Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 21 februari 2003

Exitstrategie
Als de spanning te hoog oploopt, overweegt Duitsland om binnen een week al zijn troepen uit Afghanistan terug te trekken, meldt BBC News.

Sinds 10 februari wordt het International Security Assistance Force (ISAF) geleid door Duitsers en Nederlanders. Maar wat betekent dat als de Duitsers binnen een week vertrekken?

Voor zover bekend heeft Nederland geen plannen (gemaakt) om te vertrekken, als de situatie daartoe dwingt. Duitsland vindt de situatie "niet stabiel" vanwege diverse raketinslagen bij de ISAF-basis.

Teletekst meldt: "Nederland houdt het erop dat een terugtrekking nu niet aan de orde is." Voor je het weet staat Nederland er alleen voor. En we hebben het Bosnische plaatsje S. als herinnering hoe het kan lopen als je zonder enige voorbereiding en hulp van buitenaf komt vast te zitten.

Misschien moeten ze maar eens een kopietje van dat plan bij de Duitsers gaan halen.

Vastgelogd op 19:01

Reacties

Naar mijn weten is er een exit-plan gemaakt door de militaire planners. Ze rijden dan in colonne naar een Amerikaans vliegveld dat 40 km verderop ligt, onder bescherming van Amerikaanse vliegtuigen en een enkele NL F16. Zo stond laatste te lezen in een artikel in een van de dagbladen. Weet niet meer welke.

Zerocool - 21/02/2003 om 20:34:18

Of ze worden wat zwaarder bewapend, hoorde ik gisteren een mevrouw van het ministerie van Defensie zeggen via de radio. "Graag gedaan", zei ze toen de interviewer haar bedankte.....

elswhere - 22/02/2003 om 1:11:09

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org