Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 19 december 2000

"Eminem dood" een low-tech hack!
Ophef in Amerika en daarbuiten, want rapper Eminem zou bij een auto-ongeluk zijn omgekomen. MTV had een uitgebreid artikel 'op de site'. De aanhalingstekens zijn niets voor niets, want de rapper is ongedeerd en MTV krijgt op z'n lazer. Wat blijkt? MTV is, naar het zich laat aanzien, het slachtoffer van een low-tech hack geworden!

MTV.com maakt gebruik van een soort verplichte topbalk, die altijd geladen wordt. Deze open structuur is gebruikt om het 'artikel' in te sluizen in de website, op ongeveer dezelfde wijze als de beruchte NVM en Kamerbeek low-techs. Kijk, op deze manier staat de Kamerbeek-zwerver ook op MTV!

Of geruchten verspreiden over iemands dood nog leuk te noemen is, betwijfel ik oprecht - maar het MTV-verhaal geeft aan dat de low-tech hack een gevaarlijke ontwerpfout is. Wanneer de bron maar gerenommeerd genoeg is, of betrouwbaar wordt geacht... dan kan er via low-tech hacks op websites desinformatie worden verspreid (met potentieel grote gevolgen). Maar, zolang het ludiek blijft heb ik er, als low-tech hack uitvinder soort van, geen problemen mee.

Vastgelogd op 10:57

Reacties

Wat een sukkels waarom doen ze dat ik schrok me dood toen ik hoorde dat hij dood was man maar gelukkig is het allemaal een grap wel een hele domme

Taszmiinho - 11/07/2007 om 23:41:30

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org