Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 28 juni 2008

Afvoer
Het is hier wat rustiger omdat ik midden in een verbouwing van de keuken zit. Dat geeft nogal wat gedoe en rotzooi. En ondertussen moet de schoorsteen, zoals dat heet, ook blijven roken (om voor dezelfde verbouwing te betalen, see).

Hoe dan ook, je breekt es wat open en dan blijkt de vorige klusser een nogal amateuristische "het zit, niet meer aankomen"-mentaliteit te hebben gehad. Onduidelijke buizen, kraantjes, afloopjes en een afvoer die een deel van het water rechtstreeks de Utrechtse zandgronden in stuurde.

Nog een paar weekenden. Met het eindresultaat val ik u nog wel lastig.

Vastgelogd op 12:51

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 21 juni 2008

Kabeltje
Fantastisch: Denon verkoopt een ethernetkabel voor nuja, dingen die Ethernet doet, voor 500 dollar. Argument voor de exorbitante prijs: omdat je audio er beter van zou gaan klinken.

Voor de minder technisch onderlegden: Ethernet dient enkel voor het versturen van eentjes en nullen tussen apparatuur en heeft niets, maar dan ook niets te maken met de uiteindelijke kwaliteit van het geluid.

Wat dat wordt bepaald door je audioapparatuur, die de verzonden eentjes en nullen weer in elkaar kleit tot geluid. Mooiste wraak voor zoveel nonsens, de recensies bij Amazon.

"The first few seconds of silence before track one we could hear the universe inhaling before we were pressed into our respective couches and mutli coloured tartan was projected upon all surfaces in our basement."

Vastgelogd op 11:50

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 20 juni 2008

EK
Leuk om te lezen, deze herverliefdheidsverklaring met voetbal uit de International Herald Tribune, allemaal dankzij het Nederlands elftal.

"From the television screen, I haven't seen a soccer team anywhere enjoy itself more - and to be able to project its pleasure as much."

Vastgelogd op 23:10

Terugverwijzen (3 reacties)

Voortwaarts Mars
Fantastische Mars-foto's, verzameld op Boston.com [Via Reddit]

Vastgelogd op 20:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Interesse
Afleveringen van The Daily Show zijn inmiddels integraal online te bekijken. Daarom, vanaf minuut 13:15 een indrukwekkend interview met journaliste Lara Logan, chief foreign correspondent voor CBS, die zich terecht druk maakt over de desinteresse bij het Amerikaanse publiek over de oorlogen in Irak en Afghanistan.

"If I were to watch the news that you get here in the United States, I'd just blow my brains out, 'cause it would drive me nuts."

Vastgelogd op 14:11

Terugverwijzen (1 reacties)

Jaar
Donderdag (gisteren dus) was ik jarig. En dan ga je even bieren in de stad en vind je je tante uit Australië op het antwoordapparaat. Gemist op meerdere niveaus, zeg maar. Morgen maar even cheap ass mailen dat ik het gehoord heb.

Vastgelogd op 00:24

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 18 juni 2008

Huisje
Mooi verhaal, mooie foto erbij.

"The tiny house in the industrial flats once was part of a row of picket-fence-lined cottages along a working-class street. That was old Ballard. Today it sits walled in on three sides by what will be a five-story health club and a Trader Joe's. New Ballard."

Vastgelogd op 19:54

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 17 juni 2008

SFX
Hij was mijn favoriete maker van special effects, Stan Winston - dood op z'n 62e. Zo kort na Pollack een flinke aderlating voor Hollywood. Dat had Winston vast mooi smerig in beeld gebracht.

Vastgelogd op 21:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Vandaag-gesprekje
Martijn 4:28
http://www.kpnvandaag.nl/

Lars 4:30
"ontmoet floor!"

wat een armoe!

Martijn 4:31
Ontmoet onze stockvideo-acteurs

Lars 4:32
"maak je keuze uit de handvol rss-feeds die wij zakelijk gezien belangrijk vinden"

"haha, nee, die van jezelf, dat kan niet!"

"je kunt wel de achtergrondkleur veranderen!"

* tumbleweed *

Vastgelogd op 20:21

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 16 juni 2008

Zap
Ik zapte net langs de laatste minuten van de Amerikaanse serie Cold Case (nooit gezien) waar Nina Simone's uitvoering van Strange Fruit in zat. Ik kreeg nog net mee dat deze aflevering ging over een moord op een zwarte tiener in 1963. De toepasselijke tekst is onvoorstelbaar mooi - schrijnend, bitter en bruut:

Southern trees bearin' strange fruit
Blood on the leaves and
blood at the roots
Black bodies swinging in
the southern breeze
Strange fruit hanging
from the poplar trees.

Pastoral scene of the gallant South
In big bulging eyes and
the twisted mouth
Scent of magnolia, clean and fresh
Then the sudden smell
of burning flesh

Here is a fruit
For the crows to pluck
For the rain to gather
For the wind to suck
For the sun to rot
For the leaves to drop
Here is
a strange and bitter crop

Ook nog bijzonder mooi intogen begeleid met enkel sombere piano. Tsjee. Meteen maar even gescoord bij iTunes. (braaf hč?)

Vastgelogd op 21:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Indeed
Hmpf. There Will Be Blood van PT Anderson heb ik in de bioscoop gemist, maar de recensies zijn zo lovend geweest, dat ik hem wel ongezien wil hebben op Blu-ray. Fluks naar Play.com, waar helaas de vormgever du jour het pondprijsje met een euroteken weergeeft.

Sinds de jongste redesign is het onmogelijk geworden om nog een mens te spreken bij Play.com, helaas. Het enige formulier dat enigszins snel te vinden is, is om een kapot onderdeel van de site te melden.

Omdat ik vorig jaar nog wel met een mens heb gemaild (op info at play.com), daar maar eens naartoe gemaild. Ah, snel antwoord - dat dan weer wel. Ow:

****THIS MAILBOX IS UNATTENDED*****

Please contact Play.com by visiting www.play.com/helpdesk

****PLEASE DO NOT REPLY TO THIS EMAIL****

Bareuh.

Vastgelogd op 20:08

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 15 juni 2008

Voetbal
Hoe langer ik over de opmerkingen van Giancarlo Abete (voorzitter van de Italiaanse voetbalfederatie) nadenk, hoe asocialer ik ze vind.

Abete verdenkt Nederland er van om straks tegen Roemenië opzettelijk beroerd te spelen, zodat Italië het EK moet verlaten:

"If you look at the way Holland beat both Italy and France, the match with Romania should end similarly," Abete said. "If not, we're going to have to take a deeper look."

Op die verdachtmakingen is komende dinsdag maar één antwoord mogelijk, denk ik.

Vastgelogd op 10:03

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 13 juni 2008

Verslagje
Mooie wedstrijd, mooi resultaat: 4-1! Ik lees even een live-verslag na op Guardian.co.uk waar de schrijver prachtig vloekt op z'n nieuwe Mac, die net op dit moment even niet moet emmeren:

"Wow, you got the effing Mac?" coos a jealous Marie Meyer. "That one hasn't even been released over here." You may be interested to know that one of the great new features of the Effing Mac(TM) is its ability to be sieved through a sock if you smash it into small enough pieces.

Vastgelogd op 23:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Lisbon
Mooi, de Ieren zien ook de gereanimeerde Grondwet - excuus Verdrag van Lissabon - niet zitten en verwerpen het per referendum. We hadden er hier natuurlijk ook gewoon een moeten hebben, maar gemarchandeer tussen de coalitiepartijen voorkwam dat. Balkenende schermde nog met een verdwenen volkslied en vlag, maar gíng het niet om bij het massale NEE in 2005.

Hoe dan ook, wat me wel een beetje tegenvalt in dat BBC-artikel is de laatste zin, die namelijk vals is: "Just over three million Irish voters are registered - in a European Union of 490 million people."

Het impliceert namelijk terloops dat die enkele drie miljoen Ieren maar even 500 miljoen EU-burgers een verdrag door de neus hebben geboord. Maar Ierland was toevallig wel het enige land dat een referendum hield - de rest was ronduit te schijterig voor de uitslag als het aan de eigen burgers zou zijn voorgelegd.

Als dat wel was gebeurd, lagen die cijfers natuurlijk anders. Maar het is karakteristiek voor de wijze waarop de landelijke en Europese politici (en de BBC in dit geval) met cijfers omgaan.

Vastgelogd op 20:11

Terugverwijzen (7 reacties)


dinsdag, 10 juni 2008

Spam
Ik laat al jaren mijn privé-mail scannen door een professioneel filterbedrijf. Pas sinds twee weken heb ik toegang tot statistieken en een 'hertrainingsinterface' voor tussendoor gesneakte mailtjes.

De score voor twee weken is toch redelijk ontluisterend. Toegegeven, m'n mailadres is al sinds jaar en dag bekend én al geregeld misbruikt als afzender van diverse spamruns... maar de verhoudingen zijn toch wel een beetje zoek. Zonder de mailfiltering zou ik het medium e-mail allang hebben opgegeven, denk ik.


Vastgelogd op 19:55

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 6 juni 2008

Wandelhond
En via Reddit deze opmerkelijke fotoserie van een voorpoot-loze hond, die daar blijkbaar iets op heeft gevonden.

Vastgelogd op 19:49

Terugverwijzen (1 reacties)

Friet
Onverwacht hoogstaand kwalitatief videootje bij een Fox-zusterstation: een mevrouw heeft in twee frietjes de Heiland gezien. De video is weinig meer dan een foto van de frietstaakjes in kwestie, maar de (onzichtbare) commentator en lange stiltes met een tikkende wandklok maken het fantastisch schrijnend om te zien.

Ik heb goed gekeken maar zie er niets in. Als JC al ergens zou verschijnen, toch niet in een Amerikaans bord patát?! [Via Fark]

Vastgelogd op 19:45

Terugverwijzen (3 reacties)

Tegels
Ik zit wat tegels te bekijken voor in de nieuwe keuken, om ideeën op te doen voor de vloer. Ik kwam langs deze in opdracht gemaakte leuke 17e-eeuwse voorbeelden, met eigentijdse taferelen met mobiele telefoons, wipkippen en breakdancers.

En deze Turkse geschubde, reptiloďde wandtegels zijn ook prachtig - en vast onbetaalbaar.

Vastgelogd op 13:17

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 5 juni 2008

Dreiging
Opmerkelijk hoe de veiligheidsanalyse die leidt tot beveiliging grif wordt geloofd, maar als diezelfde analyse uitwijst dat de beveiliging kan worden afgebouwd, het huis te klein is.

Het lijkt bijna wel alsof iets dierbaars wordt afgepakt.

Vastgelogd op 11:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Krant
Ik heb na járen en járen mijn krantenabonnement opgezegd. Vooral vanwege gebrek aan tijd, in combinatie met de gestegen kosten. Jammer dat klantenservice-bots (zelfs als het mensen betreft) niet inhoudelijk naar je mails kijken. Kortom, ik doe nog es een suggestie.

---

Date: Thu, 5 Jun 2008 09:48:46 +0200 [09:48:46 AM CEST]
From: "Klantenservice de Volkskrant, PCM" Netherlands
To: Lars Pasveer
Subject: RE: Suggestie nav beëindigen abonnement
Headers: Show All Headers
Geachte abonnee,

Het spijt ons te vernemen dat de bezorging op uw adres niet naar wens verloopt. Helaas hebben wij uw adresgegevens niet ontvangen. Graag ontvangen wij deze alsnog samen met onderstaande e-mail zodat wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen.

Met vriendelijke groet,

Mw. G. Nieuwenhuijzen

Klantenservice de Volkskrant

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Lars Pasveer
Verzonden: donderdag 5 juni 2008 8:48
Aan: LSERVde Volkskrant, PCM
Onderwerp: Suggestie nav beëindigen abonnement

Dag,

Mijn Volkskrant-abonnement is een dezer dagen afgelopen. Ik kan me niet meer precies herinneren wanneer ik mijn abonnement bij jullie begon, maar het zal lang geleden zijn.

Veranderde omstandigheden en gestegen abonnementskosten van de krant brachten me tot die keuze. De krant is me altijd goed bevallen, maar vooral in het weekend heb ik er simpelweg geen tijd meer voor.

Nu heeft de Volkskrant wel een weekendabonnement, maar dat is nu juist het moment dat ik geen kranten meer lees. De weekendeditie gaat daarom, met enige schaamte, eigenlijk ongelezen naar het oud papier.

Daarom, een suggestie die me mogelijk doet terugkeren: is er geen week/werk-abbo mogelijk, waarbij je doordeweeks wél, maar in het weekend juist géén krant ontvangt? Dus, exact het tegenovergestelde van het huidige weekendabonnement.

De omstreeks 48 (?) dikke weekendkranten + magazines die je uitspaart zou dan weer een aardige korting op het abonnementsgeld kunnen betekenen en mij (en mogelijk anderen) weer over de streep trekken een nieuw abonnement af te sluiten.

Bedankt tot zo ver en hopelijk bereikt dit mailtje 'powers that be'.

Met warme groet,

Lars Pasveer
Utrecht

Vastgelogd op 10:30

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org