Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 4 maart 2004

TV
Het nieuws is alweer twee maanden oud, maar het was totaal langs me geglipt. Hitachi heeft een oerversie van holografische televisie onthuld, die werkt zonder noodzaak voor speciale brilletjes.

Het ding heet Transpost en er is bar weinig over bekend. Natuurlijk heeft het onvolprezen PC Impress er een flink aantal foto's en filmpjes van.

Door de pagina in Babelfish te mikken leer ik dat het systeem via 24 spiegels op een roterende schijf een beeld in drie dimensies projecteert.

Hitachi Transpost. De Japanner bij de praatpaal is overigens 172,6 centimeter lang.

Het beeld zelf is knap beroerd, zo aan de foto's en filmpjes te beoordelen. Ook is het geprojecteerde beeld van postzegelformaat. Maar was het beeld van de eerste televisies niet net zo klein, flikkerend, schimmig én vol van belofte voor de toekomst?

Het ontwerp is gemaakt door het Hitachi Human Interaction Laboratory (HHIL) en beoogt geen vervanger voor televisie te zijn, maar een soort uitgebreide videotelefoon. Ziehier de productpagina bij HHIL, waar ik de fotootjes voor bovenstaande collage vandaan snokte.

Holografisch is wellicht niet echt een goed woord om de Transpost mee te beschrijven. Het systeem met spiegels en projectie op een snel draaiend vlak grijpt terug op ideeën die al zijn toegepast sinds de allereerste bewegende beelden.

Vastgelogd op 23:09

Reacties

Snokken is een goede bezigheid. Dat woord is bij deze door mij hiervandaan gesnokt.

Philip - 05/03/2004 om 11:49:44

Lijkt veel op dezelfde toepassing in de recente film Paycheck. Is dit het begin van de toekomst...

jatter - 05/03/2004 om 12:49:33

De comment-link-redirect ding die je gebruikt is behoorlijk irritant, trouwens.. Ten eerste kun je niet zien waar je heen wordt gesluisd, voor je klikt. Tweede probleem is dat de backbutton het hierdoor ook meteen niet meer doet.

Bob - 06/03/2004 om 16:25:41

Ja, comment redirecting is een gevolg van de spam-protectie in Movable Type. Ranslinkje even weggehaald, voegt namelijk niets toe aan je (valide) reactie.

Lars - 06/03/2004 om 22:29:28

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org