Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 23 juni 2004

Wissellijst
Nog maar even in Irak, want ik zag iets vreemds bij een CNN artikel. Gisteren kwamen vier soldaten in een hinderlaag om het leven, berichtte CNN. Het voegde een gewaagde video still* bij het artikel - genomen van beeldmateriaal dat de Associated Press had geschoten.

Wie nu hetzelfde artikel bekijkt, krijgt een generieke foto voorgeschoteld en de confronterende foto is verdwenen.

Het is wellicht niet zo vreemd in een land waar geen foto's mogen worden gemaakt van terugkerende transportvliegtuigen met bevlagde doodskisten. Maar toch, dit is CNN, niet Fox News.

Het zit me niet helemaal lekker. Er lijkt namelijk geen enkele terughoudendheid met het tonen van leed, ledematen en lijken zolang ze maar niet van de coalitietroepen zijn.

En als je er even van uitgaat dat "de jongens" in het Amerikaanse leger ook maar gestuurd worden, krijgt het, met alle geheimzinnigheid omtrent doden en gewonden, sterke overeenkomsten met een andere onfortuinlijke oorlog, waar voor het leven beschadigde soldaten het liefst vergeten moesten worden.

Ik heb nog nooit een interview gezien met een gewonde soldaat, terwijl er naast de honderden doden aan Amerikaanse kant óók nog eens duizenden gewonden zijn gevallen. En dat zijn dan geen verstuikte enkels of bloedneuzen. Toch moet ik het eerste oprechte interview nog zien met een revaliderende soldaat.

Als Oliver Stone klaar is met z'n Alexander-project, moet hij wellicht het script van Born on the Fourth of July maar eens updaten.

* - opent in nieuw venster

Vastgelogd op 00:39

Reacties

"Toch moet ik het eerste oprechte interview nog zien met een revaliderende soldaat. "

Je kan het serieus nemen of niet, maar ik zag laatst bij Oprah een hele rits interviews met zwaargewonde, reveliderende Irak soldaten, die niet konden wachten om weer terug te keren!

jeroen - 23/06/2004 om 15:20:28

Heel toevallig vandaag iets over in de NYtimes (registratie) http://www.nytimes.com/2004/06/21/health/21limbs.html. Met oprecht interview. En een correctie over het aantal gewonden aan het einde: "As of yesterday, it was 3,018, with another 2,120 who returned to duty within 72 hours of being wounded".

Philip - 24/06/2004 om 14:57:15

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org