Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 31 juli 2000

Grinnik
Meghan over haar moeder:
My mom seems somewhat cheery today, which is scaring me. Evil is frightening... but it doesn't become horror until it's dressed up as a clown, smiling broadly and offering you a balloon.

She's just sitting there... quietly staring at the television. This wouldn't bother me so much, except that what is on the television is the Republican Convention... and she's watching it with the sound off. What in the world could be fascinating about a mob of Republican mimes?

Vastgelogd op 11:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Bach
Afgelopen vrijdag was het de 250ste sterfdag van Johann Sebastian Bach. Der Johann is een favoriet componist van me. Favoriete werken: Goldberg variaties, Matthäus Passion (al ben ik overtuigd atheïst), Die Kunst der Fuge, Das Wohl-temperierte Klavier, Partita's, Inventionen, Engelse en Italiaanse suites... noem maar op. De CD's van Bach staan gebroederlijk naast Radiohead, Magnolia Soundtrack en Hardfloor. Soms sample ik wat om in m'n techno muziek te verwerken (ik zou eigenlijk eens wat monofone inventionen op m'n TB-303 moeten programmeren!)...

Bach schreef als laatste Die Kunst der Fuge. Een enkele melodie wordt daarin op alle mogelijke manieren in fuga-vorm verwerkt. Van Dale omschrijft een fuga als 'meerstemmig muziekstuk met veelvuldige herhaling van het hoofdthema' maar dat is een nogal flauwe omschrijving van de techniek. Bach rondde Die Kunst der Fuge nooit af, omdat hij op 28 juli 1750 stierf na een klunzige oogoperatie. Contrapunctus nummer 14 stopt daarom abrupt (zo wordt hij ook uitgevoerd) wat het stuk een extra dimensie meegeeft. Een beetje zoeken leverde een mooie scan op van precies die pagina:


Overigens was Bach toen al zo goed als blind door staar en dicteerde hij zijn muziek inmiddels aan zijn zoon Carl Phillip Emmanuel. Blijft een mooi document. Klik op de thumbnail voor de volledige pagina.

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 29 juli 2000

Daily Planet
Het is niet helemaal volgens de boekjes gegaan misschien, maar soms is dat de enige manier om iets te regelen: het archief van de populaire Planet Internet uitgave 'Daily Planet' staat weer integraal online. Archeologisch onderzoek op een ouwe Trust CD van Diederik leverde deze schat aan bestofte links op. Tonie warmde ons op voor het projectje en ik heb twee dagen gevochten met een onwillige FTP-server. Maar het staat er weer in al zijn retro-schoonheid! Een groot aantal links blijkt nog te werken ook. ;)

Vastgelogd op 10:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Windows 2000 Service Pack
Okee, wie Windows 2000 op z'n computer heeft kan aanstaande maandag het langverwachte Service Pack 1 (SP1) downloaden. Ruim 83 megabyte (flinke zit) maar het fixt naar verluidt een hoop problemen. Op het moment is toegang tot de pagina nog verboten. Bestudeer zolang de lijsten met gerepareerde fouten.

Vastgelogd op 10:39

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 26 juli 2000

Zure Apple
Vreemd... Apple bracht vorige week de G4 Cube uit. De goedkoopste versie kost 1799 dollar. Tegen de huidige dollarkoers van fl. 2,37 is dat zo'n 4200 gulden. In de Nederlandse Apple store moet er exclusief BTW 4490 piek voor worden neergeteld! Da's fl. 5276,- (vijfduizendtweehonderdzesenzeventig) inclusief! In het ergste geval wordt je dus voor 1000 piek getild en anders nog altijd voor tweehonderd gulden. En dat is exclusief monitor... pfrt..

Vastgelogd op 10:21

Terugverwijzen (0 reacties)

ICQ Adware?
Er duiken berichten op dat ICQ sinds enige tijd adware is geworden, wat betekent dat er in onderdelen van het programma banners zitten. Fabrikant Mirabilis zou de software op afstand bijwerken tot een reclamefähige versie. Er circuleert maar één screenshot en ik vind dat persoonlijk te mager om dit bericht te geloven.

Vastgelogd op 09:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Koelkast renaissance
Er is weer een Koelkast uitgekomen vandaag. Ik ben er - voorlopig - nog bij betrokken, maar heb al aangegeven dat ik op termijn (hooguit enkele maanden) iets anders wil gaan doen binnen de Computer Planet. Heb al wat ideeën die ik nog moet uitwerken. Maar tot dat moment is er dus weer beweging in het vriesvak.

Vastgelogd op 09:11

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 25 juli 2000

De Schande
Godsamme, die klotesite van de NVM is nog steeds niet te bereiken! Eens even rekenen... Artikel bij De Hypotheker:

In vergelijking met de tweede helft van 1999 is de prijs van de gemiddelde bestaande koopwoning in de eerste helft van 2000 op jaarbasis met 11,9 % gestegen van 365.000 naar 384.000 gulden.

Een artikel van 't ANP:

Steeds minder mensen steken zich in de schulden om een huis te kopen. Het aantal hypotheken dat in het eerste halfjaar van 2000 bij het Kadaster werd ingeschreven, is met 22 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar hebben 263.320 mensen een hypotheek afgesloten. Een simpel rekensommetje leert ons het volgende:

263.320 mensen sloten het afgelopen half jaar een hypotheek van gemiddeld 384.000 gulden. Aannemelijk is dat deze huizen allemaal kosten koper zijn, wat inhoudt dat er voor notaris- en makelaarskosten over het algemeen 10 % bovenop komt.

263.320 x fl. 384.000,- = fl. 101.114.880.000 / 100 x 10 = fl. 10.111.488.000,-

Tien miljard, honderdelf miljoen, vierhonderachtentachtig duizend gulden! In een half jaar! En dan ze kunnen HEL EN VERDOEMENIS niet een lullige website overeind houden!

Vastgelogd op 11:31

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 24 juli 2000

Nostalgia
Wauw, vraag me niet hoe ik er aan kom, maar dit is de aller-aller-aller-allereerste Daily Planet van FvJ! (Maandag 1 mei 1995 editie: 0.1)

Vastgelogd op 11:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Malcontent musings
Bij Caroline: In the meantime I hear Dutch newspapers are thinking of combining forces to produce one newspaper portal rather than their individual sites. If I see one more portal and one more fucking 'start page' I'm going to puke all over the Dutch web.

Hear, hear!

Startpagina's zijn dan wel succesvol in bezoekersaantallen, maar veel méér dan een handig startpunt is het niet [..]. Het voegt niets toe aan internet als zodanig, het leert je niets en verbaast of verwondert evenmin. Het is jammer dat de mensen die - helaas - de beslissingen nemen in organisaties zich uitsluitend laten leiden door bezoekersaantallen. Ze vergelijken appels met peren wanneer ze het succes van een startpagina vergelijken met bezoekersaantallen van 'diepere' sites als Planet Internet of de krantensites. Bezoekersaantallen zijn daarvoor een te eenzijdige en oppervlakkige statistiek.

Het besluit van Freeler om de site om te vormen tot een startpagina verbaasde mij dan ook. Zoals nu veel sites dezelfde ANP-berichten rondpompen, zo zullen de geroemde startpagina's uiteindelijk nauwelijks van elkaar verschillen. Dat is nu al zo. Als de startpagina's de besten willen zijn, zullen ze naar kwaliteitsites linken. En hoeveel gedegen websites zullen er over, pak em beet, het Rijksmuseum zijn? Eén? Twee hooguit?

Vastgelogd op 10:17

Terugverwijzen (0 reacties)

NVM
Het is toch godverdegodsgruwelijkgodsamme een aanfluiting? De miljoenen stromen met bakken tegelijk binnen en de @#%^! Nederlandse Vereniging van Makelaars kan geeneens een website in de lucht houden! [Netscape: HTTP/1.1 Server Too Busy en Internet Explorer: HTTP 500 - Internal server error] Dat belooft nog wat voor die woonportal die de bloedzuigers hebben aangekondigd voor dit najaar... [Hier spreekt een huizenzoeker, u merkt 't]

Vastgelogd op 09:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Moet je maar niet zo dom zijn
Snelrecht: jij wordt overvallen, je geld wordt gejat, slachtoffer en dader staan voor de rechter, dader mag vertrekken en de rechter noemt je een stomme eikel.

Vastgelogd op 09:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Steek van wal
O.J. Simpson, beroemd ex-sportman (en wellicht moordenaar van Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman) opent op 27 augustus een website AskOJ, waar mensen na betaling van $9.95 (!) hem alles mogen vragen. Nouja, bijna alles - niets over zijn kinderen en niets over de nog lopende rechtszaak die de familie van Nicole Brown heeft aangespannen. Simpson werd in 1995 vrijgesproken van moord, maar is in een vreemde twist nog wel verantwoordelijk voor de dood van Brown en Goldman. Hij werd veroordeeld tot het betalen van miljoenen aan schikkingskosten. Dat geld moet de familie nog krijgen, maar Simpson lijkt niet van plan de 9,95 voor de uitstaande schuld te gebruiken. Meer bij CNN Interactive.

Vastgelogd op 09:19

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 juli 2000

Netslaven
Als een echte netslaaf heb ik me vandaag afgebeuld op m'n Computer Planet. Omdat ik nu al een kloppende linkerpols heb ga ik even niet fanatiek loggen. Lees ondertussen maar wat ik vandaag heb geschreven:

Macworld Expo teleurstellend én veelbelovend [hoofdartikel]
ZDNet voor 1,6 miljard dollar in handen van CNet
Monitor schaadt mogelijk kinderogen
Intel laat P-III processorprijzen dalen
Opnieuw problemen met Outlook: virusgevaar


Vastgelogd op 09:28

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 17 juli 2000

Sony DSC-S70 drivers
Een tijdje terug heb ik deze erg koele camera gekocht. Kabeltjes en een driver voor Windows 98 zaten er natuurlijk bij. Dat werkt alvast goed, maar ik heb ook Windows 2000 - en wil m'n camera ook onder dat besturingssysteem kunnen gebruiken. Sony Nederland maar eens mailen... ik heb ze per slot van rekening voor een bedrag van ruim tweeënenhalve rug gespekt. Hun antwoord, een tijdje terug:

Onlangs ontvingen wij uw e-mail-bericht, waarin u ons uw vraag voorlegt. Naar aanleiding hiervan kunnen wij u berichten dat Sony Nederland geen drivers of software voor Windows 2000 in haar assortiment heeft. Er is nog geen informatie bekend met betrekking tot de eventuele leverdatum van deze producten.

Nu heeft Sony een verschrikkelijk aantal websites (het loopt al gauw tegen de 150, denk ik) en eigenlijk is het niet zo vreemd dat ze in Badhoevedorp niet alles weten. (?) Ik vond vandaag op de Sony Europe website een afdeling gewijd aan de Cybershot camera... mét drivers voor 2000!

Vastgelogd op 09:14

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 15 juli 2000

Ur'in custody
Daar kan Houdini nog wat van leren... een vrouw die was gearresteerd voor diverse zaken is ontsnapt omdat ze veinsde zwanger te zijn. Toen Cristal Campbell werd ondervraagd pieste ze op de grond en riep dat haar vliezen waren gebroken. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze wist te ontsnappen. Korte tijd later werd Campbell alsnog opgepakt.

Vastgelogd op 10:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Djezz
Ah, sommige collega's hebben all the fun: ze lopen dit weekend rond op het illustere North Sea Jazz Festival (dat overigens 25 jaar bestaat). En natuurlijk doen 'we' bij Planet live verslag via een speciale NSJF website. Ze hadden vanochtend om 5 uur in de ochtend de eerste informatie al geplaatst!

Vastgelogd op 10:12

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 14 juli 2000

Nog meer retro
Okee, we gaan nog even door:

http://www.neyrod.freeserve.co.uk/hulk/frames.htm
http://www.mork.org
http://www.pridetv.com/atlantis/media/series_opening.ram [Realvideo]

Vastgelogd op 11:09

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 12 juli 2000

Druk
Wegens drukte op het werk en weinig tijd/zin dankzij (dag na dag) vertragingen van de NS... niet veel log... Zat, een beetje melig, samen met vriend en collega* Albert het net af te speuren naar ouwe TV-herinneringen... en we vonden dit allemaal... (je bent hier *uren* mee zoet) Vroeger keken we vooral Duitse televisie, dat merk je wel...

http://home.online.no/~groennsl/karlsson/karlsson.htm
http://www.fernsehserien.de
http://www.tv-kult.de/frameset.cfm?sendung=25
http://alf.zfn.uni-bremen.de/~tokra/tv/tvser201.htm

*: vrij naar Jan van Thiel

Vastgelogd op 11:11

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 10 juli 2000

Man van 6 miljoen
Weet niet of iemand anders 'm al had gelogd, maar mochten deze dingen ooit bij de Perry Sport komen te liggen, dan ben ik alvast verkocht: Power Boots. Origineel ontworpen door Russische wetenschappers om militairen de gelegenheid te geven voor tanks te vluchten, maar nooit geïmplementeerd. Stel je voor, altijd je trein halen - met stappen van vier meter!

Vastgelogd op 10:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Na de A-Bomb de E-Bomb
Voor wie een beetje kan solderen heeft New Scientist een leuke handleiding tot het bouwen van een E-bomb, een elektromagnetische bom die geen mensen doodt, gebouwen laat staan - maar wel elke chip en elektronisch circuit binnen bereik van de magnetische puls vernietigt. En daarme elke stad in chaos doet vervallen.

Vastgelogd op 10:21

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 7 juli 2000

Babynaam
Zag een linkje bij Prolific naar een Kabalarians website. Dat zal wel iets met numerieke prietpraat van doen hebben... uiteraard mijn naam er nog doorheen gehaald, maar ik wilde testen of ik niet gewoon genept werd (de dingen kwamen me wel erg bekend voor uit diverse horoscopen e.d.)... Ik kan me écht niet voorstellen dat iemand zijn kind Anus noemt, maar wie weet is dat populair in bepaalde delen van Schotland. Toen ik Snotlap probeerde kreeg ik een 404. Het is toch blijkbaar geen script dat collectief wat Kalabariaanse filosofie uit een database leest...

Vastgelogd op 12:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Niet gewonnen
Bizarre film op TV2: Rosen Im Sturm van schrijfster Rosamunde Pilcher. Beetje streekromannerig geloof ik. De film speelt zich af de gegoede kringen anno nu, in Engeland. Dat is op zich niet vreemd, ware het niet dat hij (zoals de titel doet vermoeden) in 't Duits is opgenomen. Er rijden dus Duitsers links, wonen in prachtige Britse huizen met smaakvolle inrichting, rijden paard over zachtglooiende heuvels met wijdse uitzichten, prachtige tuinen met hanging baskets - of heet dat dan hängenden Korbe? Er bekruipt mij wel een gevoel... dat dan in ieder geval filmisch de invasie van Engeland tóch gelukt is.

Vastgelogd op 10:04

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 6 juli 2000

Plassticker
De nieuwste rage: stickers om de man iets te geven om op te richten. De warmte van de urine (effe lekker plastisch) zorgt ervoor dat de sticker van kleur verandert. En dan krijg je uitnodigingen als: 'Do you want to see my wet pussy?' [Via Albert]

Vastgelogd op 12:08

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 5 juli 2000

Alleen
Woon je alleen? Ben je eenzaam? Geen familie en vrienden in de buurt? Depressief? Dan kun je maar beter je bek houden.

Vastgelogd op 01:22

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 4 juli 2000

Adult Christianity
Hey, een volwassen christelijke ero-portal! Met de sterke slogan "What a Trend We Have In Jesus".. ;) Een bijzondere en humoristische - zij het weinig smaakvolle - essay over een homoseksuele Jezus is het lezen zeker waard, al was het alleen maar om het vreemde gebruik van de extra gaten die de Heiland sinds zijn kruisiging bezit...

Vastgelogd op 11:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Hik
He... he... h... help e.. effe...

Vastgelogd op 11:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Echelon
Kwam maandag een interessant artikel tegen bij The Independent over het afluistersysteem van de Amerikanen en Britten, Echelon. Heb er wat tekst aan gewijd op de Computer Planet. De Britse overheid heeft meegewerkt aan de bouw van het geheime en controversiële afluisternetwerk, waarvan het bestaan lange tijd werd ontkend. De regering zal onaangenaam verrast zijn dat de Verenigde Staten het systeem ook tegen henzelf heeft ingezet.

Vastgelogd op 11:38

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 1 juli 2000

Filth
Vanmiddag in de boekwinkel geweest, was eigenlijk op zoek naar 'Timequake' van Kurt Vonnegut, maar die hadden ze niet. Ik lees literatuur het liefst in de originele taal, dus toen ik in de Engelse sectie aan het neuzen was zag ik een nieuwe van Irvine Welsh: 'Filth'. Volgens mij al een tijdje uit, maar de definitie van 'nieuws' is als je iets voor de eerste keer ziet, n'est-ce pas?

Ik baseer m'n aankoop vaak op de eerste bladzijde. Bevalt de stijl van de opening me, dan koop ik 'm. Ik citeer van de eerste pagina van 'Filth':

He's trying to speak now. What is it that he is trying to say to me?
Help. Police. Hospital.
Or was it help please hospital? It doesn't really matter, that little point of detail because his life is ebbing away: human existence distilled to begging for the emergency services.
You pushed me away mister. You rejected me. You tricked me and spoiled things between me and my true love. I've seen you before. Long ago, just lying there as you are now. Black, broken, dying. I was glad then and I'm glad now.
I reach into my bag and I pull out my claw hammer.
Part of me is elsewhere as I'm bringing it down on his head. He can't resist my blows. They'd done him in good, the others.
After two fruitless strikes I feel a surge of euphoria on my third as his head bursts open. His blood fairly skooshes out, covering his face like an oily waterfall and driving me into a frenzy; I'm smashing at his head and his skull is cracking and opening and I'm digging the claw hammer into the matter of his brain and it smells but that's only him pissing and shitting and the fumes are sticking fast in the still winter air and I wrench the hammer out, and stagger backwards to watch his twitching death throes, seeing him coming from terror to that graceless state of someone who knows that he is definitely falling and I feel myself losing my balance in those awkward shoes and I correct myself, turning and moving down the old stairway into the street.

Leuk leesvoer, toch? Heb het boek dus maar gekocht.

Vastgelogd op 05:57

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org