Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 20 oktober 2004

Tsjesses
Verontrustende uitkomst van een onderzoek door Bits of Freedom. Ze plaatsten op tien lokaties werk van Multatuli - een tekst uit 1871 - en verstuurden vervolgens vanaf een Hotmail adres een dreigend juridisch schrijven namens de "juridisch adviseur van het E.D. Dekkers genootschap".

Het auteursrecht op werk van Eduard Douwes Dekker is allang verlopen, maar toch haalden 7 van de 10 providers de site direct uit de lucht, zonder de eigenaar van de site noch de klager om een reactie te vragen.

Zakelijke hosters Active 24, iFast en Yourhosting verwijderden de site, één binnen een paar uur. Gratis providers Tiscali en Wanadoo deden geen navraag meer bij de klager en haalden de teksten uit de lucht. Demon, UPC en Planet Internet deden hetzelfde (niets over gelezen bij Planet Multimedia trouwens) en alleen XS4ALL reageerde inhoudelijk en liet de tekst ongemoeid.

Bits Of Freedom noemt het opmerkelijk dat één mailtje van een Hotmail-adres volstaat om een legitieme site uit de lucht te halen en spreekt over "cowboy-rechtspraak".

Vastgelogd op 19:45

Reacties

't begint hier al decennia steeds meer op de VS te lijken...

morg - 21/10/2004 om 10:16:15

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org