Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 4 september 2002

Tring
Wie zin heeft in een religieuze beltoon kan terecht bij Catholic Tunes, een site die is ontworpen met goedkeuring van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. "God groet u zuiv're bloeme" of "Zingt een nieuw lied alle landen" kan voor €0,90 worden aangevraagd. De site heeft geen hard winstoogmerk: wat overblijft na aftrek van de kosten gaat naar een speciaal fonds voor goede doelen.

Vastgelogd op 21:05

Reacties

Zowaar! Na wat doorklikken beland ik op http://www.katholieknederland.nl/nieuws/index_12869.html waar ik lees dat de Katholieke Universiteit Brabant sinds 1 september Universiteit van Tilburg heet. De afkorting die men gaat gebruiken is UvT en de domeinnaam kub.nl wordt vervangen door uvt.nl. Noch op katholieknederland.nl noch op de website van de UvT (waarom in hemelsnaam die v daartussen?) valt de werkelijke reden te lezen waarom men het katholieke predicaat heeft laten varen en de universiteit nu als ondertitel(?) 'geïnspireerd vanuit de katholieke traditie' heeft meegekregen. Katholieke Universiteit Brabant zou te veel op de regio zijn gericht. Universiteit van Tilburg is in de redenatie dan gericht op de gemeentegrenzen. De werkelijke reden dat het katholieke is weggevallen is natuurlijk dat het een afkorting oplevert die zwaar kut is.

Godfried - 04/09/2002 om 22:35:03

Dat was destijds ook de reden dat De Katholieke Hogeschool Tilburg werd omgedoopt in de Katholieke Universiteit Brabant.

Martijn - 05/09/2002 om 1:19:06

Waarschijnlijk wordt het UvT met een v om het te onderscheiden van de UT (Universiteit Twente)

Tuuur - 05/09/2002 om 10:25:09

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org