Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 3 februari 2003

Shuttle IV
De NASA heeft een ruimte ingericht waar mensen digitale foto's en video's kunnen uploaden van brokstukken van het verongelukte ruimteveer Columbia.

Dat heeft voor ons niet zo veel nut natuurlijk, maar het IP-adres is ook via http te bereiken (blijkt gelijk te staan aan nasastage.nasa.psiweb.com)

Dat blijkt dan een uitgebreide site te herbergen met veel informatie, mooie foto's en video's van de missie.

Deze site was er waarschijnlijk allang - ook ik nam het hele ruimtevaartprogramma nogal voor kennisgeving aan - maar nu gebruikt de NASA het om te berichten over de voortgang van het onderzoek naar de oorzaken van het ongeluk.

Zag gisteravond laat op BelgiŽ nog een BBC-documentaire over het ongeluk met de Challenger, met beelden die ik nog nooit eerder had gezien van familie en vluchtleiders.

Op de Belgische teletekst (en vanochtend in de Volkskrant ook weer) werd verhaald over brokstukken van de Columbia die "op internet te koop werden aangeboden."

Dat is natuurlijk flauwekul, de aanbieding was bovendien - zelfs voor wie niet zo bekend is op internet - eenvoudig te doorzien. De aanbieder zat in Duitsland (waar geen brokstukken neerkwamen) en de foto's toonden overduidelijk een soort Gardena-spuitstuk voor de tuinslang aan.

Maar goed, de Belgische teletekst beweerde dat brokstukken bij de Challenger-explosie ook werden aangeboden via internet. Daarbij even vergetend dat er in 1986 geen (publiek) internet was, dat het web nog niet was uitgevonden en veilingssites derhalve nog niet bestonden.

Vastgelogd op 10:14

Reacties

Dus ik heb bijna een miljoen dollar geboden op een spuitstuk van een tuinslang? Dat hele "InterNet" is zo onbetrouwbaar als de neten!

Nico Haasbroek - 03/02/2003 om 12:24:52

Ach, die Belgen, altijd in voor een goeie grap!

Karin - 03/02/2003 om 22:45:38

Tja, ik denk dat ook NASA zich realiseert dat vandaag de dag met al die video en filmcamera's er nog maar weinig is dat niet word vastgelegd (al dan niet bewust).
En Amerikanen blijven natuurlijk mediavolk nr. 1 getuige een quote uit de Yahoo digital groep:
"I took photos today of the Shuttle disaster, which AP bought is running in most of the newspapers in the country. I thought you'd all like to know that is was a D-60 with a Canon 75-300 IS lens. This has been a bizzare and terrible day. I hope we never film anything like this again!"

Beetje dubbel statement...

Webalistic - 04/02/2003 om 18:20:14

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org