Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 31 juli 2003

Weg

Ga maar even wat voor jezelf doen...

Ik ben even een weekje weg. Ga maar even wat voor jezelf doen.

Vastgelogd op 21:52

Terugverwijzen (9 reacties)


woensdag, 30 juli 2003

CBS
Naar aanleiding van een stukje bij meneer Curry toch ook maar eens het rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) opgehaald en doorgenomen.

Het CBS geeft in het voorwoord aan een soort state of the union te schrijven met betrekking tot het Nederlands internet:

"Voor u ligt de derde publicatie over de digitale economie. De publicatie schetst het beeld van de verspreiding van het ICT-gebruik binnen de samenleving, de veranderingen in de aard van dit gebruik en de verschillen in ICT-gebruik tussen groepen personen en bedrijven."

Toch vallen begrippen als weblog, instant messaging of zelfs forum nergens op de 219 pagina's. Dat is opmerkelijk, want het zijn inmiddels bepaald geen splinternieuwe toepassingen meer. Bovendien heeft het gebruik ervan de laatste jaren een aardige vlucht genomen.

Toegegeven, het verschil tussen bit en byte is een ongrijpbaar iets voor velen, maar wanneer je iets schrijft dat de titel "De Digitale Economie" draagt, dan moet je die termen toch wel onder de knie hebben.

CBS Rapport Digitale Economie 2003, pagina 77

Een gewone telefoonlijn doet echter geen 56 kilobyte per seconde, maar een theoretische 56 kilobit (zo'n 7 kilobyte per seconde). In de praktijk ligt de snelheid door diverse oorzaken nog zelfs iets lager.

Vastgelogd op 18:19

Terugverwijzen (7 reacties)


dinsdag, 29 juli 2003

Tsja
Hum, drie weken acclimatiseren in Koeweit had dus ook niet gehoeven:

"Meteen aan het begin van de Nederlandse militaire missie in Zuid-Irak is een epidemie uitgebroken onder de troepen. Dat heeft RTL verslaggever Conny Mus vanmorgen gemeld. Volgens hem ligt bijna vijftien procent van de Nederlandse soldaten ziek op bed."

Vastgelogd op 15:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Dood
Daarnet keek ik even in m'n refers, waar ik een vreemde Google-actie zag. Er was gezocht op de woorden "camarados" en "zelfmoord". "Het zou toch niet?", dacht ik.

Gert-Jan leidt een leven dat geen reden tot klagen geeft. Toen ik naar Camarados surfte werd al snel duidelijk dat Gert-Jan tijdens een van zijn wandelingen een gruwelijke ontdekking had gedaan.

Iemand had zich verhangen en Gert-Jan heeft dat gelogd. Hij heeft een lifelog op basis van foto's. En wat Gert-Jan overkomt is meestal leuk. Maar soms ook niet.

In het commentaar van Camarados is inmiddels een hele discussie gaande van mensen die het een grap noemen en daarna, veilig overtuigd dat het toch nep is, onnadenkend botte uitspraken doen.

Verder zijn er mensen die de ethiek van het melden van zoiets in twijfel trekken. Het lijkt wel wat op de kritiek die er kwam na het publiceren van de Volendam-foto's, alweer drie jaar geleden. Tonie publiceerde onlangs indringende foto's van de nasleep van een springer bij zijn flat; stille getuigen met grote zeggingskracht.

Zulke foto's zijn niet leuk, maar het gebeurde wegstoppen of negeren is je ogen sluiten voor de realiteit. En doen alsof iets niet gebeurt kan soms prettig zijn, maar het is uiteindelijk vluchtgedrag. Iemand vond het leven blijkbaar zó vreselijk en uitzichtloos, dat de dood een verlossing was.

In dat opzicht vind ik het zelf bitterzoet dat juist een site welke, pathetisch gezegd, "het leven viert", ons herinnert dat het bestaan niet voor iedereen een feest is.

Zoals Gert-Jan zelf aangeeft, heeft hij lang nagedacht over het publiceren van de foto's. De manier waarop hij dat heeft gedaan, met bewerkte foto's begeleid door slechts enkele regels, vind ik verdedigbaar.

Dit soort berichten, áls ze de krant al halen, worden meestal weggestopt op pagina 6 van het regiokatern. Eén ding is wel bereikt: deze treurige, eenzame dood heeft meer mensen geraakt dan normaal het geval zou zijn geweest.

En dat is dan in alle niksigheid tenminste iets.

Vastgelogd op 01:24

Terugverwijzen (15 reacties)


maandag, 28 juli 2003

Hmm
De enige reden om het Britse nieuws wat nauwgezetter te volgen.

Vastgelogd op 23:14

Terugverwijzen (5 reacties)

Spitfire
Zo, dat is even schrikken! Leuk filmpje, naar wens embedded of los te bekijken. [Via Erwin]

Vastgelogd op 15:25

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 27 juli 2003

MS Arrogance™
Er is een nieuwe versie van MSN Messenger. Dat kan, natuurlijk. Het is echter jammer en irritant dat Microsoft met "nee" geen genoegen neemt, op de vraag of je die nieuwe versie toevallig wilt gaan gebruiken.

Het venstertje wordt voor een flink deel ingenomen door een tekst dát er een nieuwe versie is. Zodra je dat aanklikt krijg je de vraag of je wilt updaten. Dat kan in mijn geval met "yes" of "no".

In dat laatste geval krijg je de vraag over een week nog eens. Of meteen, wanneer je je computer (opnieuw) opstart.

Updaten, verdomme!

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (1 reacties)

Koters
Weer een hilarisch goede challenge van B3TA: een nieuwe toepassing voor kinderen.

Vastgelogd op 01:46

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 25 juli 2003

Fles
Dispensing Chemist
Vanmiddag even de stad ingeweest voor een paar boodschappen, waar ik voor de verandering eens een antiek annex brocante winkel aan de Oudegracht binnenliep.

De zaak was van de werfkelder tot de nok toe gevuld met spullen. Er stonden lijdende, meewarig kijkende en zegenende jezussen naast fotolijstjes, kasten, lampen en Manilow-platen.

Even gekeken in de bak met oude ansichtkaarten. De klassieke ansichtkaart zijn volgens een artikel in de Volkskrant van vandaag "bezig uit te sterven". E-mails en SMS'jes nemen die rol over.

Dat is jammer, want dan kan iemand in de verre toekomst - zoals ik - niet meer lezen dat "papa" veilig is aangekomen op zijn Veluwse vakantieadres en de kapotte achterrem gelukkig voor 60 cent kon worden hersteld. Alles opgeschreven in een ook bijna uitgestorven sierlijk, onkreukbaar handschrift.

In een vitrine vond ik nog een verzameling apothekersflesjes, waarvan er één m'n aandacht trok. Ik ken namelijk mensen die met de inhoud moeten zijn grootgebracht, naast een lepel levertraan.

Het leuke is, dat een beetje rondspeuren nog wat achtergrondinformate oplevert over deze apotheker. Je kon bij meneer Parker niet alleen terecht voor je medicijnen, maar ook voor een nieuwe bril, een nieuw gebit of je vakantiefotootjes.

En dat zo'n flesje dan uiteindelijk onderin een Utrechtse werfkelder terechtkomt. Geinig. Daar kan ik uren over mijmeren.

Vastgelogd op 17:51

Terugverwijzen (6 reacties)


donderdag, 24 juli 2003

Bewijs
"U.S. releases photos of Saddam's dead sons" Ze zien er hier anders nog patent uit. En papa staat er ook gewoon bij.

[UPDATE] Ananova heeft ze wel, maar de foto's zijn niet voor mensen met een zwakke maag. Klikken op eigen risico.

Vastgelogd op 17:39

Terugverwijzen (5 reacties)

Bribe
Normaal versturen de heren en dames van Inkjetart na zes uur 's avonds geen spullen meer. Maar ach, als het écht moet... dan is er met wat omkoping wel een mouw aan te passen...

Vastgelogd op 16:06

Terugverwijzen (0 reacties)

Remarquable
Fox News heeft zich sinds 11 september ontpopt als een van de trouwste, kortzichtigste en blind-patriottische nieuwsdiensten in de Verenigde Staten. Het zou me dus ook niet moeten verbazen om daar zo'n raar, ongefundeerd francobashing verhaal aan te treffen.

Ik weet niet precies wat de schrijfster wil bereiken met het opsommen van clichés en veelal bronloze anekdotes. Ook zet ze zichzelf nogal te kijk wat betreft haar geschiedeniskennis.

"The guillotine inventors, meanwhile, perpetually pride themselves in having abolished the "barbaric" death penalty. Kill their killers they won't, but handing over 10,000 citizens for the gas chambers was never an issue."

[..]

"What was the first place child rapist Roman Polanski thought to go where he could thrive in exile? France, of course, where art redeems all."

Niettemin een amusante lap tekst, als je het met de juiste instelling leest.

Vastgelogd op 15:20

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 23 juli 2003

Rollenspel
Inhakend op het vorige postje: de laatste keer dat ik een echte "uit het graf" ervaring had, was toen ik jaren terug de CD's "A Window in Time" (1 en 2) van Sergei Rachmaninoff kocht.

Rachmaninoff heeft in het begin van de 20e eeuw voor de American Piano Company een flink aantal pianorollen ingespeeld, voor hun Ampico Player Piano.

Het unieke van de Ampico was dat ook pedaalvoering in rollen was vastgelegd. Bij concurrerende pianorolsystemen werd de pedaalvoering pas achteraf op de rol aangebracht, op basis van observaties door derden, tijdens de opname.

Techneut Wayne Stahnke heeft de Ampico-rollen via een ingenieus systeem gescand, ouderdomsfouten verwijderd en de verkregen data omgezet in een speciaal formaat waarmee een moderne, gemodificeerde concertvleugel kon worden aangestuurd.

Het eindresultaat is verbluffend en spookachtig goed. Hoewel de goede Sergei alweer 59 jaar geleden overleed en zijn rollen tussen 1919 en 1942 opnam, klinkt 't alsof hij net aan de vleugel heeft plaatsgenomen.

Vastgelogd op 20:05

Terugverwijzen (1 reacties)

Sinatra Lives!
Dit is al eens gedaan met Elvis, maar de techniek is weer wat voortgeschreden en daarom kan de in 1998 overleden Frank Sinatra ook weer op toernee.

"A process known as rotoscoping allows the producers to black out other background imagery in each video frame, and then project a solo Sinatra across a series of moveable 3-D panels. The effect is said to be lifelike, as if the singer were moving about the stage as he croons."

De goede man loopt dus weer rond op het toneel, soort van. Het lijkt me wel een interessant concert, vermaak met een vleugje morbiditeit. Of deze productie ook naar Europa komt, is niet duidelijk.

De auteur van het artikel merkt op dat niets meer heilig is. Bogart, Ghandi, Hemingway en Martin Luther King zijn al opnieuw gemonteerd in commercials.

"It's fortunate that Moses, Jesus and Mohammed have so far been spared, though it may only be for lack of good video."

Vastgelogd op 19:45

Terugverwijzen (3 reacties)

Onderkop
Nicole, wat maak je me nou?

Vastgelogd op 17:48

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 21 juli 2003

Voer
Nadat ze een tijdje op een verstopte Blogspot bivakkeerden, is maar hoe was het? nu op een eigen domein te vinden.

De Utrechtse horeca wordt "deskundig gefileerd" door een groep waarvan ik de exacte omvang nog niet heb kunnen vaststellen. Hoe dan ook, het is een uitstekend alternatief voor Iens, als je in Utrecht een restaurantje zoekt.

De klankverwantschap met het onregelmatige feuilleton maar wat is het? is niet toevallig, want ook Robert van Eijden plaatst hier zijn culinaire en biereske bespiegelingen.

Het enige wat ik me met de huidige horecaprijzen afvraag - misschien ook goed voor een site - maar waar doen ze het van?

Vastgelogd op 22:58

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 20 juli 2003

Beetje dom
Hm, vreemd... zojuist nam ik weer even een droogzwemkijkje in de Apple webwinkel, waar ik zag dat twee eerder opgeslagen G5-orders waren geannuleerd omdat bepaalde onderdelen niet langer leverbaar zouden zijn.

Dat is raar, want het gaat om een product dat pas in augustus beschikbaar komt. Hoe dan ook, ik ben vergeten om screenshots te maken, wat ik nu ernstig betreur.

Want ik zweer dat mijn identiek geconfigureerde bestellling nu een goede honderd euro hoger uitvalt. Exclusief BTW ook nog es. Maar omdat ik de oude orders al heb verwijderd, kan ik dat niet meer met honderd procent zekerheid bewijzen.

Beetje dom. Grom.

Vastgelogd op 20:20

Terugverwijzen (1 reacties)

Nacht
Een van de leuke functies van m'n nieuwe digitale camera is de enorme sluitertijd van 30 seconden. Het was zoals bekend gisteren weer knap warm, dus van op tijd naar bed kwam niet veel.

Hoewel Utrecht als grote stad met behoorlijk wat lichtvervuiling kampt, kan ik vanaf mijn achterbalkon toch nog wat sterren ontwaren. Zo ook de Grote Beer, die er toch leuk op staat, al zeg ik het zelf!

Grote Beer / Ursus Maior / Ursa Major / Septem Triones

Ik moest wel met een mini-statiefje op de vloer van de woonkamer liggen om 'm er goed op te krijgen. Het houtwerk van 't balkon hield gelukkig strooilicht van de buren tegen, anders was 't vast niet zo goed gelukt.

Vastgelogd op 14:27

Terugverwijzen (8 reacties)


zaterdag, 19 juli 2003

Leus
Ze noemen het zelf "humoristische" shirts, maar ik vind het assortiment nogal oppervlakkig, kortzichtig en bovenal onleuk.

Maar het in de Verenigde Staten tegenwoordig uit welk statement je draagt. Met zo'n shirt mag je vast wel vliegen.

Draag echter een verkeerde button en je kunt weer uitstappen, terwijl de kapitein zonder aarzelen driehonderd mede-passagiers vertraagt.

"He said that I would endanger the aircraft and commit a federal crime if I did not take it off. I told him that it was a political statement and declined to remove it."

Hoe loopt die tekst van The Star Spangled Banner ook weer?

"O say, does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave?"

Vastgelogd op 19:02

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 18 juli 2003

Knal
En in Irak richten de Amerikanen hun aandacht en frustratie op haalbare doelen: het opblazen van een standbeeld van Saddam.

Je zou denken dat andere zaken hogere prioriteit hebben.

Vastgelogd op 16:41

Terugverwijzen (2 reacties)

Cluedo: Iraq Edition
Het leest als een Grisham-thriller, maar dan echt: de politie heeft het lichaam gevonden van wapenexpert David Kelly.

Hoewel Kelly niet expliciet wilde toegeven de bron te zijn, meldde de BBC dat er binnen regeringskringen grote twijfels bestaan over de inhoud van rapporten op basis waarvan de Britse regering de oorlog in Irak rechtvaardigde.

BBC-journalist Andrew Gilligan citeerde indertijd "een expert" die meende dat de rapporten waren aangedikt met twijfelachtige, maar aantrekkelijkere "sexed up" informatie.

Het Britse Ministerie van Defensie verklaarde dat David Kelly had toegegeven dat hij de bron van dat citaat kon zijn. Bush en Blair zijn al in het nauw gebracht na onthullingen over verkeerde informatie; de geheimzinnige dood van een spilfiguur wekt argwaan op.

Zelfs als onderzoek uitwijst dat Kelly (een fervent wandelaar) een natuurlijke dood is gestorven of zelfmoord heeft gepleegd (hij zou door alle media-aandacht onder grote druk staan) gelooft niemand dat meer.

Vastgelogd op 16:35

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 17 juli 2003

Pff...
Ruimtetemperatuur 30 graden
Met het gevaar te klinken als Denis Leary in het liedje "Asshole", waag ik te vragen:

"Wat een hitte vandaag, he!"

Ik kwam vloeibaar terug uit de stad en zette alle deuren en ramen tegen elkaar open in de hoop de 27 graden uit m'n huis te verjagen.

Dankzij de zojuist geïntroduceerde föhn schoot de temperatuur omhoog naar 30 graden rond. Aha.

Later op de avond was de binnentemperatuur zelfs tot 31,5 graden gestegen. Tijd voor verkoeling middels water, ijsthee en witbier. Daarnet regende het een beetje, maar het mag geen naam hebben.

Geen flits gezien noch donder gehoord, al blijkt de rest van Nederland nog wel wat ontladingen te hebben gehad, getuige blikseminslagen.com.

Het is nog steeds behoorlijk warm; ik begrijp een beetje wat men in India voelt, wachtend op de verlossende moesson.

Gelukkig heb ik jaren terug al geïnvesteerd in een airco voor de slaapkamer. Koelenacht, waarde lezer!

Vastgelogd op 00:52

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 15 juli 2003

Mededeling
Dat u het weet: het Nederlandse tooStylish.com dient u te vermijden als ware het de zwarte pest. Op een aantal van mijn e-mailadressen spammen ze een of andere nieuwsbrief. Let maar op, binnenkort ook in a mailbox near you.

Je wordt bovendien ongevraagd op deze nieuwsbrief geabonneerd, een van de meest onsympathieke verkooptechnieken die je kunt verzinnen. Bovendien heb ik er niets aan, want ze noemen zichzelf "portal voor vrouwen".

Laat niemand zaken met ze doen. Ik link ze ook niet, dat zou te veel eer zijn. Ik haat deze ongevraagde rommel.

Toostylish.com is een uitgave van het Amsterdamse Ineo. Hosting voor de spammer wordt verzorgd door het bedrijf Pins.

[UPDATE 21/7] Erwin laat me weten dat Toostylish inmiddels door Stichting Spamvrij is opgemerkt.

Vastgelogd op 20:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Pretpark Irak
Er doet een nieuwsfoto de ronde, van een kapotgeschoten auto met een opmerkelijke sticker op de achterruit:

Leuk dagje uit...

Ditzelfde fotootje staat vandaag ook in de Metro, pagina 5. [Via Retecool]

Vastgelogd op 13:05

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 14 juli 2003

V1
Alles leuk en aardig met zo'n recessie, maar ik was toe aan een nieuwe digitale camera. Na maanden speuren langs fotografie websites en specificaties van toestellen bestuderen heb ik vandaag dan toch de knoop doorgehakt.

Ik wilde een wat handzamer toestel, omdat ik mijn Sony DSC-S70 in de praktijk vaak thuisliet. De keuze is op een Sony DSC-V1 gevallen, vanwege de lens, de krachtige functies en de compacte behuizing. Digital Photography Review beveelt 'm hogelijk aan.

Een wandelingetje door de stad was lucratief: waar de Staffhorst 899 euro voor de V1 vraagt, vond ik hem bij Foto Patent aan de Lijnmarkt voor 679 euro. Dat is 220 euro goedkoper, zo'n 484 ouderwetse guldens!

Vastgelogd op 21:53

Terugverwijzen (8 reacties)


zaterdag, 12 juli 2003

Rust
En op de valreep van de dag nog een mooi kalmerend stukje muziek om de nacht mee in te gaan.

Vastgelogd op 23:57

Terugverwijzen (2 reacties)

WajFai
Hm, handig apparaatje van Kensington: de WiFi Finder. Als er een draadloos netwerk in de buurt actief is, kom je dat met dit ding meteen te weten.

Onduidelijk wat ie moet kosten en hoewel je 'm kunt vinden, heeft Amazon 'm toch niet in het assortiment.

Vastgelogd op 16:37

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 11 juli 2003

Netjes
Hey, het fotootje bij dit artikel was me helemaal ontgaan. Wel een troost voor moeder Balkenende dat op het wereldtoneel men zich over Jan-Peter ontfermt.

Vastgelogd op 15:19

Terugverwijzen (5 reacties)


donderdag, 10 juli 2003

Ikoon
Tis dat u het weet: ik ben een ikoon (1) en ik ben nog aardig ook (2). Nummer twee kan ik beamen. En bij nummer één vind ik dit oer-oude Jiskefet stukje wel toepasselijk.

Het stukje Jiskefet staat al sinds mensenheugenis op mijn computer. Eerst nog op m'n Amiga 500, later via de nullmodemkabel naar de PC verhuisd en daar al jaren ondergestoft en meegelift van harde schijf naar harde schijf.

De Windows Media Converter wilde het 8-bit sampletje eerst helemaal niet accepteren. Na wat aandringen in 16-bit gelukkig wel.

Vastgelogd op 21:30

Terugverwijzen (4 reacties)

Ieks
Dit is toch met afstand het meest treurige kussen dat een mens kan aanschaffen.

Triest Kussen

[Via Mathieu]

Vastgelogd op 20:52

Terugverwijzen (5 reacties)


woensdag, 9 juli 2003

Hoog
Wat betreft de NS gelden andere taalregels, dat weet iedereen. Want "mogen" betekent gewoon "zullen". De prijs van een treinrit gaat weer omhoog, bericht Nu.nl.

"De Nederlandse Spoorwegen mogen het treinkaartje duurder maken als de dienstverlening aan de reiziger verbetert."

Wat uitgekookt is dat je aan deze zin niet kunt aflezen wat eerder komt: de prijsstijging of de betere service. [maar we weten wel beter]

Vastgelogd op 23:42

Terugverwijzen (4 reacties)

Koel
Japanse Matrix' bullet time, op z'n analoogs. [Via Diederik]

Vastgelogd op 20:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Mass Deception
Een van m'n favoriete cartoonisten is Clay Bennett. Hij legt de vinger altijd subtiel op de zere plek en doet dat met mooie, ronde en zachte kleurtekeningen. Zoals deze, over Bush' kansen op herverkiezing.

Het is trouwens opmerkelijk dat in Amerikaanse politiek niemand zich heel erg lijkt op te winden over de verkeerde voorstelling van zaken wat betreft de bewijsvoering tegen Irak.

In januari stelde Bush dat Irak in Afrika voor uranium had gewinkeld: "The British government has learned that Saddam Hussein recently sought significant quantities of uranium from Africa."

De documenten bleken vals, maar het was wel een belangrijk argument waarom Irak een gevaar voor de wereldvrede zou zijn. Bush in de State of the Union: "Saddam Hussein has not credibly explained these activities. He clearly has much to hide."

De Democraten willen graag een onderzoek naar deze voorstelling van zaken, maar het Witte Huis noemt het simpelweg een kwetsie van "verkeerde inlichtingen".

Maar wel informatie waarop een controversiële pre-emptieve oorlog werd gevoerd, waar de uitkomst nog niet vast staat. Ook daar is een aardige cartoon van, ziehier.

Toen de vorige president zich in een zijkamertje van de Oral Office liet afzuigen en en passent het mondstuk van zijn sigaar bevochtigde, werd er zelfs over afzetting gesproken.

Neo-McCarthy Kenneth Starr gaf maar liefst 80 miljoen dollar belastingcenten uit voor zijn vernederende tocht tegen het presidentiële kruis.

En nu blaft men wat, terwijl er nog vrijwel dagelijks soldaten sterven en de eerste betrouwbare cijfers van het dodental aan Iraakse zijde beschikbaar komen.

Laten we hopen dat Benett gelijk krijgt en Bush jr. net als papa wordt afgerekend op de economie. Zodat we deze Amerikanen weer terugkrijgen.

Vastgelogd op 14:26

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 8 juli 2003

Hm
Rare gedachte misschien, in het licht van de tragisch verlopen operatie van de Iraanse siamese tweeling... maar worden ze nu straks in één kist begraven?

Vastgelogd op 19:31

Terugverwijzen (14 reacties)

Foto
Ze doen wel eens vaker de ronde, van die aangepaste foto's waarin iemand een leeg(gemaakt) vel ophoudt, met daarin een eigen tekst.

M'n siteloze broer speelde me dit linkje door, voor elke situatie een geschikte caption.

Vastgelogd op 12:29

Terugverwijzen (2 reacties)

Pets
Zonde: de dames van Smack The Pony houden het voor gezien. Wel om de juiste reden (gedenk Jiskefet) maar toch...

"You don't want to get to the point where you're really scraping the barrel. We're trying to think of what to do next."

[Via Martijn]

Vastgelogd op 12:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Klok
De afgelopen tijd is mijn biologische klok wat meer gaan tikken op mijn natuurlijke voorkeur: laat op de avond en vroeg in de ochtend.

Nu ik even uit het proces ben geplaatst - u wel bekend - maakt vroeg opstaan even niet uit. En dankzij de tegenvallende economie kun je tegenwoordig op ongristelijke tijden nog steeds een hoop mensen op MSN of ICQ treffen.

Maar dan moeten die natuurlijk niet weer gaan werken. Zo is nachtdier Claver, een muze die in chatsessies met zwaarden van scherpe vondsten Morpheus op afstand wist te houden, aan een ultrageheim Endemol project begonnen.

En zo gebeurt het dan dat er nu om half twee al helemaal niemand is om mee te kletsen. Meuh.

En waar Morpheus wint verliest Bachus, want ik heb vanavond nog geen druppel gedronken. En dat terwijl ik er op een drukke chatavond al gauw een fles wijn doorheen joeg. Ontnuchterend zeg.

Het is maar goed dat ik uitzicht heb op nieuw werk, want zo is er ook niets meer aan!

Vastgelogd op 01:38

Terugverwijzen (6 reacties)

Tjset
Lennart over z'n nieuwe Powerbook:

[19:56:51] Wetek: Macgebruikers zijn wel grotere suckers als het aankomt op
[19:56:51] betalen voor software
[19:57:01] Wetek: Vandaar dat de taakbalk ook 'dock' heet
[19:57:08] Wetek: get it? "Docken"
[19:57:08] l-rs (Lars): Yeah!
[19:57:10] l-rs (Lars): Hehe
[19:57:14] Wetek: Sorry
[19:57:23] l-rs (Lars): de Seth Gaaikema van de computerstandup

Vastgelogd op 00:16

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 7 juli 2003

Thrillseeker Pt. II
Ik leef nog! Geen centje pijn noch middernachtelijke spurts richting toilet.

Vastgelogd op 14:34

Terugverwijzen (4 reacties)

Thrillseeker
Omdat ik geen boodschappen had gedaan, besloot ik maar eens vanuit de vriezer te koken. Hum, daar kijk ik toch te weinig in, want de spinazie die ik daaruit viste, was achttien maanden over de datum.

Het gehakt had ik pas drie maanden geleden gekocht en toen gelijk ingevroren. Maar wat blikvoer - waar je toch echt je best voor moet doen om dat niet op tijd op te eten - achter uit het keukenkastje was ook al een maand of tien over tijd.

Nieuwe economische tijden en hologige, bolbuikige Afrikaanse kindertjes in het achterhoofd heb ik natuurlijk gewoon gekookt met deze gedateerde ingrediënten.

Vannacht lever ik het bewijs of "Tenminste Houdbaar Tot" gewoon een complot is van het Groot-Industrieel Complex!

Vastgelogd op 00:52

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 6 juli 2003

Levensteken
Als er één weblogger van 't eerste uur is, waar ik me met regelmaat van afvraag hoe het met 'm is, dan is het Ludo "Le Temps Perdu" van Hove.

En ik ben dan ook heel blij om te lezen dat hij zo nu en dan van zich laat horen op Smoel. Ludo wandelt langs de Geheugenlaan naar aanleiding van een postje van Ivar. Die gebruikt een mooie metafoor als hij het heeft over "vroeger".

Het is leuk dat in de afgelopen jaren zoveel nieuwe mensen het webloggen hebben opgepakt. Dat maakt het helaas wel ondoenlijk om iedereen te volgen.

Het "huiskamergevoel" is soms een beetje terug te halen door een geslaagde weblogbijeenkomst, zoals laatst in Utrecht. Is het te vroeg voor een nieuwe?

Vastgelogd op 22:20

Terugverwijzen (5 reacties)

Flits
Uit de reeks "je verzint het niet" meldt de BBC:

"A holidaymaker narrowly escaped death when lightning struck her tongue stud in an electrical storm."

Vastgelogd op 15:52

Terugverwijzen (3 reacties)

Luf
In een middernachtelijke chat kwam ter sprake wat dan "de beste luvsong" ooit is. Als ik op de tekst afga, dan zijn Finally Found A Reason:

"And I finally found a reason to live,
And I never knew the way to begin.
But now that I see your face,
My world is a better place."

en For Once In My Life (enkele van) de besten.

"For once I can say: "This is mine you can't take it"
As long as I've got love I know I can make it
For once in my life I've got someone who needs me"

Wat zijn jullie keuzes?

Vastgelogd op 02:22

Terugverwijzen (8 reacties)

[bekkenslag]
Ik ga voor de Gaaikema Award™ met dit linkje...

"Als het aan John Gonzales ligt, heeft zijn bedrijf ManNotIncluded aan het einde van de zomer een vestiging in Nederland. Gonzales verkoopt via internet vers sperma aan lesbische paren en alleenstaande vrouwen."

Misschien kan ik zo ook een zakcentje bijverdienen...

Vastgelogd op 00:00

Terugverwijzen (5 reacties)


zaterdag, 5 juli 2003

Orgel
In de Volkskrant van gisteren stond een interview met Leo van Doeselaar. Op 6 juli bespeelt Van Doeselaar het gerestaureerde Maarschalkerweerdorgel in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij maakt een aardige opmerking over de plek van het orgel in de muziek.

"Het orgel is de synthesizer van de Barok," stelt Van Doeselaar. En dat klopt eigenlijk wel. Geen ander instrument (zeker in die tijd) kan van die ondefinieerbare klanken produceren als een flink orgel.

Onder de kundige handen van Johann Sebastian wordt het iets ongrijpbaars en niet die banale "Stem van God" uit de gemiddelde EO-meezinguitzending.

Bijvoorbeeld deze vijf minuten uit (de bijna een half uur durende) Partita sopra Sei gegrüßet Jesu gütig is een prachtig klagende, met nasale dissonanten doorwrochte variatie.

Je moet er wel een beetje werkloos voor zijn, maar BBC 2 zendt nu heel regelmatig na het middernacht'lijk uur orgelmuziek uit onder de naam "21st Century Bach".

Altijd goed als muzikaal slaapmutsje.

Vastgelogd op 00:38

Terugverwijzen (1 reacties)

Reclame
Hm, dit soort banners zag je eigenlijk in de begintijd van 't internet. Of nee, eigenlijk toen ook niet eens.

Hij was zo simpel, dat ik serieus dacht dat het een geintje was. Omgekeerde psychologie ofzo. Maar er kwam geen clou.

"Cursus banner ontwerpen? Met 50 % korting? Klik hier!"

Nu besef ik een van de weinigen te zijn die überhaupt nog banners bekijkt. Maar willen ze me dan wel serieus nemen?

Vastgelogd op 00:15

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 4 juli 2003

RIP BW
He shit, weer een markante stem minder. Soulman Barry White overleden op 58-jarige leeftijd.

Weblog Dertigers linkt naar een leuk (veel te kort) interview met de man. Hier te beluisteren in Real. (Josefine, speakers hard aan!)

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 2 juli 2003

Spam Pt. II
Meneer Bevelander heeft een prominente woordvoerder aangetrokken.

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (0 reacties)

11/9 in de polder
Vanochtend een Readers Digestiaans aandoend envelopje in de bus, dat echter in meerdere talen roept geen reclame te zijn.

Het blijkt afkomstig van de koepelorganisatie Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden (NHT) en verkondigt belangrijke wijzigingen in vrijwel alle lopende verzekeringen in Nederland.

Veel van de tekst is terug te vinden op de (opzettelijk?) dubbel uit te leggen website Terrorisme Verzekerd. Na 11 september hebben de verzekeraars besloten hun aansprakelijkheid voor schade door terrorisme te bundelen.

Vanaf 15 augustus 2003 overstijgt een regeling alle geldende (boedel)verzekeringen. Voor 2003 is maximaal 1 miljard euro beschikbaar om schade door terroristische aanslagen te dekken.

"Komen de claims van alle gedupeerden samen toch boven dit bedrag uit, dan krijgen zij dus een lagere uitkering op basis van een percentage."

Vastgelogd op 15:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Hof
Lees in de Volkskrant vanochtend dat de Verenigde Staten 35 landen straffen met het intrekken van militaire/financiële hulp "omdat zij weigeren de VS terwile te zijn in hun campagne tegen het Internationale Strafhof".

Om zeker te zijn hebben de VS ook landen op de lijst gezet die nu niet eens hulp ontvangen. Het doel is om landen te dwingen een zogenaamd Artikel 98-verdrag te tekenen, dat Amerikaanse militairen vrijwaardt van vervolging door het Internationale Strafhof.

Wie denkt dat het om heel veel geld gaat, heeft het mis. Het Volkskrant-artikel noemt een bedrag van 47 miljoen dollar aan hulp dat "daadwerkelijk wordt opgeschort".

En dan denk ik... ergens in die miljardenpot van de Europese Unie moet toch wel zo'n bedrag te vinden zijn om landen die door Amerikaanse paranoia worden getroffen, schadeloos te stellen? Binnen kaders natuurlijk, want de EU geeft zelf geen militaire hulp VS-style.

Als de EU zo graag als grootmacht gezien wil worden, moet je je teweerstellen tegen de zelfbenoemde politieman van de wereld.

Opmerkelijk genoeg zijn ook landen die de VS hebben gesteund in de oorlog tegen Irak op het lijstje gezet. Laten die landen maar goed bij zichzelf te rade gaan hoe ze een volgende keer zullen reageren.

Vastgelogd op 14:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Spam
De BBC draait Martijn Bevelander de duimschroeven aan, nadat onderzoek hem aanwijst als belangrijke facilitator van spammers.

As well as hosting pornographic websites for Superzonda, Cyberangels and MegaProvider send out large quantities of spam for mostly American clients. But when I spoke to Martijn Bevelander he seemed unconcerned about his growing reputation.

"I don't care about what people say about me," he said.

Vastgelogd op 13:29

Terugverwijzen (0 reacties)

5400
En Diederik piepte me een van de eerste tests van de Nikon Coolpix 5400 door.

Vorige tests die ik op diverse fotografiesites vond, betroffen nog pre-productie modellen, waardoor er - op verzoek van Nikon - geen foto's bij stonden.

Dat is hier wel het geval.

Vastgelogd op 13:19

Terugverwijzen (0 reacties)

... sucks
Besturingssysteemhaat kan worden uitgedragen door het drinken van koffie uit deze IT bekers. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 13:15

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 1 juli 2003

Nieuw
Hij had z'n komst twee weken uitgesteld, maar een in alle vroegte verstuurd sms bericht kondigt dan toch eindelijk Tijmen aan, nieuwbakken zoon van buren J&E.

Moeder, kind en vader maken het, zoals dat heet, uitstekend. En dat is mooi om te horen. Binnenkort maar even kroamschudd'n.

Vastgelogd op 16:18

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org