Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 30 juni 2001

Product placement
De zon scheen door de hoge ramen van het marketingbureau. In het stille kantoor leek het alsof iemand een aantal planken van licht schuin tegen de ruiten had gezet. Een zucht doorbrak de serene rust. Hij werd geslaakt door een man achter een designbureau. Op het bureau stond een klein, wit plastic doosje. Een naamloos kosmetisch product, waarmee fabrikant Olaz de markt wil veroveren.

Vandaag ging het niet meer lukken om een pakkende naam te verzinnen, dat was hem nu wel duidelijk. Maandag moest er een presentatie komen. Een naam. Met een vloek sloeg hij het doosje van tafel. "Een man die een vrouwenproduct moet benoemen, het is verdomme niet te doen!", dacht hij. Het was ook zo'n raar product: doekjes die je natmaakt en opschuimt om je gezicht te reinigen. Hij zuchtte nog maar eens.

De eerste foto's voor de verpakking waren ook al gemaakt. Hij pakte de proefdruk erbij. Een model kijkt glimlachend opzij en houdt een schuimend doekje tegen haar wang. Ze zag er leuk uit, dat was het probleem niet. Die naam, die náám! Hij betrapte zich erop dat hij dat laatste hardop uitschreeuwde en schaamde zich een beetje.

Hij stond op, sloot af - het kantoor was inmiddels uitgestorven - en reed gefrustreerd naar huis. "Dan maar ontspannen met porno en een biertje", dacht hij. Hij pakte "Cumsluts 5", propte die in de video en ging zitten. De band was niet teruggespoeld en dus begon de film direct, middenin een scène. Het standaard man-vrouw pomp and circumstance. Hij nam een slok van zijn bier en boerde luidruchtig. Al na enkele minuten richtte de acteur een sprietzend geslacht op zijn partner.

Toen had hij het. Die vrouw.

Hij zag haar gebruinde, zwaar opgemaakte gezicht. Vingers met lange, felgelakte nagels smeerden het zaad gelukzalig rond de lippen. Hij zag de blik. De witte substantie. Het schuim.

Hij lachte opgelucht. Die presentatie maandag wordt een succes.


Vastgelogd op 05:29

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 23 juni 2001

Geschiedenis
De Associated Press heeft een leuke site waarop het zogenaamde packages nieuws aanbiedt voor haar klanten. Daar neus ik wel eens rond en kwam daar een set foto's tegen, die een paar belangrijke momenten uit de vorige eeuw laten zien.

Er zit ook een dieptepunt tussen: op 30 mei was het 33 jaar geleden dat de Oost-Duitse regering een walgelijke daad van cultuurvernietiging beging. Foto 76 toont het moment waarop de ruim 700 jaar oude Pauliner Kirche in Leipzig wordt opgeblazen. De kerk (waar zelfs Bach nog heeft gewerkt) moest plaats maken voor een "socialistische universiteit".

Er is indertijd fel tegen de sloop geprotesteerd - zo fel zelfs dat er een enorme politiemacht aan te pas moest komen om de Leipzigers op een afstand te houden. Nadat de kerk was vernietigd is al het puin, eveneens onder politiebewaking om diefstal te voorkomen, buiten de stad begraven. Er is een Duitse organisatie die ijvert voor de herbouw van de Pauliner Kirche, blijkt.

Een eeuwenoude kerk. Duizenden jaren oude Boedhabeelden. Panden in de binnenstad voor een winkelcentrum. Onverteerbaar als onvervangbare zaken ten prooi vallen aan een ideologische, religieuze of planalogische modegril.

Zo maar even de stad in. Gevels kijken.

Vastgelogd op 02:51

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 20 juni 2001

Stil
Ik heb de laatste week weer behoorlijke last van m'n carpaal tunnel van m'n linkerhand... echt klote, krachteloze hand, tintelingen, slecht slapen. Daarom verminderde log hier. Ik schrijf morgen een mailtje naar naar de verantwoordelijke binnen Planet of ze me kan inplannen. Er moet toch op regelmatige basis wat aan gesleuteld worden door de fysiotheurapeut. Die wij (een voorbeeld voor andere IT-bedrijven!) in vaste dienst hebben, gelukkig.

Ohja, om toch nog op vrolijcke noot te eindigen: gisteren waren Planet Internet en ik jarig. We werden respectievelijk 6 en 29.

Vastgelogd op 10:43

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 16 juni 2001

O2

lekker luchtje juni 2001

Vastgelogd op 10:29

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 15 juni 2001

RIII
Now is the winter of our discontent
Made glorious summer by this sun of York;
And all the clouds that lour'd upon our house
In the deep bosom of the ocean buried.
Now are our brows bound with victorious wreaths;
Our bruised arms hung up for monuments;
Our stern alarums changed to merry meetings,
Our dreadful marches to delightful measures.
Grim-visaged war has smooth'd his wrinkled front;
And now, instead of mounting barbed steeds
To fright the souls of fearful adversaries,
He capers nimbly in a lady's chamber
To the lascivious pleasing of a lute.
But I, that am not shaped for sportive tricks,
Nor made to court an amorous looking-glass
I, that am rudely stamp'd, and want love's majesty
To strut before a wanton ambling nymph;
I, that am curtail'd of this fair proportion,
Cheated of feature by dissembling nature,
Deform'd, unfinish'd, sent before my time
Into this breathing world, scarce half made up,
And that so lamely and unfashionable
That dogs bark at me as I halt by them;
Why, I, in this weak and piping time of peace,
Have no delight to pass away the time,
Unless to spy my shadow in the sun
And descant on mine own deformity;
And therefore, since I cannot prove a lover,
To entertain these fair well-spoken days,
I am determined to prove a villain
And hate the idle pleasure of these days.
Plots have I laid, inductions dangerous,
By drunken prophecies, libels and dreams,
To set my brother Clarence and the king
In deadly hate the one against the other,
And if King Edward be as true and just
As I am subtle, false and treacherous,
This day should Clarence closely be mew'd up,
About a prophecy, which says that
of Edward's heirs the murderer shall be.
Dive, thoughts, down to my soul: here Clarence comes.

Vastgelogd op 11:33

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 14 juni 2001

Reclame zonder draadjes
Be afraid. Be very afraid. "The Wireless Advertising Association (WAA) said Wednesday it is nearing the release of draft standards for advertising on mobile devices. The standards are expected to emerge out of subcommittees of the trade organizations that are covering advertising via Wireless Application Protocol (WAP), handhelds, Short Message Service (SMS) and voice portals."

Vastgelogd op 11:49

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 13 juni 2001

Zeldman
Sterke column van an enraged Jeffrey Zeldman over de onzinnige doodverklaring van het web en online content. "Two years ago, any junior marketer capable of pronouncing “click-through” found herself ensconced in a vice presidential position at her local neighborhood start-up company." [..] "In the frenzied pursuit of newness that passed for an emerging economic model, you could achieve instant fame by pulling the Next Big Thing out of your butt: push, portals, micropayments, interstitials." [..] "Until suddenly it was the only thing that mattered, as the Internet economy began to implode." [Getipt via Martijn]

Vastgelogd op 10:02

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 11 juni 2001

Beste W., Las dat je
Beste W.,

Las dat je aan het lessen bent. Ik moet ook maar weer eens, eigenlijk. Ik heb zo'n tien jaar terug een halfslachtige poging gedaan, bij rijschool Kantelberg. Zo'n vijftien lessen, toen was het op. Sindsdien verplaats ik me met het openbaar vervoer, de fiets en de benenwagen. En het is goed te doen, eerlijk is eerlijk. Mijn indertijd moeiteloos gehaalde theoriecertificaat verliep en ik kan me de jongen die op de foto staat helemaal niet meer herinneren.

Kantelberg was een franchise, zodat het merk landelijk opereerde, maar toch gewoon uit eenmanszaakjes bestond. Wie onder het merk ging lesgeven, kreeg van Kantelberg een nieuwe wagen. Lessen in een splinternieuwe Golf is leuk, maar mijn instructeur was een eikel. Schakelen bijvoorbeeld, behoefde volgens hem geen uitleg. Het duurde een hele tijd voor ik doorhad dat je bochten in z'n twee neemt. Dat hoorde ik niet van hem, maar dat vertelde m'n broer me, toen we stiekem in afgelegen rechte stukken van stoel wisselden. De instructeur had ook de vervelende gewoonte om je, vlak voordat je zelf ging schakelen, te attenderen op het motorgeluid. "Hoor 'em gieren", zei hij dan. Keer op keer.

Hij maakte ook fouten, behoorlijk grote bovendien: zo reden we, nadat ik de les had beëindigd met het ophalen van de volgende leerling, in het donker zonder licht naar mijn huis. Na een minuut of tien met signalerende tegenliggers viel het de instructeur ook op. "Zou je 't licht niet eens aandoen?" vroeg hij. Alsof 't haar schuld was.

Het waren bepaald geen lekkere lessen, ik hoop dat het je beter vergaat. Mijn rijlessen eindigden op de dag dat hij me vergat op te halen. Toen was de maat vol en mijn behoefte tot zelfsturing voorbij. Je doet zo'n snelcursus, geloof ik? Misschien moet ik het maar weer eens proberen.

Succes man,

Ik duim voor je op de grote dag.

L.

P.S. Google kent geen rijscholen meer, als ik op "Kantelberg" of "Kantelberg rijschool" zoek. Had ik toch gelijk. Hoor 'em gieren. Eikel.

Vastgelogd op 11:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Donder en blixem
Blixem Internet Services koopt gezellige domeinnamen in: nsb.nl, ss.nl en sa.nl. Kan even niet meer nationaal-socialistische afkortingen verzinnen.

Toevallig, hoeveel die "X" uit het logo van Blixem op een gekanteld SS-insigne lijkt. In een interview met Planet Multimedia in september 2000 vergelijkt Blixem het handelen in (dubieuze) domeinnamen met handelen in grond.

Vastgelogd op 08:33

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 10 juni 2001

Weg II
Wilco komt nog met een nuttige toevoeging aan het onderstaande verhaal over ORBS:

"Ha Lars,

De teloorgang van ORBS is niet per definitie een slechte zaak. ORBS stond bekend als bijzonder paranoïde, en had de neiging om klakkeloos hosts te blacklisten, terwijl ze niet per definitie een open relay waren. Zie: The Register.

Iedere provider biedt natuurlijk een SMTP server aan al zijn gebruikers. Wanneer een van die gebruikers zelf een mailserver draaide die open stond, maar zijn mail wel verstuurde via de SMTP server van de provider, dan werd zomaar de hele mailserver van de provider geblacklist, maar niet de echte open relay van de klant. En da's naar, want dan was opeen die provider helemaal niet meer te bereiken door voor mailservers die gebruik maakten van de ORBS lijst.

Maar goed, zoals je al aangeeft... ik krijg ook nog steeds *bakken* spam. Ik ga maar eens beginnen met alle mail uit .cn, .tw en hotmail.com te weigeren :-)"

Ik heb voor de grap eens even gekeken hoeveel e-mailfilter regels ik heb aangemaakt in 6 jaar internet: 162 stuks. Het komt geregeld voor dat al mijn zojuist ingekomen e-mail linea directa naar de binaire mestvaalt wordt verwezen. Gratis e-maildiensten zitten er sowieso al in. Wie een beetje serieus met internet bezig is kiest maar een echte provider of koopt een eigen domein. Sinds 1998 bevat mijn e-mailsignature de volgende regel: "Note: by default I block all incoming mail from many so called "free" mail services."

Vastgelogd op 11:33

Terugverwijzen (0 reacties)

Weg
Heu, de website van het Open Relay Behavior Modification System (ORBS) is niet langer beschikbaar. "Due to circumstances beyond our control, the ORBS website is no longer available." Via ORBS werd een zwartboek bijgehouden over systemen die toegang bieden aan spammers. Systeembeheerders wereldwijd konden de lijst gebruiken om de servers te blokkeren en zo de verspreiding van ongewenste, ongevraagde commerciële e-mail tegen te gaan. Salon Magazine ging op onderzoek uit, maar kreeg nul op rekest voor informatie. Het verdwijnen van de lijst kan een toename van spam tot gevolg hebben (al krijg ik gewoon al sinds jaar en dag bergen spam, ongeacht initiatieven als ORBS).

Vastgelogd op 05:29

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 9 juni 2001

Klokje
Kosten noch moeite worden gespaard om de Planet Internet Redactie Koffiecam te vervolmaken: sinds vrijdag ook met een kek Supertech-klokje.

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Leefbaar
Vanochtend weer de 12 kilo aan zaterdageditie van de Volkskrant naar boven getild, met een voorpagina artikel over de aspiraties van de nieuwe partij Leefbaar Nederland (LN). De campagneleider vertelt doodleuk dat LN de lat hoog legt voor de komende verkiezingen: als de partij niet minstens tien zetels wint, heft de partij zichzelf op. Da's dan mooi zuur voor mensen die iets nuttigs dachten te doen door op LN te stemmen. Als na telling blijkt dat LN minder dan tien zetels heeft behaald, had je dus net zo goed niet hoeven gaan stemmen. Dan maar je grondrecht niet verkwanselen aan een potentiële eendagsvlieg.

Vastgelogd op 10:13

Terugverwijzen (0 reacties)

Magic
Hm, BitMagic is failliet en toch staat er op de homepage nog optimistisch "BitMagic is hiring". Nahja, het scheelt maar een lettertje met "BitMagic is firing" natuurlijk...

Vastgelogd op 08:55

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 8 juni 2001

Voer
Hm, een doorzichtige reclame van kattenvoermerk Kit-e-Kat. Je ziet een computeranimatie, cartoonesk vormgegeven: een hond achtervolgt een kat. Het beeld staat stil, zoals je in de Warner Brothers' cartoon Road Runner wel eens ziet. Daar wordt de onfortuinlijke coyote (Wiley E.) steevast aangeduid met semi-wetenschappelijke termen als "Eternalii Famishus" en de Road Runner als "Acceleratii Incredibilus". De huiskat wordt in de Kit-e-Kat commercial geduid als "Cattus Domesticus". Waarom het vage "cattus"? Simpel, omdat de officiële Latijnse naam voor huiskat "Felix Domesticus" is. En Felix is een concurrerend merk.

Overigens heeft Wiley E. Coyote een rechtszaak lopen tegen ACME, het bedrijf dat 'm al die jaren zulke rommel heeft verkocht.

Vastgelogd op 11:02

Terugverwijzen (0 reacties)

In de pels...
Vlak voordat ik trein naar Planet neem nog een opmerkelijk berichtje bij BBC News: medewerkers van Disneyworld hebben het recht op schoon ondergoed bij de rechter moeten afdwingen. "Some workers had complained about getting pubic lice and scabies as a result of their underwear not being cleaned properly."

Vastgelogd op 09:30

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 7 juni 2001

Euro
Onlangs liet de stad Apeldoorn zich in de landelijke media afspiegelen als een doortastende, groene stad. Waarom? Omdat Apeldoorn het aandurfde om een zogenaamd "piekkaartje" in te voeren voor het openbaar vervoer. Voor één piek een retourtje in de stadsbus. Er was al een piekkaartje, maar die gold alleen op donderdagavond en op zaterdag. Uitstekend idee. Ik viste zojuist een piekkaartje uit m'n jaszak - afgelopen zaterdag even langs m'n parental units - en er viel me iets op:

Ziet u het ook? Apeldoorn doet een wisseltruc: "Tijdelijk van fl. 2,20 voor f. 1,-". Het laat zich raden waarom dit is; zodra de Euro is ingevoerd hebben we weer een piekkaartje. Voor één Euro een retourtje in de stadbus. Maar ook een prijsverdubbeling die na 1 januari 2002 niet meer concurreert met een gewone strippenkaart. Tsk...

Vastgelogd op 11:03

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 4 juni 2001

Bush
Apple. Boom.

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Niet
Via Zidouta op ChristSites gekomen. Daar ras weer vandaan gevlucht naar een site van een band waarvan de naam minstens gothic suïcidaaltjes doet vermoeden, de band Fear of God. Niets is minder waar, het zijn een stel zuurstokkleurige, opgeruimde types. FoG heeft ook een darkroom. Maar ook dat is niet wat je denkt.

Vastgelogd op 10:06

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 3 juni 2001

Fetish
Het is opmerkelijk maar waar: er is voor elke, en dan bedoel ik elke *kuch* fetish wel een hoekje op het *kuch* wereldwijde netwerk van computers ingericht. [Via collega Lennart "Kermis" Wesel]

Vastgelogd op 11:22

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 2 juni 2001

Clinton
Daarnet naar World Debate Special gekeken op BBC World. De gast was oud-president Bill Clinton. Hij gaf bedachtzaam, intelligent en met humor antwoord op vragen van de interviewer en uit het publiek. Tegen het einde haalde Clinton nog wat herinneringen op aan zijn tijd in Oxford en vertelde hoe trots hij is dat zijn dochter daar ook gaat studeren. Hij illustreerde dat met een paar regels uit een gedicht van Dylan Thomas*. Uit het hoofd. Wat is Bush toch een achteruitgang. In zijn politiek en als mens.

* Thomas is nog te kort dood, daardoor is er nauwelijks werk van hem online te vinden. Daarom maar een linkje naar Encyclopædia Britannica.

Vastgelogd op 10:31

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org