Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 11 augustus 2005

Don't mention the CEO
Zoals de trouwe lezer wellicht weet, werk ik onder meer voor de Nederlandstalige editie van ZDNet. Dat maakt onderdeel uit van het veel grotere CNet Networks, dat weer de site met de uitermate koele domeinnaam News.com beheert.

Enniewee, onlangs publiceerde mijn collega's van CNet een niet al te uitzonderlijk artikel over de CEO van Google, Eric Schmidt.

In dertig minuten werd via Google een hoop informatie over Schmidt opgezocht en in het artikel verwerkt. De topman was niet blij en Google sprak een banvloek van een jaar uit over CNet. Tot juli 2006 luidt het antwoord op elk verzoek om informatie door een CNet-gelieerde journalist automatisch "geen commentaar".

Dat nieuws zingt nu al een tijdje rond en er wordt veel gediscussieerd over de vraag of Google in zijn recht staat zo gepikeerd te reageren. Vandaag kwam ik nog een helder stuk tegen van Adam Penenberg, professor aan de Universiteit van New York.

Een aardige uitspraak die me wel aansprak: "All of this may lead people to the realization that Google is mighty prickly about privacy even as it erodes our own."

Voor PC Magazine schreef ik een tijdje terug al mijn twijfels op over deze "stapeling van informatie in" De wespenvanger van Google.

Vastgelogd op 23:40

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org