Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 28 augustus 2005

Rotte Apple
Nou, dat heeft dan nog geen drie maanden geduurd: het ziet er naar uit dat m'n Power Mac G5 een flink probleem heeft. Eerst crashte vorige week mijn mijn 300 gigabyte (!) mediaschijf, die ik gisteren probleemloos kon omruilen bij de Mycom.

Alleen is die vervangingsschijf, nog voor ik er n bestandje op kon kopiren, k overleden, zo lijkt het. Tot overmaat van ramp kon ik helemaal niet meer opstarten, zelfs nadat ik die schijf (omdat hij luid tikte) uit het systeem had verwijderd.

De hoofdschijf begint namelijk k te tikken, wat zo'n beetje het slechtste teken is dat je van een harde schijf kunt krijgen. Na het draaien van Apple's eigen hardwaretest - die opmerkgelijk genoeg geen problemen constateerde - kon ik opstarten, waarbij ik echter in een volledig nieuwe OS X belandde.

Alle mail weg, geen iTunes bibliotheek, geen iPhoto foto's - niets. Wel een grote hoeveelheid directories in een mapje lost+found, wat waarschijnlijk mijn oude gegevens zijn.

Excuseert u mij even: GODDOMME TYFUS! De AppleCare-mensen werken niet in het weekend, wat betekent dat ik thans een peperduur, prachtig vormgegeven presse papier op mijn bureau heb staan.

Iemand enig idee wat ik met die lost+found aanmoet? Ik zag al dat er al m'n mailboxes inzitten, alsook afbeeldingen en ander spul dat eerst van mijn Lars-account deel uitmaakte.

Het is wel een ontluisterende constatering dat zelfs Apple's hoge standaard van hardware-in-eigen-hand toch geen enkele kwaliteitsgarantie biedt. Volgend jaar maar weer zelf een goedkope Intel-mac in elkaar schroeven? Pfff...

Ik ga kennismaken met Apple's ondersteuning: als daar aanleiding toe is in positieve of negatieve zin, leest u dat hier.

Ik tik dit van mijn zelfbouw studio-pc'tje, die al jaren probleemloos zijn werk doet...

Vastgelogd op 15:03

Terugverwijzen (18 reacties)


vrijdag, 26 augustus 2005

Spam
Ook weer een first. Hoewel het Franse bedrijf EmailStrategie - onderdeel van Netnoe van ene Francois Buron - zogenaamd anti-spamdiensten verleent en alleen met opt-in adressen zegt te werken zijn ze tch in staat gebleken mij te spammen met onderstaand, semi-juridisch aandoende verhaaltje:

Uiteraard is alles wat je maar kunt aanklikken vakkundig geboobytrapped volgens de laatste spammethodieken. Dus, emailstragie.com en snuffelserver emailstrategie-s11.com staan inmiddels in mijn spamfilter. Welkom!

Ik zie dat ze hun eigen mailadres uit het oog van spammers wel als een gifje op de website hebben gezet. Ik zou daarom grg hier in tekst linken, maar ja. Dan verlaag ik me tot hun niveau...

Vastgelogd op 18:36

Terugverwijzen (5 reacties)


donderdag, 25 augustus 2005

Hanglus
Ja, als je er goed over nadenkt zit je soms ergens aan waar misschien ontelbare ransfiguren k met hun klavieren aan hebben gezeten. Enter the Personal Transit Strap [Met dank aan Pieter]

Vastgelogd op 20:28

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 22 augustus 2005

Moog

En dan buig ik vandaag ook nog even nederig het hoofd in verband met het verscheiden van meneer Robert 'Bob' Moog - pionier op het gebied van de synthesizer.

Zonder Moog (spreek uit Mogue) geen Kraftwerk, geen Walter/Wendy Carlos, geen Stockhausen en geen afgeleide synthesizer- en technorevolutie die tot vandaag voortduurt.

Zijn producten zijn legendarisch en daarmee ook vrijwel automatisch onbetaalbaar. De klassiekers als de Minimoog (later nog in een moderne jas herbouwd) kosten evenveel als een leuke tweedehands auto.

Ook latere effectapparaten, de Moogerfoogers, zijn erg prijzig. Ze zijn wel steevast uitgevoerd met de kenmerkende houten zijpanelen en zijn - naar verluidt, ik heb ze niet - erg goed.

Overigens spreekt iedereen Moogs naam al jaren verkeerd uit - als "Moeck". Dat het bedrijf onder zijn leiding dan zelf "Moeckerfoeckers" op de markt bracht, vond ik altijd al een aardige grap.

Verder kan ik uren uitwijden over Moogs prestaties, maar waarom zou ik, als er allang zulke goede Wiki-pagina's en een interessante documentaire over de man zijn gemaakt?

Vastgelogd op 23:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Tas
Retorisch vraagje: zouden die laptopjattende eikels nog even flink gelachen hebben over wat ze gisteren hebben aangericht?

Vastgelogd op 23:13

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 21 augustus 2005

Peeuw
Nou, wel even buiten wezen kijken natuurlijk. Inderdaad, alles afgezet en een hoop politie op de been. Verder weinig soeps en zonder manse camera met flink glas voel ik me met m'n v1'tje wat lullig om de journalist uit te hangen.


Vastgelogd op 22:42

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 20 augustus 2005

Ai
Ow, pijnlijk:

"The girl whose image has been used to sell millions of iPods confessed yesterday she cannot afford one."

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 19 augustus 2005

Tee
Met de zaterdag aanstaande kan de moderne single niet zonder zo'n shirt.

Vastgelogd op 23:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Trailer II
En dit is nou zo'n trailer die het hele verhaal en alles wat er aan verrassing in een film zou kunnen zitten, vakkundig verklapt. Niet kijken dus als je nog graag naar een komedie met Uma Thurman en Merel Streep zou willen.

Vastgelogd op 20:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Trailer
Of het een verhuld commentaar is op de oorlog die ruim tien jaar later volgde, blijft giswerk, maar de film Jarhead (over operatie Desert Storm) lijkt me wel wat.

Vastgelogd op 20:24

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 17 augustus 2005

Beer II
En terwijl ik dit voorgaande stukje schreef moest ik ineens denken aan de tv-serie Grizzly Adams.

Die is uit 1974, blijkt nu. Maar het kan toch niet dat ik toen twee was en mij er desondanks relatief veel van kan herinneren? Hm... Ik word oud.

Vastgelogd op 22:22

Terugverwijzen (6 reacties)

Beer
De film Grizzly Man komt in november in roulatie in Nederlandse bioscopen, naar ik aanneem vooral in het arthouse-circuit.

Grizzly Man van Werner Herzog lijkt me een intrigerende documentaire over twee verknipte berenjagers van de geweerloze variant, Timothy Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard, die uiteindelijk en onvermijdelijk ook aan de verkeerde kant van een berenklauw eindigen.

Mijn favoriete recensent Roger Ebert schrijft over de dodelijke aanval die werd opgenomen het volgende:

"His [regisseur Herzog, red] decision not to play the audio in his film is a wise one, not only out of respect to the survivors of the victims, but because to watch him listening to it is, oddly, more effective than actually hearing it. "

Vastgelogd op 22:11

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 16 augustus 2005

Bijstelling
Wat hebben we in de hele treurige geschiedenis in Irak al veel aanpassingen van het beleid gezien. Onvindbare massavernietigingswapens werden weggewuifd, het ging natuurlijk vooral om de verwijdering van een dictator en de installatie van een democratische regering.

De oorlog werd in mei 2003 afgelopen verklaard, maar ondertussen stierven meer Amerikaanse soldaten na die mission accomplished dan in de maanden ervoor. De verkiezingen verliepen buiten verwachting goed, maar het dagelijkse geweld verlamt iedere voortgang, schrijft de Washington Post.

"Killings of members of the Iraqi security force have tripled since January. Iraq's ministry of health estimates that bombings and other attacks have killed 4,000 civilians in Baghdad since Prime Minister Ibrahim Jafari's interim government took office April 28."

Met de laatste wijziging past de Bush-regering de visie op de toekomst - helaas - aan de werkelijkheid aan.

"The United States no longer expects to see a model new democracy, a self-supporting oil industry or a society in which the majority of people are free from serious security or economic challenges, U.S. officials say."

Daarmee is dt einddoel in principe al gehaald en kan met de terugtrekking van troepen worden begonnen.

Vastgelogd op 23:34

Terugverwijzen (2 reacties)

Valreep
Op de grens naar de nacht nog opmerkelijk nieuws uit Griekenland:

He claimed his cousin had sent him a cellphone text message minutes before the crash saying: "Farewell, cousin, here we're frozen." [..] But police in Thessaloniki said they had determined he was lying...

Vastgelogd op 00:03

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 13 augustus 2005

11/9
Een speciale site van de New York Times (gratis registratie verplicht) bevat een schat aan informatie rond 11 september en alle nieuwe, gisteren vrijgegeven documenten.

Heb gisteren toch diep in de nacht het alweer drie jaar oude Fighting to Live as the Towers Died gelezen.

Vastgelogd op 17:58

Terugverwijzen (1 reacties)

Met stip
Okee, de stomste functie in OS X is bij dezen gevonden: het kopiren van een directory met een bepaalde naam naar een schijf waar al zo'n directory bestaat, resulteert in een vervanging in plaats van een samenvoeging - met het verlies van alle data in die originele map.

Dat is, hoe je het wendt of keert, bedacht door een zwakzinnige. Tsjonge.

Vastgelogd op 17:52

Terugverwijzen (17 reacties)


donderdag, 11 augustus 2005

Don't mention the CEO
Zoals de trouwe lezer wellicht weet, werk ik onder meer voor de Nederlandstalige editie van ZDNet. Dat maakt onderdeel uit van het veel grotere CNet Networks, dat weer de site met de uitermate koele domeinnaam News.com beheert.

Enniewee, onlangs publiceerde mijn collega's van CNet een niet al te uitzonderlijk artikel over de CEO van Google, Eric Schmidt.

In dertig minuten werd via Google een hoop informatie over Schmidt opgezocht en in het artikel verwerkt. De topman was niet blij en Google sprak een banvloek van een jaar uit over CNet. Tot juli 2006 luidt het antwoord op elk verzoek om informatie door een CNet-gelieerde journalist automatisch "geen commentaar".

Dat nieuws zingt nu al een tijdje rond en er wordt veel gediscussieerd over de vraag of Google in zijn recht staat zo gepikeerd te reageren. Vandaag kwam ik nog een helder stuk tegen van Adam Penenberg, professor aan de Universiteit van New York.

Een aardige uitspraak die me wel aansprak: "All of this may lead people to the realization that Google is mighty prickly about privacy even as it erodes our own."

Voor PC Magazine schreef ik een tijdje terug al mijn twijfels op over deze "stapeling van informatie in" De wespenvanger van Google.

Vastgelogd op 23:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Filmpje
Tja, dat Housewitz-filmpje is ten eerste een dramatisch slechte wordplay en blinkt vervolgens uit door de onvoorstelbaar slechte smaak.

Een officile reactie van het World Jewish Congress snijdt grotendeels wel hout, maar slaat de plank vervolgens mis door 'rave' te koppelen aan nazi-sympathien.

Its disclaimer [dat geenstijl het filmpje afkeurt, red.] is an empty exercise pandering to the 'music' assets of the Skinhead community and the much broader raver world beyond."

De meeste technofeesten (de term rave heb ik al zeker tien jaar niet meer gehoord) staan eerder in het teken van verbroedering dan wat anders.

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 9 augustus 2005

F&S
Ik moest er wel om lachen, daar niet van, maar dat dze in de NRC heeft gestaan...

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (1 reacties)

Mac
Ik ga even vloeken in de kerk en Microsoft Messenger 5.0 voor de Mac eens nader bekijken.

Vastgelogd op 20:39

Terugverwijzen (2 reacties)

PSP

Zozo, onze Zwollinese vrienden van Wehkamp zijn er op tijd bij: je kunt le gadget du mois Sony Portable Playstation alvast reserveren.

Vastgelogd op 20:21

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 7 augustus 2005

Zonde
Sinds hij op waardige wijze afstand nam van de oorlog in Irak had ik een zwak voor Robin Cook, voormalig minister in het kabinet Blair.

Hij stapte op en bediende zich van een bloemrijke taal waar je in het emotieloze politieke landschap dat Nederland momenteel is, alleen maar van kunt dromen.

"We kunnen onze miltaire strategie niet baseren op de vooronderstelling dat Saddam zwak is en tegelijkertijd een aanval uit voorzorg rechtvaardigen omdat hij een gevaar zou zijn", sprak hij toen de oorlog in Irak nog moest beginnen.

Dat deze met zachte woorden harde taal sprekende man het leven laat op een Schotse heuvel, is onvoorstelbaar jammer.

Vastgelogd op 02:38

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 4 augustus 2005

Premie
Wat lees ik in De Telegraaf?

"Nederlanders moeten volgend jaar nog dieper in de buidel tasten voor hun ziektekostenpolis. De nominale premie voor de basisverzekering kost straks geen 1100 euro maar loopt op tot tussen de 1250 en 1300 euro per persoon."

Holy crap! In 2002 betaalde ik 28 euro per maand, dat ging in 2003 al naar 45 paco's en inmiddels betaal ik al ruim 58 euro. In het worst case scenario betaal ik dus straks 112,50 euro de maand!

Je zult zien dat ik straks natuurlijk overal buitenval qua tegemoetkomingen. Als alleenstaande krijg je sowieso al nergens voordeel van en kun je bovendien met niemand kosten delen.

Ik vraag me serieus af hoe ik dit vanaf 2005 eigenlijk moet gaan betalen. Het blijkt dat een bedrag van 1100 euro bovendien is blijven rondzingen "omdat niemand het slechte nieuws naar buiten durft te brengen, aldus directeur Gerard Massaar van zorgverzekeraar GEZ.

Vastgelogd op 23:12

Terugverwijzen (12 reacties)


dinsdag, 2 augustus 2005

Toronto
OS X's ingebouwde Flight Tracker meldt dat Air France vlucht 358 is gearriveerd maar wat verlaat zal zijn. En hoe.*

* - Iedereen in orde, meldt de BBC. Yay!

Vastgelogd op 23:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Woord
Zag ik nou op het journaal bij het item over de nieuwe editie van Van Dale dat de werkwoordsvervoeging van zoeken via Google googelen is? Het is toch overduidelijk waar de etymologie van dit woord ligt? Googlen dus. Pfrt!

Vastgelogd op 20:36

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 1 augustus 2005

Tabee II
Nu het nieuws van het overlijden van Wim Duisenberg de wereld is rondgegaan, komen er ook wat reacties.

Alan Greenspan zegt in een korte reactie "On a personal level, I valued his friendship and I will miss him", de president van de Europese Centrale Bank spreekt van "verschrikkelijke verlies" en zegt "diep bedroefd" te zijn. De Nederlandsche Bank - een instelling nota bene - heeft een sympathieke verklaring en stelt dat "een hartelijk, innemend mens en een groot Centraal Bankier is heengegaan [..] De Nederlandsche Bank hield van hem en hij van de Bank".

En ik wil heus niet constant Balkenende-bashen, maar tsjesses - hoe verzn je deze generieke inspiratieloze rommel:

"Nederland verliest een karakteristieke persoonlijkheid met een grote internationale reputatie."

Vastgelogd op 20:40

Terugverwijzen (1 reacties)

Heerlijk
Wie mij kent weet dat ik een zwak heb voor de Duitse taal. Het klinkt - zolang je de decibels beperkt - heel erg fraai. Zo ook dit vloerkleedje, zie het maar hr het vooral: de wurstteppich.

Vastgelogd op 20:24

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org