Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 10 december 2000

RANT: Buik vol van ROL
Nog een paar weken te gaan en dan zit een jaar van Radio Online 'Nieuwe Stijl' er op. Ik haak voortijdig af, want ik kan de uitzending niet meer uitzitten. De nieuwe opzet en presentatoren Van Jole en Van Thiel (VJVT) weten me niet te boeien.

De onderwerpen gaan nog slechts marginaal over internet zelf en worden slecht uitgediept. Het enige element dat interessant is - het internetnieuws door Van Jole - krijgt te weinig ruimte en wordt bovendien negatief gekleurd door VJ's cynisme, wat ik jammer vind. Liefde voor 't medium klinkt er alvast niet (meer) in door.

De vooringenomenheid bij een aantal onderwerpen is ook een reden om af te haken, met als voorlopig dieptepunt het Westland-verhaal van twee weken terug, waarbij de eigenaar van een veilingsite met Tweede Wereldoorlog en nazi-parafernalia bij toerbeurt werd gefileerd. Het ging niet meer over de inhoudelijke gevolgen van een Franse uitspraak, maar vooral over de politieke correctheid van het handelen in ouwe oorlogszooi.

En dan de toevoegingen aan de formule... een hoofdredactrice van een telecom vakblad die eigenlijk niets te zoeken heeft in een internetuitzending (oeh, de purist aan het woord)... En een internetpubliciste die voor mij mysterieuzer was toen ik haar stem niet kende.

Nadeel is dat met deze vrouwen in de studio er een brugklasavondsfeertje ontstaat, dat door de radio heen irriteert. En bovendien zijn de VJVT véél te vergevingsgezind. Wanneer ik in de ROL-studio zou komen opdraven met een verhaal over SMS en WAP... dan zou ik door de presentatoren de studio uitgeslagen worden! And rightly so! Maar voor de hoofdredactrice en internetpubliciste wordt - testosterondriven - grinnikend een oogje dichtgeknepen.

Zucht. Jammer hoor. Wat moet ik nu? Maar een uurtje eerder inschakelen op Radio 3 Buzz?

Vastgelogd op 10:54

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org