Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 31 januari 2000

Hebben
Intel claimt een Pentium-III te hebben ontworpen die op 1 Gigahertz (da's 1000 Megahertz) kan draaien... op kamertemperatuur. Ze gaan het ding volgende maand demonstreren, weet PC World.

Vastgelogd op 11:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Dat moeten we vieren!
Onderzoek heeft uitgewezen waarom bij sommige mensen wel eens de lichten uitgaan als ze veel zuipen. Meestal gebeurt dit als ze gaan staan - of een andere beweging maken. Als je nuchter bent trekken de bloedvaten in je lijf zich samen als je gaat staan, om zo een plotselinge daling van de bloeddruk te voorkomen. Wanneer je hebt gedronken (gezopen, zeg maar) dan gaat dat niet meer. Wanneer je gaat staan daalt de bloedtoevoer naar het brein sterk. Ergo: plonk. Weten we dat ook weer... handig h? Wetenschap.

Vastgelogd op 11:08

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 30 januari 2000

Nieuwsflitsssss

 • NSA-computer crasht: drie dagen geen spionage
 • 4 uur cel voor een telefoontje in de rechtbank
 • Op naar Mars!

  Vastgelogd op 08:29

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 29 januari 2000

  Meer Napster
  MP3-uitwisselingssoftware Napster wordt voor het gerecht gedaagd door de Recording Industry Of America (RIAA) en ze kwamen onlangs in het nieuws vanwege een vermeend veiligheidslek in de Napster software (zie posting van afgelopen donderdag). Ze vinden nu dat ook hn auteursrecht wordt geschonden, omdat ene David Weekly op zijn homepage een complete beschrijving van het Napster-protocol heeft gezet. Bovendien is er een OpenNap Project gestart, dat ervoor moet zorgen dat mensen met een niet-Windows besturingssysteem ook MP3'tjes kunnen swappen.

  Vastgelogd op 12:59

  Terugverwijzen (0 reacties)

  SIDN en de geur van een dode mus
  Ik keek vanavond naar het 8 uur journaal op Nederland 1 en zag, tot mijn verbazing, een item over domeinregistratie in Nederland. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) lijkt van plan om de regels los te laten en particulieren in staat te stellen een volwaardig .nl domein te registreren. Wie op dit moment een .nl wil hebben moet (heel omslachtig) een inschrijving regelen bij de Kamer van Koophandel. Vorig jaar augustus werd bekend dat de SIDN particulieren wilde, ehm... 'brandmerken' met een zogenaamd .priv.nl of .part.nl domein. Ik heb daarop brief naar de Volkskrant gestuurd (voor in 't Forum). Hij werd daar uiteindelijk niet geplaatst, maar de SIDN heeft 'm heel sportief op hun site opgenomen (stukje naar beneden scrollen, met de kop 'Stichting Internet Domeinregistratie Nederland remt creativiteit op het internet').

  Ik vond op de SIDN-site een tekst van 7 januari 2000, met de voorgestelde regelwijzigingen. Hmm.. het .part/.priv-principe lijkt men te laten varen... maar ze kiezen nu voor een of ander bizar nummersysteem. Citaatje: 'De stichting is voornemens om Persoonsdomeinnamen onder nummers op het second-level niveau aan particulieren toe te kennen. Het nummer waaronder particulieren hun domeinnaam kunnen laten registreren wordt daarbij door de stichting aangewezen. Er is gekozen voor uitsluitend nummers om de herkenbaarheid van Persoonsdomeinnamen te vergroten en om te beschikken over een systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.'

  Met andere woorden - je kunt nu zoiets registreren als lars.6315.nl. De getallen kiest SIDN. Lekker herkenbaar, toch? Yeah, right! Net zo herkenbaar als een gemiddeld GeoCities adres. Waarom toch die terughoudendheid?! In de VS werkt het systeem toch ook goed? En daar kunnen koele initiatieven gewoon een plek onder .com, .org of .net vinden. Wie het eerst registreert is de eigenaar. Registreer je met opzet een geregistreerd handelsmerk? Inleveren! Gaat prima, dacht ik zo. Hmpf... Voorlopig moet innovatief internettend Nederland dus f de gang naar de KvK maken... f uitwijken naar het buitenland. Wat een onzin.

  Vastgelogd op 09:31

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Nieuwe auto
  Zo, het was vandaag nieuwe-auto-ophaaldag. Het is een opvallend ding, die Citron Xsara Picasso.


  Vastgelogd op 05:46

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Hoe later... hoe vreemder
  Het zal wel aan het tijdstip liggen, maar het ANP heeft weer zo'n vreemd bericht: een aanslag op Brits parlementslid Nigel Jones, waarbij een medewerker van Jones om het leven is gekomen. Met een samoerai-zwaard! De BBC heeft meer details.

  Vastgelogd op 01:22

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 27 januari 2000

  MP3-uitwisselingssoftware Napster zou onveilig zijn
  CNET meldt dat in de populaire MP3-uitwisselingssoftware Napster een beveilingslek zit. Het gaat vooral om een privacy-risico: door enkele handelingen is het IP-adres van de downloader te achterhalen, die daardoor mogelijk open staat voor rechterlijke stappen van de muziekindustrie. Het IP-adres is een unieke serie getallen op basis waarvan computers met elkaar kunnen communiceren. Of dit nu cht zo'n groot probleem is, daar valt over te discussiren.

  Een nuancering is misschien op zijn plaats: het IP-adres wordt namelijk bij vrijwel alle handelingen op internet doorgegeven. Terwijl je dit leest is het IP-adres al meerdere keren aan de webserver doorgegeven. Download je een (illegaal) MP3'tje van een of andere vage FTP site? Ook dan wordt het IP-adres gewoon doorgegeven. Bovendien lijkt het twijfelachtig dat de muziekindustrie hard zal optreden tegen de kleine priv-bezitter van MP3 files. Het is te vergelijken met de doelstelling van de Business Software Alliance (BSA), een organisatie die strijdt tegen illegale software. De BSA treedt wel op tegen grote handelaren, maar laat de kleine thuiskopieerder met rust. De organisatie probeert hen vooral met 'opvoedkundige' informatie over te halen de software gewoon te kopen. Zelfde tekst vandaag op de nieuwspagina van de Computer Planet. Dus Tonie, niet MP3-downloadprogramma (21 tekens) maar MP3-uitwisselingssoftware (maar liefst 26 tekens!)

  Vastgelogd op 11:28

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Speciale linkbanner l-rs.org
  Okee, een 175x24 banner, voor 't betere verlinkwerk:


  Ik moet zeggen dat ie best gelikt is geworden. Dank aan Alex voor de hulp om de animatie helemaal goed te krijgen. Als je 'm gebruikt, dan graag linken naar http://l-rs.org (dus zonder de weeweewee... want dat staat koeler!) ;)

  Vastgelogd op 08:51

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Ik hou heel erg van prden
  Interessant artikel bij BBC News over paarden (bovenstaande kop is vrij naar Hans Teeuwen's paardensketch)... het feit dat we in auto terminologie verwijzen naar paarden (met PK's) is nog niet eens zo vergezocht: ze blijken namelijk airconditioning en airbags in hun kop te hebben zitten. Oh nee... een paard heeft een hoofd. Maar dat vind ik helemaal niks... dat heeft met sport niets te maken!

  Vastgelogd op 08:35

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Leuke Koelkast
  Hm, was het gisteren helemaal vergeten te zeggen in de dwergwerpconsternatie, maar ik heb op woensdag weer een editie van de Koelkast gemaakt. Leuk geworden, al zeg ik het zelf. Ik maak 'm overigens niet alleen - Diederik (met de 'D' van Dualhead) is onmisbaar.

  Vastgelogd op 01:10

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 26 januari 2000

  Androgyne stoel?!
  Okee, ik wilde eigenlijk gaan slapen nu, maar deze kon ik je toch niet onthouden... ik keek even in m'n statistieken (heb net zoals ieder ander een statsfetish) en zag in m'n referrals een onbekende link. Even gevolgd en ziehier.. een.. euh, nogal... originele stoel van Marjolijn Spreeuwenberg uit Amsterdam. Getiteld: Om lekker op elkaars huid te zitten. Vraagprijs bijna 7000 gulden. GASP!

  Vastgelogd op 12:55

  Terugverwijzen (0 reacties)

  En wr een nieuwe!
  Sjezu... Microsoft blijft wel bezig zeg... lees ik op BetaNews dat ze ng een besturingssysteem gaan ontwikkelen! Whistler heet 't dit keer... Was 't nou fluitend of slapend rijk worden? Overigens ook nog goed nieuws over Windows 2000: als het op 17 februari aanstaande officieel mag worden verkocht zal MS ook in internationale versies 128-bit beveiliging bieden. Euh, heb ff geen zin om uit te leggen waarom dat beter is, maar door export-restricties mochten niet-Amerikanen (met uitzondering van Canada) maar 40-bit beveiliging hebben. En neem van mij aan - hoe meer bits, hoe beter. Ezelsbruggetje: tis met weblogs precies zo.

  Vastgelogd op 12:21

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Beschuit met muisjes
  Hiep hiep hoera... kreeg net een telefoontje dat m'n zus is bevallen van een jochie! Daarmee treed ik definitief toe tot het oomschap. Heb uit de redactie-koelkast bij Planet Internet even een pilsje geript om het heug'lijke feit te vieren. Deze + eentje.

  Vastgelogd op 06:50

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Mars piept
  Er is misschien een minimaal klein sprankje hoop dat de Mars Polar Lander van NASA misschien toch niet verloren is gegaan. Het Jet Propulsion Lab ving vandaag een hl zwak radio-piepje op, bericht BBC News.

  Vastgelogd op 01:47

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 25 januari 2000

  E-mail krijgt steeds vaker machinaal antwoord
  Het is geen scene uit The Terminator, maar volgens Simson Garfinkel van Salon Magazine worden antwoorden op e-mail bij bedrijven en overheidsinstanties steeds vaker door computers geschreven. Hij doet een voorspelling hoe in de toekomst marketing steeds vaker van dit soort intelligente agents gebruik kan/zal maken. En hij voorziet grote problemen als het ooit echt zo ver komt. Een computerprogramma kan zich in een nieuwsgroep voordoen als een echt mens en zou conversaties kunnen onderhouden met tientallen mensen tegelijk (eventueel ook priv per e-mail). Een dergelijk programma zou in dienst van een boekwinkel langzaam kunnen aansturen op een bepaalde aankoop (In de trant van Ik heb zo'n goed boek gelezen - koop het ook zodat we er dieper op kunnen ingaan). Garfinkel pleit voor een terugkeer van de identificatie van technologie. Hij vergelijkt het met de nummer-bestaat-niet boodschap van de Amerikaanse telefoonmaatschappijen uit de jaren 70. Die begon met drie techno-blieps en de gesproken afsluiting 'this is a recording.' Om te zorgen dat de online wereld niet wordt 'vervuild' met technologie die zich voordoet als mens, zou deze identificatie verplicht moeten worden gesteld, zo meent Garfinkel. Zelfde tekst vandaag op de nieuwspagina van de Computer Planet.

  Vastgelogd op 11:53

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Die meisten Trume sind Betrug
  Marco Borsato is een sympathieke zanger en bovendien is hij behoorlijk webwijs. Tot onze grote ontsteltenis heeft hij de hit 'De Meeste Dromen Zijn Bedrog' op een Duitse CD "Marco" (niet der Marco brigens )... in het Deutsch gesungen! Wel erg koel dat hij 'm volledig in empehdrei online heeft gezet. Ook zijn nog twee andere Umsetzungen te beluisteren via de MB-site. Und jetzt alle mitsingen: Die meisten Trume sind Betrug... Doch ich dacht' ich krieg von Trume nie genug... Denn willst du auch einmal die Grossen Dingen sehen... muss' du die Kleinen erst versteh'n! Doch als du lachtest wurd' mir klar... ab und zu, ja... dan werden auch Trume wahr! Oohoh.. du hast mich gefragt was mir an dir gefllt... es ist wie im Traum, weisst du, wenn du lachtst, dann lacht die ganze Welt!* Irgendwelche Grammatikfehler auf'm Konto des Herr'n Borsato, bitte... ;)

  Vastgelogd op 10:51

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Arrogante maagd
  Best lullig, als je een simpel bouwbedrijfje runt, Roger Virgin heet en ineens een brief op je mat vindt van de multi-national reuzenfirma Virgin. En dat ze vinden dat je maar eens moest ophouden met je achternaam te gebruiken.

  Vastgelogd op 06:05

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 24 januari 2000

  Tikken zonder draad
  Ik heb al geruime tijd een carpaal tunnel syndroom in mijn linkerpols. Daarom moest ik - naast wat aanpassingen op het werk natuurlijk - ook thuis een en ander wijzigen. M'n muis stond eigenlijk te ver weg en soms lag er allerlei rotzooi op het draadje, zodat lekker vrij muizen er niet bij was. Ik begon dan ook rechts last te krijgen (in m'n euh, muisarm) dus er moest een oplossing komen. Draadloos! Met het iTouch toetsenbord van Logitech. Ik surfte langs hardwaresite tweakers.net en vond daar een linkje naar een review van 't ding. Nu ik er een tijdje mee werk vallen me twee dingen (negatief) op:

 • ik tik blijkbaar te snel, want hij 'sleept' een beetje met het tonen van de letters
 • de muis maakt een rete-irritant plastic geluid bij het rollen. Ik hoop dat dat nieuwigheid is.

  Die draadloze muis is wel weer ERG prettig. Meestal neem ik 't ding gewoon op schoot bij 't lezen van artikelen. Want er zit ook een scroll-button op, namelijk. ;D

  Vastgelogd op 11:29

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zondag, 23 januari 2000

  Korte Flits
  Met dank aan Diederik (van het in aanbouw zijnde dualhead) weet ik nu dat GuruNet ook Nederlands vertaalt en dat een Brits onderzoek heeft uitgewezen 'dat lange werk- en reistijden leiden tot een groeiende onzekerheid bij mannen of kinderen wel van henzelf zijn.' Diederik pleit met recht voor verkorting van deze tijden!

  Vastgelogd op 05:52

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Liever AD dan CE
  In Engeland denkt het ministerie van Binnenlandse Zaken erover om de jaartal toevoeging AD (Anno Domini) te vervangen door CE (Common Era), meldt de Sunday Times. Een religieuze toevoeging zou niet langer gewenst zijn in een land met meerdere religies (en een toenemend aantal athesten). Ik denk dat Microsoft het helemaal geen gek idee zou vinden, nu Windows CE minder populair wordt als portable besturingssysteem...

  Vastgelogd op 05:43

  Terugverwijzen (0 reacties)

  TMSUK IV
  De officile presentatie van de TMSUK IV huisrobot verliep niet helemaal naar wens, lees ik hier. De trend is wel koel - er komen steeds meer van die robots voor thuis op de markt. Betaalbaar zijn ze niet (deze kost bijna een ton) en als ik de foto bij het artikel bekijk... zou ik van dit ding geen rugmassage willen! Ik ging natuurlijk op zoek naar de pagina van de fabrikant. Helaas is die er alleen in het Japans - aan de Engelstalige pagina wordt nog gewerkt, zo staat er te lezen in aandoenlijk Mahiriaans: 'The page of the English edition is during a production presently. We finish to about the beginning in February. We request the inquiry to it with mail. Please forgive the answer in mail, although time is required a little.'

  Vastgelogd op 01:55

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 22 januari 2000

  Paging Dr. Zorro
  Toevallig is m'n zus hoogzwanger n zal ze binnen nu en twee weken bevallen met een keizersnede... maar als haar dokter - trots op zijn aandeel in het geheel - ook zijn initialen in haar buik krast...

  Vastgelogd op 05:22

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Sorry jongens, eet lekker door
  Dat gaskamer restaurant in Taiwan (zie het bericht van afgelopen woensdag) heeft z'n excuses aangeboden. Het gevangenisthema houden ze aan. Want dat blijft lachen natuurlijk...

  Vastgelogd op 05:18

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Surfen wordt steppen
  We weten het allemaal, het gebruik van internet kan ongezond zijn: een slechte houding, weinig beweging en onregelmatig eten. Als je nu gewoon een NetPulse koopt ben je van de eerste twee problemen tenminste af. Hun huidige slogan is Catch the wwwave... Zelf denk ik aan How many calories did you burn today?

  Vastgelogd op 05:04

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Het rommelt in Azi
  CNN bericht over schermutselingen (weet even geen beter woord te verzinnen - sorry) aan de Pakistaans-Indiase grens. Ik heb het idee dat als er in de wereld ooit een conflict met kernwapens wordt uitgevochten dat deze grensruzie zal zijn. Laat dit je er niet van weerhouden om vanavond stevig te feesten en te drinken. :)

  Vastgelogd op 04:43

  Terugverwijzen (0 reacties)


  vrijdag, 21 januari 2000

  Vlinder
  Zeg koolwitje, nou moet jij eens hl goed luisteren!

  Vastgelogd op 10:55

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Kevin Free
  Ondanks mijn vrije dagje toch nog even een kleine foto-update op de Computer Planet. Hacker Mitnick is vandaag vrijgekomen.

  Vastgelogd op 10:42

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Zoeken naar ET
  Ah, ik lees bij The Beeb dat het zoeken naar buitenaardse radiosignalen met SETI@Home nu met versie 2.0 kan. Hmm.. misschien dat ik dan toch maar meedoe met de hype. Code-kraken begint inmiddels knap te vervelen. Zeker met deze voorspelling over mijn kansen: The odds are 1 in a zillion-trillion that this participant will find the key before anyone else does.

  Vastgelogd op 10:38

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 20 januari 2000

  Transmeta
  Vandaag heb ik de hele dag aan een artikel gewerkt over de nieuwe Transmeta Crusoe processor. Het klinkt allemaal erg veelbelovend en ik kan niet wachten tot de eerste tastbare voorbeelden van Crusoe hardware beschikbaar zijn. M'n tekst vind je op de Computer Planet nieuwspagina.

  Vastgelogd op 11:30

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Zelfdoding nog steeds een mannenzaak
  Hmmm... koele (of kille) statistiekjes van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over zelfdoding.

  Vastgelogd op 01:06

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 19 januari 2000

  Real Audio gefixed
  Gelukkig, ik ben achter de oorzaak van mijn Real Audio problemen. Naast mijn werk bij Planet Internet en het vullen van deze weblog ben ik in de tijd die overblijft actief met technode muziek onder de naam Acid Demons. Die site ligt door tijdgebrek alweer een tijdje stil, maar gisteravond ben ik weer eens begonnen met een track: Aft Laser (1:27, Real Audio)

  Vastgelogd op 06:41

  Terugverwijzen (1 reacties)

  Gaskamer restaurant
  Het is dan wel een restaurant - maar anders was m'n bek toch wel opengevallen: een Taiwanees restaurant heeft zijn deuren geopend... niet als grand caf, niet als rustiek Oud-Hollandsch eethuisje... maar met als thema de gaskamers van nazi Duitsland. Klik hier voor een foto. Hadden die Taiwanese ignoramussen niet ook al Hitler die een Duitse kachel aanprees? Er ligt nog genoeg werk voor het Simon Wiesenthal Centrum. :/

  Vastgelogd op 02:42

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 18 januari 2000

  WS_FTP ne pas Y2K compli
  Goed, het is al laat, ik heb de hele dag gewerkt dus mijn kop (en de kop hierboven) is wat melig. Niettemin... als je WS_FTP gebruikt van Ipswitch om te FTP'en... dan heb je misschien inmiddels gemerkt dat hij soms verkeerde datums aan bestanden geeft. Een millenniumbug?! Ik keek in hun Knowledge Base en ze weten ervan.

  Vastgelogd op 11:28

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Weer es wat anders dan een frituurpan
  Dit gaat de goede kant op: het bedrijf CM Worldwide brengt de iCEBOX uit, een soort TV voor e-mail, internet, kabeltelevisie, audio- en video CD's en huisbewaking in n. Ze hebben ook een platte versie, voor onder het keukenkastje. Tutsskrien wel te verstaan.

  Vastgelogd op 11:09

  Terugverwijzen (0 reacties)

  BeOS 5 gratis!
  Nog voor maart dit jaar wil het bedrijf Be een gratis versie uitbrengen van het revolutionaire besturingssysteem BeOS. Dit zogenaamde FreeBeOS is een licht uitgeklede versie van BeOS versie 5.0, dat op hetzelfde moment uitkomt. De verschillen zullen voornamelijk liggen in extra programma's en utilities. Wat betreft het besturingssysteem zelf doet het niet onder voor de volledige versie. De hoop is dat met meer BeOS-computers in de wereld (de zogenaamde installed base) er ook meer software-bedrijven voor BeOS willen ontwikkelen - iets dat nu niet het geval is. N.B. Zelfde tekst ook op de Computer Planet van vandaag.

  Vastgelogd op 07:17

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 17 januari 2000

  Droste error
  Je kent die beroemde Droste reclame toch wel? De verpleegster met een dienblad met daarop een busje cacao met op het busje een verpleegster met een dienblad met daarop een busje cacao met op het busje een verpleegster met een dienblad met daarop een busje cacao... Probeerde een Real Audio test uit te voeren op l-rs.org. Ging iets mis, kreeg een foutmelding dat de server niet te bereiken is. Meer hulp op de Real Audio website. Klikken... De Real Audio website antwoordt ook al niet...

  Een vicieuze cirkel! Rh!

  Vastgelogd op 10:36

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Blinde krijgt kabel-aansluiting... in brein
  Een man die op 36-jarige leeftijd door een ongeluk blind werd kan dankzij een kunstoog weer eenvoudige vormen herkennen. Opmerkelijk is de manier waarop de camera de gegevens doorgeeft: namelijk via een rechtstreekse (!) verbinding met de hersenen. Deze techniek is niet geschikt voor mensen die al vanaf hun geboorte blind zijn, omdat iemand alleen in de eerste vier jaar van zijn leven leert zien. Wie deze periode heeft gemist kan op latere leeftijd niet of nauwelijks worden geleerd wat 'zien' nou eigenlijk is. In het verhaal To See Or Not To See van neuroloog Oliver Sacks wordt precies zo'n situatie beschreven. De man die op latere leeftijd ineens weer kon zien was in feite slechter af dan in zijn blinde periode. Mensen die het 'concept van zien' wl hebben geleerd zullen echter in de toekomst veel vaker op de computer en biologische interfaces kunnen terugvallen. N.B. Zelfde tekst ook op de Computer Planet

  Vastgelogd op 08:36

  Terugverwijzen (0 reacties)

  DNA Computer
  Hey, een (relatief) oud bericht bij CBS News over de aanzet tot een computer waarbij niet silicium chips het hoofdbestanddeel zijn, maar processors met DNA-materiaal. Geeft weer een nieuwe dimensie aan de term Taiwan kloon...

  Vastgelogd op 06:37

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zondag, 16 januari 2000

  Leuke kop
  Soms kom je wel eens een artikel tegen met een onbedoelde komische kop: 'KPN in gesprek met Franse telecombedrijven'.

  Vastgelogd op 06:09

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Free dom
  Even inhaken op een artikeltje bij Tonie (niet te verwarren met de onderstaande Toni), over World Online propaganda. Sinds WOL met die Freedom of Movement slogan is begonnen knaagt er iets aan me - gewoon, dat er *iets* niet klopt aan die zin. De strekking is volgens mij fout en in de context die WOL bedoelt is het een te letterlijke vertaling van het woord bewegingsvrijheid. Een dutchism zogezegd, net als Let's Make Things Better van Philips. Ik heb eens onderzocht in welke context de zin dan wel wordt gebruikt en ziehier het resultaat:

 • Ontvoerde hulpverleners in Tsjetsjeni
 • Wetgeving voor gehandicapten in Azi
 • Vrije doorgang voor vluchtelingen ten tijde van de oorlog in Bosni
 • Ongehinderd verkeer van werknemers binnen Europa
 • Problemen met immigratie naar de VS van joden uit de voormalige Sovjet-Unie
 • Schending van mensenrechten
 • Draadloos scheren
 • Draadloos muizen

  Dit is slechts een greep uit de vele, vele uitkomsten met een negatieve bijklank (met uitzondering van de laatste twee). Nahja, dat is dus mijn gevoel altijd geweest: de context is verkeerd. Toegegeven, er zijn ergere dingen om je druk over te maken.

  Vastgelogd op 03:48

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Toni Collette
  Een tijdje terug keek ik The Sixth Sense in de bioscoop. Op de indertijd van internet geripte versie van TSS was 't me vanwege de beroerde kwaliteit niet opgevallen, maar de moeder van het jochie-dat-dooien-ziet is Toni Collette! Sjeeees... die kende ik alleen nog als het 'stevige' meisje uit Muriel's Wedding!

  Vastgelogd op 03:24

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Snakige spam trucs
  Okee, mensen met, euh, laten we zeggen digitale hypochondrie moeten dit artikel bij CNN Interactive maar even overslaan. Hypochondria Digitalis (you've heard it here first, folks) wil zeggen: mensen die gelijk denken dat het ze zelf zal overkomen wanneer de media berichten over iets engs op internet: hacks, virussen, gestolen creditcards e.d. Het artikel laat stapsgewijs zien op welke manieren kwaadwillige types je identiteit kunnen ontfutselen met zoiets simpels als een klikbare link in een e-mailtje. Zelfs als er op het eerste gezicht niets verdachts aan de hand is. Welcome to spamland, sucker.

  Vastgelogd op 02:45

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Say it, brother!
  Las nog wat meer artikelen over Microsoft bij AP en kwam daar dit audio-file tegen van Steve Ballmer... het is zondag - zou het daarom zijn dat hij klinkt als een fanatieke dominee? N.B. Opent in een nieuw venster, voor de handigheid.

  Vastgelogd op 01:48

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Innovatie™
  De Associated Press (AP) heeft een interessant artikel over de nieuwe weg die Bill Gates is ingeslagen, namelijk officieus weg bij Microsoft en terug naar innovatie. AP vraagt zich af of dat eigenlijk wel kan: 'Bill Gates and the company he co-founded, Microsoft, are known for many things. Within the technology community, however, innovation is not one of them.'

  Vastgelogd op 01:39

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 15 januari 2000

  NR was nog een log?
  Hmm, ben ik nou gek of is NRC Handelsblad ook een weblog, soort van begonnen? Jeroen van Bergeijk -- schnabbelt ook nog bij Radio Online trouwens - maakt een wekelijkse selectie van interessante artikelen op het gebied van politiek, wetenschappen, cultuur en amusement. Maar als Seti@Home volgens NRC hot news is...

  Vastgelogd op 06:25

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Internet in optima forma
  Kijk, hier is een website nou voor bedoeld!

  Vastgelogd op 01:38

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Ik krijg jeuk van dit soort mail
  Ondanks dat m'n dure CD's veilig zijn binnengekomen ben ik nog niet gerust over de hack bij CD Universe. Ik kreeg weer mail van ze... het soort waar je onrustig van wordt. Wat citaten:

  Dear Lars,
  As a valuable customer of CD Universe, we wanted to alert you to the fact that we have recently become aware that a portion of our customer information has been stolen. Along with several other online merchants, we were the target of a sophisticated hacker.

  We are taking every conceivable step to make sure the information you have provided to us in the past for ordering online is secure and remains so. However, there is a chance that the loss of such CD Universe customer information could result in fraudulent charges on your credit card.

  For your safety, we suggest you monitor your credit cards closely over the next few weeks and report any suspicious activity to your credit card company and CD Universe as well.

  Once again, I apologize for the inconvenience. We appreciate your business and will do everything we can to help you during this process. Thank you for your patience. Please also feel free to contact me directly.

  Sincerely,

  Brad D. Greenspan
  Chairman, eUniverse / CD Universe

  Ik hoop dus op de spreekwoordelijke sisser. Hoe dan ook, ik denk dat ik niet de enige zal zijn die het voorlopig wel zal laten om iets bij CD Universe te bestellen. Of moet ik net zo doen als Garp in The World According To Garp? Toen een vliegtuigje in het huis crashte dat hij net wilde kopen bedacht hij zich geen moment en sloot de deal. Waarom? Tja, wat is de kans dat er ooit nog een vliegtuig op dit huis stort? Morgen Mastercard maar eens bellen. :(

  Vastgelogd op 01:37

  Terugverwijzen (0 reacties)


  vrijdag, 14 januari 2000

  Bibleman
  Vond het linkje naar Bibleman via alt0169.com. Even rondklikken op de site en ik zie dat Bibleman ons The Incredible Force Of Joy brengt. En zoals dat wel vaker gaat met de ongelofelijke kracht van geluk... Running Time: approx. 30 minutes

  Vastgelogd op 12:40

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Witte Huis benvloedde scripts
  Opmerkelijk bericht in The Washington Post: het Witte Huis heeft, in ruil voor een soort vrijstelling van zendtijd voor politieke partijen, actief scripts laten aanpassen van series, waaronder de ziekenhuisserie E.R. Het gebruik van drugs door jongeren moest in de series in een negatief daglicht worden gesteld. De Amerikaanse TV-zenders spaarden zo een bedrijf van 22 miljoen dollar uit. Tsk...

  Vastgelogd op 11:52

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Navelbreuk
  Nooit meer Britney Spearkipjes' navel zien!

  Vastgelogd op 11:40

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Openhartig
  David Letterman vertelt zijn enigszins verbaasde publiek ineens dat hij binnenkort een hartonderzoek zal ondergaan. Zijn gast van die avond keek ook op van 't nieuws.

  Vastgelogd op 11:21

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Iiyama hebbeding
  18 inch WAUW! Even de precieze prijs opgesnord bij Mycom: fl. 7399,00. Ik moet even liggen...

  Vastgelogd op 11:05

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Switched On Bach is binnen
  Gelukkig - de CD Box is binnen. Pfew! Da's alvast n probleem minder. Nu moet ik nog zekerheid krijgen over m'n creditcard. CD is ietsje duurder uitgevallen, want er moesten namelijk wel invoerrechten over worden betaald. Hmpf...

  Vastgelogd op 09:46

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 13 januari 2000

  Net rond creditcard dief sluit zich
  De laatste tijd had ik het geregeld over CD Universe. Het ziet er naar uit dat er meer gegevens over de hacker bekend worden. Een bedrijf dat zich specialiseert in cyber-opsporing doet onderzoek naar de hacker. AntiOnline zegt de identiteit van de hacker te hebben vastgesteld (ene Maxim Ivancov) n een bank in Letland te hebben getraceerd waar Ivancov zaken mee doet. Het verslag van hun opsporingswerk leest trouwens als een spionnenboek. Helaas zijn er nauwelijks wetten rond computercriminaliteit in Oost-Europa, een feit dat de berechting van Maxim Ivancov uiteindelijk lastiger maakt dan hem te vinden.

  Vastgelogd op 11:00

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Bezint, eer ge studeert
  Kreeg vandaag post van onze Groningse vrienden.

  Om met Oxysept te spreken: FUKKING HEL! Dat is 9.160,19 euro! 9.391,72 dollar! 369.521,29 Belgische franken! 21,11 palladium ounces! Reken maar na op The Universal Currency Converter!

  Vastgelogd op 10:25

  Terugverwijzen (7 reacties)

  Frisse naam kan geen kwaad
  Goh, een primeur in Apeldoorn - om het wildplassen tegen te gaan heeft de gemeente een aantal WC's besteld die met n druk op de knop in de grond verdwijnen (en vice-versa). Alleen die naam... ugh, de Urilift. Je kent die naar pis stinkende flats ook wel zeker...

  Vastgelogd op 07:21

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Leuke omgeving, m'neer de burgemeester
  In de hoofdstad van Taiwan ging de burgemeester een promotie-tour maken. Taipei had namelijk de Tanshui rivier opgeruimd. Even de waterkwaliteit testen... hee, kijk nou...

  Vastgelogd op 05:54

  Terugverwijzen (0 reacties)

  MiniDisc Hack
  Je hebt tegenwoordig ook MiniDiscs met een capaciteit van 80 minuten. Maar het zou mooi zijn als je een paar minuten kunt bijsmokkelen op 74 minuten MD's, iets dat je met deze MiniDisc hack handleiding kunt proberen.

  Vastgelogd op 05:24

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Marsmannen
  Interessant artikel bij CNN Interactive: mannen (en vrouwen) van Mars bestaan misschien toch... wij zelf namelijk!

  Vastgelogd op 04:35

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 12 januari 2000

  Haiteg
  Star Trek wetenschap komt blijkbaar toch sneller binnen handbereik dan ik dacht: BBC News bericht over een leraar als hologram, die dan leerlingen in afgelegen delen kan lesgeven. En bij je opa of oma langsgaan hoeft ook niet meer dankzij high-technology, want ze hebben NurseBot om ze gezelschap te houden.

  Vastgelogd op 09:01

  Terugverwijzen (1 reacties)

  eXistenZ II
  Nou, ik heb 'm gezien. Wat zal ik zeggen? Afgezien van opvallend slechte acteerprestaties en hier en daar wat rammelende dialogen toch nog net een zesje. De 7.1 van de Movie Database vond ik niet helemaal terecht.

  Vastgelogd op 08:04

  Terugverwijzen (0 reacties)

  CD's pleite! CC pleite!
  Op 16 december vorig jaar bestelde ik een nieuw uitgebrachte CD Box van synthesizer pionier Wendy Carlos. Deze. Raad eens waar? Juist... bij CD Universe. Ik mailde ze vandaag waar hij blijft en kreeg prompt een auto-reply:

  Dear Valued Customer,
  
  We appreciate your patience and understanding during this difficult
  time.
  
  Due to the large volume of email messages that we have received, there
  will be a slight delay in sending a personal reply to your email
  inquiry.
  

  Hmm... mijn worst case scenario is dus n geen CD Box (van 120 pegels trouwens) n m'n creditcard gejat. Afwachten maar.

  Vastgelogd op 07:20

  Terugverwijzen (0 reacties)

  De Koelkast
  Naast de Computer Planet maak ik, samen met een collega, elke week de Koelkast. Dat is een rubriek om je saaie machine om te vormen tot... u begrijpt waar ik heen wil. Vandaag is er weer een nieuwe editie.

  Vastgelogd op 07:09

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Krom recht
  De rechtstaat Nederland vind ik altijd het duidelijkst naar voren komen in zo'n artikel: de namen van het slachtoffer Danil en zijn vriendin Loes worden uitgebreid vermeld, de verdachten alleen met hun initialen A.B. en R.B. Okee, omdat het verdachten zijn en we in geen volksgerecht willen... maar typerend is 't wel.

  Vastgelogd op 05:57

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Roken ng koeler
  Als het aan Philip Morris ligt wel: ze willen een sigaret op de markt gaan brengen die 'koeler brandt'. Er komen namelijk elk jaar 1000 Amerikanen om door branden die door een sigaret worden veroorzaakt. Past wel weer typisch in de Amerikaanse aanpak van symptoombestrijding, nietwaar? Misschien kunnen ze beter menthol sigaretten gaan roken. Hoewel...

  Vastgelogd op 03:53

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 11 januari 2000

  Creditcard Dieven Universe
  Godver! Een of andere (waarschijnlijk) Russische hacker heeft blijkbaar een hele berg creditcard nummers geript bij CD Universe (CDU). De hacker heeft geprobeerd om het bedrijf af te persen. Dat lukte niet en daarom maakte hij ze op een website bekend.

  Helaas is het geen onzinverhaal, want in interviews met CNN Interactive geeft CDU de hack toe (vreemdgenoeg niet op de website zelf). Meest a-sociale citaat van een CDU-woordvoerder komt uit een artikel bij BBC News: 'Cybercash told us they had a security breach and had issued a patch but we think that the responsibility for implementing this laid with them.' Cybercash is de fabrikant van de software die de creditcard transactie afhandelt. CDU staat hierdoor volgens mij open voor een paar stevige claims. Ook van mij trouwens, want ik bestelde er ook geregeld.

  Er wordt in de media bericht dat de hacker 300 duizend kaartnummers heeft bemachtigd. En laat dat nu net het trotse aantal creditcard transacties zijn dat CDU al heeft gedaan. ' CD Universe has successfully processed over three hundred thousand credit-card transactions.' Een nu wat wrange tekst van de CDU website: Security - Is Internet Shopping Safe?. Hmm.. is dat een retorische vraag?

  Vastgelogd op 12:02

  Terugverwijzen (0 reacties)

  eXistenZ
  Ga zo maar eens naar bed, eXistenZ op DVD in m'n Denon DVD-2000 (2e hands, hoor). eXistenZ krijgt een 7.1 van de Movie Database. Zeg morgen wel wat *ik* er van vond. Maf ze, voor straks!

  Vastgelogd op 11:59

  Terugverwijzen (0 reacties)

  CD Universe weer terug
  Hmmmm.. toch tijdelijk, die storing. Vroeg me al af of een woedende meute de serverruimte was binnengedrongen. Niet dus. Sorry da'k zo op die CD Universe hack zit te frbelen... maar gezien de happy joy joy stemming op de website vraag ik me af of we hier wellicht toeschouwer zijn bij de cursus How Not To Deal With An eCommerce Crisis.

  Vastgelogd op 09:47

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 10 januari 2000

  Magnolia
  Hmm, dit lijkt me wel een interessante film: Magnolia. De laatste tijd komen er zowaar goed gescripte producties uit Hollywood. Bij de Washington Post weten ze er geloof ik niet zo goed raad mee. Mij trekt deze zin over de streep: Contains intense emotional material, violence, nudity and ceaseless obscenity. Eens even zien, wanneer komt ie uit? HEL. Voorlopig niet hier. Hmpf...

  Vastgelogd op 12:47

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Noem je zo iemand een wildrukker?
  Opmerkelijk ANP-bericht: 'Volendammer masturbeert in volle licht politieauto'. Zou hierover iets in de Declaratie van de Rechten van de Mens staan? Opvallend (en misschien symbolisch) is dat bij de United Nations High Commissioner for Human Rights de directory met declaraties in 270 talen niet meer te bereiken is.

  Vastgelogd op 12:42

  Terugverwijzen (0 reacties)

  AOL en Time-Warner fuseren
  Op BBC News: AOL en Time-Warner gaan fuseren. Het bedrijf dat dan ontstaat is zo'n 245 miljard dollar waard. En dat is maar liefst 527 miljard gulden, lieve kijkbuiskinderen...

  Vastgelogd op 11:24

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Missing In Action
  Een bijzondere zoekmachine bij Scope Systems: je kunt namelijk zoeken in de database van vermiste soldaten uit de Vietnam oorlog. En verder hebben ze Any Day In History, waarbij je kunt nagaan of je je verjaardag nog met bijzondere mensen deelt. In mijn geval (19 juni) werd Blaise Pascal geboren in 1623, Paula Abdul in 1962 en Garfield in 1978. Geen leven zonder sterven, dus natuurlijk ook even bij de dooien gekeken. Daarvan kende ik alleen het echtpaar Rosenberg. Zij werden in 1953 beschuldigd van spioneren voor de Russen en (naar later bleek onschuldig) gexecuteerd. Beetje ranzige toevoeging die wat mij betreft wel weggelaten had mogen worden: Julius takes 3 tries, Ethel 5.

  Vastgelogd op 11:01

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Computer Planet ook weer bijgewerkt
  Tjezus... om de een of andere reden was onze gecodeerde verbinding met de content server vandaag tyfustraag! Morgen maar eens uitzoeken wie daarvoor slaag verdient. Zien wat ik gedaan heb vandaag? Hiero.

  Vastgelogd op 07:07

  Terugverwijzen (1 reacties)


  zondag, 9 januari 2000

  Baantje trekken
  Tijd om van baan te veranderen? Als duiker kom je nog eens ergens. Op het eiland Split Solitary bijvoorbeeld.

  Vastgelogd op 11:30

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Dodge This
  Ik keek rond (inspiratie opdoen voor een eigen film?) bij Free Movie Scripts en vond een vroeg scriptje van The Matrix van de broers Wachowski. Zoek de verschillen (en dat zijn er nogal wat!)

  Vastgelogd op 08:45

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Veranderingen
  Zoals je ziet zijn er een paar kleine visuele veranderingen doorgevoerd op l-rs.org. Heel subtiel en met hulp van m'n fijne collega Diederik! Bedankt man! De hele site is nu ook in Blogger opgenomen. Het artikel over online riooljournalistiek is eigenlijk van afgelopen vrijdagnacht, maar die is dus opnieuw geplaatst. Of, vastgelogd, eigenlijk.

  Vastgelogd op 07:52

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Internet x journalistiek = riooljournalistiek?
  Het moest er toch eens van komen: l-rs.org gaat van start. Ik heb een tijd nagedacht hoe ik mijn weblog vorm wilde geven. Er zijn er in korte tijd namelijk zoveel van bijgekomen en hoe kan l'il old me nou nog een nuttige bijdrage leveren? Niet dat nut per s nodig is hoor, maar wie al een tijd op internet zit, die weet dat doelloos surfen snel verveelt.

  Daarom, een weblog - maar eentje waar ik de gevonden links en sites in een wat uitgebreider verhaal wil verpakken. Misschien dat l-rs.org daarmee niet meer onder de definitie van een weblog valt, maar als FvJ er mee weg komt, dan ik ook! Een ego-pagina met daarop informatie over mij en mijn werk is in de maak. Geen prioriteitsklus, overigens. Voor het moment volsta ik met de mededeling dat ik bij Planet Internet werk en daar de Computer Planet onderhoud.

  Ik zou willen dat mijn reden om dan toch eindelijk van start te gaan met l-rs.org een leukere was dan dat ik hieronder ga behandelen, maar soit. Als een of andere mediasocioloog mij en al mijn collega-internetjournalisten in de Volkskrant voor beginnelingen en rioolpers uitmaakt... dan word ik giftig.

  Mediasocioloog Jan van Dijk doet nogal wat uitspraken waaruit blijkt dat hij van het medium internet alvast niet veel begrijpt. Zo stelt hij: 'Internet is een nieuw medium waarvan de betrouwbaarheid twijfelachtig is. Wil je goede journalistiek kunnen uitvoeren, dan moeten je bronnen controleerbaar zijn.' Een nieuw medium? Wat een onzin! Wat een clich! Hier spreekt iemand die is opgegroeid met het boek en de krant, een radio met gloeibuizen en de eerste TV-uitzendingen vanuit Studio Irene in Bussum. Iemand die vindt dat iets wat nog maar zo kort bestaat niet serieus genomen kn worden! Wat van Dijk vergeet c.q. niet weet is dat internetjaren geen gewone jaren zijn.

  In dit interessante artikel bij Microsoft (over de groei van hun website sinds 1994) worden internetjaren vergeleken met hondenjaren. 14 voor het eerste jaar, daarna zo'n 7 gemiddeld. Wie dus al sinds 1995 actief is op internet en daarvan ruim 3,5 als internetredacteur... heeft daarmee 28 jaar ervaring. Beetje simpel gezegd misschien, maar wel met een kern van waarheid.

  Ik ben het ook oneens met de bewering dat op internet je bronnen niet zijn te controleren. Ik wil zelfs stellen dat het omgekeerde waar is. Lezers kunnen voor het eerst in de geschiedenis van de massamedia ZELF informatie nagaan. Dankzij de hyperlink - het klikbare controlemiddel van de online journalistiek. Wanneer ik een tekst schrijf voor de Computer Planet, dan bied ik de lezer alle informatie die nodig is om hun eigen beeld te vormen.

  Brengt Casio vandaag een nieuw horloge uit met MP3-mogelijkheid? Kijk zelf wat Casio er over zegt! Een directe link naar het officile persbericht of productpagina's. Hetzelfde ruwe materiaal waarmee een krantenjournalist moet werken. En zijn/haar artikel is, eenmaal in de krant afgedrukt, door de lezer helemáál niet meer op waarheid te controleren. Nee, Van Dijk laat zich hier benvloeden door de recente voorbeelden van zogenaamde onbetrouwbaarheid van bronnen op internet, zoals Ron's Angels: foto-modellen die hun eicelletjes zouden verkopen aan de hoogste bieder. Een stomme hoax (lulverhaal), waar alle media (inclusief de oude) met open ogen intuinden. 'Echte' journalisten noemen zo'n blunder een canard, trouwens. Dat je 't weet.

  De mediasocioloog maakt het helemaal te bont met deze uitspraak: 'Het Internet-journaille bestaat voor het grootste deel uit beginners, dus moeten ze die normen leren op school. Ik ben bang dat het anders verzandt in een soort riooljournalistiek.' PARDON?! We zijn dus n zonder normen n onbetrouwbaar bezig n wat we maken staat in ieder geval niet in verhouding tot de geschreven, eh nee... de GEDRUKTE pers?! Hiermee toont Van Dijk definitief dat hij maar wat in de rondte praat en zich nog nooit serieus in de internetjournalistiek heeft verdiept.

  Trouwens: het woord 'journaille' heeft in de definitie een voornamelijk negatieve betekenis: de verbastering van het Franse woord voor dag erkent de ademloze zoektocht naar actualiteit [door de pers] maar benadrukt oppervlakkigheid en fouten die daardoor ontstaan. (Vrij vertaald uit het Laufenbergs Lster Lexicon). Bovendien lijkt het opzettelijk op het scheldwoord 'canaille' dat zoveel betekent als 'gewetenloze en ophitsend werkende dagbladpers.' Onze mediasocioloog draait zijn hand er niet voor om maar liefst twee beledigingen in n zin te verpakken!

  Wat me na het lezen van 't artikel bezighield was de grote W. Waarom zo negatief over de huidige stand van de berichtgeving op internet? Waarom het ontkennen dat er zoiets zou bestaan als pure internetjournalisten? Ik hou het er maar op dat het angst is. Vroeger was het zo: wanneer je enig talent voor schrijven bezat (en je graag een verhaal kwijt wilde aan de massa) dan kon je niet om de krant heen. En daarmee niet om de School voor Journalistiek. Met de komst van internet heeft iedereen zijn eigen drukpers. De hele wereld is potentieel jouw lezer. Geen papier, onmetelijk snel en alle controle in de hand van de journalist. Dat maakt sommigen waarschijnlijk een beetje bang.

  Begrijp me niet verkeerd: een journalistieke opleiding kan een groot voordeel zijn: het helpt je teksten te structureren, leert je helder te werken en spelfouten te voorkomen. Wat je verwacht dat een school je leert. Maar dat je normen en waarden alleen leert op een School voor Journalistiek? Eerlijke teksten met controleerbare bronnen alleen kunt produceren op papier? GELUL! Punt NL. Dat 'ethische systeem' heb je, of je hebt het niet. Wie onzin verkoopt valt op internet gewoon door de mand.

  Lars

  PS
  Wel een lang verhaal - maar het is dan ook niet zomaar een onderwerp. De volgende keer (wat klinkt dat Sesamstratig, vind je niet?) wordt het allemaal wat minder serieus. :D

  Vastgelogd op 07:47

  Terugverwijzen (1 reacties)

 •  
  (c) 1999-2007 l-rs.org