Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 29 januari 2001

Snapshot uit de samenleving
Leuk verhaal: m'n blinde pa was aan het satzappen op de Nokia Mediamaster en kwam terecht op een zender waar een vrouw ernstig werd mishandeld. Hij had in eerste instantie medelijden met haar - het ging er ruw aan toe - maar ineens begon ze zwaar hijgend klaar te komen... en werd hem duidelijk dat hij op een pornozender was beland. Humor.

Vastgelogd op 11:11

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 28 januari 2001

Een stukje internetgeschiedenis
Tonie logde op 23 januari himmelhochjauchzend over een of andere ouwe Yahoo-pagina die hij had opgesnord. Dan zal hij verguld zijn met dit stukje internethistorie: Welkom op mijn website!, van d'oude Meester zelf! Met een heerlijke retro Java-applet. Toonstra, sportief blijven en laten staan. Dacht je dat ik geen mirror had gedraaid? Don't make me use it... ;)

Dat Tonie twee jaar terug een Willem Ruis in-de-dop was, blijkt uit de duizelingwekkende hoeveelheid spelletjes die hij middels de applet aanbiedt, van Galgje en Tetris tot een heuse gedachtenlezer.

Webmaster Tonie bood ook internetdiensten aan.Wie de wervende banner linksboven uitzit krijgt te zien hoeveel Tonie indertijd kostte: "van klein bedrag tot zeer voordelig!" Tonie in 1999: "Momenteel kan ik u nog geen exacte prijzen noemen. Ik denk dat het tussen 15 en 20 gulden per uur komt te liggen, vanaf een minimaal bedrag van 250 gulden. In de praktijk zal blijken hoeveel tijd ik aan uw site besteed. U betaalt niets meer dan de door mij gewerkte tijd! Als ik bijvoorbeeld 30 uur met uw site bezig ben (wat soms al veel is), betekent dat dus dat de eenmalige kosten op 450 gulden uitkomen. Dat is echt niets vergeleken met wat internetbedrijven hiervoor vragen!"

Uit betrouwbare bron weet ik dat TvR inmiddels tonnen binnensleept. Maar dat terzijde. Alsnog voer voor de DamCom Award? ;)

Vastgelogd op 10:31

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 27 januari 2001

Raaaah!
Jezus, wat heb ik een hekel aan HTML'en! Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat ik met l-rs.org begon en iedere zelfrespecterende site had inmiddels al vijf keer omgekat. Ik niet, want ik kan er geen fuck van! Ik heb wel ideeën, kan plaatjes maken en schetsen in fotosjop... maar het uitwerken, het daadwerkelijke bouwen... RAAAH!! Het gaat bij mij al mis met een lullige tabel met background image. Dat mensen er hun beroep van kunnen maken... onbegrijpelijk! Wie dit leest en webdesigner is: respect naar u.

Ik troost me maar met de gedachte dat ik vast iets anders kan, wat anderen niet kunnen. Maar wat ook alweer? Grbml...

Vastgelogd op 09:40

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 26 januari 2001

Dansmariekes
Geinig, klein en gratis - zolang je het bij shadow dancing wilt houden: MP3 Dancer. Downloaden, installeren en je hebt een realistisch dansend meisje op je desktop (micropopsgrootte). De software luistert naar inkomende audiosignalen, extrapoleert daar een beat uit en dan gaat het miniatuurmeisje rondspringen. Leuk detail is dat je 'r kunt verslepen en neergooien (probeer dat maar eens in de dixo) waarna ze óf op een programma titelbalk gaat swingen óf naar beneden lazert en her thing op de taakbalk doet. En zolang het ritme nog niet is bepaald zit ze wat met haar haar te frutten. Ook een leuke vondst.

Vastgelogd op 11:06

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 25 januari 2001

Gedichtendag
Op het station richting werk hingen allerlei vellen met daarop gedichten, want het is vandaag gedichtendag (moet opletten dat ik niet "dach" schrijf) en zo zag ik daarnet, vers thuisgekomen, in Van Gewest Tot Gewest een stel types met saxofoon in een Gronings stamcafé gedichten voordragen voor een (beleefd klappend) boer'npubliek. Iets over de leegte aldaar, meen ik. En Joost Prinsen leest op drie tussen de programma's ook wat gedichten voor, over verlangen en de zoektocht naar de zin van het bestaan (bespaar je de moeite vrinden, die is er niet).

Leuk. Pas de tweede keer dat ie gehouden wordt. Wat deed ik vorig jaar om deze tijd dan? Hm. Dan even een gedichtje mijnerhands, indertijd geschreven als - geloof het of niet - Sinterklaasgedicht.

De dood is een onontkoombaar
menselijk gegeven
Maar van sommigen zou je willen
dat ze altijd bleven leven

Inderdaad, de avond was niet meer hetzelfde toen mijn cadeautje was geweest. :)

Vastgelogd op 08:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Lego
Koel. Escher in Lego. [Met dank aan Mathieu]

Vastgelogd op 08:25

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 24 januari 2001

O Jee O'Lacy's Lay's
Ik ben niet zo'n merkshopper - dacht ik - maar toch kende ik dit huismerk wel. O'Lacy's (ach, een apostrofje meer of minder) van het supermarktketen Vomar. Gore augurken, als ik het me goed herinner. Anyhow. Nu Smiths, het bekendste chipsmerk in Nederland, aan een merkomkat is begonnen naar Lay's vindt Vomar het toch wel erg hun huismerk lijken. En wil een verbod op de nieuwe merknaam van Smiths Food Group.

Vastgelogd op 11:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Apart geluid
Jammer, alleen voor de Mac, maar de audio-demo op de Keys CD-ROM was indrukwekkend. Het Duitse bedrijf Celemony maakt Melodyne, een audiobewerkingsprogramma [mooi scrabblewoord] dat zonder hoorbaar verschil de toonhoogte, het timbre en de timing van een stuk muziek of audio kan aanpassen. Ook bij complexe volledige muziekstukken blijft de samenhang bewaard. Erg mooi. Op de site staan MP3-voorbeelden. Nu moeten ze 'm nog even porten naar Windows.

Vastgelogd op 11:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Druk
Hoop geschreven de laatste tijd en om m'n kloppende pols wat rust te gunnen maar even kannibaliseren: Witte Huis tijdelijk zonder W's, Bestuurders van intelligente auto's dreigt informatie overload, AMD blijft tempo opvoeren: 1,7 GHz in december en Kort Nieuws (Superbowl herhalingen a la The Matrix / Servers Microsoft wereldwijd onbreikbaar / Krakers SDMI muziekbeveiliging zetten werkwijze online). Klik hier voor het algemene Computer Planet nieuwsoverzicht.

Vastgelogd op 11:30

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 19 januari 2001

Piano 300
Ik heb het wel eens gezegd, maar ik wil hier best graag naartoe. Een tentoonstelling over 3 eeuwen piano. Maar om voor een tentoonstelling speciaal naar de VS te vliegen...

Vastgelogd op 11:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Gadget s(h)oppen
En dan zetten die eikels er geen prijs bij. Me want! [Via Mathieu]

Vastgelogd op 11:33

Terugverwijzen (0 reacties)

Bach
Gisteren met vrienden naar een concert geweest in het Haags Gemeentemuseum, waar transcripties van Bachwerken werden gespeeld door Geoffrey Madge. Op het programma stonden bewerkingen voor piano van orgelkoralen van Bach door Franz Liszt en Feruccio Busoni. Helaas kon door het koude, droge weer en een kapotte verwarming de antieke Pleyel vleugel uit 1847 niet worden bespeeld. De vervanger, een Bösendorfer uit 1904, klonk ook erg mooi.

In de pauze was er gelegenheid om een Bach-tentoonstelling te bezoeken. Tussen de spinets, klavecimbels en andere antieke instrumenten lag een eerste druk van de "Kunst der Fuge" uit 1750 (uitgegeven in het jaar van Bach's overlijden) en een triviaal maar niet minder indrukwekkend stukje geschiedenis: een handgeschreven kwitantie van de oude Johann zelf. Omdat het in een vitrine lag kon je het stuk papier vanuit hetzelfde perspectief zien als Bach indertijd. Alsof je even bij de oude meester over zijn schouder kon meekijken.

Vastgelogd op 11:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Jelle
Hoorde net pas die koele parodie op "Stan" van Eminem. De Nedstat-teller van de homepage uit het nummer* kreeg waarschijnlijk nog niet eerder zo'n sprong te verwerken: van nog geen vijf per dag naar bijna tweeduizend pageviews. Ohja, en Syb moet nait piep'n. * Site bestaat niet. Althans, de pagina die wordt genoemd bestaat niet. Waarschijnlijk maakt deze Jelle geen onderdeel uit van de gelegenheidsformatie Slimme Schemer.

Vastgelogd op 10:54

Terugverwijzen (0 reacties)

SMS'en
Wie echt heel erg verslaafd is aan berichtjes uitwisselen, ratelt ze in het vervolg in op de Motorola V100. Verkrijgbaar in oerlelijk geelgroen.

Vastgelogd op 10:46

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 15 januari 2001

Ginger anti-climax
Reuters heeft een ontwerptekening uit het patent. Ik zou hier nog niet dood op gevonden willen worden.

Vastgelogd op 12:34

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 13 januari 2001

Et tu, Brute?

Ja, ook ik. En nu slapen...

Vastgelogd op 02:44

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 12 januari 2001

Ginger
Er is behoorlijk wat webbuzz over een nieuw te introduceren uitvinding, Ginger. De Telegraaf schrijft over deze 'vliegende scooter' dat het de wereld zal veranderen en dat mensen als Jeff Bezos van Amazon en Steve Jobs van Apple er laaiend enthousiast over zijn. Harvard Business School Press betaalde een kwart miljoen dollar voor een boek over de uitvinding, zonder dat duidelijk was waar het precies over gaat. Alsof de Zwarte Tulp nooit is weggeweest.

Maar niemand weet precies wat "Ginger" is, hoe het eruit ziet, wat je er nu precies mee kunt. Albert stuurde me dit Wired artikel uit september vorig jaar, dat eindeloos de prestaties van uitvinder Dean Kamen opsomt. Een prikkelend, maar weinig verhelderend citaat: "Another project, to be unveiled in the next year, will necessitate building "the largest company in New Hampshire," Kamen says with characteristic bravura. He's shy about details, except to say it involves a consumer device unrelated to health care and will require $100 million in financing."

Albert schrijft: "Ik gok dat het een soort scootertje is die wordt aangedreven door een Sterling-motortje. Wat denk jij?" Alle citaten over "Ginger" zijn knap vaag. Toen wetenschappers Martin Fleischmann en B. Stanley Pons in 1989 bekendmaakten dat ze fusie-op-kamertemperatuur hadden gerealiseerd, was er ook zo'n kortstondige, koortsachtige frenzy in de media. En meer recent had het bedrijf Transmeta journalisten in een trance met betrekking tot de Crusoe-processor. De aanloop naar de bekendmaking van de Crusoe was ook gehuld in nevelen en achteraf bleek het allemaal niet zoveel soeps.

Hmm... een scooter met Sterling-motor? Dat zou best eens kunnen. Tegenover CNet verklaart Kamen: "[my] device will be an alternative to products that are dirty, expensive, sometimes dangerous and often frustrating, especially for people in the cities." Ik gok op een motorloos stepje. But seriously, als Kamen niet snel wat meer substantiële details prijsgeeft gaat "Ginger", dat volgens de planning in 2002 op de markt moet komen, voorlopig in het laatje "Hete Lucht".

Maar laten we niet vergeten dat "gingerly" behoedzaam of voorzichtig betekent. Niet al te snel met die conclusies dus. [Deze blog een coöp met Kleine Wereld]

Vastgelogd op 11:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Interniet
Ik link in de blog hiervoor naar FoxNews, een online nieuwsdienst van mediamagnaat Rupert Murdoch. Het is een van de diensten die op de nominatie staan om te worden opgeheven, zo schrijft de Apeldoornse Courant vandaag. Het klimaat voor internetbedrijven is onverminderd slecht (of beter, de perceptie ervan) en kranten zetten de rem op hun experimenten op 't web.

Vastgelogd op 10:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Ondergoed
Weer wat nieuws: funky en underpants = fundies.

Vastgelogd op 10:13

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 9 januari 2001

Speltsjek
Via alt0169 kwam ik op de site van de gemeente Volendam. In een ongekende openheid - die moet worden toegejuicht - zet het bestuur de briefwisseling met café Wir War online. En ondanks de tragiek van het gebeurde zie ik alleen die knoert van een spelfout in deze brief (het is toch min of meer de Staat der Nederlanden aan het woord, soort van). Onder het kopje "direct uit te voeren": 6 personen van het personeel worden opgeleidt tot bedrijfshulpverlener. Nouja. Beroepsdeformatie, zullen we maar zeggen.

Vastgelogd op 02:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Opstaan
Nou mag ik zeker nooit meer vloeken dat het nog zo allejezus vroeg is?

Vastgelogd op 02:06

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 8 januari 2001

Koel
Ik heb dit geregeld in de Koelkast gedaan, boodschappen verstoppen. In een hoofdartikel van The Daily Express stond ook more than meets the eye.

Vastgelogd op 11:20

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 6 januari 2001

Very, very helpful
"After being in the business of building and selling quality computers for over 5 years, our support technicians have learned that having a Drivers sections helps out with easy to fix problems."

Vastgelogd op 12:49

Terugverwijzen (0 reacties)

CES 2001
Gisteren is in Las Vegas de Consumer Electronics 2001 begonnen. Diverse bedrijven tonen (net als op de Comdex, vorig jaar november) allerlei coole nieuwe elektronica. Het bedrijf waar ik een zwak voor heb, toont ook van alles.

Vastgelogd op 01:39

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 5 januari 2001

Route
Internetontwerpbureau (mooi scrabblewoord) Athena geeft instructies hoe je het kantoor vindt. Volgens de routebeschrijving ook te bereiken met een taxi:

Met de taxi: Bel een willekeurige taxi en geef het adres door. Houdt uw portemonnee gereed.

Vastgelogd op 11:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Mooi Oezbekistan
Maar de reisbureaus zijn niet alles. "The couple ran a travel agency offering cheap trips abroad for just $200 and promises of help in obtaining coveted visas to the West. But instead of sending their clients on a trip, the couple allegedly murdered them, police said." In het appartement vond de politie lichaamsdelen die aan zes verschillende mensen toebehoorden en 60 gestolen paspoorten.

Vastgelogd op 10:19

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 4 januari 2001

Visserslatijn
Je ziet 'm soms hangen bij van die hippe kadowinkels (cadeauxshops, sorry) - zo'n pratende, dansende vis voor aan de muur. Ik geloof dat er af fabriek een Elvisdeuntje inzit. Met wat goedkope onderdelen kun je die vis echter ook laten zeggen wat je wilt. De kop- en staartbewegingen zijn ook zelf te programmeren. Hoe je de vis hackt lees je bij het gerennomeerde Artificial Intelligence Laboratory van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Vastgelogd op 05:33

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 3 januari 2001

Mooi
Inmiddels is het weer 9 graden boven nul en het - relatief - warme weer brengt regen en sombere luchten. De sneeuw is overal verdwenen en daarmee zijn de sprookjesachtige plaatjes verleden tijd. Of niet helemaal? Mathieu waagde zich ook buiten en maakte prachtige dag- en nachtopnamen. De foto's zijn gemaakt met een Canon A50.

Hmpf. Begin januari. Ik hoop op een nieuw koudefront.

Vastgelogd op 10:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Wet
Vakblad LLRX is "a unique, free webjournal dedicated to providing legal professionals with the most up-to-date information on a wide range of internet legal research and technology-related issues" en heeft een dossier over de Nederlandse wetgeving. Erg omvangrijk, maar vol handige links naar achtergrondinformatie en sites over dit onderwerp. Handig als naslagwerk.

Vastgelogd op 02:39

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 2 januari 2001

Hebben
Want, there's a nerd inside every one of us.

Vastgelogd op 11:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Tja, zo kan het ook
De Spanjaarden hebben zo hun eigen methodes hoe met de BSE-crisis om te gaan: "De autoriteiten in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje hebben de kadavers van ongeveer honderd koeien in een verlaten kwartsmijn gegooid, omdat ze vanwege de BSE-crisis niet op een andere manier konden worden verwerkt. De maatregel heeft een storm van kritiek losgemaakt." Het gaat overigens niet om met BSE besmette kadavers, maar om runderen die niet op de normale manier kunnen worden verwerkt en anders "op de een of andere wijze in de voedselketen terecht zouden zijn gekomen".

Vastgelogd op 10:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Online condoleance
Tekenen kan geen kwaad. [De server is ernstig overbelast]

Vastgelogd op 10:20

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 1 januari 2001

Volendam
Wat een tragedie in Volendam. Iedereen vraagt zich af hoe het kon gebeuren en getuigen spreken over vuur(werk) in de kerstversiering. "Wat voor een spul hing daar dan?", vraagt iedereen zich af. Een van de getroffen café's, de Wir War Bar, heeft z'n hoofdpagina inmiddels aangepast en er een boodschap neergezet:

"Wegens de ramp in de Wir War Bar is deze site voorlopig niet beschikbaar. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familieleden."

Een eerste indicatie van de soort brandbare kerstversiering in de café's krijg je uit een foto-verslag dat rond de kerst in Wir War is gemaakt. Zoiets als dit spul hier - een aaneengesloten plafond van echte dennetakken*. Geef die een week om uit te drogen (langer als de kerstversiering al voor 25 december is opgehangen) en één vonk is voldoende voor een inferno.

Heb je wel eens een kerststukje in brand zien vliegen? Het behoeft niet veel fantasie om een regen van gloeiende naalden en brandende takken voor te stellen. Drie etages met dit soort versiering is een ongelofelijke hoeveelheid brandstof. De precieze distributie van de kerstversiering ken ik natuurlijk niet en daar wil ik ook niet al teveel op speculeren. Maar gezien het feit dat de drie café's samen één pand deelden, ligt het voor de hand dat dezelfde versiering overal is doorgevoerd.

*: Wir War heeft de foto's verwijderd. De link is daarom weggehaald. Wellicht staan op de foto mensen die mogelijk slachtoffer zijn geworden; gezichten zijn daarom onherkenbaar gemaakt. De foto-mirror opent in een nieuw venster.

Vastgelogd op 10:39

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org