Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 30 september 2003

Voorheen
Ik zal wel een sentimentele zakenromanticus zijn, maar als oude munteenheden en bedrijven met een koele pennestreek worden opgeheven, vind ik dat jammer.

Dat had ik eerder met het verdwijnen van de gulden (est. ±1252) en toen Van Gend & Loos (est. 1796) opging in eenheidsworst DHL. De oudste luchtvaartmaatschappij van de wereld (est. 1917) verdween vandaag ook.

Door de fusie met Air France verliest het bedrijf bovendien z'n koninklijke predikaat, waar het in naam en logo toch behoorlijk op leunt. En zeg nu zelf... dit lijkt toch nergens op?

Luchtvaart Maatschappij

Vastgelogd op 14:36

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 29 september 2003

Wandelman
Dell Digital Jukebox, uit later dit jaar
Dell heeft aangekondigd nog dit jaar een MP3-speler met harddisk uit te zullen brengen. Doel is het apparaat nog voor de kerst in de (in eerste instantie Amerikaanse) winkels te hebben.

Daarnaast plant Dell een LCD televisie die dubbelt als computermonitor en verder nog een online muziekdienst.

Hier kun je de Dell DJ (zoals ie officieel heet) wat nader bekijken op een big-ass foto van 1357 bij 2000 pixels.

Veel specificaties zijn er niet, noch prijsindicaties. Dell zegt alleen dat het spelertje een "grote opslagcapaciteit" heeft en een "uitstekende batterij" bezit.

Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind 'm wel wat hebben. Jammer dat je aan de foto niet goed kunt zien hoe groot ie nou echt is.

Vastgelogd op 23:50

Terugverwijzen (3 reacties)

Psilo
In de Rails van deze maand zit een leuke advertentie van de Nederlandse Spoorwegen.

Tong in wang is leuk

Jaja NS, ik heb 'm uitgescheurd. Excuus, maar anders kon ik 'm niet scannen. Maar nu heeft ie wellicht nog meer views dan normaal en bovendien gaat ie straks in Google. Dus.

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (4 reacties)

Aha
Zoals bekend (in bepaalde kringen) heeft KPN geen enkele doorzichtige procedure voor het opzeggen van een ADSL-lijn. Ik besloot daarom de KPN eens te vragen waar ik kan achterhalen of mijn lijn is vrijgegeven, zodat ik mijn opdracht bij de nieuwe leverancier kan plaatsen.

En dan blijkt maar weer eens dat lezen moeilijk is. Het beantwoorden van e-mail zal wel, zoals bij KPN en haar dochters gebruikelijk, zijn uitbesteed aan een of ander bureautje op een betonnen goelag buiten de stad.

Met als gevolg dat per definitie met een flutantwoord zit opgescheept. Want een ongeïnteresseerde part-timer knipt en plakt iets uit de voorgebakken antwoorden en KPN vertrouwt er vervolgens ten onrechte op mij "voldoende te hebben ingelicht."

De opening van mijn e-mail: "Per 1 oktober aanstaande is mijn ADSL abonnement bij Planet Internet opgezegd. Ik wil overstappen naar een andere ADSL aanbieder." [..] "Kunt u mij vertellen of er een procedure of telefoonnummer bestaat waar waar ik kan nagaan hoe het met het 'vrijgeven' van m'n telefoonlijn staat?"

Waarop KPN antwoordt: "Om van Internet Service Provider te wisselen is het noodzakelijk dat u eerst uw ADSL-abonnement bij uw huidige Service Provider opzegt en daarmee ook het ADSL-abonnement van KPN." [..] "Hiervoor kunt u contact opnemen met uw Internet Service Provider: Planet Internet: 033-4540100"

Ik schat dat in de inhoudelijke beoordeling van mijn vraag zo'n halve milliseconde is gestoken. Per e-mail antwoord halen bij grote instellingen: wassen neus, blijft een gok. Wat een treurnis.

Vastgelogd op 12:10

Terugverwijzen (2 reacties)

Home
De Amerikaanse troepen in de Irak beginnen zo langzamerhand genoeg te krijgen van hun missie. Ze krijgen steeds vaker te maken met agressie vanuit de Iraakse bevolking, zoals blijkt uit dit artikel.

Een aantal soldaten is zelfs teruggestuurd omdat de psychische druk te groot werd. Voor vrouwen is er een heel andere manier om naar Amerika terug te kunnen:

"Sexual fraternization is also forbidden, but the staggering number of pregnancies among U.S. female personnel has only exacerbated the Americans' manpower shortage.

"The (women) know that getting knocked up is a ticket out of this sh--hole," claimed Cpl. Slaughter."

[Via Metafilter]

Vastgelogd op 00:33

Terugverwijzen (3 reacties)


zaterdag, 27 september 2003

Conjoined
B3TA heeft weer een leuke, licht spooky uitdaging: voeg twee beroemdheden samen.

Je krijgt dan dingen als hieronder, de BjorkYorke. Op het moment van schrijven alweer 37 pagina's aan photochopwerk!

Bjork/Yorke [c] Buckets 2003 / Local copy for reasons of bandwidth stealing


Vastgelogd op 14:36

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 26 september 2003

Druks
Oehoe, Jan-Peter! De Amerikanen willen weer wat van je! Instrueer je even iedereen om zich dienstbaar op te stellen?

De Amerikanen hebben namelijk het liefst dat je hier ook een heilloze War on Drugs begint. En als daar burgerrechten en individuele vrijheden onder lijden, dan moet dat maar, vindt grote baas John Walters van de National Drug Control Policy.

De zorg om privacy, waardoor de Nederlandse politie niet zomaar alles mag, is "misplaatst", aldus Walters. Verder is het verschil in strafmaat voor productie of bezit van drugs volgens Walters "niet vol te houden".

In de Verenigde Staten, waar dat onderscheid inderdaad niet wordt gemaakt, puilen de gevangenissen uit met mensen gestraft voor relatief kleine vergrijpen als bezit van een paar gram wiet of cocaïne. Vorig jaar zaten er in de VS op elke 100 duizend Amerikanen maar liefst 474 mensen gevangen.

De extra inspanningen van de Nederlandse politie over de laatste jaren worden door Walters weggewuifd. Walters: "The reason you have more seizures and arrests is that the business is growing faster than the containment of that business."

De "drugs-tsaar" van het Witte Huis kan in eigen land overigens op oppositie rekenen, getuige een site als deze.

Vastgelogd op 21:40

Terugverwijzen (1 reacties)

Huishoudelijke Mededeling
Voor wie het aangaat: omdat ik mijn abonnement bij Planet Internet heb opgezegd heeft het met ingang van 1 oktober aanstaande geen zin meer om me te mailen op mijn oude werkadres pasveer at planet.nl

Ik lees bovendien al langere tijd alleen mail dat op het l-rs.org domein binnenkomt. Heb je iets naar bovenstaand Planet-adres gestuurd en wacht je nog steeds op antwoord, dan is opnieuw zenden naar lars at l-rs.org de oplossing.

Vastgelogd op 18:27

Terugverwijzen (3 reacties)

RIP
You might as well face it...

Robert Palmer overleden op 54-jarige leeftijd. Niet dat hij recent veel heeft gedaan dat ik me kan herinneren, maar het was toch wel een koele gast met een bijzondere stem. Zonde. [Via Lcs]

Vastgelogd op 14:58

Terugverwijzen (2 reacties)

Raar
Ondertussen ook in Japan... de nieuwste trend: abduction dates.

"Many young people struggle to communicate with others. The Fukushima kidnapper blindfolded his victim and sat her in front of him for hours without speaking to her. It shows how weak the kidnapper was."

Vastgelogd op 01:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Force Feedback
Hm, een oud-collega bezoekt momenteel een computerspelletjesbeurs in Japan, als ik me niet vergis. Maar dat er een nieuwe Quake zou uitkomen, kon hij niet bevroeden... [Excuus voor de Gaaikemaëske woordgrap]

"An earthquake measuring at least 7.8 hit the northern Japanese island of Hokkaido early Friday, prompting authorities to issue tsunami warnings and urge residents on the eastern side of the island to evacuate."

Molenaar... meld je je straks even gezond? Dank!

Vastgelogd op 00:36

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 25 september 2003

Klein
De vrienden van Sony hebben weer iets leuks gesoldeerd: een minuscule ontvanger voor digitale radio én televisie. Het apparaatje meet slechts 20 x 16 millimeter, wat het uitstekend geschikt maakt voor toepassing in mobiele telefoons en PDA's.

De BTD-ZJ611 op een Japanse vinger

Bovendien verstookt het onvangertje slechts 150 milliwatt. Sony levert 't 2 millimeter dikke printplaatje in december van dit jaar uit, tegen een stuksprijs van 50.000 yen (ruim 380 euro). Dat is in eerste instantie te duur als een "extraatje" in mobiele apparatuur.

Gekoppeld met een klein beeldscherm is het echter de digitale hergeboorte van de Watchman. Nu nog even uitzoeken hoe het bij onze publieke omroep eigenlijk staat met zulke digitale uitzendingen.

Van Digital Audio Broadcasting (DAB) horen we hier niet zo veel, laat staan van Digital Video Broadcasting (DVB) waar onze Oosterburen al een stuk verder mee lijken te zijn.

Vastgelogd op 22:49

Terugverwijzen (7 reacties)

Delict
"Er komt een forse boete op "spammen", het verzenden van e-mail waarvan de ontvanger niet gediend is. De Tweede Kamer zal dinsdag hoogstwaarschijnlijk instemmen met een door PvdA-Kamerlid Van Dam voorgestelde wetswijziging."

Kijk, het idee om spammen strafbaar te stellen en met een geldboete te bestraffen is heel lovenswaardig, maar hoe wil je dit gaan handhaven?

Als de politie al geen tijd heeft voor andere overtredingen zal een aangifte van spam, met printjes gestaafd, je slechts op een meewarige blik van de beambte te staan komen, vrees ik.

En de meeste spam komt uit het buitenland; hoe zit dat met de jurisdictie?

Vastgelogd op 19:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 24 september 2003

Afwerkplek
Bush werkt in twee dagen heel wat staatslieden af. Daarmee vergeleken was het ontbijtje in Washington een hele eer. Rechtsonder de man die Bush het liefste de hand schudt, omdat hij van hem altijd gelijk krijgt.

Hee, hoi, hallo

Vastgelogd op 19:13

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 23 september 2003

Foto's
Als test van nieuwe gallerijsoftware en voor geïnteresseerden: een selectie van m'n fotootjes van afgelopen weekend.

Vastgelogd op 16:50

Terugverwijzen (4 reacties)

Condom
Opmerkelijk Reuters berichtje over een bestelling van condooms-met-een-smaakje voor gevangenissen in Canada, met een al even dubbelzinnige reactie daarop.

Algemeen aanklager Gord Mackintosh van het Canadese Manitoba zegt over de smaakjes voor een veilige fellatio "...I had some serious questions about this flavour issue. I had to get my head around it."

Dat is inderdaad de bedoeling.

Vastgelogd op 01:41

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 22 september 2003

Hij is't
Omdat mijn vorige Wim Kan citaatje zo goed in de smaak viel, dan nog maar eentje vanwege deze treurnis:

"Functie secretaris-generaal van de NAVO: als de Russen komen moet hij dat opnemen in de notulen. Dat is het eigenlijk."

Belangrijkste les... slijmen werkt!

Vastgelogd op 17:46

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 21 september 2003

Terug
Je ziet ze hier helemaal niet in het straatbeeld, maar de Britse telefoonmaatschappij heeft multimediale telefooncellen waar je voor 50 pence 5 minuten kunt internetten.

l-rs op internettelefoon

Niet gek voor mensen die even willen zien of de lezers zich een beetje gedragen bij hun afwezigheid. Vanmiddag nog tikte ik een groet vanuit bovenstaande cel.

Vastgelogd op 22:35

Terugverwijzen (6 reacties)


donderdag, 18 september 2003

Weg
Weekendje weg. Morgen vliegen. Verblijf hier. Zondag terug. Vermaakt u zich onderwijl even?

Vastgelogd op 22:33

Terugverwijzen (5 reacties)


dinsdag, 16 september 2003

Prinsjesdag
Wim Kan citaatje: "Democratie is de wil van het volk. Elke morgen lees ik stomverbaasd in de krant wat ik nou weer wil."

Vastgelogd op 20:58

Terugverwijzen (9 reacties)

Boldly
Zag 'm vandaag voor het eerst in de loglijst: een Star Trek weblog.

Vastgelogd op 20:43

Terugverwijzen (0 reacties)

JOT
Aardige nieuwe Joy Of Tech: Pre-Keynote Anxiety Disorder. "But Doc, what if there isn't a new 15" Powerbook?"

Echte Mac-fans hoeven niet te vrezen, want zo'n middenmoter in de Powerbook-reeks werd vandaag onthuld.

Vastgelogd op 20:40

Terugverwijzen (1 reacties)

Knal
"Disgruntled office worker". Japanese style.

Vastgelogd op 15:16

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 15 september 2003

Pil
"I think it's safe to say it has heavy fecal contamination," says Michael Donnenberg, head of the infectious-diseases department at the University of Maryland. Over het soort pillen dat spammers ons en masse door de strot proberen te duwen.

Vastgelogd op 22:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Mediamarkt
Om de spanning nog wat op te voeren heeft Mediamarkt een aftellende klok op de site gezet. Nog twee dagen, dan gaat de Utrechtse vestiging open. Goeie slogan ook:

"Even niks kopen, binnenkort open"

Vastgelogd op 13:58

Terugverwijzen (2 reacties)

Honds
Kidman als Grace
Op zaterdag naar Dogville geweest, zonder gehinderd te worden door kennis over de film. Ik wist dat Nicole Kidman meedeed en de excentrieke naamgenoot Van Trier de regie voerde.

Het is de meest kale film die ik ooit zag. Het is eigenlijk een gefilmd toneelstuk, wat een onverwacht groot beroep doet op je eigen voorstellingsvermogen. Dogville vraagt een geestelijke inspanning van het publiek die zeldzaam is.

De film opent met een "levende plattegrond" van het stadje. De voice-over introduceert de bewoners en middels teksten tussen de beelden in worden we voorbereid op een verhaal in negen hoofdstukken.

Vooral het gebrek aan voorkennis over de het verhaal of stijl maakte van Dogville een verrassing. Eerst meende ik een Magnolia-eske introductie voorgeschoteld te krijgen met een stemmige voice-over door John Hurt.

Al snel begon het me te dagen dat dít... een vrijwel decorloze set hetgeen was waarmee we het moeten doen, de komende 177 minuten.

Dogville - Foto: Rolf Kronow

Dogville is veeleisend. De film duurt drie uur en speelt zich af op een lokatie ter grootte van een half voetbalveld. De kijker krijgt niet alleen een grimmig verhaal voorgeschoteld, maar moet actief de vele lege plekken invullen. Van Trier is zo vriendelijk geweest om hier en daar geluidseffecten toe te staan, als acteurs onzichtbare deuren openen en sluiten en de hond blaft.

De acteurs zijn overigens fantastisch. Nicole Kidman is overtuigend als de opgejaagde (en daardoor) kwetsbare Grace en de rest van de ondersteunende acteurs zijn allen een genot om naar te kijken. Fans van actor driven films zullen Dogville met plezier uitzitten.

Het inwoners van het dorpje ondergaan een vrijwel geruisloze transformatie van beschermers tot misbruikers, waarna de film eindigt met de enige logische conclusie. Welke dat is, moet je maar zelf gaan kijken.

Von Trier is van plan een trilogie over Amerika te maken, waarbij Dogville het eerste deel is. Er is genoeg materiaal in de film te vinden dat als metafoor voor Amerika zou kunnen dienen.

De film behandelt thema's als uitbuiting en de onwil om werkende, eenvoudige systemen in stand te houden als iemand anders de rotzooi opruimt. Als politieke aanklacht komt Dogville niet helemaal uit de verf.

Maar los van deze politieke metaforen is Dogville een zeer interessante, energieslurpende ervaring waar je nog lang over nadenkt. Een tip van iemand die zijn dip vlak voor de (zelden zo gewenste) pauze beleefde: ga er uitgeslapen naartoe.

Vastgelogd op 01:47

Terugverwijzen (3 reacties)

Niks
Albert Heijn probeert klanten er steeds wanhopiger van te overtuigen dat ze helemaal niet zo duur zijn. De winkels hangen vol met borden "Het voordeel van Albert Heijn" en woorden van gelijke strekking.

De website wordt in dat offensief niet vergeten, met teksten over de steeds strakker aangehaalde broekriem. Maar wie klikt op "Aanbiedingen" of "Voordeel uit eigen huis" merkt al snel:

404: Voordeel Not Found

Vastgelogd op 00:35

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 12 september 2003

Schild
Dat is nog eens aardig: "Turtle with cracked shell gets fiberglass patch from auto shop" [Via Fark]

Vastgelogd op 14:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Vom ertrunkenen Mädchen
Als sie ertrunken war und hinunterschwamm
Von den Bächen in die größeren Flüsse
Schien der Opal des Himmels sehr wundersam
Als ob er die Leiche begütigen müsse.

Zo begint een prachtig gedicht van Bertolt Brecht, dat nu al een dag of twee in m'n hoofd zit. Nee, geen verdronken meisjes zien afdalen in de Leidsche Rijn. Het zit er nu eenmaal.

Ik speurde tevergeefs peer-to-peer netwerken af, maar weet nu gelukkig dat de opname uit de Zomergasten-reeks die in m'n hoofd spookt van Lotte Lenya is.

Vastgelogd op 00:21

Terugverwijzen (6 reacties)


donderdag, 11 september 2003

Die dinsdag

Twee jaar alweer...

Twee jaar geleden alweer. En wat een kutplaneet sindsdien.

Vastgelogd op 22:11

Terugverwijzen (6 reacties)

Kleintjes
Het gedonder bij Ahold begint ook over de grens op te vallen. Wie zoekt op "moberg" bij Google krijgt een advertentie rechts, waarin je wordt uitgenodigd mee te doen aan een stemming of Mobergs salaris exorbitant is.

Overigens is het Moberg niet aan te rekenen dat hij graag z'n handtekening zet onder een beloning van 10 miljoen euro jaarlijks, met nog eens een peut geld extra bij slecht gedrag.

Het is wel wat raar dat het Ahold-bestuur zich blijkbaar niet heeft gerealiseerd dat slecht valt, als je er ruim 400 mensen uitgooit. Mjah. Ik zou ook wel van winkel willen wisselen, maar ik heb geen andere supers in de buurt. En niet om Mobergs salariëring, maar gewoon omdat AH een dure zaak is.

Een aantal klanten blijkt zelfs demonstratief de bonuskaart doormidden te knippen bij de kassa, meldt Het Parool. Wat pathetisch misschien, al heb je ook niet bar veel aan de kaart in kwestie.

Wel stonden hier onlangs twee Aldi-karretjes intrigerend te zijn naast de glasbak. Hoe kwamen die in vredesnaam hier? [Update: aan de Groeneweg 52 zit er eentje, maar helaas onhaalbaar voor een fietsloze]

Vastgelogd op 21:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Moord
Het Zweedse Aftonbladet heeft een setje foto's uit het leven van Anna Lindh online gezet, de politica die gisteren tijdens het winkelen werd doodgestoken.

Nummer vier uit de serie [nieuw venster] is schrijnend: een ontmoeting tussen Lindh en Zoran Djindic in 1999. Djinjic werd eerder dit jaar vermoord buiten het parlementsgebouw in Belgrado. Foto 16 is, in paradox met wat het uitbeeldt, al even treurig.

Laten we hopen dat de dader snel gepakt wordt. Het land is nauwelijks over het trauma van de moord op Palme heen.

Vastgelogd op 16:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Wolf
Opgelet, wederom is er een lek in Windows, groot genoeg om Microsoft er het labeltje "kritiek" aan te laten hangen.

Gebruikers van Windows 95, 98 en 98SE hebben van dit lek geen last. En zij die geen Windows gebruiken, natuurlijk.

Vastgelogd op 15:11

Terugverwijzen (1 reacties)

Waterscheiding
Gedenkwaardige dag: voor het eerst in maanden de verwarming weer aangedaan en bij de Albert Heijn liggen de pepernoten alweer in het schap.

Vastgelogd op 14:58

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 10 september 2003

Ui
Rumsfeld: "It's always unfortunate when diplomacy fails, but we could not back down. We have to be ready to fight back, in the name of freedom, against all of Them at once, if necessary." Meer hier.

Vastgelogd op 16:04

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 9 september 2003

Kast
Als ik een nieuwe PC voor in de woonkamer zou bouwen, is dit toch wel de computerkast zijn die ik zou gebruiken. Meer fotootjes bij de fabrikant.

Vastgelogd op 21:08

Terugverwijzen (5 reacties)


maandag, 8 september 2003

Wij
Zag op het Journaal minister Remkes zijn visie verkondigen op de nieuwe rol van de politie. Naast het veelbesproken roken van een stickie buiten diensttijd, vindt Remkes dat het mooi is geweest met oude slogan "de politie is je beste vriend".

Nee, gezag en vooral ontzag is nodig. Niet langer dienstverlener, maar slechts handhaver van de wet. Het is nogal raar - en eerlijk gezegd ook on-Nederlands - om respect te eisen, zonder het te geven.

Zeg nu zelf... isn't that a tad...

Niet netjes

Dit mede naar aanleiding van een postje bij Eric.

Vastgelogd op 22:23

Terugverwijzen (8 reacties)

Nog even
Ik hoor van Utrechtse vrienden dat de Media Markt hier vlakbij op het punt staat (eindelijk) open te gaan. Via een advertentie in het Utrechts Nieuwsblad wordt zelfs opgeroepen morgen de brievenbus in de gaten te houden.

Ik heb echter een NEE-NEE sticker op de deur, dus ik loop van alles mis. Gelukkig houden voornoemde vrienden de brievenbus voor mij in de gaten. De website van Media Markt hult zich nog in stilzwijgen over de Utrechtse vestiging.

Alleen onder het kopje "Carrière" staat de Utrechtse vestiging genoemd. Zo zag ik ook dat deze Utrechtse Media Markt "market_id" nummer 139 heeft.

Even de URL van een van de andere vestigingen aangepast, en ziedaar... dan weet in nu tenminste al wel de openingstijden.

Vastgelogd op 20:53

Terugverwijzen (3 reacties)

Muis
Een tijdje terug postte ik over de nieuwste "innovatie" van Microsoft: een wieltje op de muis waarmee je niet alleen verticaal, maar ook horizontaal kunt scrollen.

Ander goed nieuws: er komt ook een model uit, speciaal voor leerfetisjisten:

Model Leernicht

Vastgelogd op 20:40

Terugverwijzen (2 reacties)

Fetisj
Sony is weer eens bezig! Met de DCR-IP1K hebben ze een 230 gram "zware" digitale videocamera gemaakt van minuscule afmetingen: 39 millimeter breed, 91 millimeter hoog en 69 millimeter diep.

Kleintje

De camera is voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar (in de winkels op 18 oktober) en kost daar 160 duizend yen, wat omgerekend neerkomt op zo'n 1240 euro.

Vastgelogd op 14:55

Terugverwijzen (4 reacties)

Hmmm
Ow, en ik zag nog dit zinnetje, over hoe die 87 miljard besteed zal worden:

"The request will cover ongoing military and intelligence operations in Iraq, Afghanistan and elsewhere, which we expect will cost $66 billion over the next year."

Vastgelogd op 03:53

Terugverwijzen (1 reacties)

Cartoon
En ondertussen legt een van mijn favoriete cartoonisten, Clay Bennett, weer eens subtiel de vinger op de zere plek.

Het is geen wonder dat Bennett in 2002 een Pulitzer kreeg voor z'n werk.

Vastgelogd op 03:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Zucht
Jaja, een latertje. Maar de (hopelijk één-termijn uitdienende) Amerikaanse president heeft zojuist z'n volk toegesproken. Hij vraagt een extra offer van 87 miljard dollar voor de oorlog in Irak.

Het tekort op de overheidsbegroting in de VS zal dit jaar oplopen tot zo'n 450 miljard dollar, waar dit bedrag nog niet eens in is verwerkt.

Maar goed, Bush' speech bevat een opmerkelijke doublethink in de toespraak wat betreft de Verenigde Naties. Want hoewel ze overal buiten werden gehouden terwijl de Amerikanen tegen de wens van de VN de boel aan flarden sloegen, hebben ze volgens Bush nu een morele plicht:

"Terrorists in Iraq have attacked representatives of the civilized world, and opposing them must be the cause of the civilized world. Members of the United Nations now have an opportunity -- and the responsibility -- to assume a broader role in assuring that Iraq becomes a free and democratic nation."

In dit commentaar uit de New York Times staat wel iets treffends: "The Bush team has now created the very monster that it conjured up to alarm Americans into backing a war on Iraq."

Want er is bewijs dat moslim-extremisten inmiddels overal vandaan richting Irak trekken om daar aanslagen te plegen tegen "de bezetters" (waar in hun ogen helaas ook de VN onder vallen) en om het land te destabiliseren (en daarbij zelfs aanslagen op moskees niet schuwen).

Irak zuchtte onder een dictator (die overigens lange tijd goede relaties onderhield met de VS) maar was vóór de Tweede Golfoorlog geen broeinest van terrorisme of een gevaar voor de regio. Nu wel.

Met meer Amerikaanse doden na het kraaien van de victorie dan tijdens de officiële oorlogshandelingen, is het niet zo vreemd dat steeds meer Amerikaanse media hun twijfel afwerpen en zich hardop afvragen wat er mis ging.

Vastgelogd op 03:35

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 7 september 2003

Foto's
Alexander van Majestic Moose heeft gisteren mooie portretten gemaakt van een aantal bezoekers van de weblogmeeting in de Vondeltuin.

Gezien de grote concentratie digitale camera's was het niet eenvoudig om buiten beeld te blijven, maar het is me geloof ik gelukt. Zelf heb ik natuurlijk wel foto's gemaakt, voornamelijk door wat in het wilde weg te flitsen.

De meeste mensen konden het holografische scherpstelsysteem van m'n camera, dat een rood streepjespatroon op onderwerpen projecteert, in eerste instantie niet helemaal thuisbrengen.

Thuis op de computer kon ik pas echt goed al die verschrikte en verstoord kijkende koppen bekijken. Maar anderen hebben duidelijk veel mooiere foto's gemaakt, dus ik laat een webgallerijtje achterwege.

Vastgelogd op 15:03

Terugverwijzen (2 reacties)

Meeting
De bijeenkomst in het Vondelpark in een notendop:

Waarom praten als je kunt sms'en!

Extra punten voor wie raadt welke loggers hier meten wie de langste heeft, bij wijze van spreken.

Vastgelogd op 00:42

Terugverwijzen (11 reacties)


zaterdag, 6 september 2003

Deuntje
Ik ben bezig met een nieuw deuntje en u, waarde lezer, krijgt natuurlijk een prelisten. Het heet simpelweg "Josefine" en heeft niets met Chris Rea te maken.

De 101 en 202 doen mee. De 303 bleef dit keer uit.

Vastgelogd op 14:54

Terugverwijzen (2 reacties)

Depp
En Johnny Depp zegt dat zijn commentaar op Amerika verkeerd geciteerd en (daardoor) verkeerd begrepen is, aldus de BBC.

"My deepest apologies to those who were offended, affected, or hurt by this insanely twisted deformation of my words and intent."

Vastgelogd op 14:33

Terugverwijzen (0 reacties)

Voorbij
De roddelrubriek van Sky News bericht: "It is over for Uma and Ethan"

Vastgelogd op 14:09

Terugverwijzen (2 reacties)

Nasleep

Maar even tot morgen laten staan...

Vastgelogd op 13:17

Terugverwijzen (3 reacties)

LAM
Zie onderwerp

Vastgelogd op 02:53

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 5 september 2003

Dell
Je hebt 'm wellicht gezien, de televisie-aanbieding van een Dell computer-met-flatpanel voor 899 euro.

Ik klikte eens langs de site (ik "moet" nog een krachtiger PC voor in het studiootje) en zag daar een nogal vreemde optie voor de te bestellen PC.

Liever geen korting...

Nee, weet u wat? Laat de 59,50 maar zitten!

Vastgelogd op 16:27

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 4 september 2003

Makkelijk
Terwijl Jaap De Hoop Scheffer en Jan-Peter Balkenende aanschoven bij het ontbijt in het Witte Huis, sprak oud-premier Kok in het Radio-1 Journaal de hoop uit dat Balkenende zich daar niet "als een schoothondje zou gedragen".

Weer terug op Hollandse bodem zegt Balkenende op zijn beurt de opmerkingen van Kok "buitengewoon merkwaardig" te vinden. De kritiek zou "geen pas" geven. Het zou Nederland geen dienst bewijzen, aldus de premier. Waarom niet, daarover hult Balkenende zich in stilzwijgen.

Sinds we hoorden dat hij Blairs huiswerk voor de oorlog in Irak mocht inzien, zonder de inhoud daarvan met iemand van zijn kabinet te delen, weten we dat het uiten van mysterieuze one-liners zonder follow-up tot zijn prerogatief behoort.

Minister De Hoop Scheffer valt Balkenende natuurlijk bij en noemde de kritiek van Kok "onzin" en"makkelijk anti-Amerikanisme". Een ding is zeker: als er zoiets bestaat als makkelijk anti-Amerikanisme, dan bestaat er ook zoiets als "makkelijk Amerikanisme".

En dat natuurlijk is de beste houding die je je kunt aanmeten, als je binnenkort naar Brussel verhuist.

Vastgelogd op 14:39

Terugverwijzen (6 reacties)


woensdag, 3 september 2003

Bodem
Hm, als pizza-bezorger in de Verenigde Staten ben je je leven niet zeker.

Een bezorger werd door onbekenden gedwongen om met een halsband vol explosieven een bank in het plaatsje Erie te beroven. De bom ging af, de pizzabezorger was op slag dood.

"Before the blast, Wells had told police he had been forced to rob the bank, and asked police to help him remove the bomb."

Men is er nog niet helemaal uit of de man zelf achter de mislukte overval zit. De FBI roept daarom de hulp in van het publiek bij het oplossen van de bizarre zaak.

Het scheelt maar een letter, maar dit is wel behoorlijk eerie. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (1 reacties)

Lek
Daar gáán we weer! Ditmaal betreft het een scheur in het fundament van het Microsoft kantorenblok.

"Microsoft has warned that users of its Office software are at risk of having their computers taken over by an attacker unless they apply a patch to correct the problem."

O wacht. Ik gebruik helemaal geen Office. Charmant fotootje ook.

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Prak
Nieuwssite Fark is een fijne bron voor leuk nieuws, maar het enige nadeel is het grote aantal kortzichtige vlagzwaaiers in de fora.

Acteur Johnny Depp ventileert zijn mening over het huidige Amerika, wat aanleiding geeft tot een verhitte discussie. Depp woont in Frankrijk tegenwoordig, wat voor sommigen werkt als een rode lap.

"He's badmouthing our country while living in a country that's a sworn enemy."

Er zijn wel wat redelijke leden onder de farkers, die zelfs doorhebben in welke onmogelijke positie de VS zich hebben gemanoeuvreerd ... maar ze zijn in de minderheid.

Vastgelogd op 22:21

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 1 september 2003

Wonder
Hij komt pas volgende week uit, maar deze CD lijkt me wel een mooie aanwinst.

Vastgelogd op 21:32

Terugverwijzen (4 reacties)

Sirene
Nou, het is een rustig idee dat wanneer er hier bij Utrecht CS een chloortrein ontspoort en de doodbrengende wolk over het stationsgebied jaagt, ik zonder angst in het hart nog een boekje ga lezen op het balkon.

Vastgelogd op 18:12

Terugverwijzen (10 reacties)

Bronson
Gisteren nog Once Upon A Time In The West gekeken op BBC2... en nu is Harmonica met z'n doorgroefde knar overleden. Charles Bronson werd 81 en kreeg vooral bekendheid met de onverkwikkelijke "Death Wish" reeks.

En natuurlijk hebben The Simpsons daar een aardige grap over: Bart en Homer zien de trailer voor Death Wish IX, waarin een stokoude Bronson, aangesloten aan diverse medische apparatuur, met trillende stem om euthanasie verzoekt.

Vastgelogd op 13:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Spin
De minder prettige gevolgen van hete zomers:

"The deadliest species of the black widow spider is thought to have found its way into some of Europe's coastal resorts after a spate of attacks that left two people dead and a further 11 in hospital within the past fortnight."

Ik meen laatst ook iets gelezen te hebben over de Australische roodrugspin, die ook naar het noorden optrekt. Whu. [Via Fark]

Vastgelogd op 12:58

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org