Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 24 november 2003

Spam
Naar aanleiding van dit vermakelijke stukje maar eens even deze wens uitspreken:

Kan er geen wetgeving komen tegen de irritante vorm van straatspam, waar Nederlandse winkelstraten verstopt mee raken?

Het is onmogelijk om vanuit Hoog Catharijne via pak-em-beet de Steenweg naar de Oudegracht te lopen, zonder van alle kanten belaagd te worden door met clipboards behangen figuren.

Naast kranten die een abonnement willen slijten wordt er veelal om donateurschap geleurd door liefdadigheidsinstellingen voor ongelukkigen in Nederland, hulporganisaties voor ongelukkigen in het buitenland en vertegenwoordigers van ongelukkigen met de meest uiteenlopende ziektebeelden.

De enige manier om ongestoord van punt A naar B te komen, is alleronvriendelijkst te kijken en elke "Mag ik..." met een resoluut "Nee!" af te kappen.

Spam kent vele gezichten, maar het resultaat is hetzelfde: een afkeer van hetgeen wordt aangeboden. Dat kan in het geval van de organisaties achter de straatspam toch ook niet de bedoeling zijn.

Vastgelogd op 18:08

Reacties

Het grote voordeel van de Utrechtse straatspam (je bedoelt ongetwijfeld die Bermuda-driehoek voor de FEBO) is dat je er omheen kan. Meestal tenminste.
De allerbeste oplossing is een Utrechtse binnenstad-boycot. Gewoon nooit winkelen daar totdat ze die bordmutsen weghalen. Je moet het wel even tegen alle winkeliers aldaar vertellen: "Ik winkel hier niet zo lang die spammers hierbuiten staan!"

Hell, de Utrechtse binnenstad zucht al jaren onder een strakke boycott mijnerzijds, maar met twee kunnen we pas echt invloed uitoefenen!

Michiel Maas - 24/11/2003 om 20:46:52

Introduceer een nieuwe attractie: clipboard bashing! ;-)

Verbal Jam - 24/11/2003 om 23:29:45

In het schilderachtige Enschede siert de Marskramer het straatbeeld.

Rick - 24/11/2003 om 23:43:01

"Spam kent vele gezichten"

Soms zelfs mooie gezichtjes. En voor ik er erg in had, was ik lid van Novib...

Lcs - 25/11/2003 om 14:25:18

Afkappen of onvriendelijk kijken is niet nodig. Na "mag ik u een vraag stellen?" is het niet onbeleefd om "ja" te zeggen en vervolgens door te lopen.

rj - 25/11/2003 om 19:35:13

Het probleem is meestal dat de personen die je willen strikken voor een lidmaatschap over het algemeen bijzonder knappe en leuke meisjes zijn. Wat het dus moeilijk maakt om maar gewoon 'nee! rot op!' te zeggen.

Overigens, om op het idee van Michiel terug te komen: je kan natuurlijk ook gaan winkelen in winkelhart Lunetten. Dan kun je daarna bij mij koffie komen drinken.

Hay - 25/11/2003 om 21:55:28

Ik had inderdaad laatst ook een aantrekkelijk clipboardmeisje, maar die ging zo in mijn, euhm, "personal space bubble" staan, dat het irritant was.

Lars - 26/11/2003 om 1:00:27

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org