Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 11 juni 2001

Beste W., Las dat je
Beste W.,

Las dat je aan het lessen bent. Ik moet ook maar weer eens, eigenlijk. Ik heb zo'n tien jaar terug een halfslachtige poging gedaan, bij rijschool Kantelberg. Zo'n vijftien lessen, toen was het op. Sindsdien verplaats ik me met het openbaar vervoer, de fiets en de benenwagen. En het is goed te doen, eerlijk is eerlijk. Mijn indertijd moeiteloos gehaalde theoriecertificaat verliep en ik kan me de jongen die op de foto staat helemaal niet meer herinneren.

Kantelberg was een franchise, zodat het merk landelijk opereerde, maar toch gewoon uit eenmanszaakjes bestond. Wie onder het merk ging lesgeven, kreeg van Kantelberg een nieuwe wagen. Lessen in een splinternieuwe Golf is leuk, maar mijn instructeur was een eikel. Schakelen bijvoorbeeld, behoefde volgens hem geen uitleg. Het duurde een hele tijd voor ik doorhad dat je bochten in z'n twee neemt. Dat hoorde ik niet van hem, maar dat vertelde m'n broer me, toen we stiekem in afgelegen rechte stukken van stoel wisselden. De instructeur had ook de vervelende gewoonte om je, vlak voordat je zelf ging schakelen, te attenderen op het motorgeluid. "Hoor 'em gieren", zei hij dan. Keer op keer.

Hij maakte ook fouten, behoorlijk grote bovendien: zo reden we, nadat ik de les had beëindigd met het ophalen van de volgende leerling, in het donker zonder licht naar mijn huis. Na een minuut of tien met signalerende tegenliggers viel het de instructeur ook op. "Zou je 't licht niet eens aandoen?" vroeg hij. Alsof 't haar schuld was.

Het waren bepaald geen lekkere lessen, ik hoop dat het je beter vergaat. Mijn rijlessen eindigden op de dag dat hij me vergat op te halen. Toen was de maat vol en mijn behoefte tot zelfsturing voorbij. Je doet zo'n snelcursus, geloof ik? Misschien moet ik het maar weer eens proberen.

Succes man,

Ik duim voor je op de grote dag.

L.

P.S. Google kent geen rijscholen meer, als ik op "Kantelberg" of "Kantelberg rijschool" zoek. Had ik toch gelijk. Hoor 'em gieren. Eikel.

Vastgelogd op 11:59

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org