Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 29 september 2003

Aha
Zoals bekend (in bepaalde kringen) heeft KPN geen enkele doorzichtige procedure voor het opzeggen van een ADSL-lijn. Ik besloot daarom de KPN eens te vragen waar ik kan achterhalen of mijn lijn is vrijgegeven, zodat ik mijn opdracht bij de nieuwe leverancier kan plaatsen.

En dan blijkt maar weer eens dat lezen moeilijk is. Het beantwoorden van e-mail zal wel, zoals bij KPN en haar dochters gebruikelijk, zijn uitbesteed aan een of ander bureautje op een betonnen goelag buiten de stad.

Met als gevolg dat per definitie met een flutantwoord zit opgescheept. Want een ongeïnteresseerde part-timer knipt en plakt iets uit de voorgebakken antwoorden en KPN vertrouwt er vervolgens ten onrechte op mij "voldoende te hebben ingelicht."

De opening van mijn e-mail: "Per 1 oktober aanstaande is mijn ADSL abonnement bij Planet Internet opgezegd. Ik wil overstappen naar een andere ADSL aanbieder." [..] "Kunt u mij vertellen of er een procedure of telefoonnummer bestaat waar waar ik kan nagaan hoe het met het 'vrijgeven' van m'n telefoonlijn staat?"

Waarop KPN antwoordt: "Om van Internet Service Provider te wisselen is het noodzakelijk dat u eerst uw ADSL-abonnement bij uw huidige Service Provider opzegt en daarmee ook het ADSL-abonnement van KPN." [..] "Hiervoor kunt u contact opnemen met uw Internet Service Provider: Planet Internet: 033-4540100"

Ik schat dat in de inhoudelijke beoordeling van mijn vraag zo'n halve milliseconde is gestoken. Per e-mail antwoord halen bij grote instellingen: wassen neus, blijft een gok. Wat een treurnis.

Vastgelogd op 12:10

Reacties

Ik zake de zelfde kwestie:
Eerst bellen maar als ik hoor dat een minuut 45 eurocent is en er een wachttijd is van 7 minuten. Dus stuur ik een e-mail, die is donderdag verzonden, het is nu maandagmiddag. Ik ben benieuwd...
Moon

- 29/09/2003 om 13:32:33

Ik ben pas sinds mei bezig om bij mijn oude provider de ADSl verbinding eruit te krijgen en bij Xs4all via KPN erin. Scarlet heeft per 10 juni j.l. bevestigd, dat de lijn opgeheven is maar de onderliggende aanbieder BBnet heeft dat nog niet van Scarlet doorgekregen. Dit zou 8 weken durenKPN zegt nu dus mij geen nieuwe ADSL te kunnen geven, want Scarlet/BBnet zit er nog op en of ik contact met Scarlet wil opnemen. Scarlet zegt: alles is geregeld. KPN wijst weer mijn aanvraag af. Scarlet zegt ........., KPN wijst af. Het is van het kastje naar de muur. En de klantenservice werd telefonisch bij beide bedrijven gek van mij, maar iets doen, hoe maar! Dus nog steeds internetten via de telefoonlijn en maar wachten op het geloofde ADSL.

Jutta - 02/10/2003 om 13:39:19

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org