Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 8 september 2003

Zucht
Jaja, een latertje. Maar de (hopelijk één-termijn uitdienende) Amerikaanse president heeft zojuist z'n volk toegesproken. Hij vraagt een extra offer van 87 miljard dollar voor de oorlog in Irak.

Het tekort op de overheidsbegroting in de VS zal dit jaar oplopen tot zo'n 450 miljard dollar, waar dit bedrag nog niet eens in is verwerkt.

Maar goed, Bush' speech bevat een opmerkelijke doublethink in de toespraak wat betreft de Verenigde Naties. Want hoewel ze overal buiten werden gehouden terwijl de Amerikanen tegen de wens van de VN de boel aan flarden sloegen, hebben ze volgens Bush nu een morele plicht:

"Terrorists in Iraq have attacked representatives of the civilized world, and opposing them must be the cause of the civilized world. Members of the United Nations now have an opportunity -- and the responsibility -- to assume a broader role in assuring that Iraq becomes a free and democratic nation."

In dit commentaar uit de New York Times staat wel iets treffends: "The Bush team has now created the very monster that it conjured up to alarm Americans into backing a war on Iraq."

Want er is bewijs dat moslim-extremisten inmiddels overal vandaan richting Irak trekken om daar aanslagen te plegen tegen "de bezetters" (waar in hun ogen helaas ook de VN onder vallen) en om het land te destabiliseren (en daarbij zelfs aanslagen op moskees niet schuwen).

Irak zuchtte onder een dictator (die overigens lange tijd goede relaties onderhield met de VS) maar was vóór de Tweede Golfoorlog geen broeinest van terrorisme of een gevaar voor de regio. Nu wel.

Met meer Amerikaanse doden na het kraaien van de victorie dan tijdens de officiële oorlogshandelingen, is het niet zo vreemd dat steeds meer Amerikaanse media hun twijfel afwerpen en zich hardop afvragen wat er mis ging.

Vastgelogd op 03:35

Reacties

Wat dat betreft hebben die lui in Californie het niet eens zo gek bedacht met het wegsturen van de gouveneur wegens een fiks begrotingstekort. Hoe bedoel je dubbele moraal.. Maar goed, kunnen de Democraten niet zoiets voor het hele land doen? :-)

richard - 09/09/2003 om 3:51:42

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org