Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 31 maart 2005

Paus
CNN meldt breaking dat het met de Paus een stuk slechter gaat.

Vastgelogd op 22:07

Terugverwijzen (2 reacties)

Shiavo
Terri Schiavo is dood. Sommige nieuwssites gebruiken bij het artikel een oer-oud fotootje van Shiavo, waar ze er inderdaad nog levenslustig en patent uitziet.

Die combinatie is ergens vals, want de vrouw die vandaag de geest gaf, is niet die aantrekkelijke zeventienjarige van de foto.

Wat me overigens brengt op de vraag wat humaner is: versterven door twee weken voedsel en water te onthouden of gewoon een vriendelijke hoge dosis morfine...

Vastgelogd op 21:43

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 30 maart 2005

Sideways

Sideways

Tweede Paasdag was het buiten koud en ellendig. Dus: snel naar de bioscoop om daar een fijne roadmovie te bekijken: Sideways.

Alexander Payne, die eerder "About Schmidt" maakte, levert weer een film af over potentieel vergooide levens.

Miles (Paul Giamatti) en Jack (Thomas Haden Church) rijden langs allerlei wijngaarden om daar - voordat Jack gaat trouwen - nog één wilde week te beleven. Jack en Miles kennen elkaar als sinds hun studietijd en zijn elkaars beste en enige vriend.

Giamatti speelt een ronduit gedeprimeerde leraar Engels - tevens een zo goed als mislukte schrijver. Jack is een al even onsuccesvolle acteur, die vooral voice-overs inspreekt voor medicijnreclames.

Je reist met Miles en Jack door het onvoorstelbaar fraaie Californische Santa Ynez. Er wordt met liefde en (rabiaat) enthousiasme over wijn gesproken en de oscarwinnende dialogen die vaak over veel méér dan wijn gaan.

Miles en Jack zijn rijkelijk voorzien van afstotende trekjes maar de film weet sympathie op te wekken voor die forty-something sukkels. Giamatti, een acteur met een expressief droef hoofd dat verbazend goed werkt op bioscoopformaat, is erg goed.

Voeg daar nog Virginia Madsen bij in een mooie rol als een wat eenzame serveerster en je krijgt een heerlijk wrange afdronk.

Het is niet louter kommer en kwel. Er valt heel veel te lachen. Maar ga zelf en laat je door het verhaal verrassen en niet door zaken die ik zou kunnen voorkauwen.

Het camerawerk prachtig om naar te kijken en maakt van Sideways, met al zijn eigenaardige vondsten, een oprecht en warm verhaal.

En God, wat had ik zin in wijn toen ik buiten kwam.

Vastgelogd op 20:58

Terugverwijzen (5 reacties)


zaterdag, 26 maart 2005

Yay

Bubba Ho-Tep

Nooit in de bios geweest hier, altijd al willen zien. Nu is Bubba Ho-Tep eindelijk uit op DVD. Ik ken één Elvis-fan die 'm zeker moet zien. Of juist niet natuurlijk.

Vastgelogd op 22:01

Terugverwijzen (6 reacties)

Jurassic
Dat er in een 68 miljoen jaar oud dinosarusbot zacht bloedweefsel is gevonden, is opmerkelijk en intrigerend nieuws. De weblogs die ik lees linken naar een artikel bij de Washington Post, maar wetenschapssite New Scientist heeft een artikel met een fotootje!

"A fragment of tissue in the bone marrow cavity is flexible and resilient - after stretching it returns to its original shape."

Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (2 reacties)

Tube
Uit alle ophef in de Verenigde Staten over Terri Schiavo en haar voedingssonde, blijkt dat men daar is vergeten dat er zeven jaar geleden een vrijwel identiek geval was.

Vastgelogd op 20:08

Terugverwijzen (0 reacties)

Nuttige tech
Ik heb even de KiSS 558 te leen, een apparaat dat is uitgerust met een handige online programma-gids, waarmee je binnen een paar klikken je favoriete shows programmeert.

Je kunt zelfs instellen dat ie het maar altijd moet opnemen - eindelijk een soort Tivo voor Nederland! Het allerhandigst vind ik KiSS Remote EPG, waarmee via het web of zelfs je mobiele telefoon op afstand de video kunt instellen.

Ik heb een paar screenshots gemaakt, hoe die dienst er uitziet. Jammer dat het ding straks weer terug moet...

Vastgelogd op 19:38

Terugverwijzen (2 reacties)

Alicia
Rijkelijk te laat voor Valentijn... maar dit uit spam ontstane prachtige liefdesverhaal met foto's is de moeite waard. [Uit de B3TA-nieuwsbrief]

Vastgelogd op 01:14

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 24 maart 2005

Doorzichtig
Heel vervreemdend, deze desktopbehangetjes.

Vastgelogd op 21:43

Terugverwijzen (0 reacties)

'nux
Ik hoorde laatst ook al goede dingen over functionaliteit in toekomstige versie 10 van Novell Linux Desktop en zie nu ook demo-filmpjes van Luminocity.

Het lijkt er op of de Linux-desktop serieus met Mac OS kan gaan concurreren op basis van oogsnoep en Spotlight-achtige functies. Nadeel: het eerste tastbare spul komt pas volgend jaar, begrijp ik.

Vastgelogd op 21:40

Terugverwijzen (2 reacties)

Video
Leuke video's in een loeizware flash, geselecteerd door de werkloze Human Tivo. Sommige kende ik al, maar Do Not Purchase is wel een aardige nieuwe.

Vastgelogd op 18:28

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 23 maart 2005

Vuurvos
Terwijl men in de Tweede Kamer verder debatteert kunnen wij even versie 1.0.2 van Firefox installeren.

Vastgelogd op 23:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Weg
Ah, De Graaf trekt zijn conclusies en stapt op. Hoewel alle regeringspartijen hun best deden om de schuld bij de PvdA te leggen, leek het mij op een drammerig en slecht gepland voorstel.

Wie zat er op dit moment, in dít Nederland vredesnaam op zo'n bestuurlijke verandering te wachten? We hebben hier momenteel wel wat anders aan ons hoofd, dacht ik zo. Fokke en Sukke hadden het een paar weken terug al door.

D66 haalde eerder vandaag verongelijkt weer es het verwijt van de achterkamer van stal én deed aan een verbluffend staaltje omgekeerd redeneren:

"Uiteindelijk kwam het gewoon neer op een keuze voor democratie of voor achterkamer. Dat de modernisering van de PvdA door Wouter Bos zó weinig voorstelt had ik echt niet verwacht. Ik vraag mij dan ook af wat dit betekent voor zijn positie."

Pfrt! Jammer dat niet het hele kabinet verdwijnt, ergens. Hadden we mooi én tegen de Europese grondwet én voor een fris nieuw Nederland kunnen stemmen.

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (10 reacties)


dinsdag, 22 maart 2005

Id
En dan nog twee nutteloze egotools: Preople en ZoomInfo Search.

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Kantoor
Aanstaande donderdag is de première van de Amerikaanse remake van The Office. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Er zal wel een torrent van rondzingen, straks.

Vastgelogd op 23:45

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 21 maart 2005

Lente
Nog een stukje lifelog op de valreep. Ik treinde naar huis vanuit Hilversum naar Utrecht en keek naar buiten.

Langs de snelweg onder een zwak en dalend lentezonnetje - en zichtbaar in de nog niet bijzonder uitgelopen bosjes - twee mannen, waar er één de ander, zoals dat heet, de pijp uitklopte.

Vastgelogd op 23:27

Terugverwijzen (7 reacties)

Tsja
BBC's John Simpsons kijkt een objectief naar Irak, alweer twee jaar na het begin van het heilloze avontuur van Bush en Blair.

Onder valse voorwendselen begonnen, zonder duidelijk doel en al helemaal zonder enig realistisch plan hoe het na Saddam verder moest. Cynische quote:

"According to one senior American officer recently: 'We can live with the kind of casualty levels we're getting. It's not the kind of thing that creates big campaigns back home.'"

Vastgelogd op 22:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Mein Google
Google is een tijdje terug begonnen met het digitaliseren van boeken uit prestigieuze bibliotheken. De eerste resultaten beginnen nu in reguliere zoekopdrachten door te filteren (zoek met book + titel).

Ik zie dat je er ook spul mee kunt opvissen dat in principe in Nederland niet gelezen mag worden.

[UPDATE] Het is minder dramatisch dan ik dacht. Het gaat niet om integrale weergave van het boek, want (dat is dan wel weer opmerkelijk) Amazon et all willen graag nog verdienen aan herdrukken van 't werk.

Vastgelogd op 16:51

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 18 maart 2005

Fijnzo
Dein Mund hat mich gelabet
Mit Milch und süsser Kost,
Dein Geist hat mich begabet
Mit mancher Himmelslust

Jaja, het was weer so weit: gisteren in Vredenburg met meneer Suzuki en de Nederlandse Bach Vereniging in 3 uur en 20 minuten een prachtige Matthäus Passion gehoord die, nu we toch op de Duitse toer zijn, in één woord geschmeidig was.

Vastgelogd op 23:58

Terugverwijzen (5 reacties)

Zak
Ik ben vast heel laat met dit linkje, maar aangezien oud nieuws voor sommigen weer gewoon nieuws is: op hippe foto-site Flickr kan de tas-voyeur zijn/haar hart ophalen.

Vastgelogd op 21:58

Terugverwijzen (1 reacties)

Vleeslap
And now it will put the lotion on it's skin...

Opmerkelijke jasjes, tasjes en dasjes bij SkinBag Corp. Je hoeft geen honden van je af te vechten, want het is - voor zover ik kon achterhalen - synthetische huid.

Vastgelogd op 21:22

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 16 maart 2005

Zeventien
In de rechterbovenkant van mijn beeldscherm staat het toch echt. Weertje he?


Vastgelogd op 20:51

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 15 maart 2005

Photon

En wat is dit? Nou, het is een lichtdeeltje, vertraagd tot 1,2 picoseconde. Verder snap ik niet zo veel van dit persbericht uit Twente. Maar het ziet er wel fraai uit en er zijn zelfs filmpjes van dit ultra-langzame licht, zoals het heet. [Via Linkfilter]

Vastgelogd op 22:18

Terugverwijzen (1 reacties)

Hehe
"The archbishop told Il Giornale: 'The book is everywhere. There is a very real risk that many people who read it will believe that the fables it contains are true.'"

Waar dit over gaat? De Bijbel? Nee, Dan Browns "The Da Vinci Code".

Vastgelogd op 16:40

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 14 maart 2005

Snijp
Hee, een nieuw woord: Bluesniping, het met een soort draadloos sluipschuttersgeweer waarmee je over enome afstanden Bluetooth-apparatuur kunt afluisteren.

Toch lijkt me met zo'n ding op het dak gaan zitten in de Verenigde Staten niet zo slim - men schiet je voor minder aan flarden, heb ik de indruk.

Vastgelogd op 20:11

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 13 maart 2005

Random
Als je dan de Shuffle aanpakt en 'm ook nog uitbreidt met een FM-radio en opnamemogelijkheid... waarom zou je 'm dan ook niet in hetzelfde plastic jasje stoppen?

Overigens bezochten advocaten van Apple de stand van LUXPRO op de CeBIT, met het verzoek de speler uit de vitrine te halen. Dat gebeurde, maar het afgelopen weekend was de kloon weer te bezichtigen.

Vastgelogd op 23:50

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 12 maart 2005

Blooper
Dit filmpje is om zoveel redenen komisch. En toegegeven, ook een beetje sneu - omdat de zachtaardige, knap zenuwachtige man eerst enthousiast uitlegt wat er zo bijzonder is aan hetgeen hij vastheeft... en vervolgens een hartgrondige "fuck!" nog nét weet te ondrukken.

Vastgelogd op 19:52

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 11 maart 2005

Kalt
Ik weet niet precies hoe ze het doen, maar toen ik bij m'n pension in Hannover (waar ik was vanwege de CeBIT) even op het balkon stond, zag ik dat ze daar veel minder last van lichtvervuiling hebben.

Vastgelogd op 21:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Oewoi
Weet iemand wat er loos is met Sargasso?

Vastgelogd op 16:31

Terugverwijzen (1 reacties)

HHGTTG
Deze promo voor The Hichhikers Guide To The Galaxy, met droogkomische voice-over van Stephen Fry, neemt gelijk even wat wetenswaardigheidjes van het fenomeen trailer met je door.

Vastgelogd op 13:48

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 6 maart 2005

Videaux
Het is natuurlijk één grote product placement, maar dit verhaal over democratisering van het maken van films leest leuk weg.

Gunner Palace heeft overigens geen datum voor een release buiten het Amerikaanse continent.

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Fraai
Hee, da's nog es een leuke verzameling graffiti. Over graffiti, soort van, gesproken... Weet iemand toevallig hoe deze straatkunstenaar ook alweer heet?


Vastgelogd op 21:44

Terugverwijzen (4 reacties)

Segway
Het karretje Segway, dat blijkbaar - onder bepaalde omstandigheden - ook in Nederland kan rondrijden, krijgt extra uitvoeringen.

Wel allemaal nog steeds rond de 5000 dollar. Dat moet toch echt veranderen, wil dat ding ooit aanslaan. Nederlanders kochten het afgelopen jaar meer en duurdere fietsen, van gemiddeld zo'n 650 euro.

Zo goedkoop kan die Segway niet te zijn, maar veel meer dan 1500 euro zou het karretje niet moeten kosten.

Vastgelogd op 21:38

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 5 maart 2005

Edizione Straordinaria
Hmja, who needs enemies with such friends. Ontsnap je aan Iraakse opstandelingen, schieten Amerikanen jou en je redder overhoop.

"Calipari died when he shielded the journalist from the gunfire. Her editor said he had thrown his body over Sgrena's in order to protect her."

Vastgelogd op 15:59

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 4 maart 2005

Dienstmededeling
NL
Het blijkt dat spammers een flinke spamrun hebben uitgevoerd met mijn e-mailadres als afzender. Ik heb net als de wiedeweerga een aantal filters aangemaakt om alle geautomatiseerde foutmeldingen af te wijzen. Wie van mij spam ontving: ik was het niet. En spammers moeten tegen de muur, maar dat wist u al.

ENG
It seems that spammers have used my e-mail address for a huge spam run. I've just added a huge amount of filters to block all the automated error messages. If you received spam that I purportedly sent... it wasn't me.

Vastgelogd op 17:34

Terugverwijzen (7 reacties)


donderdag, 3 maart 2005

Plet
Ja, meesterwerken. Pilaren van de Menselijke Rede. Maar alles te moeten lezen kost zoveel tij-hijd! Misschien kon Plato daar een half mensenleven aan spenderen, maar nu is het Kom, tekst! Ik heb nog meer te doen!

Vandaar, alle filosofische werken verantwoord teruggebracht tot hun essentie, zonder woordwol, maar mét een indicator hoe lang je er in de gecondenseerde vorm aan kwijt bent: Squashed Philosophers.

Vastgelogd op 22:33

Terugverwijzen (1 reacties)

Ray OST
Het loont om met een oplettend type te winkelen in de Media Markt. Alle stickers op één cd, even gepeuterd en poserend voor u teruggeplakt:


Vastgelogd op 21:11

Terugverwijzen (5 reacties)


woensdag, 2 maart 2005

To Be
Yay! Warner is developing a special edition DVD of Kenneth Branagh's Hamlet for a 2006 release.

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Jaja
Ook ik een sneeuwplaatje op m'n weblog! Van de sloopwerkzaamheden achter m'n huis, die me elke ochtend trouw rond zeven uur 's ochtends wakker vibreren.


Vastgelogd op 19:12

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 1 maart 2005

Groin
Clinton had nog het besef een sigaar te gebruiken... maar dit slaat alles:

"'They were engaged in some bizarre activities in his bedroom," Barrett said. "The gun, we believe, accidentally discharged.'"

Vastgelogd op 21:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Poochie
Ooow, had ik nou maar een hond!

Vastgelogd op 20:45

Terugverwijzen (0 reacties)

V
Alex' wekker is gaar en geeft een teken weer dat me doet denken aan het teken uit de serie "V" uit 1984. Ik ging op zoek naar dat plaatje en ontdekte en passent dat er gewerkt wordt aan een sequel!

Vastgelogd op 20:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Muziekje
En dan nog de de tweeëntwintigste fuga uit het eerste boek van Bachs Wohltemperierte Klavier. Mooie nachtsluiter, luisteren als je de lichten al hebt uitgedaan.

Vastgelogd op 00:30

Terugverwijzen (3 reacties)

Onderzoek
En dan op de valreep van de nacht nog een nagekomen bericht in The Guardian. Het Amerikaanse leger wordt een gezellige boel en zal binnenkort wel wat techno-dj's invliegen:

"The US food and drug administration has given the go-ahead for the soldiers to be included in an experiment to see if MDMA, the active ingredient in ecstasy, can treat post-traumatic stress disorder."

Ecstacy (inmiddels wel wat op z'n retour in uitgaansland) is een feestartikel dat mensen mild en week als warme boter maakt. In het geval van soldaten terug van het front helpt het ook, want "the MDMA helped people discuss traumatic situations without triggering anxiety."

Er blijken meer onderzoeken te zijn, om psychoactieve drugs in te zetten om bijvoorbeeld angsten bij terminaal zieken weg te nemen. Ecstacy, LSD en psylocybine - de werkzame stof in paddo's, voor de goed verstaander - worden onderzocht.

Tijd voor een vrijgave, lijkt me. Want je kunt niet deze middelen verketteren en gelijk hun niet te onkennen positieve kanten uitbuiten. [Dank Philip!]

Vastgelogd op 00:25

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org