Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 31 juli 2002

Seks
De politie van Atlanta arresteert maar liefst 115 mensen na (!) een live seksshow. Een vrouw werd door zo'n 10 mannen genomen. Een en al vrije wil, dus wat is het probleem? Magoed, een van de performers woont in een toepasselijke plaats.

"Amanda Jones, 29, of Cumming, who police said performed sex on stage, was charged with public indecency."

Vastgelogd op 17:21

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 30 juli 2002

Z
De Amsterdamse daklozenkrant Z stelt zich in het nieuwste nummer de retorische vraag of we "allen de zenuwen van die Oost- Europese straatmuzikanten krijgen".

Het antwoord daarop luidt een volmondig "JA!" En dan in vooral in de trein, waar de vrije wil om door te lopen niet bestaat.

Hier in het Utrechtse stadje U. hoorde ik maanden terug, in de lange tunnel richting Jaarbeursplein, een treurig kijkende Rus (?) op z'n accordeon Bach spelen. Langzaam en melancholiek. Die heb ik toen een euwro toegestopt, maar ik zie 'm niet meer.

En dat is jammer, hij is thans vervangen door iemand die elke dag hetzelfde neo-etnisch riffje speelt en er niet half zo lijdzaam bij kijkt.

Vastgelogd op 21:50

Terugverwijzen (8 reacties)

Webnews
Oud nieuws, irritante lawaaiige geluidseffecten en commercials en een licht dyslectische gay icon als presentator: Webnews. Ik hou sowieso niet van Flash.

Vastgelogd op 21:33

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 29 juli 2002

KITT
Strakke broek aan, retrokapsel laten aanmeten, borsthaar kweken, ketting om, abominabel acteren... ohja, en een auto kopen natuurlijk.

De chicks zijn straks niet van je af te slaan!

Vastgelogd op 11:41

Terugverwijzen (3 reacties)

1984
Columnist Daniel Kurtzman van de San Francisco Chronicle beschrijft de opmerkelijke overeenkomsten tussen het boek "1984" en Amerika na elf september.

Desinformatie, een onduidelijke en steeds wisselende vijand, allesomvattende controle vanuit de staat en burgers, het herschrijven en veranderen van feiten... alles lijkt te zijn gekopieerd uit Orwells roman.

"It was intended to be read as a warning about the evils of totalitarianism -- not a how-to manual."

Vastgelogd op 10:01

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 25 juli 2002

Politiek
De LPF riep toch constant dat ze tegen vriendjespolitiek en niet te sturen benoemingen zijn? Pfrt! Als er één partij is die zich aan de lopende band van zulke anti-democratische trucs bedient, dan is het de LPF wel!

Nu moest Philomena Bijlhout vervangen worden na haar akkefietje, komt men met een opvolger, Fiona de Vilder. Ziehier de benoemingsprocedure:

"De 44-jarige gescheiden moeder van drie kinderen heeft geen politieke ervaring. Ze is dinsdag benaderd door haar goede kennis Ferry Hoogendijk. Woensdag is zij lid van de LPF geworden."

Kijk, het gaat me niet om het gebrek aan politieke ervaring. Een frisse blik is goed en met drie kinderen is ze waarschijnlijk best capabel op het onderwerp emancipatie.

Maar dat uitstekend betalende banen op basis van ons-kent-ons in een namiddagje verdeeld worden, is bizar. Geloofwaardigheid op dit punt heeft de LPF dus allang verloren.

Vertegenwoordigers van het volk? Iedereen mag lekker in de file staan, terwijl de minister van Economische Zaken zich volgens eigen zeggen het liefst per helicopter zou laten vervoeren. Ohja, de captains of industry mogen ook wel boven het werkvolk laten verheffen, stelt de minister.

Voornoemde minister Herman Heinsbroek vertelde ook doodleuk dat "het hart van Nederlandse economie klopt op de beurs." Als dat zo was, werd het hoog tijd voor een peut met de defibrillator.

Zoals iemand in een ingezonden brief in de Volkskrant meldde, klopt het hart van de economie in fabrieken, winkels en kantoren. Niet op een plek in Amsterdam waar alleen papier verhandeld wordt.

Nouja. Er gebeurt weer eens wat in de politiek, zullen we maar denken.

Vastgelogd op 23:36

Terugverwijzen (3 reacties)

Pijn op de borst
Teletekst bericht: "Bij Slobodan Milosevic zijn bij een medisch onderzoek hartproblemen geconstateerd. Voorzittend rechter May van het Joegoslavie-Tribunaal heeft zich bezorgd getoond over de toestand van de oud-president, en hem nogmaals op het hart gedrukt een advocaat te nemen."

Vastgelogd op 18:08

Terugverwijzen (1 reacties)

Necroplaza
Hmm, sfeervol uitvaren...

"De prijswinnaar Pieter Bas Zwaga van de Academie van Bouwkunst in Groningen stelt een Necroplaza voor onder de sacrale fly-overs van het Prins Clausplein. Het 'dak' van wegen maakt volgens hem het verkeersplein tot een gigantische kathedraal."

Vastgelogd op 15:27

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 24 juli 2002

Drink
Een soort "drinken uit de schedel van..." deze oer-lelijke kitschbekers. Dit is de duurste, van Engelse schrijver en dichter Geoffrey Chaucer. Kost ruim 700 dollar. Er zijn er nog een paar "geëerd" met een kop.

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (0 reacties)

2019
Wetenschappers en astronomen zijn er nog niet uit of het einde nabij is. Omdat de potentiële inslag nog 17 jaar weg is - eigenlijk minder - heeft het weinig zin om nu al in paniek te raken.

Beter ondertussen even deze site bekijken: NASA Asteroid Comet Impact Hazards.

Overigens stelt het persbericht van NASA niet eens zo heel erg gerust:

"The probability of impact is so small that this asteroid remains at a risk level on the Torino scale of 0 – meaning that the chances of impact from another unknown NEA of the same size or larger is greater than the chances of being hit by 2002 NT7. However, the impact probablity is not zero, and additional observations are needed to ensure that this object will not hit the Earth in 17 years. "

Oftewel, maak je geen zorgen over "2002 NT7", want de kans is groter dat we in de tussentijd door een héél andere, nu nog onbekende near earth asteroid geraakt worden. Gelukkig maar.

Vastgelogd op 21:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Kleur
Geinig: je tekent een plaatje in een nieuwsgroepbericht en zoekt een paar dagen later op dezelfde woorden. Google maakt er een smaakvolle kleurplaat van, dankzij de selectiekleurtjes. Nutteloos, maar wel leuk nutteloos.

Vastgelogd op 20:46

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 22 juli 2002

Foxmail
Aardig, een gratis en behoorlijk geavanceerd mailprogramma uit China: Foxmail. Naast een "ticker" voor nieuwe e-mail, bevat Foxmail ook een soort ingebouwde popserver waarmee je Hotmail kunt ophalen. En heel goed: HTML staat standaard uit. Je moet een knopje indrukken om HTML e-mail te bekijken.

De Chinezen timmeren aan de weg, want ze willen ook een soort Windows 98 ontwikkelen, zonder Microsoft.

Vastgelogd op 22:45

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 20 juli 2002

Vroeger
Via m'n siteloze broer een aardige tip: Deja Vu, dat oerbrowsers emuleert. Je kunt zelfs surfen met alle hiaten van toen (de dagen vóór stylesheets en nieuwerwetse opmaakmogelijkheden).

Ik heb nog gesurfd via de Mosaic Browser. Ik word oud.

Vastgelogd op 22:31

Terugverwijzen (2 reacties)

Sjakie
Daarnet op Net5 de film Willy Wonka & the Chocolate Factory gezien. Jeugdsentiment, soort van, al was ik nog niet geboren toen de film werd gemaakt.

Opmerkelijke trivia over de film: "The picture held up by the Paraguyan newscaster announcing the finder of the last golden ticket is of Nazi henchman Martin Bormann."

Vastgelogd op 20:15

Terugverwijzen (4 reacties)

Movable Type
Goed, met enige moeite en tegenstribbelende javascriptjes is de overgang naar Movable Type een feit. Moet nog even het gevoel verwerken dat ik een ondankbaar stuk vreten ben, nu ik na ruim 2,5 jaar Blogger vaarwel zeg.

Er kunnen nog bugs opduiken hier en daar, maar daar wordt aan gewerkt. Commentaar geven is nu ook mogelijk. Mijn dank is groot jegens Albert, die met eng'lengeduld de overstap mogelijk maakte.

Vastgelogd op 13:52

Terugverwijzen (15 reacties)


donderdag, 18 juli 2002

Fatale Uitzondering
Beetje aan het rondklikken op mp3.com naar andere muzikanten in de regio Utrecht. Vond dit. Euh. Geen woorden voor. Luisteren.

Vastgelogd op 11:02

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 16 juli 2002

Grafwerkzaamheden
Casketcam.com, maar dan echt. Vrijdag en zaterdag live (of dead, zo u wilt) op SBS6. Kosten noch moeite worden gespaard om de kijker recht in het gezicht van de dood te laten blikken:

"Om het opgraven goed in beeld te brengen, plaatsen de tv-makers een zwenkende camerakraan bij het huidige graf van de vermoorde politicus op begraafplaats Westerveld in Driehuis."

Vastgelogd op 10:01

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 12 juli 2002

Middernacht

Bist du bei mir, geh' ich mit Freuden
Zum Sterben und zu meiner Ruh.
Ach, wie vergnügt wär so mein Ende,
Es drückten deine schönen Hände
Mir die getreuen Augen zu.

Unbekannter Dichter

Vastgelogd op 12:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Afspreken
Een koel idee: Meetup, waar je kunt afspreken met vrienden en gelijkgestemden over allerlei onderwerpen. Over de gehele wereld. In Amsterdam is er (alweer) een bloggerbijeenkomst. Uitstekend redenen voor het gebruik van de site:

1. Because nobody ever died of having too many friends.
2. Because the Internet was made to connect people.
3. Because you spend too much time in front of a screen.

[Via Albert]

Vastgelogd op 11:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Mu$ic
Hee, een discussie bij Toonstra over de roep om goedkopere CD's. Ik kijk wel eens RTL-Z en daar valt geregeld het woord "pariteit" waar het de dollar en de euwro betreft. Ze zijn vrijwel 1:1 inmiddels en dat maakt het vergelijken van CD's met de VS een stuk eenvoudiger. En kijk aan: een Top 40 CD kost daar inderdaad rond de 11-14 dollar.

Wat ik dan niet begrijp is dat ik bij Amazon een CD kan bestellen, die per Jumbo de halve aardbol over laat sturen, hem thuis uitpak en dan in een hoekje "Printed in Holland" zie staan. Ergo, het ding is al een keertje de oceaan overgefladderd! En nóg issie goedkoper dan dat ik hem bij de plaatselijke muziekwinkel haal.

Vanwege een genetisch ingebouwde technologie-fetisj hadden wij thuis vrij snel na de introductie van de compact-disc al een speler. Een CD kostte toen vijftig gulden (€ 22,69). De plaatjes zijn niet noemenswaardig in prijs gezakt, wat vreemd is met toegenomen productiecapaciteit. Liet je je vroeger nog (haast letterlijk) verblinden door de CD, het superieure geluid, de "bijzonderheid" ervan en het argument van hogere productiekosten... Twintig jaar na de introductie van de CD is dat echt niet meer vol te houden.

Muziekindustrie: u heeft decennia-lang kunnen melken. Het is tijd uw woekerwinst op te geven of de dalende trend te zien voortgaan. Voorlopig bestel ik mijn CD's waar ik ze het goedkoopst krijgen kan.

Vastgelogd op 10:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Sesam
In de Zuid-Afrikaanse Sesamstraat - Takalani Sesame - wordt binnenkort een HIV-positieve pop geďntroduceerd. Dat is deels om educatieve redenen, maar ook om het stigma van HIV-infectie te helpen te verminderen. Een collega vroeg zich af wie zijn hand in die pop zou durven steken.

Vastgelogd op 09:39

Terugverwijzen (0 reacties)

BTTF
Helaas nog wachten tot december, maar dan is opgepoetst jeugdsentiment te koop voor nog geen 50 dollar.

Vastgelogd op 09:24

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 9 juli 2002

Grap of graf
Gisteren meldden Rik en Gaby al het opmerkelijk webcamplaatje op de site jafo.net. Even lachen, dit suďcidale plaatje is té mooi gecomponeerd om echt te zijn. Die omgevallen stoel, de rommel, het nét buiten beeld vallen van het hoofd. Zelfs het feit dat de shorts niet in de doodsstrijd zijn volgescheten werd door een vriend ter ontmaskering aangedragen.

Maar hum... vandaag is de site wel helemaal leeg. "Jafo.net is temporarily offline." Even in de gaten houden. Goeie stunt als het een grap was en anders een gruwelijke internet first.

Omdat ik nogal veel bezoekers trek, die mogelijk geshockeerd raken door een (al dan niet fictief) plaatje van een verhangene, geef ik zelf de keuze of je 'm wilt zien: geďntereresseerden, morbidi en dergelijke, klik hier. [opent in nieuw venster]

Vastgelogd op 11:07

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 7 juli 2002

Shutdown.com
De NPS zond vanavond de documentaire startup.com uit, over het inmiddels gesneefde bedrijf govWorks(dotcom). Het bedrijf probeerde als intermediair tussen overheid en burger te staan, voor het afhandelen van diverse belastingen en boetes, zoals parkeerbonnen. Op de pagina staat een afscheidstekst van een van de hoofdrolspelers, :

"Recently I have had a number of people ask me if Kaleil and I are still friends. It doesn't take much digging to find out that we actually started a new business in January 2001. We remain close friends and enjoy working together more than ever."

Hun nieuwe bedrijf heet Recognition Group, maar wat ik daar onder "What's New" zie staan belooft weinig goeds: "Bankruptcy Asset Sale". Een pagina die leidt naar enge SQL-errors.

Opmerkelijk is dat de concurrent EzGov(dotcom) die in de film ter sprake komt, nog wél in de lucht is. Bryan Mundy, de CEO van EzGov die door Kaleil Isaza Tuzman van govWorks werd uitgenodigd om te komen kijken bij de concurrent, blijkt in 2001 te zijn omgekomen bij een brand in zijn huis.

Vastgelogd op 10:55

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 4 juli 2002

Shuttle
Dat hebben die austronauten toch niet nodig? Die zijn enkele minuten na de lancering al high. Crack found in third space shuttle.

Vastgelogd op 09:14

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 3 juli 2002

Woensdag, gehacked dag
Kwam vanmiddag nog een aardig nieuwsberichtje tegen over de hackende Falong Gong.

Vastgelogd op 10:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Ton II
Nou, vanmiddag was het dan zover: de honderdduizendste bezoeker kwam langs. Een ouwe bekende ook nog, ex-blogger Koen! Inmiddels veels te druk met dochter Merel om te bloggen. Koen was zo vriendelijk een screenshot bij te voegen, als bewijs. Dank! Ik heb het shotje even bewerkt, zodat de tijd in beeld kwam. Het origineel was te breed voor deze opmaak namelijk.

Honderdduizend!

Inmiddels staat de teller alweer ruim boven de ton. Koelheid.

Vastgelogd op 10:15

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 2 juli 2002

Hebben
Ik zeg: leuk speleding van Xentex, de Voyager dualscreen laptop.

Vastgelogd op 11:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Stift II
De webserver van de gemeente Heythuysen is ook al opgestapt, blijkt.

Vastgelogd op 11:21

Terugverwijzen (0 reacties)

Stift
Het zit wel snor met de bestuurlijke vernieuwing:

"Burgemeester Maks-Van Veen (PvdA) van het Limburgse Heythuysen treedt af. Aanleiding is de commotie in het dorp over een lippenstift die ze was vergeten af te rekenen."

[Via Teletekst]

Vastgelogd op 11:16

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 1 juli 2002

Deel 4
Oooooooh.... [handenwrijvend]

Vastgelogd op 11:37

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org