Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 9 juli 2003

Mass Deception
Een van m'n favoriete cartoonisten is Clay Bennett. Hij legt de vinger altijd subtiel op de zere plek en doet dat met mooie, ronde en zachte kleurtekeningen. Zoals deze, over Bush' kansen op herverkiezing.

Het is trouwens opmerkelijk dat in Amerikaanse politiek niemand zich heel erg lijkt op te winden over de verkeerde voorstelling van zaken wat betreft de bewijsvoering tegen Irak.

In januari stelde Bush dat Irak in Afrika voor uranium had gewinkeld: "The British government has learned that Saddam Hussein recently sought significant quantities of uranium from Africa."

De documenten bleken vals, maar het was wel een belangrijk argument waarom Irak een gevaar voor de wereldvrede zou zijn. Bush in de State of the Union: "Saddam Hussein has not credibly explained these activities. He clearly has much to hide."

De Democraten willen graag een onderzoek naar deze voorstelling van zaken, maar het Witte Huis noemt het simpelweg een kwetsie van "verkeerde inlichtingen".

Maar wel informatie waarop een controversiële pre-emptieve oorlog werd gevoerd, waar de uitkomst nog niet vast staat. Ook daar is een aardige cartoon van, ziehier.

Toen de vorige president zich in een zijkamertje van de Oral Office liet afzuigen en en passent het mondstuk van zijn sigaar bevochtigde, werd er zelfs over afzetting gesproken.

Neo-McCarthy Kenneth Starr gaf maar liefst 80 miljoen dollar belastingcenten uit voor zijn vernederende tocht tegen het presidentiële kruis.

En nu blaft men wat, terwijl er nog vrijwel dagelijks soldaten sterven en de eerste betrouwbare cijfers van het dodental aan Iraakse zijde beschikbaar komen.

Laten we hopen dat Benett gelijk krijgt en Bush jr. net als papa wordt afgerekend op de economie. Zodat we deze Amerikanen weer terugkrijgen.

Vastgelogd op 14:26

Reacties

Dat laatste valt natuurlijk te hopen. Het enige probleem dat ik zie is de enorme indoctrinatie van de Amerikaanse bevolking. Ik denk dat op dit ogenblik enkel in Noord-Korea (dat andere land van de As van het Kwade) de bevolking nog meer geïndoctrineerd wordt dan in de VS.

Bijkomend voordeel dat de Bush-clan heeft, is de enorme hoeveelheid sponsorgeld. En geld is in de Amerikaanse politiek macht.

Dimi - 09/07/2003 om 23:21:13

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org