Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 13 maart 2004

3, 2, 1, 0.

3210 exit

Nog één streepje over. Dan ga je d'r uit. Over, klaar. Finito. Toen ik in april 2000 eindelijk een mobiele telefoon nam, gebruikte ik hem nauwelijks. Hij riep steeds op ongepaste momenten om aandacht.

Bellen terwijl iedereen meeluistert vind ik toch iets als plassen langs de snelweg. Soms onvermijdelijk, maar echt rustig sta je er niet bij.

Maar toch, nu hij niet meer helemaal meekomt, het SMS-geheugen te krap wordt en de batterij steeds gaarder blijkt, moest ik maar eens aan een opvolger denken.

Dat deed ik een tijdje terug al - en laat ik nu exact dat model hebben genomen. De Sony-Ericsson T630. Lichter, met kleurenscherm, een langere batterijduur én stomvervelende polyfone ringtones.

Waarom moet ik, wenser van monofone overgangen, gelijk in de oubollige hoek gezet worden doordat alleen de meegeleverde ouderwetse tring-met-bellen in de buurt komt van wat ik wil? Nahja.

Het mooiste nieuwigheid is toch wel Bluetooth, waarmee ik razendsnel m'n telefoonboekje kon bewerken vanaf de PC. Niet via de software van Sony-Ericsson, trouwens. Welnee! Die levert alleen meukige software mee voor Outlook. Dat ik niet gebruik.

Een speurtocht op internet leverde interessante links op als Clicker. Hum. Alleen voor de Mac.

Even verder kijken dan maar, voor een Windows-alternatief. En dat bestaat gelukkig, in de vorm van het fantastische floAt's Mobile Agent. Een open-source project dat bij de telefoon meegeleverde software uit het water blaast.

Ik kan m'n contacten bewerken, allerlei gegevens over de telefoon bekijken (zie screenshot) en m'n businesskaartje bewerken, dat in één oogwenk met andere telefoons en personal digital assistants kan worden gedeeld.

Dat klinkt niet zo bijzonder, maar een dergelijke vcard bewerken vanaf de computer blijkt zonder Mobile Agent een hele onderneming. Het is een schande (of wellicht "geen wonder", afhankelijk van hoe je het bekijkt) dat het aan particulieren moet worden overgelaten om zulke handige en professionele software te bouwen.

En het mooie is: ook aan proximity detection hebben de heren van floAt gedacht. Zodra mijn telefoon binnen of buiten het bereik van de Bluetooth module aan m'n computer komt, kan ik daar handelingen aan hangen.

Nu nog niet bar veel: muziek zachter of uit zetten, de screensaver opstarten of de computer locken, maar de potentie is er. Ook kan m'n telefoon dankzij Mobile Agent als afstandsbediening fungeren voor een reeks aan programma's.

Ergo: de Wet van de Remmende Voorsprong in optima forma. Wel ben ik benieuwd of mijn eerste poging tot nummerportabiliteit een beetje soepel verloopt.

De 3210 bewaar ik, want als voorbeeld van goed industrieel ontwerp is hij nog steeds ongeslagen.

Vastgelogd op 18:23

Reacties

Gefeliciteerd, een prima keus! Ik heb een tijdje de T610 gebruikt, de voorloper van de T630, en kon maar met moeite afstand doen. Hou er wel rekening mee dat als je bluetooth altijd aan hebt staan dat dat aardig wat meer stroom vreet.

Zerocool - 13/03/2004 om 19:52:20

T630 is mooi spul. Float ook...
programma's en plaatjes hin und wieder slepen gaat nog het eenvoudigst met de explorer van je bt adapter. De boel is wel snel vol zo.

Dusss.. nu is de volgende aankoop de CAR-100 ?
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?template=SP1&B=ie&PID=10109&LM=SIM_V

(een licht jaloerse Abyss Blue T610 bezitter ;)

Webalistic - 13/03/2004 om 20:41:59

Neeehj...om al die foto's op zijn Sony tv'tje te kijken moet ie een Bluetooth-scart stekkertje hebben:
http://www.sonyericsson.com/mmv-100/index.html

Zerocool - 13/03/2004 om 20:56:27

Dus je schiet een tiental prentjes met een armzalige 288x352 pixels en dat ga je vervolgens kamerbreed bekijken....

ja... dat kan natuurlijk... (niet dat dat autootje erg nuttig is natuurlijk) ;)

Webalistic - 13/03/2004 om 22:51:51

Hoeveel pixels denk je dat een beetje normale beeldbuis kan weergeven dan? :-) Da's maar ietsje meer dan een foto met die camera in de telefoon.

Zerocool - 14/03/2004 om 12:20:43

Het fijnste vind ik toch dat mijn OS X Address Book en iCal kalenders automatisch synchroniseren met mijn SE Z600. V-cards aanpassen is zooo vorige maand...

FRANK* - 14/03/2004 om 17:09:56

thanks, had nog zo'n proggie nodig :)

Dictator Spikey - 15/03/2004 om 17:51:05

ook leuk : http://www.t610.org/beispiel/user/index.php?page_id=32

PC control, windows, powerpoint en bijv. winamp via je telefoon :)

Wouter - 16/03/2004 om 12:25:38

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org