Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 12 juli 2002

Mu$ic
Hee, een discussie bij Toonstra over de roep om goedkopere CD's. Ik kijk wel eens RTL-Z en daar valt geregeld het woord "pariteit" waar het de dollar en de euwro betreft. Ze zijn vrijwel 1:1 inmiddels en dat maakt het vergelijken van CD's met de VS een stuk eenvoudiger. En kijk aan: een Top 40 CD kost daar inderdaad rond de 11-14 dollar.

Wat ik dan niet begrijp is dat ik bij Amazon een CD kan bestellen, die per Jumbo de halve aardbol over laat sturen, hem thuis uitpak en dan in een hoekje "Printed in Holland" zie staan. Ergo, het ding is al een keertje de oceaan overgefladderd! En nóg issie goedkoper dan dat ik hem bij de plaatselijke muziekwinkel haal.

Vanwege een genetisch ingebouwde technologie-fetisj hadden wij thuis vrij snel na de introductie van de compact-disc al een speler. Een CD kostte toen vijftig gulden (€ 22,69). De plaatjes zijn niet noemenswaardig in prijs gezakt, wat vreemd is met toegenomen productiecapaciteit. Liet je je vroeger nog (haast letterlijk) verblinden door de CD, het superieure geluid, de "bijzonderheid" ervan en het argument van hogere productiekosten... Twintig jaar na de introductie van de CD is dat echt niet meer vol te houden.

Muziekindustrie: u heeft decennia-lang kunnen melken. Het is tijd uw woekerwinst op te geven of de dalende trend te zien voortgaan. Voorlopig bestel ik mijn CD's waar ik ze het goedkoopst krijgen kan.

Vastgelogd op 10:29

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org