Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 16 november 2003

Kill Bill
Hoe het precies mogelijk was, weet ik niet, maar afgelopen zaterdag zag ik Quentin Tarantino's Kill Bill Vol. 1 in een Arnhemse bioscoop.

De release date is officieel pas aanstaande donderdag. Ik kan al verklappen dat het een waardige film is na bijna zes jaar stilte sinds Jackie Brown.

De soundtrack is weer fantastisch, de vertelstijl perfect, het geweld en de humor keihard. Had ik de scherpe dialogen al genoemd?

De verhaallijnen grijpen weer ingenieus in elkaar en de ode aan manga en oosterse vechtfilms is overduidelijk met liefde gemaakt. Kortom: het is een meesterlijke film. Het wachten is nu op Kill Bill Vol. 2, dat hier op 4 maart 2004 uitkomt.

Dat is ook het enige nadeel aan dit deel van Kill Bill: je verlaat de bioscoop ondanks het overdadige visuele banket met een onbevredigd gevoel, omdat je wil weten hoe Black Mamba haar lijstje - letterlijk - afmaakt.

Vastgelogd op 23:01

Reacties

Ik snap wat je bedoelt. Ik heb een workprint van volume 1 gezien. Een dus wel zeer ruwe versie, maar het was toch indrukwekkend.

Overigens heb ik wel met een dubbel gevoel over al die odes. Wanneer wordt een ode jatwerk? Pas als je de bron niet vermeld? Daar heeft Tarrantino geen moeite mee, dus komt hij ermee weg. Maar hij moet oppassen dat hij geen top-dj onder de filmregisseurs wordt, met het maken van nieuwe films op basis 'samples' van andermans films.

Overigens is Reservoir Dogs nog steeds mijn torenhoge favoriet van zijn films. Maar wie weet als ik een 'definitieve versie' zie van Kill Bill. :-)

richard - 17/11/2003 om 0:53:42

Ik kan alleen maar zeggen: gáán! Ik vermoed dat ik 'm misschien nog wel een tweede keer ga zien.

Lars - 17/11/2003 om 1:15:18

Lars kwam midden in de nacht (hij logeerde 'n nachtje in Apeldoorn) aan het ouderlijk bed deze film uit staan leggen! Zo enthousiast was hij over, als ik het goed begrepen heb met m'n slaperige kop, een beste bak geweld, maar wel met humor. Nou, dat maakt een heleboel goed, maak ik me iets minder ongerust over 'm.

els - 18/11/2003 om 0:00:32

Dit klinkt zo beschreven wel wat.. mja... je ne sais quois! Alsof ik in m'n pyamaatje in de kamer stond en niet kon slapen. :)

Lars - 18/11/2003 om 0:22:20

Ik had er bij moeten zeggen, dat je toen net thuis was en bij ons nog licht zag branden. Pyjamaatje is lang geleden......

els - 18/11/2003 om 13:07:12

Sinds ik in een paar minuten Reservoir Dogs een stel mensen op een afscuwelijke manier heb zien afsclachten hoef ik niet meer.
Ik zal ook nooit begrijpen wat er leuk aan Tarantino-films is.

Tuuur - 19/11/2003 om 14:12:35

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org