten heeft overdreven in de boeken.

Ahron

Vorig jaar gingen internationaal opererende bedrijven als Ahold nog over op de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) - zo schreef ik een tijdje terug - "omdat de Nederlandse regels het te makkelijk zouden maken om bepaalde cijfers (zoals goodwill e.d.) rooskleuriger weer te geven in het jaarverslag." Woeha.

Albert Heijn (de man, niet de markt) spreekt ferme taal en "voelt zich verneukt". De fraude vond plaats in de Verenigde Staten; Heijn denkt dat toeleveranciers, afnemers en personeel daar hebben samengespannen om de cijfers mooier voor te stellen dan ze werkelijk waren.

Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (7 reacties)


zondag, 23 februari 2003

Intrigerend
Ik ontdekte zojuist een oud SMS'je dat nog in m'n Nokia inbox zat. Het is afkomstig van een onbekend nummer en het is geen commerciŽle spam. De tekst luidt als volgt:

Poppeleoppelom
Poppeleoppelom
Poppeleoppelom
Poppeleoppelommepoppelobelom. (nog een keer oneindig herhalen)

Het woord "poppeleoppelom" zit niet in het woordenboekje, dus dat moet een hels karwei zijn geweest om in te tikken. Dat duidt op dronkenschap of erg veel tijd.

De hamvraag is natuurlijk: van wie komt het en wat wilde hij/zij precies zeggen? Jaja, ik zou gewoon het nummer kunnen bellen. Maar dan ben ik een mysterie armer.

Vastgelogd op 22:36

Terugverwijzen (2 reacties)

Deun
Zit al een paar dagen te sleutelen aan een nummer, waarbij ik twee uitersten probeer te koppelen: een soort harde electro met een klassieke sample.

Omdat het een loopje uit Tchaikovsky's eerste symfonie betreft (2e deel) heb ik het maar toepasselijk Kov Syrup genoemd.

Het is inmiddels versie twee, waar ik een oud trucje heb afgestoft. Wie in de jaren tachtig wel eens naar mixen luisterde (De Bond Van Doorstarters, anyone?) kent 't wellicht: "transformen".

Door supersnel en ritmisch het volume aan en uit te zetten krijg je een opmerkelijk effect. Als het u wat zegt: Georgio's "Loverslane" en Mantronix' "Simple Simon" gebruikten ook zo'n transformer effect.

Het deuntje is nog vroeg in de ontwikkeling, maar de basis ligt er zo'n beetje. En het verklaart waarom ik even niet m'n weblog bijhoud.

Vastgelogd op 18:09

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 21 februari 2003

Exitstrategie
Als de spanning te hoog oploopt, overweegt Duitsland om binnen een week al zijn troepen uit Afghanistan terug te trekken, meldt BBC News.

Sinds 10 februari wordt het International Security Assistance Force (ISAF) geleid door Duitsers en Nederlanders. Maar wat betekent dat als de Duitsers binnen een week vertrekken?

Voor zover bekend heeft Nederland geen plannen (gemaakt) om te vertrekken, als de situatie daartoe dwingt. Duitsland vindt de situatie "niet stabiel" vanwege diverse raketinslagen bij de ISAF-basis.

Teletekst meldt: "Nederland houdt het erop dat een terugtrekking nu niet aan de orde is." Voor je het weet staat Nederland er alleen voor. En we hebben het Bosnische plaatsje S. als herinnering hoe het kan lopen als je zonder enige voorbereiding en hulp van buitenaf komt vast te zitten.

Misschien moeten ze maar eens een kopietje van dat plan bij de Duitsers gaan halen.

Vastgelogd op 19:01

Terugverwijzen (2 reacties)

Paf
Oei. Is dit de eerste officiŽle spamdode? "Afrikaanse mailfraude eindigt in moord"

Vastgelogd op 12:09

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 20 februari 2003

Knal
Bij :)= Esc zag ik een verwijzing naar Ready.gov, een site van het relatief jonge Amerikaanse Department of Homeland Security. In een soort terugkeer naar "Duck And Cover" simplisme uit de vijftiger jaren, legt de site bijvoorbeeld uit wat te doen bij een nucleaire explosie.

You are here. You are dead.

Vroeger hadden we tijdens Oud & Nieuw kleine rotjes, die we muggenscheetjes noemden, vanwege de weinig indrukwekkende plof die ze veroorzaakten.

De Amerikanen denken blijkbaar dat er ook zoiets bestaat als een "muggenscheet kernexplosie". Een zachte explosie die de onfortuinlijke passant, nauwelijks een straat verder, nog in staat stelt veilig te ontkomen.

Unieke propaganda, dat wel. Hoeveel Amerikanen laten zich hierdoor angst aanjagen?

Vastgelogd op 13:26

Terugverwijzen (5 reacties)

Auwto
Jaja, auto's zijn slecht. De zogenaamde Sports Utility Vehicles (SUV) zijn nog vťťl slechter, vanwege het bovenmatige benzinegeslurp. En als het dan ook nog eens een AmerikŠŠnse SUV is, kun je er in Europa eigenlijk niet mee over straat.

Dat hoeft gelukkig ook niet, want de Infiniti 2003 FX45 komt alleen in de VS op de markt. Is het erg politiek incorrect om dit een aardige bak te vinden?

Vastgelogd op 12:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Singin'
Hoera! Leve de DVD! Hoorden we eerst het goede nieuws dat "De Familie Knots" op DVD wordt uitgebracht, ontdekte ik zojuist dit fantastische nieuws:

"...with the lackluster response to the premiere of "The Singing Detective" at Sundance, fans of the original BBC series will be glad to hear that it's coming to DVD on April 15. That 1986 series has been called "the best dramatic work ever written specifically for television." BBC Video will release the three-disc collector's edition of the remastered episodes..."

Vastgelogd op 12:16

Terugverwijzen (4 reacties)

The Pianist
Zoals ik me al weken voorgenomen had, ben ik gisteren naar The Pianist gegaan. Uit gewoonte had ik gereserveerd - ook als stok achter de deur om echt te gaan - maar ik haalde het kaartje op in een uitgestorven bioscoop.

"The Pianist", inmiddels genomineerd voor zeven Oscars, vertelt het verhaal van de Poolse pianist Wladyslaw Szpilman en hoe hij door zijn bekendheid als pianist voor Warschau-radio, de hulpvaardigheid van anderen en puur toeval de oorlog overleeft.

De film begint wanneer de Duitsers Warschau bombarderen. Szpilman probeert zijn live uitvoering voor de staatsomroep nog af te maken, maar de muziek wordt letterlijk overstemd door oorlogsdonder.

De familie van Szpilman gelooft zoals zovelen dat het allemaal wel meevalt, zeker wanneer ze over de krakende radio horen dat Engeland en Frankrijk beiden de oorlog aan nazi-Duitsland hebben verklaard.

Het loopt zo'n vaart echter wel. Wat volgt is de constante, reeds uitgebreid gedocumenteerde beperking van de vrijheid: het dragen van emblemen om te tonen dat je Joods bent, verplichte herplaatsing in een getto, getreiter door Duitse soldaten, hongersnood, razzia's en de alomaanwezige dood.

Het geweld is grof en willekeurig. Er is geen strategie die je kunt volgen om te overleven. Een simpele vraag wordt bestraft met de kogel. Een oude man in een rolstoel, die niet kan opstaan wanneer een Duitse officier de kamer betreedt, wordt van de derde etage naar beneden gegooid.

Polanski vertelt Szpilmans verhaal droog en als observator. Het afstandelijke stoorde me in eerste instantie, maar achteraf bezien is het een eerlijke strategie. De moord op de man in de rolstoel zien we samen met de familie Szpilman vanuit een gebouw aan de overkant. Als toeschouwer besef je hoe machteloos men daar was. Geen heroÔek, alleen het individuele overleven telde.

De film bevat ook diverse prachtige vondsten, met een piano in een van de onderduikadressen, weldoordachte sets en een effectief gebruik van de soundtrack - de film bevat over grote stukken geen muziek. Adrien Brody speelt een zeer geloofwaardige Szpilman. En regisseur Polanksi weet zelfs de aftiteling zo te benutten dat je blijft zitten tot het eind.

Roman Polanksi maakte zelf een vergelijkbare overlevingstocht door het bezette Polen. Polanski's moeder kwam om in een Duits concentratiekamp. De pijn van haar dood, zo tekende recenscent Roger Ebert uit mond van de regisseur op, "verdwijnt pas wanneer hij zelf sterft."

De persoonlijke ervaringen als kind in de oorlog heeft Polanski deels in "The Pianist" verwerkt. De aftakeling van menselijke waarden, de willekeur waarmee Duitsers doodden en een geslaagde nuancering dat waarden van goed en slecht op iedereen van toepassing zijn: Joods, Duits en Pools.

Roman Polanksi op de set van The Pianist

Vastgelogd op 11:51

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 februari 2003

Lisa
Hoe vang je een eeuwenoud mysterie in koude wetenschappelijke taal? Nou zo:

"The elusive quality of the Mona Lisa's smile can be explained by the fact that her smile is almost entirely in low spatial frequencies, and so is seen best by your peripheral vision," Prof Livingstone said.

Vastgelogd op 17:12

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 18 februari 2003

Taco
Op de een of andere manier blijkt de term "hairy taco" nogal wat mensen bij mijn site af te zetten. De woorden zijn wel eens gebezigd hier, maar dat is bijna 3 jaar geleden, toen ik Squirrel Bait voor het eerst opmerkte.

Aardige site in dit verband: Muffy's World of Vagina Euphemisms. Met Gouden Vondsten™ als The Wound That Never Heals, de Oval Office of een Badly Wrapped Kebab.

Vastgelogd op 18:45

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 17 februari 2003

Schoothonden
Nederland doorvoerland. Zoals ik al verwachtte wordt Amerika geen strobreed in de weg gelegd om oorlogstuig via Nederland naar de Golfregio te vervoeren.

En inderdaad maakt iedereen, van Balkenende via De Hoop Scheffer tot Bos, dankbaar gebruik van het NAVO-hoofdstuk Host Nation Support (HNS).

De HNS-regel stelt dat een NAVO-lid verzocht kan worden om logistieke ondersteuning te verlenen "in tijden van vrede, noodgevallen, crisis en conflict". Voor het gemak vergeet men dat het hier gaat om een NAVO-lid dat een ongerechtvaardigde oorlog wil voeren. Waar in Nederland bovendien geen steun en begrip voor bestaat.

De interpretatie van NHS door onze huidige demissionaire regering (ik zeg het nog maar eens) is wel erg ruim. Het "conflict" is daarbij door de Amerikaanse regering zelf veroorzaakt en op scherp gezet.

Minister van Defensie Kamp sleept er vandaag zelfs nog pathetisch de Tweede Wereldoorlog en het Rode Gevaar bij.

En ach ja: de PvdA. Ook al spijt van uw stem op wonderboy Bos? Op 13 december vorig jaar hield Wouter Bos een toespraak over Irak, waarin hij het volgende zei:

"In het uiterste geval, als alle andere middelen hebben gefaald, moet de VN in gezamenlijkheid besluiten of militair optreden onvermijdelijk is. [..] Daarin past dus ook niet dat het demissionaire Kabinet Balkenende al zijn goedkeuring aan militaire voorbereidingen geeft, voordat de wapeninspecteurs hun werk hebben kunnen doen."

Kan iemand mij vertellen waarom het vrijgeven van het Nederlands luchtruim, land en water om Amerikaans militair materieel en troepen te verplaatsen plots gťťn militaire voorbereidingen zijn?

Slappe hap. Had van Bos iets meer verwacht. Balkenende en De Hoop Scheffer zijn al verloren. Die laatste heeft zelfs nog de arrogantie om onze zuiderburen de les te lezen over hun afwijkende standpunt.

Om z'n volgzaamheid nog wat meer te benadrukken zette hij tijdens de EU-top z'n zuurste gezicht op en leende vooraf een pak (inclusief speldje!) van z'n Britse collega Straw.

Vastgelogd op 16:58

Terugverwijzen (7 reacties)


zondag, 16 februari 2003

Kijktip
Vanavond op Discovery Channel van 21:00-23:00 uur een interessante documentaire over de Bismarck van James Cameron, volgens de gids "spannender dan Titanic".

Op Nederland 3 is ůůk om 21:00 uur een speurtocht naar de achtergrond van een indrukwekkende nieuwsfoto. Sta nog even in dubio voor welke documentaire ik de video programmeer.

Vastgelogd op 18:35

Terugverwijzen (2 reacties)

Make
Een aardige ultra-Britse meneer, met een ultra-Brits protest. Prachtig!

Vastgelogd op 18:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Yen
Zit zo eens voor de grap gemiddelde ADSL-prijzen in Japan te vergelijken met Nederland. Het bedrijf OCN biedt een 12 Mbps downstream aan voor 2970 yen per maand. Je huurt dan voor 500 yen per maand een router/modem, om je computer op aan te sluiten. Dat is dus 3470 yen per maand voor een verbinding die tien keer sneller is dan wat KPN maximaal te bieden heeft. 3470 yen is 26 euro.

Bij KPN kost het snelste abonnement 88 euro; daar bovenop komen nog 75 euro aansluitkosten en de prijs van de modem. De versie om meerdere computers te kunnen aansluiten - die je dus huurt in Japan - kost 179 euro.

Van de totale uitgaven om via KPN van ADSL gebruik te kunnen maken, ben je in Japan dus 13 maanden onder de pannen. Tsk.

Vastgelogd op 18:17

Terugverwijzen (1 reacties)

Bloogle
Goed nieuws voor Pyra, het moederbedrijf van Blogger. Het is afgelopen donderdag voor een niet nader genoemd bedrag opgekocht door Google. Evan Williams, die twee jaar geleden nog met het hele zaakje op de rand van het faillissement balanceerde, laat in een interview met Silicon Valley weten dat Pyra dankzij de financiŽle injectie kan werken "voortbouwen aan de visie waar ik al jaren aan werk."

Twee jaar terug ging het team dat Blogger bouwde met pijn in het hart uit elkaar. In het artikel van 1 februari 2001 meld ik dat de redactie van Planet Internet vier actieve webloggers telt. Die zijn inmiddels allemaal ontslagen. Ach ja. What a difference two years make.

Vastgelogd op 17:17

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 15 februari 2003

Protest
Vandaag naar Amsterdam gegaan, om te protesteren tegen de aanstaande oorlog in Irak. Volgens de laatste schattingen waren er in de hoofdstad zo'n zeventigduizend mensen op de been.

Op de Dam was het steenkoud en stonden we opeengepakt. Door de vele spandoeken heb ik geen spreker gezien, maar ze slechts galmend gehoord. Soms liepen de zaken mijn inziens wat door elkaar - zo kwamen IsraŽl en de Palestijnse kwestie ook nog langs.

Een spreekster riep zelfs een paar keer "Allahu Akbar", wat voor haar zo moge zijn, maar voor mij niet de reden dat ik naar de Dam ging.

Magoed. Voor de religieuze uitspatting is nog wel begrip op te brengen, aangezien Bush elke toespraak zelf ook steevast afsluit met een "God bless America".

Wat het wereldwijde protest vandaag aantoont is dat de Verenigde Staten met hun buitenlandpolitiek de halve wereld op de kast heeft gekregen. En ik ben blij dat het veel mensen ook niet zint dat onze demissionaire - ik zeg het nog maar eens - premier als een mak schaap achter de VS aanhobbelt.

Marijnissen en Halsema van SP en Groen-Links hadden de balls om naar de bijeenkomst te komen en ondubbelzinnig hun mening te geven. Wat gelijk ook mijn grootste minpunt aan het anderhalf uur durende gekleum op de Dam was:

De toehoorders zijn het er namelijk al over eens dat er geen oorlog moet komen. Om die boodschap dan, verschillend verpakt, een keer of vijf te horen zet weinig nieuwe zoden aan dijk.

Er hing verder een uitstekende sfeer en er zijn geen vervelende incidenten geweest die de dag om de verkeerde reden nieuws zou hebben gemaakt.

Thuisgekomen zag ik op het journaal dat Amerika ons land officieel heeft verzocht voor logistieke ondersteuning om troepen en materieel via (lucht-)havens en treinen naar het Midden-Oosten te krijgen.

De voice-over noemde terloops dat Nederland tijdens de eerste Golfoorlog ook dergelijke steun heeft verleend. Maar de omstandigheden waaronder toen werd ingestemd met hulp, verschillen hemelsbreed met de huidige situatie. Van een eensgezinde internationale coalitie is alvast geen sprake.

Zal mij benieuwen wat ons gevallen kabinet aanstaande maandag beslist. Maar als ik De Hoop Scheffers woorden zo'n beetje interpreteer hoeven de Amerikanen over Nederlandse steun niet in te zitten. Men schuift het op "een verzoek van een NAVO-lid". Zo is het handig losgekoppeld.

Meer dan je onvrede kenbaar maken, wat wereldwijd miljoenen mensen hebben gedaan, kunnen we niet. De bloedbeluste oorlogshonden zijn van de lijn, schuimend aan de bek. Roep die maar eens terug.

Vastgelogd op 21:24

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 14 februari 2003

Toen
Een ombestemde weemoed maakt zich van mij meester, als ik dit artikel over oud-president Clinton lees. Alleen de kop is al een wereld van verschil: Clinton: 'Follow Blix lead' on Iraq, gain support of Europe

Vastgelogd op 15:37

Terugverwijzen (1 reacties)

Kogel
Ik zou zeggen: "gewoon meer vezels eten", maar om daar nou een hele rechtbank voor te ontruimen... "Een medewerker van de rechtbank in Utrecht heeft vanochtend op het toilet van de rechtbank een kogel gevonden."

Vastgelogd op 14:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Worst-case
De NASA gaat vrijwillig met de billen bloot tijdens het onderzoek naar het ongeluk met ruimteveer Columbia. Zo plaatst het een belangwekkende e-maildiscussie online [.PDF, opent in nieuw venster], waarin NASA-techneut Bob Daugherty waarschuwt voor problemen met de banden van het ruimteveer.

NASA e-mail

Daugherty stelt dat door beschadigde tegels bij grote hitte (zoals bij terugkeer in de atmosfeer) de druk in de wielen oploopt. Hij waarschuwt dat een ontploffend wiel "overal brokstukken heenslingert."

Een stukje verder stelt hij dat de overdruk in de banden (40 pounds per square inch) voldoende is om de laaddeur uit z'n scharnieren te blazen. Hij vraagt zich hardop af "mocht je de hitte overleven" of het landingsgestel wel uitklapt en of je met zoveel schade de landingsbaan nog wel bereikt.

Ik kan me alleen bij benadering voorstellen hoe meneer Daugherty zich voelde op 1 februari. De e-mail is van twee dagen voor het ongeluk.

Vastgelogd op 13:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Hah
Een mooie 404. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 13:12

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 13 februari 2003

Gazebo
Zo, en dan nog een mooi muziekje om de nacht mee in te gaan: Chopins Nocturne 20, opus postuum. Wat me er aan herinnert dat ik nog naar The Pianist wil, voor ie uit de bioscoop verdwijnt.

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Lach
Vooruitlopend op aanstaande zaterdag: bij Slate staat weer een fantastische verzameling cartoons over het Irak-conflict. Deze vond ik wel komisch.

Vastgelogd op 22:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Knots!
Ja! Ja! Driewerf Ja! Alle 21 afleveringen van de Familie Knots komen op DVD uit! Eind maart komt er een verzamelbox uit. Exclusief verkrijgbaar bij de NCRV. [Via Martijn via Caroline]

Vastgelogd op 22:29

Terugverwijzen (2 reacties)

Demonstratie
Ik ga zaterdag aanstaande toch maar naar Amsterdam. Op de Dam wordt om 13:00 uur gedemonstreerd tegen de oorlog in Irak.

De BBC zendt deze dagen een goede documentaire uit - Holidays in the Axis of Evil - waarbij Ben Anderson de door Bush geclaimde "As van het Kwaad" bereist. Anderson begon in Noord-Korea en bezocht daarna Irak.

En wat blijkt: de gewone Irakezen zitten ook maar klem in een geschift regime. Men moet gespeelde liefde voor Saddam belijden. Wie niet enthousiast genoeg over de geliefde leider spreekt, komt in grote problemen.

Er kijkt namelijk constant een officier van het Iraakse Ministerie van Informatie mee, want die krijg je toegewezen wanneer je als toerist of journalist het land bezoekt.

Anderson sprak in een onbewaakt ogenblik even met wat voetballende Irakezen. Wat bleek: allemaal fan van Manchester United. Voor de gewone Irakees wil ik dus naar de Dam.

Het is ook een demonstratie tegen de hypocrisie: vandaag werd bekend dat Noord-Korea een raket heeft waarmee het de westkust van de Verenigde Staten kan bereiken. Het land hťťft al massavernietigingswapens. Analisten vinden Noord-Korea niet verwonderlijk een groter gevaar dan Irak.

In het magazine The Onion vroeg Kim Jong Il zich onlangs vertwijfeld af wat hij nu nog moet doen om als gestoorde tiran serieus genomen te worden.

Komt u ook zaterdag?

Vastgelogd op 14:09

Terugverwijzen (7 reacties)

BBE II
Merel vroeg al om een demonstratie van mijn jongste aanwinst van de studio. En wie ben ik om haar wat te weigeren: ziehier een korte demo van de BBE 322.

Het deuntje begint met het apparaat uitgeschakeld. Na zo'n 45 seconden gaat hij aan. Daarbij valt onmiddellijk op dat de hi-hats en snares helderder klinken en de bassdrums meer diepte krijgen. Er verandert evenwel niets aan het volume van de mix.

Door de compressie en omzetting naar .asf gaat er iets van de dynamiek verloren, maar het blijft goed te horen wat de BBE doet.

Vastgelogd op 13:27

Terugverwijzen (2 reacties)

Life
Pfrt! Lees vandaag bij NRC Handelsblad over het project MyLifeBits van Microsofts researchafdeling.

Da's knap laat: ik schreef daar al op 21 november 2002 over voor de Computer Planet, naar aanleiding van een bericht van New Scientist.

Het is overigens diep triest te moeten constateren dat Planet de uitgave, waar ik vier jaar van m'n leven in heb gestoken, zo heeft verkloot. Magoed.

Ik zoek nog werk, trouwens. Vier maanden eerder met een nieuwtje komen dan NRC Handelsblad is niet niks. ;)

Vastgelogd op 12:38

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 12 februari 2003

Vlieg
Zie net op BBC World dat weer een nieuwe maatschappij met goedkope tickets op de markt verschijnt: Jet2. Dat de noodlijdende prijsvechter Buzz (van KLM) eind januari werd verkocht aan Ryanair, weerhoudt Jet2 er blijkbaar niet van het ook te proberen.

Nadeel is wel dat Jet2 wel op Nederland vliegt, maar vanuit Leeds Bradford opereert. Als je Barcelona wilt, moet je eerst vanuit Amsterdam naar Engeland. Afhankelijk van het tijdstip kost die vlucht €2, 35 (!) of €26, 35 - exclusief diverse belastingen.

Vastgelogd op 19:55

Terugverwijzen (1 reacties)

Ban
Al die rode harten in de etalages komen me m'n neus uit, dus misschien doet Iran het zo gek nog niet...

"Plainclothes police began the crackdown on Monday after Valentine products inundated shopping malls in wealthy north Tehran and young people began to show great interest in marking the day. [..] Shops were ordered to remove heart-themed decorations from their windows and Valentine cards were confiscated."

Vastgelogd op 15:54

Terugverwijzen (0 reacties)

'tootje
Heb het niet zo op Alfa-Romeo eigenlijk, maar dit is wel een mooie bak. Deze "Brera" heeft van die geinige Back To The Future DeLorean deurtjes. Hij is op de AutoRAI te zien, hoorde ik van een vriend.

Richtprijs was tussen de 90 en 110 duizend euro. En hij rijdt zichzelf niet, dus wie weet moet ik eens aan een rijbewijs denken. Maar ja, in Utrecht is het hebben van een auto bepaald geen pretje, met al die ingeslagen ruitjes.

Dus maar effe niet.

Vastgelogd op 15:50

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 11 februari 2003

BBE
Vandaag een tweedehands "BBE 322 Sonic Maximizer" gekocht. Het apparaat is inmiddels door BBE vervangen door nieuwere modellen, maar de "audiobehandeling" is in alle types eigenlijk hetzelfde.

Het ding heeft maar twee knoppen en klinkt perfect. De 322 neemt het inkomende geluid, trekt het uit elkaar en simsalebimt frequenties in twee stappen zo dat deze beter op elkaar zijn afgestemd:

"BBE High Definition Sound technology is not an effect, but restructures the signal in such a way which allows speakers to more correctly and faithfully reproduce the signal."

Nouja. Hoe het werkt is eigenlijk niet zo interessant. Het klinkt mťt een stuk beter, terwijl het door goed afmixen al niet slecht klonk.

Vastgelogd op 22:47

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 10 februari 2003

Samples
Het Vienna Symphony Orchestra heeft zich op 14 DVD's laten samplen. Het hele orkest met alle individuele instrumenten is gevangen in 160.000 samples met een totale grootte van 93 gigabyte.

De site bevat een paar mooie demo's die de inzetbaarheid van de samplecollectie goed weergeven.

Onder het kopje "demos" zitten er nog heel wat meer. Opmerkelijk goed! De collectie kost dan ook zo'n 3000 euro. Er is ook een Performance Edition voor 1490 euro, maar die is slechts tijdelijk beschikbaar.

De mensen achter de Vienna Symphonic Library vertellen ook nog even waarom dit project werd gestart.

Vastgelogd op 15:33

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 9 februari 2003

Language
Nog in een vroege demo-versie, maar Systran (die ook de vertaling van Altavista Babelfish verzorgt) sleutelt aan een Nederlandse versie.

De resultaten van de ingevoerde tekst zullen nog wel verbeteren (al is deze vertaling eigenlijk accuraat:

"hasty emergency is seldom well"

Net als bij de omzetting van Japans naar Engels is het eindresultaat wellicht krom, maar uitstekend te begrijpen voor wie het Japans niet machtig is.

Vastgelogd op 14:09

Terugverwijzen (5 reacties)

Polletje
Nu de wereld onafwendbaar op een oorlog in het Midden-Oosten afstevent, moeten we er maar eens een geldloze weddenschap aan wijden.

Op basis van de Amerikaanse haast en VN-rapportages (Blix presenteert zijn bevindingen op de 14e van deze maand) gok ik op een begin van de oorlog tegen Irak in de nacht van 14 op 15 februari.

En wat denkt u, waarde lezer? Als het straks zo ver is verwijs ik in een postje weer terug naar deze discussie en wijzen we een oorlogsjomanda aan.

Vastgelogd op 12:15

Terugverwijzen (18 reacties)

Journaal
Hey, een nieuw-oud gezicht bij het NOS-journaal: Carolyn Lilipaly. Laatste keer dat ik haar op de buis zag werkte ze nog bij MTV. Ze heeft een prettige, heldere stem en dat is prettig als je meestal met je rug naar televisie zit, zoals ik. Dat is geen metafoor, maar zo is de opstelling hier in huis nu eenmaal.

Vastgelogd op 12:08

Terugverwijzen (5 reacties)


zaterdag, 8 februari 2003

Spam
Februari begint goed. Ik heb in acht dagen al 72 miljoen dollar aangeboden gekregen. Gewoon via e-mail!

Op 1 februari kwam meneer Joseph Mobutu Sese-Seko langs met het volgende aanbod:

"Following the above named reasons, I am soliciting for your humble and confidential assistance to take custody of THIRTY Million United States Dollars ( US$30,000,000.00 ), also to front for me in the areas of business you desire profitable."

En vandaag is het twee keer raak. Eerst meneer Igho Nikoro die me het volgende meedeelde in een e-mail met de spannende titel "Confidential Matters":

"A foreigner, Late Engineer Mark Otagaki who was an oil merchant and contractor.... until his death onboard the ill fated Kenyan Airways... had a balance of US$32 million..."

Meneer Otagaki had blijkbaar geen familie en straks vervalt het geld aan de staat. Dus:

"...my colleagues and I have decided to look for a reputable person to act as the next of kin to late Engr. Otagaki so that the funds will be released and paid into his account and this is where you come in."

En nu ook nog bankdirecteur Odeme Adams uit Zuid-Afrika. Verdomd als het niet waar is: hij moet ůůk miljoenen kwijt, waar ik 20 procent van tegemoet kan zien.

"We discovered an abandoned sum of $20,000,000.00 (Twenty Million United States Dollars only) in an account that belongs to one of our foreign customers who died along with his entire family of a wife and two children in November 1997 in a Plane crash."

Tragisch voor de omgekomen oliebaronnen enzo, maar ik loop binnen! Economische dip? Welnee!

Vastgelogd op 15:21

Terugverwijzen (7 reacties)


vrijdag, 7 februari 2003

Taalstrijd
Grappig, wanneer een website je dwingt de verkeerde spelling te hanteren. Lokatienet verwijst door naar Locatienet.

Vastgelogd op 18:39

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 6 februari 2003

De Wereld
Bush vertelt Irak dat "het spelletje uit is". Noord-Korea waarschuwt dat het een preventieve aanval op nucleaire installaties met een oorlog op het schiereiland beantwoordt. India haalt een onbemand spionagevliegtuigje neer boven het omstreden Kashmir. Pakistan zegt dat het niet is neergehaald, maar dat 't simpele motorpech was.

Ohja, en Michael Jackson is "kapot" van de documentaire die over hem is gemaakt.

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 5 februari 2003

Irak
Nou, het CDA is om, na de presentatie van Powell in New York. Premier Balkenende gaat nu vrij zeker Nederland langzaamaan richting oorlog gidsen. De demissionaire premier, ik zeg het nog maar eens.

Aanstaande vrijdag gaat Jaap naar Colin. De Hoop Scheffer spreekt Powell in hoedanigheid als voorzitter van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa ) maar je maakt mij niet wijs dat ze niet ook even over het Nederlandse standpunt praten.

Want Jaap is nog wel minister van Buitenlandse Zaken. De demissionaire minister, ik zeg het nog maar eens.

Vastgelogd op 21:26

Terugverwijzen (14 reacties)


maandag, 3 februari 2003

Schuld
Gekke wereld. Platenproducent Phil Spector wordt gearresteerd, verdacht van de moord op een vrouw. Het Vaticaan acht Harry Potter onschuldig (aan occultisme en anti-christelijke boodschappen).

Teletekst 030203

Vastgelogd op 23:04

Terugverwijzen (2 reacties)

Inflatie
Goddomme, valt weer dat woord "ramp" in combinatie met de Space Shuttle. Het was een tragisch ongeluk met de Columbia... *ONGELUK* Op dezelfde dag kwamen tientallen mensen om bij een treinongeluk in Zimbabwe. Hoe noemen we dat dan?

Vastgelogd op 22:59

Terugverwijzen (4 reacties)

Muzak
O Ironie. Ik heb gisteren al mijn muziek van mp3.com afgegooid - omdat ze steeds nadrukkelijker de service afknepen teneinde je naar een betaald abonnement te pushen. De druppel was dat je sinds 1 februari nog maar drie deuntjes op de voorpagina mag aanbieden.

Volgens de regels moet je na het wissen van je muziek met de helpdesk mailen, zodat zij de "doodsteek" kunnen uitdelen aan de subsite. Ontvang zojuist een mailtje van mp3.com:

"Thank you for contacting Artist Support, but, unfortunately due to the overwhelming requests for free artist support we may be unable to respond to your request."

In de regels daarna leggen ze uit dat betalende abonnees binnen 48 uur antwoord krijgen. Of ik daar dan geen zin in heb? Nou, ehm. Nee.

Vandaag gewerkt aan de vervangende site, die straks op een toepasselijke lokatie komt te draaien.

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Zo klaar
Het voordeel van zo'n aanstaande oorlog is dat je allerlei nieuw wapentuig kunt uitproberen. Dus, even deze afkorting onhouden: HPM. Dat staat voor High-Power Microwave, een wapen dat met dezelfde energie als uit de magnetron, maar dan vele malen krachtiger, militaire installaties kan ontregelen en daarmee uitschakelen.

Hoewel de HPM dus geen mensen zou moeten doden, bevat het artikel een aardig citaatje: "There's always the possibility that you'll get the scant general with a pacemaker."

En dan is het jammer dat ze in Irak zulke handige stoommaaltijden niet kennen. Even bij een lanceerinstallatie zetten en na vijf minuutjes oppikken.

Vastgelogd op 15:17

Terugverwijzen (1 reacties)

Shuttle IV
De NASA heeft een ruimte ingericht waar mensen digitale foto's en video's kunnen uploaden van brokstukken van het verongelukte ruimteveer Columbia.

Dat heeft voor ons niet zo veel nut natuurlijk, maar het IP-adres is ook via http te bereiken (blijkt gelijk te staan aan nasastage.nasa.psiweb.com)

Dat blijkt dan een uitgebreide site te herbergen met veel informatie, mooie foto's en video's van de missie.

Deze site was er waarschijnlijk allang - ook ik nam het hele ruimtevaartprogramma nogal voor kennisgeving aan - maar nu gebruikt de NASA het om te berichten over de voortgang van het onderzoek naar de oorzaken van het ongeluk.

Zag gisteravond laat op BelgiŽ nog een BBC-documentaire over het ongeluk met de Challenger, met beelden die ik nog nooit eerder had gezien van familie en vluchtleiders.

Op de Belgische teletekst (en vanochtend in de Volkskrant ook weer) werd verhaald over brokstukken van de Columbia die "op internet te koop werden aangeboden."

Dat is natuurlijk flauwekul, de aanbieding was bovendien - zelfs voor wie niet zo bekend is op internet - eenvoudig te doorzien. De aanbieder zat in Duitsland (waar geen brokstukken neerkwamen) en de foto's toonden overduidelijk een soort Gardena-spuitstuk voor de tuinslang aan.

Maar goed, de Belgische teletekst beweerde dat brokstukken bij de Challenger-explosie ook werden aangeboden via internet. Daarbij even vergetend dat er in 1986 geen (publiek) internet was, dat het web nog niet was uitgevonden en veilingssites derhalve nog niet bestonden.

Vastgelogd op 10:14

Terugverwijzen (3 reacties)


zaterdag, 1 februari 2003

Sneeuw
Het zal u niet zijn ontgaan: het sneeuwde vandaag. En ook nog eens de hele dag, althans in Utrecht. Vanavond maar even naar buiten gegaan om een paar fotootjes te schieten hier in de buurt, want dit is vast heel snel verdwenen.

Winter - 1 februari 2003

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (7 reacties)

Shuttle III
Ze zijn er snel bij, de domeinhaaien.

Vastgelogd op 21:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Deun
Verder heb ik onlangs een eerste versie van een nieuw deuntje afgemaakt: Septal Deviation [6:17 Media Player vereist]

Het zijn m'n SH-101 en MC-202 die samen ratelen, met een aardige ondersteuning. De naam komt van een blessure die een vriend heeft opgelopen tijdens kickboksles.

Hij is redelijk monotoon, met geprogrammeerde bongootjes (geen loops) en een "warme en ronde" klank, mede door de subsonische TR-808 basdrum.

M'n muziekjes op MP3.com ga ik binnenkort verwijderen en verplaatsen naar een eigen site.

MP3.com is de laatste jaren verworden tot een asociale tent. De spreekwoordelijke druppel is de aankondiging dat "normale" abonnees binnenkort maximaal drie muziekjes mogen aanbieden. Wil je meer, moet je een duur abonnement afsluiten. Straks hier even langs.

Vastgelogd op 19:45

Terugverwijzen (2 reacties)

Shuttle II
In 1986, toen de Challenger tijdens de lancering ontplofte, ben ik begonnen met het bewaren van kranten. Vreemd als de geschiedenis zich herhaalt.

1986 - 2003

Opmerkelijk genoeg heb ik ook de krant bewaard van 17 januari 1991, daags nadat de Golfoorlog was begonnen. Toen wisten we nog niet dat we ze moesten gaan tellen.

Vastgelogd op 17:21

Terugverwijzen (8 reacties)

Shuttle
Het lijkt er op dat de Space Shuttle bij de terugkeer naar aarde is geŽxplodeerd. CNN toont beelden van strepen in de lucht boven Dallas.

"NASA, while not saying the shuttle had exploded, broken up or crashed, warned that any debris found in the area should be avoided and could be hazardous."

Aan boord zijn zes Amerikanen en een IsraŽlier. Tijdens de lancering op 16 januari zou er een iets van de buitenste beschermlaag zijn afgesprongen, maar NASA meent dat de beschading van de isolatietegels "minimaal" was en geen gevaar opleverde voor de terugkeer in de dampkring.

Ze hebben waarschijnlijk meer aan hun hoofd - de nieuwspagina van NASA is nog niet bijgewerkt. De officiŽle shuttle-website is vrijwel onbereikbaar. De site spaceshuttle.com is dat (nog) wel en heeft beelden en achtergronden.

Texanen die door CNN worden geÔnterviewd vertellen over luide knallen, de geur van verbrand rubber en brokstukken op de grond.

Joost heeft voor televisielozen een aantal screencaptures gemaakt. [Update: inmiddels is het zoals bekend een "developing story"]

Vastgelogd op 15:59

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org