Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 30 juni 2004

Tja
Ik link hem nog maar es: kut.

Vastgelogd op 23:44

Terugverwijzen (6 reacties)


dinsdag, 29 juni 2004

Laag IQ
Ik kan me herinneren dat toen Saddam nog gewoon president was, er binnen het Iraakse internetdomein ongeveer één website was: de site van de Iraakse president.

Sinds de Tweede Golfoorlog is er helemaal niets actief binnen het .iq domein, maar Google rapporteert er wel een aantal.

Hoe voeg je eigenlijk nietbestaande sites in Google in?

Vastgelogd op 22:13

Terugverwijzen (3 reacties)

Tja
Mooie ingetogen foto's van begrafenissen van omgekomen Amerikaanse soldaten. Dat zie je niet zo vaak. Flash vereist.

Vastgelogd op 21:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Sync
Dit is nog eens een handig plugin(*) voor Mozilla Firefox, waar overigens vandaag een kleine update van uitkwam.

Bookmarks Synchronizer stelt je in staat om op een vaste (met FTP bereikbare) lokatie in XML je bookmarks te bewaren, en die met één druk op de knop te synchroniseren binnen Firefox.

(*) Mozilla.org was hier knap traag

Vastgelogd op 21:46

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 28 juni 2004

Handover
Had dit plaatje eigenlijk pas op de 30e willen neerzetten, maar de overdracht van * kuch* soevereiniteit * kuch * aan de Irakezen is twee dagen naar voren geschoven, lees ik.

[c] Clay Bennett 2004

Vastgelogd op 12:36

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 24 juni 2004

Even weg
En dan ga ik morgen even met de parental units en andere familie een paar dagen richting zuiden. Doet u even iets voor uzelf?

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (3 reacties)

Woord
Via taalvriend Albert kreeg ik het heug'lijke nieuws dat er een woord in omloop is dat de schandvlek van apartheid gaat vervangen. Apartheid als het meest succesvolle woordelijke exportproduct, bedoel ik.

En welk woord is dat dan? Nou, zie dit citaatje uit een interessant Salon artikel. Om het volledige artikel te lezen hoef je alleen even een dagpasje te scoren door het kijken van een commercial.

Het artikel behandelt een langzaam voortschrijdend inzicht over de inrichting van de publieke ruimte in het buitenland:

"The "self-reading street" has its roots in the Dutch "woonerf" design principles that emerged in the 1970s. Blurring the boundary between street and sidewalk, woonerfs combine innovative paving, landscaping and other urban designs to allow for the integration of multiple functions in a single street, so that pedestrians, cyclists and children playing share the road with slow-moving cars."

Vastgelogd op 23:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Fotootje
He jammer, ben ik nét jarig geweest en herinner ik me ineens dit koele ding: de Lomo Paint Can.

Letterlijk dat: een blik met een klein gaatje, dat je via een soort lichtdichte sweater van een film voorziet. De resultaten - zie de gallerij - hebben een mooie, beetje Jacob Olie kwaliteit.

Vastgelogd op 23:17

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 23 juni 2004

Wissellijst
Nog maar even in Irak, want ik zag iets vreemds bij een CNN artikel. Gisteren kwamen vier soldaten in een hinderlaag om het leven, berichtte CNN. Het voegde een gewaagde video still* bij het artikel - genomen van beeldmateriaal dat de Associated Press had geschoten.

Wie nu hetzelfde artikel bekijkt, krijgt een generieke foto voorgeschoteld en de confronterende foto is verdwenen.

Het is wellicht niet zo vreemd in een land waar geen foto's mogen worden gemaakt van terugkerende transportvliegtuigen met bevlagde doodskisten. Maar toch, dit is CNN, niet Fox News.

Het zit me niet helemaal lekker. Er lijkt namelijk geen enkele terughoudendheid met het tonen van leed, ledematen en lijken zolang ze maar niet van de coalitietroepen zijn.

En als je er even van uitgaat dat "de jongens" in het Amerikaanse leger ook maar gestuurd worden, krijgt het, met alle geheimzinnigheid omtrent doden en gewonden, sterke overeenkomsten met een andere onfortuinlijke oorlog, waar voor het leven beschadigde soldaten het liefst vergeten moesten worden.

Ik heb nog nooit een interview gezien met een gewonde soldaat, terwijl er naast de honderden doden aan Amerikaanse kant óók nog eens duizenden gewonden zijn gevallen. En dat zijn dan geen verstuikte enkels of bloedneuzen. Toch moet ik het eerste oprechte interview nog zien met een revaliderende soldaat.

Als Oliver Stone klaar is met z'n Alexander-project, moet hij wellicht het script van Born on the Fourth of July maar eens updaten.

* - opent in nieuw venster

Vastgelogd op 00:39

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 22 juni 2004

Luchtje
"De 24 karaat goud vergulde magneet waarvan de sterkte 800 gauss is, verhoogt o.a. de celwerking in het lichaam waardoor er meer afvalstoffen vrij komen, hierdoor is het noodzakelijk dat je meer water drinkt gedurende de Droomdoos - Methode."

Zou meneer Santanera een variant op z'n Biostabil hebben verzonnen? [Via Martijn]

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Hm
Bij sommige foto's vecht medelijden met schaamte dat je zo ongegeneerd meekijkt bij andersmans ongeluk.

Vastgelogd op 22:24

Terugverwijzen (1 reacties)

Microsoft Nation 1.0
Goh, dat dit nieuws de krant niet gehaald heeft...

"Microsoft announced today that it is offering to take Iraq off the President's hands for $10 billion. "Acquiring a small to medium sized nation has been part of our strategic growth plan for some time," said Microsoft co-founder Paul Allen."

Vastgelogd op 21:59

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 20 juni 2004

Pretpark
Er tussendoor geglipt bij m'n spam- en virusfilter:

Subject: Re: Free porn
From: abonnementen@mail.efteling.nl
Date: Sun, June 20, 2004 11:56 am

Dit is naar alle waarschijnlijkheid een hallöchen van het Netsky-virus, maar je vraagt je af welke diensten de sprookjesfiguren nog meer moeten verlenen op de Kaatsheuvel.

Vastgelogd op 23:25

Terugverwijzen (1 reacties)

Tijd
Hm, ik ben benieuwd of MSN Direct ook in Europa geïntroduceerd wordt. Het is een op FM radio baserende nieuwsdienst, die nieuws, weer en beursberichten op een speciaal horloge pusht.

Je moet er een een abonnement voor afsluiten en een aardig bedrag op tafel leggen voor een geschikt horloge.

Vastgelogd op 15:18

Terugverwijzen (3 reacties)

Hout
Wilt u héél zachtjes klikken? Dank u.

Vastgelogd op 14:29

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 19 juni 2004

Hiep Hiep
Hoera! Voor mezellef. En vanavond na de wedstrijd natuurlijk.

Vastgelogd op 00:34

Terugverwijzen (9 reacties)


dinsdag, 15 juni 2004

Zielig
Daar doe je als moedereend dan al die moeite voor... [Via Albert]

Vastgelogd op 23:13

Terugverwijzen (10 reacties)

55 Gründe
Het Duitse sensatieblad Bild voert al tijden een vermakelijke hetze tegen Nederland. Vandaag, op de dag van Das Treffen, hebben ze 55 redenen waarom Nederland de eeuwige verliezer is. Meerdere aardige vondsten:

Warum Holländer die ewigen Verlierer sind
Weil Orange nur alle 30 Jahre mal Mode ist.

Met enig geluk krijg je de geinige uitklapbanner "Wir Schlagen den Holländer" met molen, pinguïn in een oranje-tenu en de yeti met een slaghout in de kleuren van de Duitse vlag.

Vastgelogd op 12:01

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 14 juni 2004

Kat
Wederom een meesterlijke animatie op B3TA. Vooral vermakelijk voor notoire kattenliefhebbers. * drukt start *

Vastgelogd op 23:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Schlong
Het waren niet de ogen van Raspoetin die zoveel indruk maakten op Russische gegoede vrouwen, blijkt. Het Museum of Erotica in Sint Petersburg heeft de penis van de in 1916 vermoorde monnik in de collectie:

"Measuring 28.5 centimeters (about 11 inches) -- allowing for shrinkage caused by pickling -- Rasputin's penis displayed in a tall glass bottle is, to put it delicately, a big attraction at the museum."

Vastgelogd op 22:54

Terugverwijzen (1 reacties)

TDAT

Een bevroren Vrijheidsbeeld

Afgelopen zaterdag zat ik in de Pathé Rotterdam voor The Day After Tomorrow, de nieuwste rampenfilm van Roland "Independence Day" Emmerich.

De film behandelt min of meer plausibele thema's als het broeikaseffect en verstoring van de zogenaamde conveyor belt in de oceanen door smeltende poolkappen.

Emmerich comprimeert enkele eeuwen in enkele weken, met spectaculaire gevolgen. De effecten zijn erg mooi en het is een prettig idee dat filmmaatschappijen inmiddels weer toestaan dat New York wordt vernietigd.

Wat als vanouds stoort bij Emmerich (Independence Day leed aan hetzelfde euvel) zijn het zwalkende script, de cliché-sidekicks (een zwerver-met-gouden-hart en een slimme hond) en de momenten van vreselijk riekende kazigheid. Maar daar moet je bij The Day After Tomorrow gewoon niet te lang bij stilstaan.

William schreef het al in "As You Like It", en bij deze film is het meer dan waar:

"All the world's a stage,
and all the men and women merely players."

De mensen zijn bijzaak: het natuurgeweld, in prachtig vogelperspectief gefilmd, is de echte ster. Gigantische golven klotsend door New Yorkse straten, flash freeze met superkoude lucht, enorme stormen, sneeuwbuien en indrukwekkende computergegenereerde beelden vanuit de ruimte.

Waar The Day After Tomorrow verplicht toch wat menselijkheid moet tonen, wringt het al snel. Een raar subplot met een kankerpatiëntje kost veel tijd en levert eigenlijk alleen vals sentiment op. En laten we wel wezen, met de westerse wereld uiteindelijk in puin is hij toch echt ten dode opgeschreven.

Aan de andere kant wordt de dood van de Amerikaanse president en zijn gevolg afgedaan met de overhandiging van een memo (!) aan de vice-president. Nouja. Lichtpunten zijn de Britse wetenschappers onder leiding van Ian Holm, die hun onvermijdelijke dood met milde ironie en tastbare weemoed aanvaarden.

Eindconclusie: een vermakelijke rampenfilm van formaat die soms struikelt op het melige sentiment, maar uiteindelijk niet valt. Diep van binnen zit een aardige boodschap op meerdere niveaus, subtiel geïllustreerd door de illegaal naar Mexico vluchtende Amerikanen. De vice-president geeft een toespraak (via The Weather Channel overigens) die rechtstreeks aan de huidige Amerikaanse regering gericht lijkt.

Overigens moet Emmerich zich inmiddels verweren tegen beschuldigen dat hij het idee voor de film heeft gestolen uit een boek. M'n zus vond het verhaal bovendien sterk op dat van de B-film "Ice" lijken.

Vastgelogd op 22:47

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 12 juni 2004

Borsato
Uniek en vervreemdend, de coupé delen met alleen maar vrouwen, opgewarmd door Marco. Ook bizar, mijn T630 kent het woord Borsato, zonder dat ik hem dat geleerd heb.

Vastgelogd op 23:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Op stap
Vanuit een overvolle trein naar Rotterdam een korte blog (leve mobile mt!) Vanavond naar de film, morgen recensie. Owja, TDAT. Do i have to spell it out for ya?

Vastgelogd op 17:45

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 10 juni 2004

Karretje
Er was weer een Segway in Utrecht. En net als de vorige keer was Erwin erbij. Dit keer mét camera.

In België is de Segway overigens al leverbaar, voor een kleine 4000 euro. Er is niet veel bekend over een Nederlandse lanceerdatum, al is Segway.nl al vastgelegd. Door een kaper, naar het zich laat aanzien.

Vastgelogd op 22:12

Terugverwijzen (3 reacties)

Dag Ray
Other arms reach out to me
Other eyes smile tenderly
Still in peaceful dreams I see
The road leads back to you

Ray Charles, the Grammy-winning crooner who blended gospel and blues in such crowd-pleasers as "What'd I Say" and heartfelt ballads like "Georgia on My Mind," died Thursday, a spokesman said. He was 73.

Vastgelogd op 21:56

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 9 juni 2004

Fermé
Vanwege te fijn avondweer wordt u vriendelijk verzocht u zelf bezig te houden.

Te fijn weer

Vastgelogd op 22:10

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 7 juni 2004

Turbo Burp
"KITT, take the wheel!"

De Knight Rider gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed.

Vastgelogd op 23:59

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 5 juni 2004

Presidenten
Het zal mij benieuwen of Bush zich kan inhouden om de nagedachtenis aan D Day niet te vervuilen door parallellentrekkerij met z'n Irak-avontuur.

Ook vraag ik me af of de memoires van Clinton leuk zijn om te lezen. Clinton grapte zelf: "A lot of presidential memoirs, they say, are dull and self-serving. I hope mine is interesting and self-serving."

En ik vraag me af of veel mensen geschokt zullen zijn door het nieuws van 't overlijden van Reagan. De beste man werd 93 en verkeerde al geruime tijd in de nevelen.

Vastgelogd op 23:13

Terugverwijzen (6 reacties)

TL
Jij zit in de metro
op weg naar kantoor
Door jou kan het uitzicht
er altijd mee door
Zo vroeg in de ochtend
't licht veel te fel
maar jij blijft mooi, mooi, mooi
zelfs in TL.

Het was even fröbelen met URL's, maar dit is dan het rechtstreekse linkje naar het Vrienten/Van Roozendaal liedje "Zelfs in TL".

Vastgelogd op 12:58

Terugverwijzen (3 reacties)

Zoek
Meneer Eurlings heeft zonder mijn hulp in Google ook al bijna de top bereikt op deze zoekterm, maar ik wil hem graag nog een laatste zetje geven. Want een gladjakker blijft het. [N.B. Ik zie dat ie onderhand zelfs al de top hééft bereikt. Go Camiel!]

Vastgelogd op 12:17

Terugverwijzen (4 reacties)

Pluutje
Was zomaar offline bezig, de afgelopen twee dagen. Daarom kon ik pas vandaag even fotowinkelen: ben ik de enige die een opmerkelijke overeenkomst in vormen zag bij Bush' irritante kijk-mij-es-gek-doen paraplufoto?


Vastgelogd op 12:14

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 1 juni 2004

Aha!
Tijdens het doorluisteren van enkele jaren tachtig mp3'tjes was het me ineens duidelijk. Colonel Abraham zingt in "Trapped" niet zomaar wat, hij geeft niks minder dan de interne strijd van Romeo Montague weer:

Should I listen what you say
Or listen what your folks say?
It's a tough decision to make
I don't really wanna lose you,
But I don't want your folks to
Turn me over to the hands of the law

I guess they think that
I'm not good enough for you
I can tell the way
They act in their attitude

Okee, een moeilijke opdracht: lukt het jullie ook om bestofte dance aan werken van de Grote Bard te koppelen?

Vastgelogd op 23:41

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org