Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 27 november 2003

Hell
De titel is nogal stom, maar verder lijkt Hellboy een leuke film, die zichzelf - anders dan de X-Men serie - niet zo vermoeiend serieus neemt.

Zo moeten deze mutanten vechten tegen een of andere uit de dood opgestane nazi, die over dezelfde messenset beschikt als Wolverine.

Nazi knakker

Weer een aardig gelukte omzetting van een comic naar film, zo aan de trailer te beoordelen. En met Ron Perlman en John Hurt - ook niet de minsten - zal het wel de moeite van het bekijken waard zijn.

De film is overigens pas in april 2004 in Nederland te zien.

Vastgelogd op 13:37

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 26 november 2003

Domein
In de categorie andere enge dingen: thankyoutony.com, waar de zo genegen Amerikaanse burger zijn dank kan uitspreken voor Blairs standvastigheid.

Inderdaad, deze is nog vrij.

Vastgelogd op 20:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Whu
Een smakelijk artikeltje bij de BBC over onverwachte souveniers van verre vakanties:

"As he was being served, the waiter took one look at him and fled in horror.

Broughton chased him down the street urging him to tell him what was wrong. But the boy would only point, wordlessly, at his nose."

Vastgelogd op 14:01

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 25 november 2003

Terug
De eerste G5-machines duiken op bij TweedehandsMac. In mijn omgeving switcht ook iemand, maar bij anderen beklijft de omwenteling soms niet:

"€2100,- Processor: G5 - 1800 MHz. Splinternieuw, slechts 3 weken in gebruik, incl. Panther, volledige garantie enz. Overstapper van Windows, kan niet wennen aan OS."

Vastgelogd op 18:42

Terugverwijzen (7 reacties)


maandag, 24 november 2003

Parallel Lines
Gisteren naar de IDFA vertoning van Parallel Lines geweest, een low-budget roadmovie over de terugreis naar New York van documentairemaakster Nina Davenport, na een freelance klus in CaliforniŽ, eind 2001.

Parallel Lines is een bij vlagen humoristisch en - in mijn opinie - vaker ontluisterend en deprimerend portret van "De Gewone Amerikaan". De gebeurtenissen in New York vormen veelal slechts een verre achtergrond voor de grauwe besognes van veel Amerikanen.

Zoals de serveerster in Tulsa met geen cent te makken, zodat klanten haar soms geld moeten toestoppen. De verveelde tieners in plaatsjes die op de meeste kaarten niet eens worden vermeld. Oud-militairen met onverwerkte trauma's en een kersverse weduwnaar die toch komt opdraven als kerstman in een troosteloze mall.

De meeste mensen zijn levenslang gevangen in schrijnende armoede in een van de rijkste landen op aarde.

Andere geÔnterviewden grossierden behoorlijk in clichťs en leken op slecht gescripte acteurs. Wat ook opviel: de gewone Amerikanen met een verbazend internationaal inzicht in de oorzaken van terrorisme - namelijk ongelijkheid.

Hoewel dit begrip waarschijnlijk eerder komt als je het zelf evenmin breed hebt.

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (2 reacties)

Spam
Naar aanleiding van dit vermakelijke stukje maar eens even deze wens uitspreken:

Kan er geen wetgeving komen tegen de irritante vorm van straatspam, waar Nederlandse winkelstraten verstopt mee raken?

Het is onmogelijk om vanuit Hoog Catharijne via pak-em-beet de Steenweg naar de Oudegracht te lopen, zonder van alle kanten belaagd te worden door met clipboards behangen figuren.

Naast kranten die een abonnement willen slijten wordt er veelal om donateurschap geleurd door liefdadigheidsinstellingen voor ongelukkigen in Nederland, hulporganisaties voor ongelukkigen in het buitenland en vertegenwoordigers van ongelukkigen met de meest uiteenlopende ziektebeelden.

De enige manier om ongestoord van punt A naar B te komen, is alleronvriendelijkst te kijken en elke "Mag ik..." met een resoluut "Nee!" af te kappen.

Spam kent vele gezichten, maar het resultaat is hetzelfde: een afkeer van hetgeen wordt aangeboden. Dat kan in het geval van de organisaties achter de straatspam toch ook niet de bedoeling zijn.

Vastgelogd op 18:08

Terugverwijzen (7 reacties)


vrijdag, 21 november 2003

Bad
Michael Jackson ingerekend, geverbaliseerd en weer vrijgelaten na overhandiging van 3 miljoen dollar borg. De mugshot staat inmiddels online bij de sheriff van Orange County.

Zou Scary Movie 3 beter bezocht gaan worden nu? De parodie op The Others uit de trailer is namelijk nu wel erg to the point.

Jackson blijkt aanklager Tom Sneddon al eens in een deuntje te hebben bezongen, met licht gewijzigde naam. Sneddon behandelde tien jaar geleden ook de vorige aanklacht tegen Jackson, die toen eindigde in een schikking, zodat het nooit tot een rechtszaak kwam.

Vastgelogd op 15:25

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 november 2003

Voetbal
"En producenten van Oranje-prullaria slaakten een zucht van verlichting"

Overigens had de Schotse trainer eerder vandaag gelijk, maar niet zoals hij dacht. Nu nog even wachten op de einduitslag.

[UPDATE] En zes-nul bleef het. Het bewijs lijkt wel geleverd dat het hoog werd dat er wat jong bloed in de opstelling kwam.

Het was wel wat lastig kijken, al schakelend tussen Six Feet Under en The Million Pound Property Experiment.

Gelukkig kondigden mijn naaste buren goals aan, zodat ik op tijd had teruggezapt voor de herhaling.

Vastgelogd op 22:05

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 17 november 2003

Hebben
Koele spullen bij de winkel-met-toepasselijke-naam I Want One Of Those. Zoals deze rokersparafernalia: een fijne asbak en plakkertjes voor op de pakjes peuken.

Of een fijne ehm... ja... wat eigenlijk? [Via Mathieu]

Vastgelogd op 22:28

Terugverwijzen (2 reacties)

Kaart
Als de bezorgkosten - naar verhouding - niet zo hoog waren, stuurde ik familie en vrienden rond kerst deze kaartjes.

Vastgelogd op 18:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Blog
Er is iets mis met Blogroll. Het levert ene Laura vandaag vast veel hits op.

Blogroll Fubar

Niet bijster slimme mensen blijken Laura verantwoordelijk te houden voor hun vernaggelde Blogroll-lijstjes, wat onzin is.

Vastgelogd op 16:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Zang
Begin volgend jaar komt Vocaloid uit, een synthetische zanger of zangeres (al naar gelang de gekozen versie van het programma). De stemmen worden gebaseerd op echte mensen, wat het realisme (en de emotie) ten goede komt.

Het website van Yamaha (alleen nog in 't Japans) bevat een aantal verwijzingen naar audio-voorbeelden. En het moet gezegd: die klinken veelbelovend, al zal de software waarschijnlijk meestal backing vocals gaan doen.

De toepassingen van deze techniek zijn niet alleen muzikaal: ook synthetische stemmen in het algemeen kunnen heel wat natuurlijker gaan klinken.

Vastgelogd op 15:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Prodikeys
Nacht, Bliksemflitsen doorklieven de lucht. Terwijl buiten de donder rolt, werkt een ontwikkelaar van Creative als een bezetene aan een project.

Op muziek- en computerbeurzen bij elkaar geroofde onderdelen moeten worden samengesmeed. Het felle blauwwitte licht van de bliksem verlicht de grote ramen van het laboratorium.

De professor schroeft het laatste onderdeel vast, sluit de PS/2 stekker op de PC aan en ziet hoe de stroom door het apparaat vloeit. Het numlocklampje licht op en met een waanzinnige blik gilt hij "It's alive! It's alive!"

Prodikeys

Vastgelogd op 15:26

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 16 november 2003

Kill Bill
Hoe het precies mogelijk was, weet ik niet, maar afgelopen zaterdag zag ik Quentin Tarantino's Kill Bill Vol. 1 in een Arnhemse bioscoop.

De release date is officieel pas aanstaande donderdag. Ik kan al verklappen dat het een waardige film is na bijna zes jaar stilte sinds Jackie Brown.

De soundtrack is weer fantastisch, de vertelstijl perfect, het geweld en de humor keihard. Had ik de scherpe dialogen al genoemd?

De verhaallijnen grijpen weer ingenieus in elkaar en de ode aan manga en oosterse vechtfilms is overduidelijk met liefde gemaakt. Kortom: het is een meesterlijke film. Het wachten is nu op Kill Bill Vol. 2, dat hier op 4 maart 2004 uitkomt.

Dat is ook het enige nadeel aan dit deel van Kill Bill: je verlaat de bioscoop ondanks het overdadige visuele banket met een onbevredigd gevoel, omdat je wil weten hoe Black Mamba haar lijstje - letterlijk - afmaakt.

Vastgelogd op 23:01

Terugverwijzen (6 reacties)


vrijdag, 14 november 2003

IE Maximizer
Een van de irritante eigenschappen van Internet Explorer is de slechte bescherming tegen "afmeting erfenissen".

Soms opent een site een popup of laadt het een pagina in speciaal formaat. Die afwijkende grootte wil soms nog wel eens om onduidelijk redenen alle andere vervolgvensters beÔnvloeden.

Goddank is er een slimme vogel geweest met hetzelfde probleem. Jonathan Dahl programmeerde voor nax de IE Maximizer, dat - zoals de naam doet vermoeden - eenmaal geladen de IE-vensters netjes maximaliseert.

Vastgelogd op 21:25

Terugverwijzen (19 reacties)

King
Sorry, nog ťťn film. Maar dan ook eentje die zeker de moeite waard is: Bubba Ho-Tep.

Elvis en een zwarte (!) JFK - "they dyed me this color!" - maken jacht op een mummie die 's nachts een verzorgingstehuis onveilig maakt.

Helaas is deze independent gemaakte film slechts beperkt in roulatie gebracht in de VS. De enige vertoning daarbuiten was tijdens een filmfestival in BelgiŽ.

Kom op mensen, even doorpakken en Bubba Ho-Tep ook hier uitbrengen. Tip van de dag: kijk die trailer!

Vastgelogd op 16:29

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 13 november 2003

Foto's
Een korporaal van het Amerikaanse leger maakt foto's tijdens de heetste momenten van de strijd.

Een aantal foto's geeft een beeld van de aftermath van sommige aanvallen en sommige foto's zijn nogal ranzig, al is er geen dode op te zien.

Bepaalde foto's (1, 2, 3) hebben een journalistieke, haast Capaanse kwaliteit. [Via Metafilter]

Vastgelogd op 22:02

Terugverwijzen (3 reacties)

Spul
Ik heb mijn eerste dagen breedbandigheid doorgebracht op de Apple Trailer website en daar zitten veelbelovende films bij. Een selectie:

Rijkelijk vroeg adverteren Warner Brothers voor The Polar Express, een computeranimatiefilm van Tom Hanks en Robert Zemeckis, die eerder samen Cast Away maakten. De film komt namelijk pas in november 2004 (!) in de bioscoop.

Voorts komt Mike Myers langs als Dr. Seuss in The Cat In The Hat, met in de trailer een hilarische persiflage op Amazing Discoveries - inclusief sweater en bril.

Verder lijkt The Day After Tomorrow wel interessant, al voelde ik een lichte teleurstelling opkomen bij de aanprijzing "From The Director Of Independence Day".

Het toeval wil dat vanavond om 22:00 op BBC2 het wetenschappelijk magazine Horizon de theorie behandelt dat een nieuwe ijstijd aanstaande is.

Vastgelogd op 14:20

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 12 november 2003

Dang!
Weer iets koels uit huize Sony: de PCVA-HVP20 (wie verzint die typenummers daar in vredesnaam?) Achter die naam gaat een apparaatje schuil met een goed kleurenscherm en een harde schijf van 20 gigabyte.

Koele PCVA-HVP20

Je vult het ding via USB 2.0. De HVP20 ondersteunt MPEG1 en MPEG2, wat ruimte voor zo'n 31 uur film oplevert. De batterij houdt het zo'n 4 uur vol, genoeg voor een dagelijkse trein- of busreis.

De "video-walkman" is vanaf 22 november te koop in Japan. De definitieve prijs is nog niet vastgesteld. Maar het zullen flink wat yennen zijn.

Vastgelogd op 23:58

Terugverwijzen (2 reacties)

Oger
Afgaande op de trailer wordt Shrek 2 net zo leuk als het eerste deel.

Shrek 2: Puss-In-Boots

Wel wachten tot juli volgend jaar (!) voordat Shrek 2 hier in de bioscoop te zien is.

Vastgelogd op 15:14

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 11 november 2003

Zucht
Je kon d'r op wachten: het buitenland heeft er nu ook lucht van gekregen.

"Dutch Prime Minister Jan Peter Balkenende leapt to the defense of the House of Orange last week protesting satirical programs had gone too far in targeting the royal family."

Vastgelogd op 18:21

Terugverwijzen (1 reacties)

Maan
Zo, nog wat foto's bij elkaar gesprokkeld van de afgelopen maansverduistering. Er zijn betere te vinden van de verduistering, maar ik (of de camera) had voor deze kiekjes op de tegels beneden uit elkaar kunnen spatten. Dat u het weet.

Raad mee welke hotelgast als enige nog porno keek. Verbazend te constateren dat in zo'n lichtvervuilde stad als Utrecht Łberhaupt nog zoveel sterren te zien zijn.

Ik zie trouwens dat de eerste foto een nacht eerder is genomen. Nou ja, blijft mooi.

Vastgelogd op 17:09

Terugverwijzen (2 reacties)

Oase
Mijn tocht door de binaire woestijn is voorbij. Ik ben weer permanent online. Ik kan weer downloaden. En hoe!

Sponzen!

Vastgelogd op 17:02

Terugverwijzen (6 reacties)


zondag, 9 november 2003

Maan
Indien je gisternacht de moeite nam even naar boven te kijken, had je een prachtige maansverduistering kunnen aanschouwen. Ik bungelde vannacht - met ombestemd gevoel in de maag - uit het raam:

Maansverduistering 8-9 november

Bovenstaande gemaakt zonder speciale lenzen, want daarvoor heb ik even geen geld. Gewoon m'n V1 op een statiefje.

Vastgelogd op 19:08

Terugverwijzen (5 reacties)

Humor
Satire herkennen en op waarde schatten vereist een gevoel voor humor. Dat mannen als Balkenende en Donner klagen over satire over het koningshuis bevestigt deze stelling. De premier zegt op te komen voor mensen die zich niet kunnen verweren.

Dat geeft allereerst de zotte juridische constructie van een koningshuis weer. Ten tweede heeft satire een voedingsbodem nodig - een aanleiding voor satire. En daar heeft het koningshuis de laatste jaren zelf voldoende voor gezorgd.

De koningshuizen in Europa doen rare dingen: bemoeien zich met rechtsgang en doen ongeoorloofd onderzoek waarbij "niet kunnen verweren" plots synoniem wordt aan "geen verantwoording willen afleggen". Het lijkt alsof de wet niet op hen van toepassing is. Je niet kunnen verweren betekent niet automatisch dat je bescherming verdient.

In Engeland hoor je dit soort onzinnige oproepen tot matiging niet, ondanks de beruchte status van Britse satire. Daar kan de koningin zich ook niet "verweren" maar ook daar levert het koningshuis zelf voldoende stof tot parodie.

Satire vergroot gebeurtenissen uit en plaatst het middels humor in context. Of dat subtiel gebeurt, staat of valt met de kwaliteit van de schrijvers en acteurs. Daarover geen klachten in het satirisch programma Dead Ringers op de BBC:

Dead Ringers

Hier verkopen de koninging en haar man Philip geschenken die ze op staatsbezoek hebben gekregen. Op tafel een diamanten tiara, die voor "the amazing price of sod all" te koop is. Philip verklaart waarom het ding weg moet: "I got it from an Arab so I have no desire to keep it".

Hier was de aanleiding de daadwerkelijke doorverkoop van cadeaus aan 't hof en de regelmatige, licht racistisch getinte slips of the tongue van de echtgenoot van de Britse koningin.

Het valt hier in Nederland dus nog best mee. Om te roepen dat satire met kleipoppen, op het toneel of televisie "imagobeschadigend" werkt is onzin en getuigt van weinig realiteitsbesef.

Satire - en dan specifiek satire op regenten - bestaat al eeuwen. Je kunt satire niet schrijven zonder sire. Gek dat zo'n gestudeerd man als Balkenende dat niet beseft.

Vastgelogd op 17:57

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 6 november 2003

Mat rix
Omdat ik deel ťťn en twee van The Matrix nu toch al heb gezien, ontkom ik er niet aan de trilogie te completeren met een bezoek aan de bioscoop voor deel drie: "The Matrix: Revolutions".

Al tijdens "Reloaded" ergerde ik me kapot aan de stupide semi-wijsheden die werden gedebiteerd. En dan die vermoeiende vechtpartijen die geen greintje emotie in me losmaakten. Whu!

Het beste uit "Reloaded" was de boezem van Monica Bellucci (Persephone) en dat is een magere oogst voor zo'n lange film. Maar goed, nu dan "Revolutions", waarmee de hele hype ten grave kan worden gedragen.

Volgens de eerste geluiden belooft "Revolutions" weinig meer te worden dan een herhaling van "Reloaded". Slate noemt het dan ook "The Matrix: Regurgitated".

Ik vrees dat ze gelijk krijgen. Het mooiste is dat het eerste deel van The Matrix, met al z'n spectaculaire vondsten en vernieuwende cameratechnieken, op zichzelf kan staan.

Daar ben ik heel blij mee. En met enig geluk wordt mettertijd de herinnering aan "Reloaded" en "Revolutions" uit m'n systeem gewist.

Vastgelogd op 17:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Bad
Hm, net bij de verbouwing vorig jaar het bad gesloopt en vervangen door een douche-cel. Anders was dit een leuk speledingetje geweest. [Via Spelletjespiet]

Vastgelogd op 14:21

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 4 november 2003

Deun
U merkt het, ik hou het even bij grote stukken, nu ik tot de smalband ben veroordeeld. Maar de overgang naar Demon DSL is in volle gang. Nog heel even.

Ondertussen zit ik in m'n (offline) studiootje een nieuw stuk software te leren, FLStudio.

Heb nog niet alles door en ook m'n 303 krijg ik nog niet helemaal jofel gesynchroniseerd. Niettemin rolt er tijdens de leercurve zo nu en dan een snelgeflanst deuntje uit.


Vastgelogd op 00:43

Terugverwijzen (7 reacties)


maandag, 3 november 2003

Shalom
De Europese Unie heeft onlangs een enquÍte laten uitvoeren onder ruim 7500 burgers. Per telefoon werden aan hen diverse vragen voorgelegd over de huidige internationale situatie.

Een van de opmerkelijke resultaten van het onderzoek is dat IsraŽl door 59 procent van de ondervraagden als gevaar voor de wereldvrede wordt gezien. Ze plaatsen IsraŽl zelfs nog voor landen als Iran en Noord-Korea, aldus het eindrapport [in .PDF van 3,5 MB - opent in nieuw venster]

"In all Member States (with the exception of Italy) the majority of citizens believe that Israel presents a threat to peace in the world with ďyesĒ results as high as 74% in the Netherlands and 69% in Austria."

Nederland scoorde sowieso hoog op de wantrouwfactor, want ook Afghanistan, China, India, Irak, LibiŽ, Pakistan en SyriŽ werden door de Nederlandse ondervraagden het vaakst genoemd als gevaar voor de wereldvrede.

Dat IsraŽl in dat illustere rijtje wordt genoemd is daar in het verkeerde keelgat geschoten. De huidige EU-voorzitter ItaliŽ betitelt de vraagstelling - van het nota bene in EU-opdracht vervaardigde rapport - vervolgens als "dubbelzinnig". De Italiaanse minister van Buitenlandse zaken Franco Frattini zegt dat er met het rapport een "vals signaal" wordt afgegeven. "Het is zeker niet het officiŽle EU-standpunt", benadrukt Frattini.

Tsja. Natuurlijk moet niet "het gevoel van de straat" ťťn-op-ťťn tot beleid worden verheven, maar de uitkomst is blijkbaar een wijdverbreide opinie. Om het onderzoek dan te bagatelliseren en de uitkomst te diskwalificeren als "vals" is niet de oplossing, lijkt me.

De Italianen, die dit brandje meteen willen blussen, kwamen met een officieel standpunt: de Europese Unie zou "ontstemd zijn" door het onderzoek omdat ze "er terdege van bewust is hoe hard het IsraŽlische volk door terrorisme wordt geraakt".

En dat mag zo zijn, maar gaat voorbij aan de nuance van wat er in het rapport naar voren komt: je kunt diepe sympathie opbrengen voor het land IsraŽl en de getroffenen van de zelfmoordaanslagen... maar het oneens zijn met de methoden die vervolgens worden gehanteerd.

IsraŽl noemt de uitkomst "treurig en gevaarlijk". Het land spreekt van een "emotionele kloof" tussen de zichzelf en de EU. IsraŽl voelt zich tekort gedaan door de "eenzijdige en emotioneel geladen" media-aandacht die de IsraŽlische strijd tegen het terrorisme krijgt.

Overigens noemt 52 procent van de Europeanen de Verenigde Staten een groot gevaar voor de wereldvrede. In Nederland was dat trouwens 64 procent; de Grieken waren koploper met 88 procent (!). Vanuit Washington vooralsnog nog geen boze geluiden.

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org