Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 31 oktober 2004

Hmja
Kijk, dat die Japanse gijzelaar is onthoofd, is natuurlijk tragisch. Nu ik lees dat hij als toerist naar Irak was afgereisd, vind ik het extra stom en naïef...

"After falling to find lodging, Japanese officials believe he was captured by extremists while wandering around one of the most dangerous sectors of Baghdad."

Vastgelogd op 18:30

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 29 oktober 2004

OBLadi
Wel verdrie! Tot dit moment was ik er eigenlijk van overtuigd dat Bin Laden de dood had gevonden in een van de Afghaanse grotten. Maar nee:


Vastgelogd op 23:44

Terugverwijzen (2 reacties)

Hotel Wolken Maan
Toen ik gisteravond laat nog even uit het raam keek, moest ik de camera pakken om dit stemmige beeld vast te leggen. Je kunt klikken voor een grotere versie.


Vastgelogd op 20:20

Terugverwijzen (3 reacties)

Bert
Ik vond hem de Duitse correspondent bij uitstek, Bert Tigchelaar. Met die karakteristieke snor leek hij wel een verdwaalde vorst uit de Pruisissche tijd.

Op de officiële site van Bert Tigchelaar is er nog niets over te vinden, maar de gewezen Journaal-correspondent is woensdag onverwacht overleden.

Hij had wel humor, getuige zijn vermakelijke boekje over de eigenaardigheden van Nederlanders in den vreemde, dat ik in de kast heb staan.

Vastgelogd op 20:16

Terugverwijzen (1 reacties)

The Planets
De BBC heeft een gedenkwaardige serie, waar op een heel eigen wijze wordt verteld over de ruimte. Vanavond tussen 22:50-23:00 proppen ze wel héél veel in de tien minuten die elke aflevering duurt:

"Birth and Death: The story of the creation and ultimate destruction of our solar system. A ten billion year journey from the violent birth of our Sun to the annihilation of the Earth."

Voor zover ik weet is dit moois helaas nooit op DVD verschenen.

Vastgelogd op 17:36

Terugverwijzen (1 reacties)

Shirt
En ik werp nog maar weer eens een meewarige blik op mijn smeulende credit card, nu ik deze site met hippe shirts tegenkom. Vooral de Prose Before Hos wil ik als Shakespeare-fan eigenlijk wel hebben.

Vastgelogd op 17:12

Terugverwijzen (1 reacties)

Gentium
Hee, dat zie je niet zo vaak: een freeware project om een lettertype te produceren. Gentium is volgens de makers "a typeface for the nations". Het project is inmiddels alweer een jaar oud, maar het lettertype is tijdloos.

Vastgelogd op 17:09

Terugverwijzen (0 reacties)

Battle of the Bulge
"I am willing to stake my scientific reputation to the statement that Bush was wearing something under his jacket during the debate," he says. "This is not about a bad suit. And there's no way the bulge can be described as a wrinkled shirt."

Aldus Dr. Robert Nelson, een natuurkundige die al 30 jaar lang foto's analyseert voor de NASA, in dit opmerkelijke artikel in Salon.

Je moet even een dagpasje halen door het bekijken van een advertentie, maar dat is wel de moeite waard. Nelson zegt verder:

"Look, he says, "I'm putting myself at risk for exposing this. But this is too important. It's not about my reputation. If they force me into an early retirement, it'll be worth it if the public knows about this. "

Vastgelogd op 11:28

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 28 oktober 2004

Dream
Kledingmerk Diesel heeft een site met prachtige video's rond het thema "dromen" gelanceerd. Er zitten echt heel erg fraaie tussen.

Vastgelogd op 19:27

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 27 oktober 2004

Ver
Na zeven jaar vliegen is Cassini bij Saturnus' maan Titan aangekomen. Er komen prachtige foto's van de ruimtevaartuig, zoals deze van Saturnus.

Op 25 december gaat de Huygens sonde 21 dagen lang afdalen in de schimmige dampkring van Titan.

Blik op Saturnus

Vastgelogd op 20:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Access Denied
Democratie in optima forma: de officiële website van zittend president Bush is voor buitenlandse bezoekers niet (langer) bereikbaar.

"You don't have permission to access "http://www.georgewbush.com/" on this server."

Leuk voor in het buitenland wonende of gelegerde Amerikanen, want de blokkade is wereldwijd. Dat dan weer wel.

Vastgelogd op 20:43

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 26 oktober 2004

Photeaux
Gerelateerd aan het voorgaande bericht is de introductie van de iPod Photo, waarmee je... ehm, ja... fotootjes kunt bekijken op je iPod.

Iets dat overigens niet bar nieuw is, want dat kon met de iRiver H320 al langer en ook nog eens een stuk goedkoper.

Vastgelogd op 21:22

Terugverwijzen (5 reacties)

iTMS NL
En ja hoor, daar issie: de Nederlandse iTunes Muziekwinkel.

iTunes 26 okt 2004

Wat na alle hype wel behoorlijk tegenvalt, als je zo op de voorpagina loert, is dat de winkel in het Engels is.

Voorts is er op de voorpagina geen Hazes te bekennen noch zijn er Nederlandse bands te vinden. Wel vind je abuisievelijk Nederlands aandoende groepen zoals Keane (toch echt iets anders dan Kane) of La Oreja de Van Gogh.

Gemiste kans voor een bedrijf die zo goed weet hoe je een out of box experience vormgeeft, want uitpakken kun je maar één keer.

Vastgelogd op 20:33

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 25 oktober 2004

Bill
Hee, vond je niet ook dat Clinton er goed uitzag, vandaag in de diverse journaals?

Kerry vroeg Clinton of hij overeenkomsten heeft met Bush. "In eight days and 12 hours, we will both be former presidents", zou hij geantwoord hebben.

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (0 reacties)

iDeun
De Apple muziekwinkel iTunes opent volgens de geruchten morgen haar Nederlandse deuren.

Een teken daarvan was dat er ineens allerlei Nederlandstalige content in de winkels te vinden was. Sinds vandaag kunnen Nederlanders zelfs in geen enkele internationale muziekwinkel neuzen.

Naar ik aanneem tijdelijk, tot morgen een Apple event met U2 is geweest.

Vastgelogd op 17:52

Terugverwijzen (1 reacties)

Senseo II
Hmja, ik heb een nog altijd goedwerkende, originele Senseo maar volgens de geruchten... wait for it... koffiemolen... heeft de opvolger een vast koffiepadje én ziet hij er een stuk slicker uit.

Vastgelogd op 17:37

Terugverwijzen (6 reacties)


zondag, 24 oktober 2004

On Ice
Een kleine follow-up met betrekking tot Helmut Simon, de ontdekker van Ötzi, de 5300 jaar oude gemummificeerde jager uit de prehistorie. Simon verdween onlangs, maar is inmiddels gevonden:

"The man who 13 years ago discovered the frozen remains of a prehistoric iceman in an Alpine glacier was found dead in the Austrian Alps on Saturday, eight days after he went missing."

Een interessante site over de mummie uit de Alpen vind je hier.

Vastgelogd op 23:57

Terugverwijzen (2 reacties)

Boek
En dit linkje is voor het boodschappenlijstje van mezelf en een andere Simpsons fanaticus.

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (1 reacties)

Tjees
Als ik te enthousiast heb gepoetst, zitten er wel eens tandpasta-spikkels op de badkamerspiegel, maar dat je daar dan een wenende Maria in ziet... neuh...

Vastgelogd op 23:46

Terugverwijzen (1 reacties)

Whebloks
Het is jammer dat Netwerk in deze reportage nauwelijks duidelijk maakt dat het type weblog dat men hier opvoert, ondanks de hoge bezoekscijfers, een randfenomeen is.

Van Jole deed nog een dappere poging dat wat te nuanceren, maar de gemiddelde kijker zal er toch een raar beeld van weblogs aan overhouden.

Vastgelogd op 16:44

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 22 oktober 2004

Dawg
Opmerkelijk, wat je allemaal van één-en-hetzelfde hondje maken kunt.

Vastgelogd op 18:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Burp
Een geinig spelletje: houd een lamme Bush overeind door met je muis te bewegen. Goed voor zeker drie minuten lol.

Vastgelogd op 17:10

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 oktober 2004

Ieks
The Guardian wijst op een ouder artikel waarin een soort onvoorziene Kerry Paradox wordt voorspeld:

"If re-elected, Bush will have difficulty sustaining the foreign policies of his first term, whereas a first-term Kerry presidency is bound to emulate some of Bush's more aggressive positions."

Het originele artikel met de verontrustende kop "Meet George W. Kerry" vind je hier.

Vastgelogd op 13:03

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 20 oktober 2004

Tsjesses
Verontrustende uitkomst van een onderzoek door Bits of Freedom. Ze plaatsten op tien lokaties werk van Multatuli - een tekst uit 1871 - en verstuurden vervolgens vanaf een Hotmail adres een dreigend juridisch schrijven namens de "juridisch adviseur van het E.D. Dekkers genootschap".

Het auteursrecht op werk van Eduard Douwes Dekker is allang verlopen, maar toch haalden 7 van de 10 providers de site direct uit de lucht, zonder de eigenaar van de site noch de klager om een reactie te vragen.

Zakelijke hosters Active 24, iFast en Yourhosting verwijderden de site, één binnen een paar uur. Gratis providers Tiscali en Wanadoo deden geen navraag meer bij de klager en haalden de teksten uit de lucht. Demon, UPC en Planet Internet deden hetzelfde (niets over gelezen bij Planet Multimedia trouwens) en alleen XS4ALL reageerde inhoudelijk en liet de tekst ongemoeid.

Bits Of Freedom noemt het opmerkelijk dat één mailtje van een Hotmail-adres volstaat om een legitieme site uit de lucht te halen en spreekt over "cowboy-rechtspraak".

Vastgelogd op 19:45

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 19 oktober 2004

Cirkel
Even gauw nog, voor ik écht ga slapen: de symboliek ligt er bij dit nieuwtje erg dicht bovenop...

"A German hiker who in 1991 discovered the mummified remains of a prehistoric man has gone missing while walking in bad conditions in the Alps."

Vastgelogd op 00:29

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 18 oktober 2004

Aid
Dat ik mij Live Aid nog kan herinneren, drukt me weer es met de neus op het feit dat ik ouwe zak aan het worden ben. Maar! Ik kan zo 20 jaar terug in de tijd, nu de legendarische dag op een DVD Box is geperst.

"Over 10 hours of footage, remixed into Dolby Digital 5.1 and DTS!"

Weet niet of deze opbrengst óók voor Afrika is bestemd, trouwens.

Vastgelogd op 22:30

Terugverwijzen (1 reacties)

Films
Okee, weer even tijd voor mijn semi-regelmatige blik in de Movie Database: ik wist niet dat Liv Ullmann ook regisseerde, maar voor 2006 staat A Doll's House aangekondigd.

2006 wordt trouwens het jaar waarin de Tweede Wereldoorlog in de Stille Oceaan aandacht krijgt: naast The Pacific War van Band of Brothers-formaat , zal Clint Eastwood het boek Flags of Our Fathers regisseren. Steven Spielberg produceert beide projecten, dus dat belooft wat.

Gerelateerd, maar niet helemaal, is een nog naamloze film met Morgan Freeman over het eerste "zwarte" tankbataljon van WWII.

Dreamworks heeft nog twee leuke projecten in pijplijn: een - wederom naamloze - film over... The Transformers. Zing mee... "Robots in Disguise!"

En eentje die al volgend jaar uitkomt: een remake onder regie van Spielberg van de sci-fi klassieker War of the Worlds.

Owja, en met deze kan eigenlijk ook niet misgaan, eigenlijk.

Vastgelogd op 21:51

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 17 oktober 2004

Hoi
Google is druk bezig de laatste tijd. Na Gmail en een zoekmachine voor op de thuiscomputer is er nu ook (gereïncarneerd) Hello.com, een soort instant messaging maar dan met foto's.

Het integreert met Picasa (waarmee je eenvoudig een foto-archief kunt onderhouden) maar ik heb het nog niet uitgeprobeerd. [Via Diederik]

Vastgelogd op 20:26

Terugverwijzen (1 reacties)

Boem
Alle zegen komt van boven, evenals Chinese satellieten.

"A section of a Chinese scientific satellite that was returning from orbit crashed into an apartment building, wrecking the top floor but causing no injuries."

Wel goed dat het ding in China en niet een of ander buurland neerkwam. Dat is dan wel weer een staaltje technisch vakmanschap.

Vastgelogd op 20:22

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 14 oktober 2004

Google Desktop
Weer een nieuwe toevoeging aan het Google Gamma™: Desktop Search. Oftewel, een (beperkt) aantal bestandsformaten doorzoeken op z'n Googels, maar dan met dingen die op je eigen computer staan. Maar of ik het wel wíl:

"Google Desktop Search may collect certain non-personally identifiable information that resides on your computer, including, without limitation, the number of searches you do and the time it takes to see your results. Unless you choose to opt out, either during installation or at any time after installation, non-personal information collected will be sent to Google."

Vastgelogd op 16:54

Terugverwijzen (4 reacties)

Stakingsdag
Mijn slaapkamerraam staat open en ik word wakker in een serene rust. Auto's zorgen als gebruikelijk voor een constant suizen... maar, er is ook iets anders.

Geen treinen die vanaf Utrecht CS met het geluid van slijptollen hun perron kiezen, geen tram die knarsend de bocht neemt, geen ronkende bussen op het Westplein...

Dat heeft dit kabinet toch maar mooi voor elkaar!

Vastgelogd op 09:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Konfabulator
Iedere Mac-gebruiker kent Widgets al, denk ik. De handige kleine, mooi vormgegeven programmaatjes die informatie on your terms vertonen en daarmee de boze droom van de push technologie uit eind negentiger jaren doen vergeten.

Hoe dan ook, de oer-widget is Konfabulator. Origineel alleen voor de Mac, maar de Windows-versie is aanstaande. Alle voor Konfabulator ontwikkelde widgets zullen straks ook op die versie draaien.

De ontwikkelaars gaven een korte update over de voortgang van de Windows-versie:

"As far as progress, let's just say we are in the final stretch."

Wie geen geduld heeft (zoals ik, bijvoorbeeld) kan altijd nog Kapsules bekijken, waar onlangs een nieuwe versie van uitkwam.

Vastgelogd op 00:36

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 11 oktober 2004

De Hondenkoning
Walter van den Berg / De Hondenkoning / De Bezige Bij 2004
In dit boek staat geen woord te veel, zo lijkt het. Daarom moest ik het twee keer lezen, voordat ik aan deze recensie begon. Op zaterdag had ik de keuze tussen het ochtendblad of De Hondenkoning, de debuutroman van Walter van den Berg.

Ik koos voor de tweede en ik las hem in één keer uit. Dat komt deels omdat het simpelweg niet zo'n extreem dik boek is, deels omdat er dus geen woord te veel instaat, maar bovenal omdat het een goed boek is. Dat je in één keer uitleest.

De spaarzame schrijfstijl maakt dat de leegte van de wereld van hoofdpersoon Eug haast tastbaar is. Eug is systeembeheerder en nerd cum-laude. Een van zijn opzienbarendste prestaties is het opzetten van een efficiëntere CD-ROM productiestraat. Niet het soort verhaal waarmee je het café stilkrijgt of vrouwen imponeert.

Wat Eugs gang tussen kerst en oud & nieuw zo tragisch maakt, is dat hij zich terdege bewust is van zijn mankementen. De zelfanalyse waarmee Van den Berg zijn protagonist opzadelt is bijtend.

Eug krijgt ruim de tijd om de leegte van zijn bestaan en wereld te beschrijven, tot de zitjes op station Lelylaan aan toe. Monotonie zal iedereen op een gegeven moment wel eens bespringen, maar de meesten van ons schudden dat af.

Eug kan niet wegkijken, want alternatieven voor dat lege bestaan heeft hij eigenlijk niet. Hij droomt van onbereikbare vrouwen, maar weet dat het er toch niet van komt - waarmee hij met terugwerkende kracht zijn dromen direct verpest.

De gedetailleerdheid waarmee Van den Berg de wereld, handelingen en menselijke relaties schildert zou met een minder getalenteerde hand irritatie kunnen opwekken. Of dat onbestemde gevoel van manie waarmee in American Psycho een heel hoofdstuk aan de verdiensten van de band Genesis werd gewijd.

Tijdens het lezen van De Hondenkoning ontbraken irritatie en manie. Juist door de karige, van elke versiering ontdane woordkeus wint Eug aan sympathie. Je zou hem een weg willen wijzen. Door elkaar schudden, uit zijn lethargie willen trekken. Okee, toch een vorm van irritatie.

Toch nog redelijk onverwacht duikt er een vrouw op, met de belofte van een vlucht uit de gevangenis waarin Eug zit ingemetseld. Een vroegrijp buurmeisje beseft maar al te goed met wat voor een man ze te maken heeft. Ze bespeelt hem en dat kan niet lang goedgaan, dat is duidelijk. De climax volgt op oud & nieuw.

Ondanks de alles doordesemde somberte zijn er in De Hondenkoning geestige beschrijvingen van het kantoorleven die iedere loonslaaf herkent. Ook zijn er - in de metafoor van een role playing game - verlangens naar iets beters fraai verwoord.

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Spam
Sommige spam is gewoon een beetje griezelig.

Misschien vindt meneer Gaylord het niet erg als ik er voor kies m'n studieschuld gewoon over een wat langere termijn in stapjes af te betalen.

Vastgelogd op 22:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Euro
Net een feliciteer jezelf fuifje over de invoering van de euro gezien op het Journaal. Iedereen die verantwoordelijk was voor de euro wilde geen kwaad woord horen over de monetaire eenheid.

De inflatie is lager dan in de guldentijd en onrust op de wisselmarkten is er niet meer, aldus een zichtbaar gespannen minister Zalm. Dat euro-economieën niet groeien is wel jammer, erkende hij.

De euro bestaat uit lelijk papiergeld en vreselijke munten, die ik bijna 3 jaar na dato - zonder uitgebreid vingerroeren in m'n portemonnee - nog altijd niet herken.

Een Louis van Gaal-achtig gevoel maakte zich van me meester. Onlangs zag ik van Business News Radio een erg goede commercial, die helaas niet online te vinden is.

Een man neemt aan het loket geld op. De handeling duurt even, maar dan krijg hij een stapel prachtige guldenbiljetten. Toen ik dat zag kreeg ik een fysieke steek. "U bent de eerste die het hoort", is BN's tagline. Dat zou een mooie dag zijn.

50 guilder scan by René G.A. Ros / www.rgaros.nl

Vastgelogd op 22:10

Terugverwijzen (4 reacties)

Kat
Iedereen die al wat langer op internet rondzwerft heeft deze foto wel eens gezien. Nep, natuurlijk. Maar dit fotootje van een kattenbeurs in Amerika brengt je wel aan het twijfelen...

Vastgelogd op 10:09

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 10 oktober 2004

Zen
Creative zal er wel niet zo blij mee zijn, maar Gizmodo heeft nu al afbeeldingen weten te bemachtigen van de nieuwe "Zen Micro" MP3-speler.

Het apparaat was officieel nog onder een Non Disclosure Agreement, maar embargo's lijken hun langste tijd wel gehad te hebben, anno nu. De Zen Micro beschikt over vijf gigabyte opslagruimte, een FM-radio, eenverwisselbare accu en speelt - volgens Creative - 12 uur muziek op één lading.

En natuurlijk is de Micro in allerlei kleurtjes leverbaar. Tegen de kerst in de winkel, als het goed is.

Vastgelogd op 18:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Bochel Gate
In de Verenigde Staten is er milde ophef ontstaan over een vreemde bult tussen Bush' schouderbladen, tijdens het laatste debat. Zoals het de 21e eeuw betaamt is er een website over: Is Bush Wired?

Bush' kleermaker onthulde het geheim overigens The Seattle Times:

"Georges de Paris, who made the suit worn by Bush, said the bulge was nothing more than a pucker along the jacket's back seam, accentuated when the president crossed his arms and leaned forward."

Vastgelogd op 15:18

Terugverwijzen (1 reacties)

Vreemd
Wie in een grote stad woont, vindt met enige regelmaat van die kleine papiertjes in de brievenbus. Mediums met veelal Afrikaanse namen bieden hun diensten aan, om verloren liefdes te herstellen of contact te leggen Gene Zijde.

Gisteren lag er een opmerkelijke variatie op het briefje op de mat (opent in nieuw venster).

Om de verzender tegen zichzelf in bescherming te nemen heb ik z'n naam maar even geblurred, maar de blik in 's mans geest is wel apart.

Vastgelogd op 13:51

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 9 oktober 2004

Hum...
Nobel-prijswinnares voor de Vrede Wangari Maathai mag dan een doortastende vrouw zijn en goed werk verrichten in de strijd tegen verwoestijning van Afrika, maar ze heeft wel gekke ideeën over de oorspong van het HIV-virus.

"Aids is not a curse from God to Africans or the black people. It is a tool to control them designed by some evil-minded scientists, but we may not know who particularly did."

Vastgelogd op 16:58

Terugverwijzen (2 reacties)

Mager
Voor zijn rol in The Pianist volgde Adrien Brody een speciaal dieet, om hem er uitgemergeld uit te laten zien. Maar dat staat niet in verhouding tot wat Christian Bale overhad voor zijn rol in The Machinist.

Bale verloor 30 kilo en ziet er in deze korte featurette knap ongezond uit. "I didn't eat, that was it", aldus de acteur.

Vastgelogd op 16:50

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 6 oktober 2004

Box X
Koel, een Xbox is - via PearPC - omgetoverd tot Mac OS X machine.

Het is misschien eens tijd dat ik zo'n gemodificeerde Xbox op de kop tik. [Via /.]

Vastgelogd op 22:52

Terugverwijzen (2 reacties)

World on Fire
Voor dit linkje heb je (excuus, excuus) wel iTunes nodig, maar het is de moeite waard. Het is de videoclip van Sarah McLachlans "World on Fire". World Exclusive, zegt Apple.

Nu is het deuntje erg mooi, maar wat McLachlan siert en de clip bijzonder maakt, is dat ze de 150 duizend dollar die de clip kostte, anders heeft besteed.

De clip zelf heeft uiteindelijk maar 15 dollar gekost. Wat ze met de rest van het geld heeft gedaan, wordt in de clip prachtig uitgelegd. Kies indien mogelijk wel voor de LARGE versie.

Vastgelogd op 20:08

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 5 oktober 2004

Thuisserver
Ja, een leuk apparaatje, die Sony Type X Home Server. Uitgerust met maar liefst 1 terabyte aan opslagruimte, waarvan 500 gigabyte voor televisieprogramma's is gereserveerd, de rest voor andere audio- en videobestanden.

Sony Type X

Het ding bevat verder 7 (jaja, zéven) televisietuners en gebruikers kunnen de inhoud doornemen via een superkoele interface. Twee gevallen van jammer: alleen in Japan verkrijgbaar en hij kost 5000 dollar.

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Verleden
Zow, een opmerkelijk filmpje waarin Microsoft-baas Ballmer Windows 1.0 aanprijst. Wel je volume wat terugschroeven voor je op PLAY klikt.

Soort van gerelateerd. Op basis van.

Vastgelogd op 22:02

Terugverwijzen (4 reacties)

Herinnering is een mooi ding
He stepped across the room. There was a memory hole in the opposite wall. O'Brien lifted the grating. Unseen, the frail slip of paper was whirling away on the current of warm air; it was vanishing in a flash of flame. O'Brien turned away from the wall.

"Ashes," he said. "Not even identifiable ashes. Dust. It does not exist. It never existed.'"

Niet sinds O'Brien in Orwells meesterwerk 1984 heb ik zo'n markant voorbeeld van doublethink gezien als Donald Rumsfeld vandaag in het journaal.

Onderwerp van discussie was de vermeende link tussen Al Qaeda en Saddam Hussein. Rumsfeld sprak: "To my knowledge, I have not seen any strong, hard evidence that links the two."

Later trok hij die bewering weer in, onder het mom verkeerd begrepen te zijn. Maar verdomd mooie televisie: die stoïcijnse blik en dat handbeweginkje tijdens "that links the two". Die komt op het "Als ik ooit in Zomergasten zit" lijstje.

Vastgelogd op 20:43

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 4 oktober 2004

Test
Even een test, omdat de server bij Dreamhost er een tijdje uitlag. Althans, de reacties en mijn login van Movable Type. TEST!

Vastgelogd op 21:25

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 3 oktober 2004

St. Helens
"The USGS issued a Level III Volcano Alert today, which included the evacuation of the Johnston Ridge Observatory. The VolcanoCam is now the closest operating camera to Mount St. Helens."

Deze webcam maar een beetje in de smiezen houden, de komende tijd.

Vastgelogd op 12:58

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 2 oktober 2004

Anne
Ze wilde graag Nederlandse zijn, ze zat ondergedoken in Nederland, ze schreef haar beroemdste werk in het Nederlands én werd hoogstwaarschijnlijk verraden door een Nederlander.

Ik wist niet eens dat Anne Frank statenloos was gestorven, omdat Duitsland gevluchte joden hun nationaliteit afnam. Ze is genomineerd in het kader van De Grootste Nederlander, maar officieel mag ze dus niet eens meedoen. De KRO maakt nu een uitzondering, lees ik op Teletekst.

Nu zou ik een postume naturalisatie tot Nederlander eigenlijk wel een mooi gebaar vinden. Ze zou dit jaar 75 zijn geworden en dus was er goede kans geweest dat ze nog zou leven.

Maar ja, de wet voorziet niet in postume naturalisatie. In elk ander land zou er een uitzondering worden gemaakt. Bevel blijft ook in 2004 bevel.

Vastgelogd op 22:08

Terugverwijzen (2 reacties)

Aksie!
Alex maakt - zoals gebruikelijk - mooie foto's van de actie tegen het kabineitsbeleid in Amsterdam. En hoewel tempting is dit mogelijk een stapje te ver.

Vastgelogd op 21:33

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 1 oktober 2004

Berg
De mens is toch maar een raar wezen:

"Even as scientists warn that Mount St. Helens may be about to blow, tourists are flocking to the peak, drawn by the intensifying rumblings from the nation's most cantankerous mountain."

Vastgelogd op 20:46

Terugverwijzen (2 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org