Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 30 maart 2004

Kräftig

Mensch-Machine, mit 'ne T-630 geschossen

Dat gisteren half tech-savy Nederland naar de Heineken Music Hall was gekomen voor het unieke Kraftwerk-concert, werd me duidelijk toen de vier heren van start gingen.

Terwijl de eerste tonen van "Die Mensch-Maschine" vet door de zaal rolden, ging in het publiek ging een zee van mobiele telefoonschermpjes aan, om met de ingebouwde camera een foto te schieten.

Ach, het zachtwitte licht van ontelbare TFT en OLED-schermpjes als vervanger van de aloude aansteker!*. Zo hoort het ook, bij een concert van techno-pioniers, aan wie elke fan van elektronische muziek tot in de eeuwigheid dank is verschuldigd.

Het concert duurde 2,5 uur onafgebroken, waar het nummer "Die Roboter" werd uitgevoerd door de synthetische versies van de Kraftwerkmannen. Slim. Dat gaf Karl Bartos, Wolfgang Flür, Ralf Hütter en Florian Schneider de mogelijkheid zich om te kleden en een glaasje water te drinken.

Het was een memorabel concert met een perfect geluid, mooie graphics en goed gezelschap. Had ik al gezegd dat ik als VIP was binnengekomen? Nee? Ik ben als VIP binnengekomen.

Na afloop heb ik nog even m'n telefoon via Bluetooth naar andere apparaten laten zoeken. Uitkomst: ruim 20 toestellen in de buurt. Ik heb er een paar een contact gestuurd met de aanhef "Het Was Goed" en m'n e-mailadres, maar vooralsnog heeft niemand me gemaild.

Schijterds, op het laatst toch nog bang van techniek! Boing, Boom, Tschak!

* De credits voor deze prachtige metafoor gaan overigens naar mijn collega Sanne B.

Vastgelogd op 21:03

Reacties

ben zaterdag in Keulen geweest, 1e maa dat ik ze live zag (na 15 jaar wachten) minimalisme on stage rulez! perfecte sound. een indrukwekkende beleving

raoul - 31/03/2004 om 6:39:24

Kraftwerk rules!

wPim - 31/03/2004 om 21:45:31

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org