Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 22 augustus 2005

Moog

En dan buig ik vandaag ook nog even nederig het hoofd in verband met het verscheiden van meneer Robert 'Bob' Moog - pionier op het gebied van de synthesizer.

Zonder Moog (spreek uit Mogue) geen Kraftwerk, geen Walter/Wendy Carlos, geen Stockhausen en geen afgeleide synthesizer- en technorevolutie die tot vandaag voortduurt.

Zijn producten zijn legendarisch en daarmee ook vrijwel automatisch onbetaalbaar. De klassiekers als de Minimoog (later nog in een moderne jas herbouwd) kosten evenveel als een leuke tweedehands auto.

Ook latere effectapparaten, de Moogerfoogers, zijn erg prijzig. Ze zijn wel steevast uitgevoerd met de kenmerkende houten zijpanelen en zijn - naar verluidt, ik heb ze niet - erg goed.

Overigens spreekt iedereen Moogs naam al jaren verkeerd uit - als "Moeck". Dat het bedrijf onder zijn leiding dan zelf "Moeckerfoeckers" op de markt bracht, vond ik altijd al een aardige grap.

Verder kan ik uren uitwijden over Moogs prestaties, maar waarom zou ik, als er allang zulke goede Wiki-pagina's en een interessante documentaire over de man zijn gemaakt?

Vastgelogd op 23:42

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org