Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 4 september 2003

Makkelijk
Terwijl Jaap De Hoop Scheffer en Jan-Peter Balkenende aanschoven bij het ontbijt in het Witte Huis, sprak oud-premier Kok in het Radio-1 Journaal de hoop uit dat Balkenende zich daar niet "als een schoothondje zou gedragen".

Weer terug op Hollandse bodem zegt Balkenende op zijn beurt de opmerkingen van Kok "buitengewoon merkwaardig" te vinden. De kritiek zou "geen pas" geven. Het zou Nederland geen dienst bewijzen, aldus de premier. Waarom niet, daarover hult Balkenende zich in stilzwijgen.

Sinds we hoorden dat hij Blairs huiswerk voor de oorlog in Irak mocht inzien, zonder de inhoud daarvan met iemand van zijn kabinet te delen, weten we dat het uiten van mysterieuze one-liners zonder follow-up tot zijn prerogatief behoort.

Minister De Hoop Scheffer valt Balkenende natuurlijk bij en noemde de kritiek van Kok "onzin" en"makkelijk anti-Amerikanisme". Een ding is zeker: als er zoiets bestaat als makkelijk anti-Amerikanisme, dan bestaat er ook zoiets als "makkelijk Amerikanisme".

En dat natuurlijk is de beste houding die je je kunt aanmeten, als je binnenkort naar Brussel verhuist.

Vastgelogd op 14:39

Reacties

Kok/de PvdA vond het wel oké dat Afghanistan destijds platgegooid werd. Bin Laden zou er in één van de grotten rondhangen...

bicat - 04/09/2003 om 18:41:43

Wat heeft dat met dit te maken?

De redenen om Afghanistan te bombarderen zijn in niets te vergelijken met het controversiële latere idee van de Amerikanen om het regime in Irak aan te pakken.

Irak heeft niets met de aanslagen te maken en leverde geen direct gevaar op voor het Westen, hoe graag de VS dat ook willen doen voorkomen.

Dat de Nederlandse regering de Irak-oorlog met militaire steun goedkeuren, is verwerpelijk. En de kruiperige manier waarop dat gebeurt is gewoon onsmakelijk.

Lars - 04/09/2003 om 23:42:28

U hebt gezocht op prerogatief:

RESULTAAT (maximaal 20 woorden)

preˇroˇgaˇtief (het ~, -tieven)
1 voorrecht

weer wat geleerd

jeewee - 05/09/2003 om 11:47:12

Bobby Brown zong er ook al over. Maar was dat nou voor of nadat hij Whitney Houston begon af te tuigen?

Albert - 05/09/2003 om 13:54:26

Lars, zou je me met hindsight kunnen vertellen waarom het wel goed was om de Taliban aan te pakken? Ik denk achteraf dat het omverwerpen van het plaatselijke regime volkenrechtelijk minstens zo discutabel was als wat we nu in Irak zien. En de naweeen lijken minstens zo erg te zijn.

Philip - 05/09/2003 om 16:12:37

Het nut van de acties in Afghanistan hebben ernstig te lijden van het attention deficit syndroom van de wereld in het algemeen en de Amerikanen in het bijzonder.

Er is sinds het Taliban-bewind werd verwijderd bar weinig positiefs gebeurd in Afghanistan (qua verbetering levensomstandigheden, stabiliteit, burgerrechten) wat achteraf gezien het nut van de acties vertroebelt.

Sowieso is het militair ingrijpen het openen van Pandora's doos, zeker als wat nu is gebeurd er geen (of nauwelijks) humanitaire follow-up is.

Het geld dat nu in de Irak-oorlog wordt verstookt had beter in Afghanistan besteed kunnen worden.

Hoewel ik de acties in Afghanistan begrijpelijker vind vanuit Amerikaans standpunt, zeker met het drama van 11 september in het achterhoofd, ben ik het met je eens dat het de mensen in Afghanistan weinig tot niets heeft geholpen.

Ook lijken de Amerikanen zichzelf in de voet te hebben geschoten, want het versplinterde Al Qaida lijkt ongrijpbaarder dan ooit. Dit fenomeen herhaalt zich thans met Saddam cs in Irak.

Deze cartoon, die ik al eerder heb gelinkt, zegt het wat mij betreft allemaal:

http://cagle.slate.msn.com/news/IRAQ-WAR-WORLD/Worldwide/1/cam.gif

Lars - 05/09/2003 om 16:42:33

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org