Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 11 september 2002

Dier
Ik twijfel of ik een kat zal nemen. De voornaamste reden het niet te doen, is de kattenbak (bovenwoning zonder tuin). Maar ja, ik zie dat de techniek voor niets staat... Amazon verkoopt een LitterMaid LM900 Self-Cleaning Litter Box.

Vastgelogd op 21:14

Reacties

Een zelfreinigende kattenbak... Klinkt een beetje als een eeuwig brandende kaars. Of een zelfvegende aars.

Lennart - 11/09/2002 om 23:23:02

Dat ding verkopen ze ook in Nederland maar lijkt me een onding. Een gemiddeld asiel geeft een kat drie weken op (wederzijdse)proef, dusse....

Martine65 - 13/09/2002 om 7:24:21

Is er iemand die de littermaid automatic selfcleaning gekocht heeft ik zou die graag kopen maar heb geen idee of dat ding goed is!
Ik heb twee katten en naar het schijnt is dat heel goed daarom zou ik graag iemand willen vinden die ervaring heeft met deze bak!
alvast bedankt!

Alain,

alain - 16/09/2002 om 22:48:13

De Littermaid Selfcleaning schijnt goed te zijn, mits je kat zijn eigen drollen begraaft. Anders wil het "harksysteem" nog wel eens verstoppen.

Lotte - 17/09/2002 om 5:00:40

Wij hebben 5 katten en 1 litterbox, het werkt PERFECT. Je moet er alleen wel heel fijn klompvormend grit in doen, niet alle fijne klontvormende grit werkt goed, wij hebben de beste resultaten met biokat. Doe er ook niet teveel grit in, dan loopt hij vast. Er staat een min-max streepje op maar je moet er MINDER indoen dan het MIN streepje. Het is superzuinig in gritgebruik, daarmee verdient het ding zichzelf terug. Wij doen een plastic pedaalemmerzak in het opvangbakje zodat je dat niet steeds hoeft te vervangen. Iedere dag een nieuw zakje en klaar is kees. Het enige nadeel is dat het ding nogal lawaaierig is, hij stond bij ons in de gang en de eerste paar nachten werden we er wakker van. Inmiddels zijn we eraan gewend. Wat mij betreft een echte aanrader dus !

mireille - 15/07/2003 om 11:42:44

hai met rita had een vraagje heb er ook 1 maar die is stuk de hark gaat wel vooruit maar niet meer terug ik denk misschien weet jij een nederlands adres waar ik heen kan schrijven of een oplossing hoor het graag van je gr rita want mis dat ding zo erg

rita - 21/03/2005 om 18:24:53

hallo,
Ik heb zelf al 2x 2 litter-Maidbakken versleten en dacht altijd dat dit de enige is die zijn werk goed deed, tot het moment dat ik een nieuwe versie kocht want de oude gingen kapot en helaas is er in Nederland geen leverancier meer waar je onderdelen kunt kopen.

Ben dus op zoek gegaan en heb een Perfurma gekocht...helaas de miskoop van de maand. Heeft een losse metalen hark (net als nu het nieuwe type van de littermaid heeft). Koop hem niet want dit is een en al ellende...

Na veel zoeken ben ik bij de Litter-Robot terecht gekomen. Wordt wel in Europa geleverd en is iets duurder dan de littermaid of Performa...maar als je die aanschaft...och lieve mensen dan weet je niet wat je meemaakt.
Werkt met iedere klompvormende grit, nooit meer scheppen of een hark die aangeklont is op een bak die vastloopt en staat te knipperen. Werkt met 8 perzen zonder problemen. Mag hem gratis 60 dagen uitproberen omdat ze er zo zeker van zijn dat hij bevalt (welke firma geeft je deze kans) IK wil hem niet meer kwijt en spaar mij de kosten van een 2e bak ook nog uit.
Je vindt hem op www.litter-robot.nl
De 349,oo euro is alles wat je aan invorkosten en andere kosten hoeft te betalen. Voor 29,99 euro wordt hij bij je thuis afgeleverd...wat wil je nog meer!

Mail gerust als je nog vragen hebt.

Ik kan hem je aanbevelen en hij is voor mij de ROLLS ROYCE onder de elektrische kattenbakken.

Petra - 28/09/2007 om 21:49:01

Ik gebruik de Littermaid al bijna 10 jaar, heb ondertussen mijn 2e al en ben zeer tevreden.
Geen geurtjes in huis!!!! Niemand ruikt je kattenbak.
Toen ik nog drie katten had en 3 aparte kattenbakken, overdekt,met deurtje etc. rook je altijd de kattenbakken en aangezien katten propere dieren zijn, gaan ze liever niet meer als er al wat in ligt!!Dan zoeken ze een ander plaatsje in huis bijv.
Ook hiervoor is het een ideale oplossing aangezien de bak 10 min na een bezoek van de kat netjes reinigt en aanharkt dus bij elk bezoek een schoon toilet.
Tja.....dat willen we zelf toch ook?
greetz

Esther - 13/09/2009 om 15:00:40

Mijn zwager heeft er één en wij hebben hem gezien. Nou het is echt fantastisch. Je hoeft niet meer de hele kattebak schoon te maken, maar gewoon (bij 1 kat) 5 dagen per week (bij 2 katten) om de 3 dagen, het bakje leegmaken waar hij de uitwerpselen in doet. Mijn zwager doet hier een pedaalemmerzakje in. Hij hoeft dan alleen maar het zakje eruit te halen en er een nieuwe in te doen. Er zit geen bovenbak op de onderbak. Maar omdat hij direct zodra de kat erin heeft gezeten, de ontlasting of plas wegveegt in het afvalbakje, die dus wel afgesloten is met een deksel, ruik je de bak niet. En je hoeft ook alleen maar af en toe een beetje grid erbij te doen, waardoor je dus ook veel langer met een zak kattegrid doet. Verder maakt mijn zwager de bak in zijn geheel 1x per half jaar even schoon met een sopje.
Wij zijn dus nu ook op zoek naar zo'n kattebak. Want wij hebben een main coon en die heeft een vreselijke hekel aan een smerige bak, dus als ik een paar dagen te laat ben met schoonmaken, plast hij gewoon in huis.
Dus wie weet waar ik deze kan kopen of heeft er een maar wil ervan. Mail dan met benjiv@live.nl

Marijke - 17/02/2010 om 21:19:19

Hallo,

Waar koop je zo'n Littermaid?

Henri van de Kraats - 22/03/2010 om 19:04:46

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org