Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 17 februari 2003

Schoothonden
Nederland doorvoerland. Zoals ik al verwachtte wordt Amerika geen strobreed in de weg gelegd om oorlogstuig via Nederland naar de Golfregio te vervoeren.

En inderdaad maakt iedereen, van Balkenende via De Hoop Scheffer tot Bos, dankbaar gebruik van het NAVO-hoofdstuk Host Nation Support (HNS).

De HNS-regel stelt dat een NAVO-lid verzocht kan worden om logistieke ondersteuning te verlenen "in tijden van vrede, noodgevallen, crisis en conflict". Voor het gemak vergeet men dat het hier gaat om een NAVO-lid dat een ongerechtvaardigde oorlog wil voeren. Waar in Nederland bovendien geen steun en begrip voor bestaat.

De interpretatie van NHS door onze huidige demissionaire regering (ik zeg het nog maar eens) is wel erg ruim. Het "conflict" is daarbij door de Amerikaanse regering zelf veroorzaakt en op scherp gezet.

Minister van Defensie Kamp sleept er vandaag zelfs nog pathetisch de Tweede Wereldoorlog en het Rode Gevaar bij.

En ach ja: de PvdA. Ook al spijt van uw stem op wonderboy Bos? Op 13 december vorig jaar hield Wouter Bos een toespraak over Irak, waarin hij het volgende zei:

"In het uiterste geval, als alle andere middelen hebben gefaald, moet de VN in gezamenlijkheid besluiten of militair optreden onvermijdelijk is. [..] Daarin past dus ook niet dat het demissionaire Kabinet Balkenende al zijn goedkeuring aan militaire voorbereidingen geeft, voordat de wapeninspecteurs hun werk hebben kunnen doen."

Kan iemand mij vertellen waarom het vrijgeven van het Nederlands luchtruim, land en water om Amerikaans militair materieel en troepen te verplaatsen plots géén militaire voorbereidingen zijn?

Slappe hap. Had van Bos iets meer verwacht. Balkenende en De Hoop Scheffer zijn al verloren. Die laatste heeft zelfs nog de arrogantie om onze zuiderburen de les te lezen over hun afwijkende standpunt.

Om z'n volgzaamheid nog wat meer te benadrukken zette hij tijdens de EU-top z'n zuurste gezicht op en leende vooraf een pak (inclusief speldje!) van z'n Britse collega Straw.

Vastgelogd op 16:58

Reacties

Ik ben verdrietig en vast naief.

Merel - 17/02/2003 om 17:03:51

Tsja, die Bos is uiteindelijk ook een hoertje die zijn dampende, krampende ster aanbiedt voor de MACHT.

Lennart - 17/02/2003 om 21:19:00

Toch wel fijn als je zo'n wereldbeeld kunt hebben, maakt het allemaal een stuk overzichtelijker en eenvoudiger.

Zerocool - 18/02/2003 om 7:53:46

'Voor het gemak men dat het...' Volgens mij ben je 'vergeet' vergeten. :-)

Maar politici zijn blaadjes aan de boom die waaien met elke wind. Alleen vergeten ze dat de wortels van de boom de maatschappij is. En als deze zich tegen hen keert, vallen zij van hoog en hard.

JW - 18/02/2003 om 9:38:37

Eeuuuhhh, waarom zie ik deze oorlogspraat niet in mijn nieuwe speeltje ?

http://www.mijnkopthee.nl/blogroll/blogroll-help.html

'ping' jij wel Lars ?


p.s. en nog een leuke voor Lennart & Wouter.

Diederik - 18/02/2003 om 15:30:02

Ik heb gisteren het geping aangezet, maar nog niets nieuws geschreven. Tot ik dat doe weet ik niet of het werkt. ;)

En "vergeet" was ik inderdaad vergeten. Hoe Droste!

Lars - 18/02/2003 om 18:04:50

Een paar dagen geleden wist Elsbeth Etty het niet deelnemen aan een oorlog tegen Irak ook in een ommezien uit te leggen als antisemitisme. Fijn toch, dat we in zo'n goed functionerende democratie leven... Bweuh!

Eric - 21/02/2003 om 13:11:11

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org