Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 12 januari 2001

Ginger
Er is behoorlijk wat webbuzz over een nieuw te introduceren uitvinding, Ginger. De Telegraaf schrijft over deze 'vliegende scooter' dat het de wereld zal veranderen en dat mensen als Jeff Bezos van Amazon en Steve Jobs van Apple er laaiend enthousiast over zijn. Harvard Business School Press betaalde een kwart miljoen dollar voor een boek over de uitvinding, zonder dat duidelijk was waar het precies over gaat. Alsof de Zwarte Tulp nooit is weggeweest.

Maar niemand weet precies wat "Ginger" is, hoe het eruit ziet, wat je er nu precies mee kunt. Albert stuurde me dit Wired artikel uit september vorig jaar, dat eindeloos de prestaties van uitvinder Dean Kamen opsomt. Een prikkelend, maar weinig verhelderend citaat: "Another project, to be unveiled in the next year, will necessitate building "the largest company in New Hampshire," Kamen says with characteristic bravura. He's shy about details, except to say it involves a consumer device unrelated to health care and will require $100 million in financing."

Albert schrijft: "Ik gok dat het een soort scootertje is die wordt aangedreven door een Sterling-motortje. Wat denk jij?" Alle citaten over "Ginger" zijn knap vaag. Toen wetenschappers Martin Fleischmann en B. Stanley Pons in 1989 bekendmaakten dat ze fusie-op-kamertemperatuur hadden gerealiseerd, was er ook zo'n kortstondige, koortsachtige frenzy in de media. En meer recent had het bedrijf Transmeta journalisten in een trance met betrekking tot de Crusoe-processor. De aanloop naar de bekendmaking van de Crusoe was ook gehuld in nevelen en achteraf bleek het allemaal niet zoveel soeps.

Hmm... een scooter met Sterling-motor? Dat zou best eens kunnen. Tegenover CNet verklaart Kamen: "[my] device will be an alternative to products that are dirty, expensive, sometimes dangerous and often frustrating, especially for people in the cities." Ik gok op een motorloos stepje. But seriously, als Kamen niet snel wat meer substantiŽle details prijsgeeft gaat "Ginger", dat volgens de planning in 2002 op de markt moet komen, voorlopig in het laatje "Hete Lucht".

Maar laten we niet vergeten dat "gingerly" behoedzaam of voorzichtig betekent. Niet al te snel met die conclusies dus. [Deze blog een coŲp met Kleine Wereld]

Vastgelogd op 11:25

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org