Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 1 maart 2005

Onderzoek
En dan op de valreep van de nacht nog een nagekomen bericht in The Guardian. Het Amerikaanse leger wordt een gezellige boel en zal binnenkort wel wat techno-dj's invliegen:

"The US food and drug administration has given the go-ahead for the soldiers to be included in an experiment to see if MDMA, the active ingredient in ecstasy, can treat post-traumatic stress disorder."

Ecstacy (inmiddels wel wat op z'n retour in uitgaansland) is een feestartikel dat mensen mild en week als warme boter maakt. In het geval van soldaten terug van het front helpt het ook, want "the MDMA helped people discuss traumatic situations without triggering anxiety."

Er blijken meer onderzoeken te zijn, om psychoactieve drugs in te zetten om bijvoorbeeld angsten bij terminaal zieken weg te nemen. Ecstacy, LSD en psylocybine - de werkzame stof in paddo's, voor de goed verstaander - worden onderzocht.

Tijd voor een vrijgave, lijkt me. Want je kunt niet deze middelen verketteren en gelijk hun niet te onkennen positieve kanten uitbuiten. [Dank Philip!]

Vastgelogd op 00:25

Reacties

היי אני רוצה להמליץ לכם על פסיכולוג קליני אשר מעניק שירותי ייעוץ וטיפולים פסיכולוגיים באיזור המרכז

פסיכולוג נ - 02/06/2011 om 20:02:55

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org