Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 31 december 2000

2000-2001
Ik taai zo af om pas volgend jaar weer terug te keren. Daarom nu alvast:


Vastgelogd op 06:54

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 30 december 2000

Topjournalist: 124.000 per jaar
Even wat knip et plaque vanaf Villamedia:

Een topjournalist in loondienst verdient gemiddeld 124.000 gulden per jaar (mediaan, de bandbreedte is 87.000 tot 144.000). Dat blijkt uit Berenschot-cijfers in Elseviers Almanak 2000. Van de 252 opgenomen beroepen staat de topjournalist op de 66e plaats. De marketing-, de PR- en de IT-manager worden beter beloond. De typische dagbladjournalist staat op de 95e plaats (mediaan 98.000). Op 147 staat nog een "redacteur" (mediaan 67.000). De Almanak merkt op: "Als zelfstandige is veel meer te verdienen, daarom beginnen steeds meer mensen, o.m. in de journalistiek, voor zichzelf".

Hm.

Vastgelogd op 04:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Flauw hoor
Probeer je als eerlijke overvaller even snel wat geld te verdienen... wordt je gearresteerd!

Deze echte krantenknipsels komen uit de Tonight Show van Jay Leno. Gelukkig staan de beste online.

Vastgelogd op 04:06

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 29 december 2000

Winter
De weergoden voorspellen stevige dooi op nieuwjaarsdag. Ik ben gisteren in een fikse sneeuwbui naar buiten gegaan om wat foto's te maken. Het plaatselijke park is erg donker, daarom van een sluitertijd van 8 seconden gebruik gemaakt, wat betekent dat je de camera 8 seconden stil moet houden. En dat is weer erg lastig als het koud is. In één foto zie je m'n schaduw. Te bedonderd om er een web-interface bij te flansen, dus je zult het met een open directory moeten doen. [Jaja, ik moet een statief kopen]

Vastgelogd op 08:12

Terugverwijzen (0 reacties)

Bommeldingen
Alweer bommeldingen op diverse stations in Nederland. En aangezien elke melding moet worden onderzocht is succes verzekerd en wordt de treinenloop ernstig ontregeld. Gisteren (toen ik een huis in de Utrechtse binnenstad ging bezichtigen) mocht ik het "kerstoffensief" zelf ervaren: vertraging via Amersfoort naar Utrecht en ruim anderhalf uur vertraging om weer uit Utrecht weg te komen. Een anonieme bommelding getuigt trouwens van weinig balls.

Het is goed dat er aandacht wordt gevraagd voor de situatie op de Molukken, maar dit soort acties kweekt bepaald geen sympathie. De passieve houding van de internationale gemeenschap met betrekking tot de Molukken stoort mij ook, toch treffen die acties mij en andere sympathisanten. Wat betreft internationaal ingrijpen heb ik trouwens weinig hoop: de wereld heeft een identieke (schandalig achteloze) houding tegenover een ander bloedig conflict: niemand blijkt nog onder de indruk van de slachtpartijen die vrijwel dagelijks uit Algerije worden gemeld. Er vielen daar 75 duizend doden sinds 1992.

Vastgelogd op 07:13

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 28 december 2000

Hoofdzaak
Lees bij The Unbearable Lightness of Being iets over een beeldje uit de Griekse Oudheid dat na eeuwen z'n hoofd weer terug heeft. Een artikel bij het AD verwijst naar een Italiaanse website waar het verhaal met foto's wordt geďllustreerd. Hm, weinig overtuigend, want het lijkt me sterk dat ze toevallig ook een passend stel armen en penis hadden liggen. Verder is op de foto's duidelijk te zien dat het om twee verschillende torso's gaat. De eerste april komt vroeg dit jaar... <emoticon>

Vastgelogd op 12:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Eerlijk
World Online kiest Foto's van het Jaar: Dat het op de beurs een hectisch jaar was, hoeven wij u niet te vertellen.

Vastgelogd op 07:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Natrappen
Naar aanleiding van een interessant artikel bij HCCNet 404 Magazine over jeugddepressie en/op/dankzij internet, even langs de site Zwaar Weer gegaan, alwaar iemand in het forum post onder de naam "ikhaatmezelf" en met het onderwerp "voor mij geen vriendin":

"...ik mis de liefde en de warmte van een vriendin ik kan er niks aan doen maar het doet elke dag pijn bij de gedachte dat al mijn vrienden een vriendin hebben behalve ik en dat lossen we dan op door te zeggen dat ik nie knap ben..."

De optie rechtsboven "Mail dit bericht naar een vriend(in)" is wat cru, vindt u niet?

Vastgelogd op 07:34

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 27 december 2000

Koelkast
Vandaag de laatste Koelkast geschreven. Hoewel ik er met veel plezier aan gewerkt heb (werd in de loop van 2000 wel minder trouwens) is het goed dat 't nu is afgelopen. Ik heb m'n handen weer vrij voor iets nieuws. Krijg inmiddels al wat sympathieke mails van mensen die het jammer vinden dat de uitgave stopt, maar wel begrip voor mijn beslissing kunnen opbrengen. Ik eindig met een excuus, soort van en een (toegegeven) wat pathetische oproep:

"Stoppen op je top, afscheid nemen voor het een kunstje wordt. Eén ding blijft overeind, of het nu over jezelf of je computer gaat: onderscheid je van de groengrijze middelmaat!"

Ik schrijf op een gegeven moment nog wel eens de "Easter Egg Guide To De Koelkast", want ik heb er behoorlijk was boodschappen en links in verstopt. Een van de methodes die ik gebruikte (er zijn er dus meer) was de volgende: neem elke eerste letter van elke echte nieuwe zin. Komma's tellen dus niet. Zie bijvoorbeeld de tekst bij schermbeschermer 'Stars3D' uit deze editie. Als, Niet, Uit en Stars3D. Zoals u ziet bestaat er een verband met het screenshot.

Tja. En dat was dat.

Vastgelogd op 10:30

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 26 december 2000

Activiteit
Na jaren alleen een geregistreerd domein te zijn geweest, lijkt er leven te zitten in RTL Nieuws. Nu nog een "Error 403 - Forbidden", straks wellicht een nieuwsportaal?

Vastgelogd op 02:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Meer sneeuw
Toepasselijk bij dees' witte kerst: Andy Pargh, Gadget Guru, vorig jaar om deze tijd gearresteerd wegens het bezit van een kwart kilo cocaďne... is weer terug. Een tijdje stond er op de website dat hij 'even vakantie' ging houden. Moet nodig aan de permalinks, maar ik heb er indertijd al eens iets over geschreven. Van celstraf is blijkbaar geen sprake, want in zijn curriculum vitae staat dat hij de artikelen voor de site schrijft from the comfort of his living room. Jammer dat het cv niets zegt over december vorig jaar.

Vastgelogd op 02:29

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 24 december 2000

Weertje
Goh, een witte kerst! Het blijft rond 't vriespunt de komende dagen, dus het blijft nog liggen ook. Het KNMI meldt dat de laatste witte kerst in 1981 was. Hel, da's alweer bijna 20 jaar geleden! Geniet ervan zolang het kan.

Vastgelogd op 07:41

Terugverwijzen (0 reacties)

The Sixth Day
Gisteren naar het laatste Schwarzenegger-vehikel 'The Sitxth Day' geweest. Acceptabele entertainment - niet extreem goed, maar ook niet slecht in het genre of de uitvoering. Moest zelfs een paar keer lachen om wat zwarte grappen en het onvermijdelijke Schwarzenegger idée-fixe "I'll be back", dat overigens met wat zelfspot verandert in "I might be back".

In de film zitten verder wat verwijzingen naar de toekomst waar op dit moment al aan gewerkt wordt: zo is er een koelkast die bijhoudt wat er - natuurlijk automatisch - bij de supermarkt moet worden besteld en een auto die grote stukken zelf rijdt. En dan kloontechnologie. Aardig subthema in de film is het bedrijf RePet, dat overleden huisdieren kloont zodat je nooit meer afscheid hoeft te nemen.

En alsof het zo is afgesproken bericht de Los Angeles Times dat een Spaans-Amerikaans project een uitgestorven geitensoort wil terugbrengen. De laatste bucardogeit werd namelijk afgelopen januari in de Spaanse bergen verpletterd door een vallende boom. Door het beest te klonen zou de uitgestorven soort weer kunnen worden teruggebracht.

Vastgelogd op 04:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Blijf binnen
De vorige posting doet me denken aan eerder dit jaar, toen het ANP-blokje op de Planet homepage met onderstaand nieuws was gevuld*:

* met dank aan een oplettende Frans Straver, indertijd...

Vastgelogd op 04:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Wat doe je met kerst?
Thuisblijven. Wel zo veilig:

Twenty killed in South African bus crash
Bus accident in Afghanistan kills 21
6 Slain in Germany at Family Gathering

Vastgelogd op 04:28

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 20 december 2000

Toniet meer
Uit angst ook dood te worden verklaard heeft Tonie zijn low-tech hack onklaar gemaakt. Jammer. :) Weet u niet waarover ik het heb, scroll even naar 15 december. Ik kon deze pagina bij Toonstra invoegen.

Vastgelogd op 01:12

Terugverwijzen (0 reacties)

Eminemtievie
Met dank aan Martijn een kleine update op de Eminem hoax: het ging niet helemaal op de methode zoals hieronder beschreven, maar in grote lijnen wel. Een slecht ontworpen website laat toe dat er informatie wordt ingevoegd. Martijn snorde het origineel op. Update II: Martijn stuurde nog een aanvulling via ICQ, ik had het nog niet helemaal goed begrepen:

"Leuk dat je het op l-rs.org hebt gezet, maar het klopt nog niet helemaal. MTV kan hier namelijk niets aan doen. Alles voor de @ wordt gewoon genegeerd, en zo kun je dus allerhande dingen hiermee verzinnen.

Bijv.
http://l-rs.org&page=o097&date=121600.... (ingekort wegens ruimtegebrek, l-rs)"

Hm, dus eigenlijk helemaal geen low-tech hack. Hetzelfde trucje waarmee een bedrijf in staat is het domein msterdam.nl aan te bieden als @msterdam.nl. Denk ik.

Vastgelogd op 01:07

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 19 december 2000

"Eminem dood" een low-tech hack!
Ophef in Amerika en daarbuiten, want rapper Eminem zou bij een auto-ongeluk zijn omgekomen. MTV had een uitgebreid artikel 'op de site'. De aanhalingstekens zijn niets voor niets, want de rapper is ongedeerd en MTV krijgt op z'n lazer. Wat blijkt? MTV is, naar het zich laat aanzien, het slachtoffer van een low-tech hack geworden!

MTV.com maakt gebruik van een soort verplichte topbalk, die altijd geladen wordt. Deze open structuur is gebruikt om het 'artikel' in te sluizen in de website, op ongeveer dezelfde wijze als de beruchte NVM en Kamerbeek low-techs. Kijk, op deze manier staat de Kamerbeek-zwerver ook op MTV!

Of geruchten verspreiden over iemands dood nog leuk te noemen is, betwijfel ik oprecht - maar het MTV-verhaal geeft aan dat de low-tech hack een gevaarlijke ontwerpfout is. Wanneer de bron maar gerenommeerd genoeg is, of betrouwbaar wordt geacht... dan kan er via low-tech hacks op websites desinformatie worden verspreid (met potentieel grote gevolgen). Maar, zolang het ludiek blijft heb ik er, als low-tech hack uitvinder soort van, geen problemen mee.

Vastgelogd op 10:57

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 18 december 2000

Lef hebben
Huisje in Gouda: huur fl. 1000,- per maand. Uit de omschrijving: "Onderhoud binnen matig tot redelijk, buiten goed. Niet geschikt voor bewoning."

Vastgelogd op 11:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Haren reizen te berge*
Na het lezen van deze zinderende reisproza. "Bruisende bedrijvigheid" / "Londen [..] is een stad die nooit slaapt. Rusten doet zij niet." / "Wie in de wijken verdwijnt zal opgaan in gastvrije sferen waar nuchterheid troef is."
* = spelfout met opzet.

Vastgelogd op 10:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Estonia
Op 27 september 1994 vertrok de veerboot 'Estonia' uit de haven van Talinn, kwam in slecht weer terecht en zonk in de ochtend van de 28e. Van de 989 passagiers kwamen er 852 om. Het schip ligt nu, in beton omhuld, op de plaats waar ze neerkwam. Er zijn geen doden geborgen. De moeite die men nu doet voor de bemanning van de Kursk lijkt haast ongepast. Hoe ik precies op dit onderwerp kwam weet ik niet meer, maar ik ontdekte behoorlijk wat sites over deze enorme (vrijwel vergeten) ramp. De site Estonia Sinking is sober vormgegeven, met een bijzondere tijdlijn die alle facetten belicht. Ook de site ms Estonia is de moeite waard, met veel achtergrond-informatie en het officiële rapport over de toedracht.

Vastgelogd op 10:37

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 17 december 2000

Leest "De Spoorkant"
Hoewel... Tja, wat wil je, na al die kritiek.

Vastgelogd op 06:46

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 16 december 2000

Om zo te gaan...
Bizar mysterie in de VS: een Nederlandse werkneemster van Hewlett-Packard valt/springt tijdens de vlucht uit een vliegtuig op ruim 600 meter hoogte. Dood. Ongeluk of zelfmoord? CNet heeft een Associated Press artikel waarin wordt gemeld dat de deur al meer problemen had, en dat de vrouw zich niet vreemd gedroeg voor en tijdens de vlucht. CNN meldt dat de vrouw wel wat problemen had met de verhuizing naar de Verenigde Staten. De 911 operator die drie kwartier na de landing werd gebeld geloofde het ook niet, in eerste instantie.

Vastgelogd op 06:02

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 15 december 2000

Spaaaaaaaaaaaaaaam!
Gristus, ze moeten me wel weer hebben vandaag: 18 unread en 7 gelijk al in de trash geflikkerd door de kill-filters. En van die 18 ongelezen mailtjes is 99% ook alweer spam, op zoek naar een kill-filter. Grmbpf... Aardig symbolisch, het mailtje onder "About spamming" is ook gewoon spam. Nouja, ik ga maar even filtertjes aanmaken.Vastgelogd op 09:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Tonie Internetman 2001?
Wel verdomme! Werk je anderhalf jaar met zo'n jongen... Sluit hij in het diepste geheim een deal met VNU Uitgeverijen! Ik moest wel even slikken toen ik het las: "Tonie.net over naar VNU Uitgeverijen".

Vastgelogd op 01:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 13 december 2000

Briefgeheim
Zag daarnet een vreemde reclame van PTT Post, die het seizoensgetrouw weer beredruk heeft met het bezorgen van alle kerst- en nieuwjaarswensen. De nieuwe commercial baart me zorgen:

Je ziet een verkoopster, waar een meneer-in-PTT-outfit als een onzichtbaar elfje omheen dartelt. Hij fluistert haar zachtjes in het oor, zo nu en dan van gehoorgang wisselend. Wat hij haar influistert - en waar ze begrijperlijkerwijs knap zenuwachtig van wordt - is de inhoud van een brief! Dus als ik het goed begrijp zoeken postbodes tijdens hun rondes een stil plekje, om daar gezellig privépost door te neuzen. Dit jaar maar e-mailen, denk ik. ;)

Vastgelogd op 09:04

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 12 december 2000

Beuh
Vond het niet gepast dit linkje ook nog bij Planet te gebruiken, maar Fredrick Töben is nu een voorbeeld van iemand die met de nieuwe Duitse wet kan worden aangepakt. Vanuit het Australische Adelaide Institute zoekt hij steun voor zijn claim dat de holocaust een verzinsel is en het idee dat Auschwitz geen vernietigingskamp was. Overigens is het fout om Töben zo te spellen, lees ik. Hij heet gewoon Toben. Zonder umlaut. Maar ja, dat klinkt waarschijnlijk niet Duits genoeg.

Vastgelogd op 11:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Op internet holocaust ontkennen strafbaar gesteld
Het Duitse Bundesgerichthof (BGH) heeft het op internet ontkennen van de holocaust strafbaar gesteld. Ook buitenlanders die de Auschwitz Lüge propageren kunnen voor een Duitse rechtbank gedaagd worden. Het ontkennen dat er zoiets bestond als concentratiekampen of systematische moord op Joden was al strafbaar, maar door internet kon moeilijk worden ingegrepen als dergelijke propaganda in het buitenland werd verspreid. Meer bij het (Duitstalige) c't magazine.

Vastgelogd op 11:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Mooi
Zit Bach's cellosuites te luisteren. Alle 6 achter elkaar, uitgevoerd door Mstislav Rostropovich.

Vastgelogd op 11:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Wel GVD!
Niet gehinderd door auteursrecht knip-plak ik dit even van Martijns pagina, omdat het precies zegt wat ik zou hebben geschreven:

"Daar heb je dan als Sony je jaren voor het schompes uitgevonden. De walkman, de handycam, de minidisc, de elektronische hond, enz., enz. Nou, niks hoor! Stank voor dank! Japanners mochten namelijk in een onderzoek zeggen wat ze nou de beste uitvinding vinden die Japan ooit heeft voortgebracht. Ze kozen als meest wereldschokkende vinding de Instant Noodles, en als eervolle tweede karaoke. Raar volk, die Japanezen..."

Vastgelogd op 11:25

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 10 december 2000

RANT: Buik vol van ROL
Nog een paar weken te gaan en dan zit een jaar van Radio Online 'Nieuwe Stijl' er op. Ik haak voortijdig af, want ik kan de uitzending niet meer uitzitten. De nieuwe opzet en presentatoren Van Jole en Van Thiel (VJVT) weten me niet te boeien.

De onderwerpen gaan nog slechts marginaal over internet zelf en worden slecht uitgediept. Het enige element dat interessant is - het internetnieuws door Van Jole - krijgt te weinig ruimte en wordt bovendien negatief gekleurd door VJ's cynisme, wat ik jammer vind. Liefde voor 't medium klinkt er alvast niet (meer) in door.

De vooringenomenheid bij een aantal onderwerpen is ook een reden om af te haken, met als voorlopig dieptepunt het Westland-verhaal van twee weken terug, waarbij de eigenaar van een veilingsite met Tweede Wereldoorlog en nazi-parafernalia bij toerbeurt werd gefileerd. Het ging niet meer over de inhoudelijke gevolgen van een Franse uitspraak, maar vooral over de politieke correctheid van het handelen in ouwe oorlogszooi.

En dan de toevoegingen aan de formule... een hoofdredactrice van een telecom vakblad die eigenlijk niets te zoeken heeft in een internetuitzending (oeh, de purist aan het woord)... En een internetpubliciste die voor mij mysterieuzer was toen ik haar stem niet kende.

Nadeel is dat met deze vrouwen in de studio er een brugklasavondsfeertje ontstaat, dat door de radio heen irriteert. En bovendien zijn de VJVT véél te vergevingsgezind. Wanneer ik in de ROL-studio zou komen opdraven met een verhaal over SMS en WAP... dan zou ik door de presentatoren de studio uitgeslagen worden! And rightly so! Maar voor de hoofdredactrice en internetpubliciste wordt - testosterondriven - grinnikend een oogje dichtgeknepen.

Zucht. Jammer hoor. Wat moet ik nu? Maar een uurtje eerder inschakelen op Radio 3 Buzz?

Vastgelogd op 10:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Eerlijk zullen we alles delen
Hey, een nieuw programma om bestanden mee te delen: BitHive. Uit het persbericht: The software, which utilizes public IRC networks to communicate between nodes promises to address problems which have plagued other similar applications both legally and structurally. Met andere woorden, geen centrale servers en gebruikmakend van bestaande infrastructuur (IRC-servers). Grootste gevaar wat ik zie ontstaan is dat het "de industrie" een excuus geeft om IRC-netwerken aan te pakken. Er wordt natuurlijk al jaren behoorlijk wat illegaal spul via de IRC-kanalen verhandeld. Volgens Detonate.net eind dit jaar uit.

Vastgelogd op 07:53

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 9 december 2000

Soap
Die Amerikanen maken zich internationaal belachelijk zeg... tss... Mijn idee van democratie is dat je er alles aan doet om elke uitgebrachte stem te laten tellen... wat is anders het nut van stemmen? Het hertellen is nu weer verboden, tot er mondelinge toelichting op is gegeven door de betrokken partijen. Het luchtje dat aan deze verkiezingen zat wordt wel steeds schraler en ranziger. Maar Bush president verklaren alleen omdat "het volk" moe van rechtszaken is, zou onvergeeflijk zijn. Elk stem moet tellen, helemaal in de zelfbenoemde greatest democracy on earth.

Vastgelogd op 09:31

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 7 december 2000

Woord van het Jaar
Okee, een Duits woord van het Jaar: gesundschrumpfen.

Vastgelogd op 05:03

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 5 december 2000

Tja
Dat zul je nu altijd zien - neem je jezelf voor iets te doen, hebben anderen het al gedaan: makelaarstaal voor beginners. "Woning moet van binnen gezien worden" vertaalt zich naar "Buitenkant is niet om aan te zien!" Misschien dat ik ergens in de toekomst er zelf nog een paar aan toevoeg.

Vastgelogd op 10:18

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org