Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 24 maart 2004

Boete
Gezien de hoeveelheid geld in kas bij Microsoft, is de vandaag door de Europese Commissie uitgedeelde boete in principe niet iets waar Bill Gates van wakker ligt.

Toch, die 497,2 miljoen euro (ruim 606 miljoen dollar) die moet worden overgemaakt, is een opmerkelijk signaal. Microsoft was gewend overal mee weg te komen.

Er zijn daarnaast mogelijk veel verstrekkender eisen gesteld, zoals het ontbundelen van de Media Player - binnen 90 dagen - en het inzicht geven in zogenaamde code interfaces van het Windows besturingssysteem - binnen 120 dagen.

Die documentatie moet "complete and accurate" zijn, aldus de commissie. Het moet concurrenten in staat stellen software te maken dat beter samenwerkt met Windows. De documentatie moet worden bijgewerkt als er een nieuwe versie van het besturingssysteem verschijnt.

Microsoft zegt in een persbericht dat een door hen voorgestelde schikking "beter was geweest voor de consument". Het bedrijf heeft nu 2 maanden te tijd om de uitspraak door te nemen en in beroep te gaan.

Eventuele vervolgprocedures kunnen nog jaren in beslag nemen.

Vastgelogd op 16:26

Reacties

Als er net zoveel vervolg procedures als windows update's komen maak de uitspraak in deze zaak in dit leven niet meer mee.

De Schulpjes - 24/03/2004 om 17:50:01

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org