Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 30 september 2002

Renie
Afgelopen weekend een renie van m'n oude school, de KSA uit Apeldoorn. De school bestond 125 jaar, wat een enorme hoeveelheid oudstudenten oplevert. De eersten kwamen uiteraard niet.

Het was inmiddels alweer bijna twaalf jaar geleden dat ik de school voor het laatst zag. Er waren minder oud-klasgenoten dan verwacht, maar goed. Zouden de werkelijk mislukten massaal zijn thuisgebleven?

Zij die er wl waren: natuurlijk ouder en in de tussentijd al dan niet bezocht door ellende en geluk. De mensen die ik sprak, waren allemaal heel behoorlijk terechtgekomen.

Ik geloof niet in het lot, en juist met het voordeel van afstand en een overzichtelijke lap tijd is overduidelijk dat lotsbestemming een onzinnig concept is. De routes die mensen soms afleggen om in het hier en nu te komen!

In het Afrikaans is zo'n tegelwijsheid "Alles Sal Reg Kom", en dat blijkt maar weer, al is het doorlopen van dat proces niet altijd even prettig. En handig overzichtelijk op een namiddag de laatste elf jaar er doorheen jassen is er ook niet bij, als je bezig bent te leven.

Als u begrijpt wat ik bedoel.

Kortom: het was leuk, maar pas weer voor herhaling vatbaar als de KSA z'n 150-jarig bestaan viert.

Vastgelogd op 23:15

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 27 september 2002

TV Station
Sony gaat de Playstation 2 (PS2) uitbreiden, zodat ie ook televisie kan opnemen. Een soort multimedia-huiskamerdinges wordt het dus. De PS2 begon ooit als een eenvoudige spelcomputer, maar is dankzij uitbreidingen inmiddels een heel behoorlijke computer.

"Sony may also roll out a new PlayStation 2 that has a built-in tuner and other necessary functions."

Eerder deze week werd bekend dat je zelf je PS2 al kunt ombouwen tot videorecorder. Maar nu doet Sony 't dus zelf. Het is nog niet bekend wanneer e.e.a. op de markt komt, maar geen illusies: eerst mogen de Japanners, zo gaat het altijd.

Vastgelogd op 21:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Lotus
Goed mensen, ik roep hier officieel op tot een boycot van Lotus toiletpapier. Want ze hebben zo'n vreselijke reclame gemaakt, waarvan je subiet aan de sproeibagger raakt. Maar afvegen met een ander merk dus.

Wie niet weet waar ik het over heb... zodra je de reclame voor bovenstaand product ziet, wt je het. En ht je het.

Vastgelogd op 20:32

Terugverwijzen (5 reacties)

Fink
Zo, hij is binnen. Een prix choc!, zowaar. Mooie beeldkwaliteit en de Franse nasynchronisatie is te vervangen door de originele Engelstalige soundtrack. Wat retejammer en dus merde is: les salo van TF1 Video hebben de Franse ondertiteling hardcoded aangezet.

Bartn Finque


Vastgelogd op 20:30

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 25 september 2002

Nerdellende met HP
Twee dagen. Twee dagen gekloot met een zo goed als nieuwe HP Scanjet 3300c. Die niet scant, wat betekent dat je de HP website op mag.

Nu zijn drivers wel gauw gevonden, maar HP doet er echt alles aan om je het als consument hl erg moeilijk te maken. Dat begint dus met brakke en wispelturige hardware. Een vage errorcode "2117", waar al diverse fora en pagina's aan gewijd blijken.

Maar dan blijkt dat die handige kleine drivers van voorheen onvindbaar zijn. De drivers die er wl zijn betekenen een - hou je vast - download van 54 megabyte! VIERENVIJFTIG MEGABYTE!

De software pakt ongevraagd uit naar een directory op de C:\ schijf en start gelijk ook maar, wederom zonder te vragen of ik, de eigenaar en betaler van de computer n scanner, daar op dit moment wel op zit te wachten.

Uiteraard is de installatie verre van vlekkeloos, waarbij het aanklikken van setup direct resulteert in een verzoek om de computer te herstarten. Terwijl de computer afsluit, probeert de installatie in de achtergrond alsnog voort te gaan.

Diverse herstarts later (vrienden via ICQ en MSN beginnen al te vragen wat ik aan het doen ben) is de software genstalleerd, maar de scanner zwijgt.

De shipping lock is niet gelocked. Dertig seconden de spanning er af, zodat de scan head kan re-homen werkt niet. En rechtstreeks op de USB-poort van de computer doet niets, wat op zich weinig verrast, aangezien hij het ooit op de USB-hub wl deed.

Stuk dus. Wat me opviel was dat mijn moeders nieuwe HP-printer ook al zo'n ellende was om werkend te krijgen. Die drivers waren eveneens een download van haast 60 megabyte, omdat HP er ongevraagd een nutteloze instructie bijvoegt die ook op papier had gekund.

Conclusie van deze rant: weg met HP. Zoek een leuke Epson of Brother voor het printwerk en als je scannen moet, dan gewoon een Agfa, Microtek of andere Taiwanees.

Ik trap deze scanner nog even tot pulp en ga dan rustig slapen.

Vastgelogd op 00:00

Terugverwijzen (12 reacties)


dinsdag, 24 september 2002

Land
Ben ik nou de enige die zich niet in het minst vertegenwoordigd voelt door de huidige regering? In het verleden, zelfs wanneer uiteindelijk een partij regeerde waar ik niet op had gestemd, waren er nog genoeg elementen van 't landsbestuur waar ik me in kon vinden.

Maar de huidige club: anti-mileu, anti-zorg, anti-OV, anti-nivellering, anti-ID banen, anti-werknemers, anti-economie, anti-alles...

Om nog maar te zwijgen over een minister die glunderend "namens Nederland" in Washington steun aan een oorlog uitspreekt...

Maar goed, de democratie aan het werk - daar moet ik me bij neerleggen. Maar dat er NIETS is waar ik me in kan vinden, vind ik zachtgezegd verontrustend.

Vastgelogd op 21:38

Terugverwijzen (14 reacties)


zaterdag, 21 september 2002

Lifelog
Een goede buur is beter dan een verre vriend, en gisteren hebben we dat spreekwoord in praktijk gebracht.

Het is prettig om goed contact te hebben met je de mensen om je heen. En dat is niet zo moeilijk, want ik heb 't getroffen met m'n benedenburen. Bijzonder voor een grote stad, denk ik.

Het buurbezoek was ongepland, maar ik kon gelijk mee-eten. Da's nog eens handig thuiskomen.

Het gezegde "kleine wereld" werd en passant ook afgestoft, want mijn buren hadden in de stad afgesproken met Charlotte.

Een prettige online persoonlijkheid blijkt offline goed vol te houden. Waarmee een van de kleinste logmeetings ooit gisteravond in Utrecht plaatsvond.

Een paar uur en enig bier later, namen we afscheid van Charlotte en taxieden wij naar huis, waar eenieder tastend zijn eigen voordeur koos.

Vastgelogd op 11:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Tongriem
Ach, aandoenlijk, die SGP onschuld. De Volkskrant peilde meningen, nu premier Balkenende zijn praatje gaat houden met Katja Schuurman en Bridget Maasland.

SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies zonder een vleugje ironie of besef wt ie precies zegt:

"Ik ken deze dames van een foto uit de krant. Minister-president Balkenende loopt op eieren. Hij loopt het risico zich in een compromitterende situatie te laten zuigen."

Vastgelogd op 10:19

Terugverwijzen (2 reacties)

Award
De collega's van Planet Multimedia (PMM) winnen de AD Web Award voor de categorie "informatief". Gefeliciteerd!

Nederlandsch.net van vriend Albert legde het af tegen Google. Je kunt slechter verliezen, zeg maar.

Dat PMM deze waardering krijgt, is een leuke opsteker. Of het nog wat uitmaakt...

Vastgelogd op 10:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Foto
Er is al jaren sprake van een speciaal soort digitale camera, namelijk eentje die precies past in de ruimte van een normaal fotorolletje. Daarmee is elke (spiegelreflex) camera in een digitale te veranderen.

De belofte dezes sleept al jaren voort, en dan dringt de term vaporware zichzelf op. Toch niet helemaal, er is weer nieuws van 't front. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 10:09

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 18 september 2002

Goed verstaander
Verjaarsbericht of necrologie.

Vastgelogd op 21:34

Terugverwijzen (5 reacties)

Hitman II
Het kan altijd beter. Of slechter, zo u wilt.

Hitman II


Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 15 september 2002

Hitman
Koel spel hoor, Hitman 2: Silent Assassin. Ik jaag er - met beleid - doorheen, knal alles af wat beweegt en rond het demo-level succesvol af. Het spel vindt me wel een mass murderer, maar dat moet dan maar.

Hitman


Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (10 reacties)

Kabel
Rh! Wat een ellende is kabel via Casema! Al dagen wordt BBC2 in Utrecht om de paar minuten onderbroken door een testbeeld met "NV CASEMA" en countrymuziek.

Ik schakel eens per week in voor de uitstekende serie "A History Of Britain", maar zo word je er helemaal simpel van.

Zoals vanavond, over de moord op aartsbisschop Thomas Becket in december 1170.

Presentator Simon Schama vertelt iets over vier ridders, die met getrokken zwaard te kathedraal binnenlopen, schreeuwend waar de ketter is. Schama: "Faced with this unruly mob, Becket says..." - plop - testbeeld en ku(n)trymuzak.

Gisteren ook de film "Once Upon A Time In America" (k op BBC2 namelijk) op identieke wijze compleet verkloot.

In tegenstelling tot wat de Casema website meldt, is de storingsdienst helemaal niet tot 22 uur te bereiken in 't weekend. Maar slechts tot 17 uur. Maakt nogal uit. Maar goed... Tijd voor satelliet, me dunkt. Of Digitenne wellicht...

Vastgelogd op 22:18

Terugverwijzen (4 reacties)


zaterdag, 14 september 2002

Mej. Koole
Ricky Koole blijkt een - bescheiden - weblog bij te houden op haar officile site. Leuk. Nou Yvonne Jaspers nog. Die wonen toch in n en hetzelfde studentenhuis?

Vastgelogd op 20:08

Terugverwijzen (2 reacties)

Schone kunsten...
Was op zoek naar een stukje cabaret van Wim Kan. Kwam toen deze eloquente hartekreet van de afgelopen meidagen tegen.

LPF Top 40

On a peer-to-peer network near you.

Vastgelogd op 10:53

Terugverwijzen (5 reacties)


vrijdag, 13 september 2002

Amazonia
Post van Amazon:

"Greetings from Amazon.com.

We've recently learned from our supplier that the item you requested to be notified about, Segway Human Transporter (also known as "Ginger" or "IT"), will not be available in the foreseeable future."

Hum, okee. Heb toch een cashflow probleem dat de aanschaf van een Segway momenteel niet toestaat.

Verder liet Mathieu me weten dat Barton Fink wel op DVD is uitgebracht... in Frankrijk. Ook nog een recensie opgeduikeld voor me ook.

Tja, niet de meest voor de handliggende plek om te zoeken naar DVD's. Ben dus benieuwd of ik, manoeuvrerend langs termen als "ajouter au panier" en "avez-vous un mot de passe amazon?", in staat ben gebleken de DVD ook echt te bestellen.

Vastgelogd op 00:50

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 12 september 2002

Barton Fink
Grom, komt Barton Fink - een meesterlijke film van de Coen broers - weer eens op televisie... is het op Duitsland! Nagesynchroniseerd! Om een beschissenes 1 uur 's nachts!

Ik vind het onbegrijpelijk dat deze film niet op DVD verkrijgbaar is. De meest walgelijke rommel komt tegenwoordig op DVD uit!

Overigens tipte collega Joost mij zojuist nog over een aardig DVD-artikel in De Groene Amsterdammer.

Wat ook op DVD uit moet komen, ik herhaal het nog maar eens, is The Singing Detective, thans in herhaling op Nederland 3.

En DIT is een gotspe.

Vastgelogd op 23:02

Terugverwijzen (5 reacties)

Censuur
Werkt niet

Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 11 september 2002

Laatste post over 119
Time heeft vorig jaar (terecht, denk ik) Rudolph Giuliani uitgeroepen tot Man van het Jaar 2001.

Hij sprak op 11 september vorig jaar troostende woorden, waar Bush zich pas extreem laat liet fotograferen op de puinhopen van de gevallen torens. Guliani zegt iets moois over zijn woorden toen:

"A lot of it had to be bluff," he says. "Churchill could not have known England was going to prevail. He hoped it, but there was no way he could know."

In de nieuwste editie van Time schrijft Guliani over Getting It Right at Ground Zero:

"If we don't do this correctlyif we let some minor memorial be dwarfed by office spacepeople a hundred years from now will say this generation did not understand the significance of that world-altering day."

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (6 reacties)

Slogan
Zie die reclame voor de blauwe American Express creditcard voorbij komen en steeds valt me die slogan op: "Aankopen en fraude verzekerd".

Kijk, je neemt zo'n kaart om dingen mee te betalen... maar als fraude verzekerd is, dan liever niet.

Vastgelogd op 21:27

Terugverwijzen (1 reacties)

Dier
Ik twijfel of ik een kat zal nemen. De voornaamste reden het niet te doen, is de kattenbak (bovenwoning zonder tuin). Maar ja, ik zie dat de techniek voor niets staat... Amazon verkoopt een LitterMaid LM900 Self-Cleaning Litter Box.

Vastgelogd op 21:14

Terugverwijzen (10 reacties)

UMTS
Killer

Vastgelogd op 20:54

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 10 september 2002

Appelmoes
Jammer

Vastgelogd op 22:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Today Is One Day
Goed nieuws: "Christopher Reeve, de acteur die ooit Superman speelde en zeven jaar geleden verlamd raakte na een val van een paard, heeft wat beweging teruggekregen in zijn tenen en vingers." [Via Martijn]

Vastgelogd op 22:20

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 8 september 2002

Klas
Het land van Dutroux brengt u alle kindertjens die aan het nieuwe schooljaar beginnen, met volledige naam en het adres van de school. Tienduizend lachende gezichten. Kijken, kiezen. [Via Albert]

Vastgelogd op 23:56

Terugverwijzen (1 reacties)

Cultureel
Vanmiddag waren de Culturele Zondagen in Utrecht. Omdat ik vlakbij Vredenburg woon, kon ik voor niks mooie muziek luisteren.

Dus mijn zondag bevatte Rachmaninoff, Haydn, Schubert, Graf en Bach. Dat kan slechter.

Kinderen moeten echter geweerd uit de concertzaal. Klassieke muziek is als goede wijn. Dat geef je niet aan iemand die de smaak ervan (nog) niet heeft leren waarderen.

Vastgelogd op 23:45

Terugverwijzen (5 reacties)

Docu
Zo, de eerste 11 september terugblik zit er op. "In Memoriam: New York City, 9/11/01" (zie postje van gisteren).

Het Amerikaanse vlagvertoon werd in de documentaire gelukkig beperkt tot de laatste 10 minuten en SBS6 had zowaar geen reclameblokken geprogrammeerd.

Wel moesten ze tot vervelens toe een tekst in beeld laten lopen dat Hart van Nederland later begon, omdat een potje darten was uitgelopen. Ben niet de enige die zich daaraan stoorde. Magoed.

Ben heel benieuwd naar "9/11" van de Franse broers. Woensdag aanstaande.

Vastgelogd op 23:35

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 7 september 2002

Een jaar later...
Morgen komt er een - naar het schijnt - mooie documentaire van HBO over de aanslagen in de Verenigde Staten: In Memoriam: New York City, 9/11/01.

HBO riep alle New Yorkers op om beeldmateriaal in te leveren. Ook zijn er telefoongesprekken en voicemails in de documentaire verwerkt.

Te zien op SBS6 om 21:45. (Toen nog) burgemeester Rudolph Giuliani becommentarieert de documentaire.

Ook noteren: "9/11" van twee Franse broers, Jules en Gdon Naudet. Door toeval filmden zij als enigen de eerste inslag en maakten binnen het WTC beelden.

Wat begon als een simpele documentaire over de brandweer werd ingehaald door de realiteit. Van de paar beelden die ik zag, mag je dit niet missen. Aanstaande woensdag 11 september op BBC1, 21:30.

De Beeb heeft ook een prachtige site gemaakt, over One Year On.

Vastgelogd op 23:10

Terugverwijzen (4 reacties)

Oranje
Hum, Oranje speelt vanavond weer. Tegen Wit-Rusland. Ik lees morgen wel met hoeveel we verloren hebben.

Of moet ik wel kijken? Lijkt me zo'n tijdsverschwendung... Heb al lang geleden het geloof in dit elftal verloren, namelijk.

Vastgelogd op 17:13

Terugverwijzen (0 reacties)

Lush
Weer een heel aardige TB-303 emulator: Freebee (werktitel Lush) is gemaakt door Mike Janney, die een TB-303 nodig had maar geen zin had om de enige commercile emulator te kopen.

Het geluid is heel behoorlijk, kan lekker ranzig oversturen en gefilterd worden. Het programma is musicware, wat betekent dat als je het in een deuntje gebruikt, de programmeur een CD'tje wil hebben. Sympathieke licentietechniek...

Vastgelogd op 17:06

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 6 september 2002

Pwaap
Geinig, ondergoed met koolstoffilters. Uit een testimonial: "They work! Excellent! Nothing can escape."

Vastgelogd op 21:48

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 5 september 2002

Kabel
Even zien of ik het goed begrijp: mijn abonnement voor doorgifte van het televisiesignaal wordt fors duurder. De kabel gaat namelijk open voor derden en de infrastructuur wordt gescheiden van de diensten, zodat "nieuwkomers eerlijk kunnen concurreren".

Er komen meer diensten, waarvan ik nog niet weet of ik ze zal afnemen. Ik heb mijn abonnement uitsluitend voor TV en radio. Internet loopt via ADSL. Ik dacht altijd dat concurrentie in het voordeel van de consument werkte. Of is dit de Nieuwe Oude Economie?

Vastgelogd op 09:47

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 4 september 2002

Tring
Wie zin heeft in een religieuze beltoon kan terecht bij Catholic Tunes, een site die is ontworpen met goedkeuring van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. "God groet u zuiv're bloeme" of "Zingt een nieuw lied alle landen" kan voor €0,90 worden aangevraagd. De site heeft geen hard winstoogmerk: wat overblijft na aftrek van de kosten gaat naar een speciaal fonds voor goede doelen.

Vastgelogd op 21:05

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 3 september 2002

Nieuws...
Een greep uit het nieuws: het is wel legaal, maar toch een soort uitgestelde pedofilie... "Bryan Ferry valt voor 21-jarige". De heer Ferry is 56, namelijk. En hoe je slecht nieuws toch leuk brengt: "Slot Europese beurzen: Eensgezind omlaag". En scheiding kerk en staat, iemand nog bekend met dat idee? "CDA wil bede terug in troonrede"

Vastgelogd op 22:29

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org