Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 31 maart 2004

Mjah
"The telescreen was giving forth an ear-splitting whistle which continued on the same note for thirty seconds."

We krijgen nu ook zo'n raar kleurcoderingsysteem, meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zodat er altijd een groene, gele of rode waas van terreurdreiging over ons land hangt.

"Afhankelijk van het afgekondigde alerteringsniveau weten de betrokkenen welke staat van alertheid is geboden. Dit systeem verhoogt de waakzaamheid en biedt de mogelijkheid om in korte tijd treffende maatregelen te nemen."

Vastgelogd op 22:23

Terugverwijzen (3 reacties)

Koel
De in september vorig jaar aangekondigde tv-film over de vroege jaren van Stephen Hawking komt aanstaande maandag 5 mei april op BBC1.

Vastgelogd op 20:36

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 30 maart 2004

x 4
Zou deze kat wel luisteren? Aardig berichtje:

"Lilly, a 6-month old black and white house cat with four ears, is healthy and can hear perfectly well -- but only through the front pair."

Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (0 reacties)

Kräftig

Mensch-Machine, mit 'ne T-630 geschossen

Dat gisteren half tech-savy Nederland naar de Heineken Music Hall was gekomen voor het unieke Kraftwerk-concert, werd me duidelijk toen de vier heren van start gingen.

Terwijl de eerste tonen van "Die Mensch-Maschine" vet door de zaal rolden, ging in het publiek ging een zee van mobiele telefoonschermpjes aan, om met de ingebouwde camera een foto te schieten.

Ach, het zachtwitte licht van ontelbare TFT en OLED-schermpjes als vervanger van de aloude aansteker!*. Zo hoort het ook, bij een concert van techno-pioniers, aan wie elke fan van elektronische muziek tot in de eeuwigheid dank is verschuldigd.

Het concert duurde 2,5 uur onafgebroken, waar het nummer "Die Roboter" werd uitgevoerd door de synthetische versies van de Kraftwerkmannen. Slim. Dat gaf Karl Bartos, Wolfgang Flür, Ralf Hütter en Florian Schneider de mogelijkheid zich om te kleden en een glaasje water te drinken.

Het was een memorabel concert met een perfect geluid, mooie graphics en goed gezelschap. Had ik al gezegd dat ik als VIP was binnengekomen? Nee? Ik ben als VIP binnengekomen.

Na afloop heb ik nog even m'n telefoon via Bluetooth naar andere apparaten laten zoeken. Uitkomst: ruim 20 toestellen in de buurt. Ik heb er een paar een contact gestuurd met de aanhef "Het Was Goed" en m'n e-mailadres, maar vooralsnog heeft niemand me gemaild.

Schijterds, op het laatst toch nog bang van techniek! Boing, Boom, Tschak!

* De credits voor deze prachtige metafoor gaan overigens naar mijn collega Sanne B.

Vastgelogd op 21:03

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 28 maart 2004

Yeah Baby
Spam is niet alleen irritant, maar soms ook ronduit onsmakelijk in z'n woordkeus:

To: Lars
Subject: massive meat curtains lars
From: Alotavagina <Alotavagina@thefroid.com>
Date: Sun, 28 Mar 2004 05:41:22 +0800

Vastgelogd op 22:38

Terugverwijzen (2 reacties)

Jatwerk
Hee, een nieuw Watergate? FBI-documenten over het Vietnam-verleden van presidentskandidaat Kerry zijn gestolen.

"It was a very clean burglary. They didn't break any glass. They didn't take anything like cameras sitting by. It was a very professional job," Nicosia said."

Vastgelogd op 12:06

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 27 maart 2004

Rip-off II
"Ik las nog wat in de kleine lettertjes: "T-Mobile berekent je GPRS gebruik per hele eenheden van 100 KB. Je gebruik wordt in Nederland elk etmaal vastgesteld en naar boven afgerond op 100 KB of een veelvoud van 100 KB."

Als ik het goed begrijp betekent dat blijkbaar wanneer ik, met wat geneus op BBC News Mobile, pakweg zo'n 25 kilobyte verstook... aan het eind van de dag alsnog 100 kilobyte in rekening wordt gebracht?

Hm. Dan gaat het rap met je peperdure "voordeelbundel" van 1 MB per maand.

Vastgelogd op 20:28

Terugverwijzen (5 reacties)


vrijdag, 26 maart 2004

Rip-off
Te laat besefte ik dat mijn nieuwe provider T-Mobile maar liefst €7,50 (fl. 16,50!) rekent voor een miezerige megabyte aan GPRS-data. En zo'n afzetterij ook nog, zonder met de ogen te knipperen, als "voordeelbundel" bestempelt.

Een club als Telfort rekent het stukken redelijker klinkende één euro vijftig per megabyte. Bij eerstvolgende gelegenheid maar gelijk overstappen, want 500% duurder is me wat gortig.

Vastgelogd op 22:00

Terugverwijzen (4 reacties)

Gel

Hand met Aerogel

Kijkt u maar eens goed. Bovenstaand blijkt een uitvinding te zijn met de ronkende naam Aerogel. Aero, omdat het goedje vrijwel compleet (tot 99,5 procent) uit lucht bestaat. En gel, omdat het een gelei-achtige consistentie heeft.

Je kunt er dingen op leggen, je kunt het optillen en het heeft fantastische warmtewerende kwaliteiten, getuige dit fotootje.

Het goedje blijkt al in 1930 te zijn bedacht, maar de bovenstaande foto komt uit het laboratorium van NASA, dat over Aerogel een berg intrigerende foto's en een sloot informatie online heeft gezet.

Intrigerende eigenschap:

"Silica aerogel is semi-elastic because it returns to its original form if slightly deformed. If further deformed, a dimple will be created. However, if the elastic limit is exceeded, it will shatter catastrophically, like glass."

Vastgelogd op 21:52

Terugverwijzen (5 reacties)


woensdag, 24 maart 2004

Bleh
Waarom moet ik bij dit nieuwsberichtje meteen denken aan Homer Simpson?

"Chocoholics seeking to indulge their passion this Easter will appreciate a British hotel chain's diet-busting chocolate sandwich, which boasts the added attraction of being dipped in batter and deep-fried."

"Hmmmm, deep fried chocolate..."

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (3 reacties)

Rücksack
Nog niet eens zo lang geleden had je in de trein van die rondwandelende Wagon Lits jongens en meisjes, die met een enorme tank op hun rug "live" koffie tapten. Het zag er meestal wat triest uit en zelfs meelij-koffie durfde ik meestal niet eens te bestellen. Magoed.

Het projectje WiFi Bedouin van Julian Bleecker werkt ook vanuit een rugzak. Het is een "wandelend draadloos netwerk" met chat en blogging functionaliteit, bijvoorbeeld voor (tijdelijk) gebruik op lokaties waar geen internet is, zoals tijdens grote demonstraties.

Vastgelogd op 22:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Boete
Gezien de hoeveelheid geld in kas bij Microsoft, is de vandaag door de Europese Commissie uitgedeelde boete in principe niet iets waar Bill Gates van wakker ligt.

Toch, die 497,2 miljoen euro (ruim 606 miljoen dollar) die moet worden overgemaakt, is een opmerkelijk signaal. Microsoft was gewend overal mee weg te komen.

Er zijn daarnaast mogelijk veel verstrekkender eisen gesteld, zoals het ontbundelen van de Media Player - binnen 90 dagen - en het inzicht geven in zogenaamde code interfaces van het Windows besturingssysteem - binnen 120 dagen.

Die documentatie moet "complete and accurate" zijn, aldus de commissie. Het moet concurrenten in staat stellen software te maken dat beter samenwerkt met Windows. De documentatie moet worden bijgewerkt als er een nieuwe versie van het besturingssysteem verschijnt.

Microsoft zegt in een persbericht dat een door hen voorgestelde schikking "beter was geweest voor de consument". Het bedrijf heeft nu 2 maanden te tijd om de uitspraak door te nemen en in beroep te gaan.

Eventuele vervolgprocedures kunnen nog jaren in beslag nemen.

Vastgelogd op 16:26

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 20 maart 2004

Sleeping Satellite
Zeg, iemand ook opgevallen hoe zo'n beetje elke satelliet die er rond de aarde cirkelt op dit moment te zien is? Het lijkt alsof het zonlicht precies goed valt, ofzo.

Ik probeerde het fenomeen te fotograferen, maar het waait te hard voor een stabiel aantal seconden sluitertijd. Dit is de best gelukte foto uit een reeks mislukkingen. Heeft iemand er toevallig een verklaring voor?

Vastgelogd op 22:08

Terugverwijzen (8 reacties)

Rasta
Ik weet niet meer van welke weblog dit linkje origineel kwam, maar de Rasterbator is een tof stukje software.

Je kunt er een standaard plaatje mee inlezen, dat vervolgens wordt opgeblazen en verdeeld over standaard A4'tjes. Het resulterende PDF-bestand print je uit, dan volgt nog wat knip-, plak- en inlijstwerk et voila... metersgrote kunst.

Bekijk ook de galerij van Rasterbator werkjes.

Vastgelogd op 12:58

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 19 maart 2004

Poen
Je kunt deze omrekenaar even gebruiken bij het volgende linkje: de Global Rich List vergelijkt jouw salaris met het inkomen van de rest van de planeet.

Het maakt wel nederig, te weten dat ik bij de 4 procent rijksten op aarde behoor. Maar ook weer niet zo nederig. Het kan altijd beter, namelijk. Er zijn namelijk nog 260 miljoen mensen voor me, die meer verdienen.

I'm the 260,000,000 richest person on earth!


Discover how rich you are! >>

Vastgelogd op 23:49

Terugverwijzen (2 reacties)

H. R. 3920
Als ik in de Verenigde Staten woonde, zou ik me toch zorgen maken over zo'n wetsvoorstel, dat de scheiding van rechtspraak en staat aantast. De wet behelst 't volgende idee:

"The Congress may, if two thirds of each House agree, reverse a judgment of the United States Supreme Court"

Een nogal griezelige ontwikkeling. Maar what else is new in de VS, denk ik inmiddels.

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 17 maart 2004

Wensplugin
Gezien het gehalte van sommige mailtjes die ik op mijn werk-Mac binnenkrijg, zou ik willen dat dit geen eenvoudige technische melding was, maar een stukje software dat inhoudelijk-kritisch naar de berichten keek...

Geef maar liever niet weer...

Vastgelogd op 23:56

Terugverwijzen (3 reacties)

Ahum
Hier had dus eigenlijk een postje moeten staan dat ik via m'n nieuwe T630 had gepost. Maar ik kreeg de software om met Movable Type mobiel te bloggen, niet verwonderlijk MobileMT genaamd, niet aan de praat.

Ik kreeg het wel geïnstalleerd en geconfigureerd, maar inloggen via de telefoon levert een foutmelding op.

De makers van Movable Type hinten dat in de aanstaande versie 3.0 een optie voor mobiel bloggen zit ingebakken. Overigens iets dat ome Bob allang in zijn Pivot heeft gesleuteld.

Vastgelogd op 21:47

Terugverwijzen (2 reacties)

Auto
l-rs (Lars) says:
ow god, jij gaat toch niet je kar tunen he
l-rs (Lars) says:
baspijpje achterin
Wetek says:
die IS al getuned
Wetek says:
baspijp is voor plebejers
l-rs (Lars) says:
ja!
l-rs (Lars) says:
maar een getunede stationcar is natuurlijk een contradictie in termen
Wetek says:
ik spreek liever van 'wolf in schaapskleren'
l-rs (Lars) says:
wolfsburg in schaapskleren
l-rs (Lars) says:
[bekkenslag]
Wetek says:
hehe

Vastgelogd op 11:16

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 15 maart 2004

Zomaar
Zeg, hoe heette die vrouwelijke zeeslang die zo nu en dan opdook bij De Bereboot, en die heimelijk verliefd was op de kapitein?

Vastgelogd op 22:59

Terugverwijzen (7 reacties)


zondag, 14 maart 2004

Meuh
Huizen, lijken... handel is handel! De term "lijkenmakelaar" valt in dit artikel, dat verhaalt over aan de wetenschap ter beschikking gestelde lichamen, die via een zogenaamde cadaver broker bij het Amerikaanse leger terecht kwamen.

Het leger gebruikte de lichamen vervolgens om een nieuw type legerschoen te testen, door de gedoneerde kadavers op landmijnen te leggen.

De universiteit waar het overschot aan donaties vandaan kwam, dacht dat de makelaar de lichamen aan andere universiteiten zou aanbieden.

"The broker said he only did what brokers do: link up buyers with sellers."

Vastgelogd op 12:15

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 13 maart 2004

3, 2, 1, 0.

3210 exit

Nog één streepje over. Dan ga je d'r uit. Over, klaar. Finito. Toen ik in april 2000 eindelijk een mobiele telefoon nam, gebruikte ik hem nauwelijks. Hij riep steeds op ongepaste momenten om aandacht.

Bellen terwijl iedereen meeluistert vind ik toch iets als plassen langs de snelweg. Soms onvermijdelijk, maar echt rustig sta je er niet bij.

Maar toch, nu hij niet meer helemaal meekomt, het SMS-geheugen te krap wordt en de batterij steeds gaarder blijkt, moest ik maar eens aan een opvolger denken.

Dat deed ik een tijdje terug al - en laat ik nu exact dat model hebben genomen. De Sony-Ericsson T630. Lichter, met kleurenscherm, een langere batterijduur én stomvervelende polyfone ringtones.

Waarom moet ik, wenser van monofone overgangen, gelijk in de oubollige hoek gezet worden doordat alleen de meegeleverde ouderwetse tring-met-bellen in de buurt komt van wat ik wil? Nahja.

Het mooiste nieuwigheid is toch wel Bluetooth, waarmee ik razendsnel m'n telefoonboekje kon bewerken vanaf de PC. Niet via de software van Sony-Ericsson, trouwens. Welnee! Die levert alleen meukige software mee voor Outlook. Dat ik niet gebruik.

Een speurtocht op internet leverde interessante links op als Clicker. Hum. Alleen voor de Mac.

Even verder kijken dan maar, voor een Windows-alternatief. En dat bestaat gelukkig, in de vorm van het fantastische floAt's Mobile Agent. Een open-source project dat bij de telefoon meegeleverde software uit het water blaast.

Ik kan m'n contacten bewerken, allerlei gegevens over de telefoon bekijken (zie screenshot) en m'n businesskaartje bewerken, dat in één oogwenk met andere telefoons en personal digital assistants kan worden gedeeld.

Dat klinkt niet zo bijzonder, maar een dergelijke vcard bewerken vanaf de computer blijkt zonder Mobile Agent een hele onderneming. Het is een schande (of wellicht "geen wonder", afhankelijk van hoe je het bekijkt) dat het aan particulieren moet worden overgelaten om zulke handige en professionele software te bouwen.

En het mooie is: ook aan proximity detection hebben de heren van floAt gedacht. Zodra mijn telefoon binnen of buiten het bereik van de Bluetooth module aan m'n computer komt, kan ik daar handelingen aan hangen.

Nu nog niet bar veel: muziek zachter of uit zetten, de screensaver opstarten of de computer locken, maar de potentie is er. Ook kan m'n telefoon dankzij Mobile Agent als afstandsbediening fungeren voor een reeks aan programma's.

Ergo: de Wet van de Remmende Voorsprong in optima forma. Wel ben ik benieuwd of mijn eerste poging tot nummerportabiliteit een beetje soepel verloopt.

De 3210 bewaar ik, want als voorbeeld van goed industrieel ontwerp is hij nog steeds ongeslagen.

Vastgelogd op 18:23

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 8 maart 2004

8 maart
Ondertussen, in een MSN venster bij u in de buurt...

Vastgelogd op 22:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Maan
Kijk vanavond voor het slapengaan nog even naar de lucht, de maan is prachtig. Dit fotootje trouwens geschoten door m'n verrekijker voor de lens te houden.

Maan via verrekijker

Het experimentje verliep wel een beetje zoals klonen: 15 missers, één acceptabele. Wel stevige purple fringe ("paars langs de randjes" in Goed Nederlands) maar what the hey ("boeien" in Goed Nederlands)

Ik heb nu wel de hele tijd Purple Rain van Prince in m'n hoofd, met op de juiste plek de verkeerde woorden. Gauw naar bed.

Vastgelogd op 00:20

Terugverwijzen (6 reacties)


zondag, 7 maart 2004

Mucha do
Vandaag de Jugendstil tentoonstelling over Alphonse Mucha bekeken in het onhandige gebouw van de Kunsthal Rotterdam.

De Jugendstil is een prachtige stroming en meneer Mucha kon d'r wat van - maar vrijwel al zijn werken delen een statische eigenschap die op een gegeven moment wel wat verveelt.

Ik zou zoiets als hierboven niet afslaan voor de woonkamermuur, maar in de licht claustrofobische museumwinkel liet ik de kelk der aanschaf van posters maar even aan me voorbijgaan.

Vastgelogd op 21:47

Terugverwijzen (1 reacties)

Raar
Hm, waarom loopt plots elke URL van de Google resultatenpagina via een clickout?

Update: ze hebben het weer uitgezet. Maar raarrrrrr blijft het.

Vastgelogd op 21:30

Terugverwijzen (4 reacties)


zaterdag, 6 maart 2004

Hmpf
Laatst bij Art.com een aantal posters besteld, maar die liggen nu ergens in een Amsterdams magazijn. Ik moet eerst een gigantische lijst met douanegegevens overhandigen aan "General Logistics Systems" (GLS).

Men kon me via post bereiken, dus waarom ik wéér m'n adres moet invullen is me een raadsel. Verder willen ze bij GLS (waar ik overigens nog nooit van gehoord heb) dingen weten als pakketnummer, een "t-doc" en volgnummer. Die zijn staan óók al in de brief die GLS me stuurde.

Verder stellen ze de gemene vraag: "Betreft het goederen waarvoor naar uw mening geen of slechts gedeeltelijk invoerrecht en omzetbelasting verschuldigd is?"

De hele hebberigheid van de EU bij internetverkopen staat me sowieso tegen, maar ja. Ik zal toch maar met tegenzin "nee" antwoorden. En dan, to add insult to injury, staat er vervolgens onderaan bij het verzendkopje:

"U verklaart opdracht te geven aan GLS tot inklaring van voornoemde zending, de juiste gegevens te hebben verstrekt en over te gaan tot contante betaling bij aflevering van het pakket (COD) voor IR, BTW en EUR 9,50 inklaringskosten."

Cripes! Ruim 20 ouderwetse guldens! En nog onduidelijke kosten voor invoerrechten en belasting toegevoegde waarde, want ik kan op de Douane-website niet achterhalen welk tarief geldt voor een paar onschuldige posters. Het zal in deze woordenbrij wel ergens staan.

En cash-on-delivery? Heerlijke Europese bureaucratie betekent dat ik, ondanks gebruik van een creditcard, weer ouderwets geld in huis moet hebben.

Leuk en aardig, dat Art.com, maar dit was echt de laatste keer dat ik daar iets bestelde. Weet meneer Bolkestein eigenlijk wel hoe erg hij vrije wereldhandel frustreert?

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (4 reacties)

Drive
De economie achter de prijsverschillen kan ik niet zo goed doorgronden, maar ik vind het wel aardig dat overduidelijke rip-offs meestal een creatief antwoord krijgen:

But while the Hitachi microdrive retails for about $500 when sold as a storage device for digital cameras, the MuVo2 costs about $200. [..] "The price was right," said Norman Yee, a professional photographer who bought a MuVo2 so he could use its hard drive in his Canon EOS 10D digital camera.

Vastgelogd op 22:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Lens

Philips FluidFocus System

Okee, wat is het bovenstaande? Antwoord: een nieuw type lens voor digitale camera's, uit de onderzoekslaboratoria van nationale trots Philips! Rechts de lens zelf, links de lens op een cameraprintplaat.

Het systeem heet FluidFocus en is ingenieus en simpel tegelijk. In een afgesloten ruimte van slechts 2 bij 3 millimeter bevinden zich twee vloeistoffen.

Een van de stoffen geleidt elektriciteit, de ander niet. De vloeistoffen stoten elkaar af. Door een spanninkje op de vloeistoffen te zetten, is een van de vloeistoffen bollend of convex te maken en wordt een lens gecreëerd.

Het resultaat is een lens met een gigantische flexabiliteit: de scherptediepte loopt van 5 centimeter tot oneindig en de lens is schokbestendig. Verder bleek uit proeven zelfs na een miljoen lensbewegingen geen enkele slijtage. FluidFocus verbruikt bovendien volgens Philips "vrijwel geen" stroom.

De lens is daarnaast goedkoop te produceren, dus uitstekend geschikt voor mobiele telefoons en andere apparaatjes. Meer info en discussie bij Tweakers. Philips demonstreert de technologie op de aanstaande CeBIT 2004.

Vastgelogd op 22:25

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 4 maart 2004

TV
Het nieuws is alweer twee maanden oud, maar het was totaal langs me geglipt. Hitachi heeft een oerversie van holografische televisie onthuld, die werkt zonder noodzaak voor speciale brilletjes.

Het ding heet Transpost en er is bar weinig over bekend. Natuurlijk heeft het onvolprezen PC Impress er een flink aantal foto's en filmpjes van.

Door de pagina in Babelfish te mikken leer ik dat het systeem via 24 spiegels op een roterende schijf een beeld in drie dimensies projecteert.

Hitachi Transpost. De Japanner bij de praatpaal is overigens 172,6 centimeter lang.

Het beeld zelf is knap beroerd, zo aan de foto's en filmpjes te beoordelen. Ook is het geprojecteerde beeld van postzegelformaat. Maar was het beeld van de eerste televisies niet net zo klein, flikkerend, schimmig én vol van belofte voor de toekomst?

Het ontwerp is gemaakt door het Hitachi Human Interaction Laboratory (HHIL) en beoogt geen vervanger voor televisie te zijn, maar een soort uitgebreide videotelefoon. Ziehier de productpagina bij HHIL, waar ik de fotootjes voor bovenstaande collage vandaan snokte.

Holografisch is wellicht niet echt een goed woord om de Transpost mee te beschrijven. Het systeem met spiegels en projectie op een snel draaiend vlak grijpt terug op ideeën die al zijn toegepast sinds de allereerste bewegende beelden.

Vastgelogd op 23:09

Terugverwijzen (4 reacties)

Koel
Bij Worth weer een erg worthwhile [bekkenslag] wedstrijdje: als muzikanten wel heel erg veelzijdig proberen te zijn.

Een flinke hoeveelheid grote foto's, dus voor breedbandigen of mensen met geduld.

Vastgelogd op 22:43

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 1 maart 2004

Pluim
Een paar dagen terug keek ik uit m'n zolderraam en zag hoe de Douwe Egberts fabriek in de verte lome, reusachtige pluimen trok in een vrijwel windstille, ijskoude nacht.

Zoals het een weblogger-met-digitale-camera betaamt heb ik het vastgelegd, met enkele seconden sluitertijd. Hier kun je het in een nieuw venster nog een tikkie groter bekijken.

Grappig hoe één uitzicht over de seizoenen heen wijzigt: 1, 2.

Vastgelogd op 23:29

Terugverwijzen (11 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org