Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 1 januari 2001

Volendam
Wat een tragedie in Volendam. Iedereen vraagt zich af hoe het kon gebeuren en getuigen spreken over vuur(werk) in de kerstversiering. "Wat voor een spul hing daar dan?", vraagt iedereen zich af. Een van de getroffen café's, de Wir War Bar, heeft z'n hoofdpagina inmiddels aangepast en er een boodschap neergezet:

"Wegens de ramp in de Wir War Bar is deze site voorlopig niet beschikbaar. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familieleden."

Een eerste indicatie van de soort brandbare kerstversiering in de café's krijg je uit een foto-verslag dat rond de kerst in Wir War is gemaakt. Zoiets als dit spul hier - een aaneengesloten plafond van echte dennetakken*. Geef die een week om uit te drogen (langer als de kerstversiering al voor 25 december is opgehangen) en één vonk is voldoende voor een inferno.

Heb je wel eens een kerststukje in brand zien vliegen? Het behoeft niet veel fantasie om een regen van gloeiende naalden en brandende takken voor te stellen. Drie etages met dit soort versiering is een ongelofelijke hoeveelheid brandstof. De precieze distributie van de kerstversiering ken ik natuurlijk niet en daar wil ik ook niet al teveel op speculeren. Maar gezien het feit dat de drie café's samen één pand deelden, ligt het voor de hand dat dezelfde versiering overal is doorgevoerd.

*: Wir War heeft de foto's verwijderd. De link is daarom weggehaald. Wellicht staan op de foto mensen die mogelijk slachtoffer zijn geworden; gezichten zijn daarom onherkenbaar gemaakt. De foto-mirror opent in een nieuw venster.

Vastgelogd op 10:39

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org