Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 2 oktober 2004

Anne
Ze wilde graag Nederlandse zijn, ze zat ondergedoken in Nederland, ze schreef haar beroemdste werk in het Nederlands Ún werd hoogstwaarschijnlijk verraden door een Nederlander.

Ik wist niet eens dat Anne Frank statenloos was gestorven, omdat Duitsland gevluchte joden hun nationaliteit afnam. Ze is genomineerd in het kader van De Grootste Nederlander, maar officieel mag ze dus niet eens meedoen. De KRO maakt nu een uitzondering, lees ik op Teletekst.

Nu zou ik een postume naturalisatie tot Nederlander eigenlijk wel een mooi gebaar vinden. Ze zou dit jaar 75 zijn geworden en dus was er goede kans geweest dat ze nog zou leven.

Maar ja, de wet voorziet niet in postume naturalisatie. In elk ander land zou er een uitzondering worden gemaakt. Bevel blijft ook in 2004 bevel.

Vastgelogd op 22:08

Reacties

Als je leest wat Francisco er van vindt ga je toch anders over denken. Had ik wel tenminste!
http://www.2525.com/log/archives/2004/10/ontheiliging.html

Wim - 05/10/2004 om 8:16:00

Zelf zie ik het niet zozeer als haar opgraven en claimen, maar ik snap wel hoe je het zo zou k˙nnen zien.

Het is ook wel jammer ergens dat er een tv-programma voor nodig is om de naturalisatie op de agenda te zetten. Dat had toch ergens in 1947 gemoeten, toen Het Achterhuis uitkwam.

Het zou wel goed voelen natuurlijk, postuum die wens laten ingaan. Misschien moeten we het daarom maar niet doen, zodat het onuitvoerbare van die wens blijft schrijnen.

Lars - 05/10/2004 om 16:57:44

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org