Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 25 september 2002

Nerdellende met HP
Twee dagen. Twee dagen gekloot met een zo goed als nieuwe HP Scanjet 3300c. Die niet scant, wat betekent dat je de HP website op mag.

Nu zijn drivers wel gauw gevonden, maar HP doet er echt alles aan om je het als consument héél erg moeilijk te maken. Dat begint dus met brakke en wispelturige hardware. Een vage errorcode "2117", waar al diverse fora en pagina's aan gewijd blijken.

Maar dan blijkt dat die handige kleine drivers van voorheen onvindbaar zijn. De drivers die er wél zijn betekenen een - hou je vast - download van 54 megabyte! VIERENVIJFTIG MEGABYTE!

De software pakt ongevraagd uit naar een directory op de C:\ schijf en start gelijk ook maar, wederom zonder te vragen of ik, de eigenaar en betaler van de computer én scanner, daar op dit moment wel op zit te wachten.

Uiteraard is de installatie verre van vlekkeloos, waarbij het aanklikken van setup direct resulteert in een verzoek om de computer te herstarten. Terwijl de computer afsluit, probeert de installatie in de achtergrond alsnog voort te gaan.

Diverse herstarts later (vrienden via ICQ en MSN beginnen al te vragen wat ik aan het doen ben) is de software geïnstalleerd, maar de scanner zwijgt.

De shipping lock is niet gelocked. Dertig seconden de spanning er af, zodat de scan head kan re-homen werkt niet. En rechtstreeks op de USB-poort van de computer doet niets, wat op zich weinig verrast, aangezien hij het ooit op de USB-hub wél deed.

Stuk dus. Wat me opviel was dat mijn moeders nieuwe HP-printer ook al zo'n ellende was om werkend te krijgen. Die drivers waren eveneens een download van haast 60 megabyte, omdat HP er ongevraagd een nutteloze instructie bijvoegt die ook op papier had gekund.

Conclusie van deze rant: weg met HP. Zoek een leuke Epson of Brother voor het printwerk en als je scannen moet, dan gewoon een Agfa, Microtek of andere Taiwanees.

Ik trap deze scanner nog even tot pulp en ga dan rustig slapen.

Vastgelogd op 00:00

Reacties

Pfff... de 3300c. Het teringding. Die deed het ooit prima onder Windows 98 bij mij, maar toen ik overstapte op Windows XP, niet meer. Die vage errorcode, blargh. Gelukkig kon ik dat onding aan iemand slijten voordat ik hem van 5 hoog naar beneden liet vallen, en heb nu een 5470. Das een erg fijne scanner, die het prima doet onder Windows XP. En tsja, die drivers... zo gebruik ik mijn ADSL bandbreedte ook nog eens :)

Dr. Aap - 25/09/2002 om 7:39:45

gewoon een hele simpele Trust, doet het (bijna) altijd zonder zeuren. En een bejaarde HP (toch wel) deskjet, die ook naar volle tevredenheid werkt. Je moet niet altijd het nieuwste van het nieuwste willen......

karin - 25/09/2002 om 20:41:06

Ik moest wel drie keer kijken naar het woord nerdellende, net zoiets als bommeldingen....

els p. - 25/09/2002 om 22:55:20

Agfa is ook niet alles. Mijn Arcus II piept dat ie z'n lamp niet kan vinden. Transparanten doet ie nog wel. Dus dan stel je via je support account netjes een vraag aan meneer Agfa.. eehm.. 3 keer inmiddels verdeeld over 3/4 jaar. De laatste met de vraag of ze soms op vakantie zijn.
Fabrikanten vinden klanten helemaal niet interessant nadat ze de producten hebben gekocht.
Dat heb ik wel met meer dingen gemerkt. HP is daarin niet veel anders.

Webalistic - 26/09/2002 om 0:15:50

Hp is gewoon k*t, ik heb vorige maand een laptop gekocht...ik vroeg me af waarom ik de software (zoals office) niet op cd bij mn laptop gekregen heb. Ik dus op de website van HP getracht een mailformulier te vinden...nergens te vinden...ze zullen het vast druk hebben bij de klantenservice!

Ruud - 26/09/2002 om 17:03:10

Ben nu al een tijdje erg gelukkig met mijn Canons. Zowel de scanner als de printer lopen als een zonnetje meneer...

Martijn - 26/09/2002 om 20:02:18

Stammend uit het dos tijdperk (zo heerlijk) kijk ik met lede ogen naar de software dezer dagen. 54 mb !!! Dat is toch domheid ten top !! De wereld gaat ten onder aan gebruiksgemak.

otto - 26/09/2002 om 23:35:09

Hmm misschien dan even een tegen geluid :)
Heb ook een 3300c en ding staat vrolijk stof te vangen, al eens uitgeleend en teruggekregen met kapotte USB kabel, maar goed to the point, girly moest iets gescanned hebben, stapel boeken eraf gehaald, ff de plaat schoon geblazen, USB stekker in de pc gestopt, photoshop starten, import, twain, hoppatee direct werken! Wat nou drivers? XP heeft die echt niet nodig voor zover mijn ervaringen zijn.
Laatst ook eens mijn 510 weer aangesloten omdat de inkt in de Epson printer was opgedroogd en je hem dan dus zoals goed kan weggooien, advies gevraagd via de website van Epson, na 2 maanden nog geen reactie. 510 stond 2 jaar niks te doen, aansluiten, nieuwe cardridge erin en printen!
HP kicks ass!

DeFeCt - 04/10/2002 om 23:11:20

Ik gebruik Windows 2000. Niet iedereen is in de XP-klauwen terecht gekomen... HP blijft crap!

Lars - 14/10/2002 om 23:15:58

Ik ken de ellende ook. Van alles geprobeerd maar geen resultaat. Toen ik eenb van jullie reacties las, heb ik geprobeerd om via Adobe Photo de Luxe Home edition 3.0 de boel op te starten en zie.... het werkte!!!!Hierna nog eens geprobeerd via het eigen opstarticoon en ook daar succes.
Niet te gauw opgeven dus....

Simon - 15/12/2002 om 16:49:51

Al jullie bevindingen gelezen. Heb al zo'n beetje alles gedownload wat riekt naar drivers en software voor scanjet 3300c. Schandalig, installeert zichzelf ongevraagd, werkt vervolgens absoluut niet. Bijna zover alle verwijzingen naar scanjet uit register te slopen (tip andere site), ga nu proberen wat Simon heeft gedaan. Wens mezelf maar succes. Laatste product wat ik van HP heb gekocht. Ondersteuning is shit, site is absoluut onvriendelijk.

Marcel Koenders - 17/12/2002 om 20:26:09

Bwaaaaaaaaaahhhhhhhhhh

Zit hier ook met dezelfde kilo utrecht tango scanner.Eerst krijg je een mailtje om extra info en als je die dan geeft krijg je de tip om ze op te bellen (niet gratis dus). Als je k#tzooi aflevert dan kan je toch minimaal je telefoon gratis maken, ik dacht dat ik al voor de scanner betaald had!

Rick - 11/05/2003 om 14:39:28

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org