Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 6 maart 2004

Hmpf
Laatst bij Art.com een aantal posters besteld, maar die liggen nu ergens in een Amsterdams magazijn. Ik moet eerst een gigantische lijst met douanegegevens overhandigen aan "General Logistics Systems" (GLS).

Men kon me via post bereiken, dus waarom ik wéér m'n adres moet invullen is me een raadsel. Verder willen ze bij GLS (waar ik overigens nog nooit van gehoord heb) dingen weten als pakketnummer, een "t-doc" en volgnummer. Die zijn staan óók al in de brief die GLS me stuurde.

Verder stellen ze de gemene vraag: "Betreft het goederen waarvoor naar uw mening geen of slechts gedeeltelijk invoerrecht en omzetbelasting verschuldigd is?"

De hele hebberigheid van de EU bij internetverkopen staat me sowieso tegen, maar ja. Ik zal toch maar met tegenzin "nee" antwoorden. En dan, to add insult to injury, staat er vervolgens onderaan bij het verzendkopje:

"U verklaart opdracht te geven aan GLS tot inklaring van voornoemde zending, de juiste gegevens te hebben verstrekt en over te gaan tot contante betaling bij aflevering van het pakket (COD) voor IR, BTW en EUR 9,50 inklaringskosten."

Cripes! Ruim 20 ouderwetse guldens! En nog onduidelijke kosten voor invoerrechten en belasting toegevoegde waarde, want ik kan op de Douane-website niet achterhalen welk tarief geldt voor een paar onschuldige posters. Het zal in deze woordenbrij wel ergens staan.

En cash-on-delivery? Heerlijke Europese bureaucratie betekent dat ik, ondanks gebruik van een creditcard, weer ouderwets geld in huis moet hebben.

Leuk en aardig, dat Art.com, maar dit was echt de laatste keer dat ik daar iets bestelde. Weet meneer Bolkestein eigenlijk wel hoe erg hij vrije wereldhandel frustreert?

Vastgelogd op 23:20

Reacties

GLS is de nieuwe naam voor de Nederlandse Pakket Dienst.

Martijn - 07/03/2004 om 0:12:07

Ah, een hele verbetering inderdaad.

Lars - 07/03/2004 om 1:07:54

Dit is mij ook net overkomen. Een stel boeken uit de VS besteld en in plaats van een pakketje krijg ik zo’n kut GPS brief. In eerste instantie zat daar trouwens de custom note van iemand anders bij, waarop ik dacht dat de hele brief een vergissing was. Het duurde het nog een week voordat ik een brief met de juiste informatie kreeg en ik ontdekte dat ze dus wel een pakketje van mij vasthouden.

Maar waar slaat dit in vredesnaam op? Ik heb vaak genoeg boeken uit de VS besteld (meestal bij Amazon) en alleen maar heel soms heb ik meegemaakt dat ik aan de postbode invoerrechten moest betalen.

Maar zo’n situatie als nu, waar die klojos je pakket in gijzeling nemen totdat je aangeeft allerlei belastingen en “gemaakte kosten” te willen betalen heb ik nog nooit meegemaakt. Kosten die trouwens niet gemaakt zouden zijn als ze me gewoon dat pakketje hadden gestuurd en ik de invoerrechten aan de postbode betaal. Ook niet leuk maar dat scheelt in ieder geval die 9,50 euro extra kosten.

Gelijk opgebeld naar GPS en daar zeggen ze dat dit “al heel lang zo is”. Bullshit volgens mij, maar ja... wat doe je d’r aan? Je wilt toch je pakketje hebben.

Ik vraag mij af aan welke hebberige eikels we dit nieuwe systeem te danken hebben.

Hunter - 12/05/2004 om 16:17:12

Uh.. GPS=GLS

Hunter - 12/05/2004 om 16:20:00

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org