Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 11 januari 2000

Creditcard Dieven Universe
Godver! Een of andere (waarschijnlijk) Russische hacker heeft blijkbaar een hele berg creditcard nummers geript bij CD Universe (CDU). De hacker heeft geprobeerd om het bedrijf af te persen. Dat lukte niet en daarom maakte hij ze op een website bekend.

Helaas is het geen onzinverhaal, want in interviews met CNN Interactive geeft CDU de hack toe (vreemdgenoeg niet op de website zelf). Meest a-sociale citaat van een CDU-woordvoerder komt uit een artikel bij BBC News: 'Cybercash told us they had a security breach and had issued a patch but we think that the responsibility for implementing this laid with them.' Cybercash is de fabrikant van de software die de creditcard transactie afhandelt. CDU staat hierdoor volgens mij open voor een paar stevige claims. Ook van mij trouwens, want ik bestelde er ook geregeld.

Er wordt in de media bericht dat de hacker 300 duizend kaartnummers heeft bemachtigd. En laat dat nu net het trotse aantal creditcard transacties zijn dat CDU al heeft gedaan. ' CD Universe has successfully processed over three hundred thousand credit-card transactions.' Een nu wat wrange tekst van de CDU website: Security - Is Internet Shopping Safe?. Hmm.. is dat een retorische vraag?

Vastgelogd op 12:02

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org