Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 10 juni 2001

Weg II
Wilco komt nog met een nuttige toevoeging aan het onderstaande verhaal over ORBS:

"Ha Lars,

De teloorgang van ORBS is niet per definitie een slechte zaak. ORBS stond bekend als bijzonder paranoïde, en had de neiging om klakkeloos hosts te blacklisten, terwijl ze niet per definitie een open relay waren. Zie: The Register.

Iedere provider biedt natuurlijk een SMTP server aan al zijn gebruikers. Wanneer een van die gebruikers zelf een mailserver draaide die open stond, maar zijn mail wel verstuurde via de SMTP server van de provider, dan werd zomaar de hele mailserver van de provider geblacklist, maar niet de echte open relay van de klant. En da's naar, want dan was opeen die provider helemaal niet meer te bereiken door voor mailservers die gebruik maakten van de ORBS lijst.

Maar goed, zoals je al aangeeft... ik krijg ook nog steeds *bakken* spam. Ik ga maar eens beginnen met alle mail uit .cn, .tw en hotmail.com te weigeren :-)"

Ik heb voor de grap eens even gekeken hoeveel e-mailfilter regels ik heb aangemaakt in 6 jaar internet: 162 stuks. Het komt geregeld voor dat al mijn zojuist ingekomen e-mail linea directa naar de binaire mestvaalt wordt verwezen. Gratis e-maildiensten zitten er sowieso al in. Wie een beetje serieus met internet bezig is kiest maar een echte provider of koopt een eigen domein. Sinds 1998 bevat mijn e-mailsignature de volgende regel: "Note: by default I block all incoming mail from many so called "free" mail services."

Vastgelogd op 11:33

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org