Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 28 februari 2007

Tune in
Grappig, Lysergsäurediethylamid ofwel LSD is niet verdwenen met de klassieke hippie, het past alleen niet meer in onze moderne tijd:

"They noted that "the marked decline in LSD prevalence would seem very curious ... One possibility is that LSD's much longer duration is less compatible with leisure lifestyles that are organised around an evening out."

Vastgelogd op 22:38

Terugverwijzen (1 reacties)

Koel
Vandaag viel toch het meest Ausländische persbericht ooit op mijn virtuele mat: "Koud douchen niet populair".

Nadat die binnenkomer de persen knersend tot stilstand had gebracht, bleek er toch verbazend veel over niks te melden. Chapeau voor de opsteller, trouwens.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door een bureau "gespecialiseerd is in thermoregulatie en energie-efficiëncy", stond deze fraaie zin, die ik voor u even citeer:

"Een douche van 20 of 25 graden wordt door verschillende mensen verschillend ervaren."

Verdomd!

Vastgelogd op 22:32

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 21 februari 2007

Autumn
Hier hou ik erg van: borderline manisch gespeur naar iets dat je bezighoudt en NIET stoppen voor je het hebt opgelost. Lees hoe een journalist zich vastbijt in het achterhalen van de plek waar zijn favoriete Windows-achtergrond ("Herfst") is gefotografeerd.

Weersta de behoefte om te scrollen en lees gewoon het hele stuk. Je wordt beloond op het eind. [Via Reddit]

Vastgelogd op 22:05

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 20 februari 2007

Ootje
Elke keer als ik in m'n portemonnee roer naar onherkenbare munten en inspiratieloze bankbiljetten, betreur ik het verdwijnen van ons prachtige geld. Goed om dan dit interview te lezen met de inmiddels 76-jarige Robert Oxenaar.

Weer even een bitterzoete wandeling langs de Geheugenlaan. Kijk, die euro zullen we waarschijnlijk niet meer kwijtraken, maar dat het dan ook nog eens zo lelijk moet... Ze hebben Oxenaar helaas niet gevraagd wat hij van de huidige euro-biljetten vindt.

Vastgelogd op 20:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Bargh
Een leuke nerdcartoon: De eerste BitTorrent [Met dank aan Erwin]

Vastgelogd op 20:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Hoax!
De klassieke wereld is over het algemeen een toonbeeld van orde en beschaving. Dus als er een schandaal te melden valt (ik geloof dat de laatste over de kleur pruiken van Mozart was ofzo) dan is dat Nieuws met een hoofdletter N.

En het is nog smeuiig ook: pianiste Joyce Hatto, die sinds ze het podium verliet een reusachtige catalogus werk opnam... blijkt dat helemaal niet te hebben gedaan.

Hatto, juni vorig jaar overleden, werd geroemd over haar brede repertoire en foutloze uitvoeringen. Omdat ze kanker zou hebben, deed ze geen optredens meer: ze zou niet precies kunnen voorspellen wanneer de pijn haar het spelen onmogelijk maakt.

De bal kwam aan het rollen toen een recensent van het tijdschrift Grammophone een onlangs verschenen cd wilde recenseren. De muziekspeler op de computer las de cd en haalde albuminformatie op van internetdatabase GraceNote.

Maar dat was niet van een album van Hatto... maar eentje van pianist Lászlo Simon met dezelfde werken. Ehm, létterlijk dezelfde werken, want een minutieuze reconstructie bij Pristine Classics brengt aan het licht dat Hatto waarschijnlijk geen enkele cd zelf heeft ingespeeld.

Hatto en haar man - de labelmanager - ripten van de grootste namen in de klassieke muziek hun uitvoeringen en brachten ze onder eigen naam uit. Wie in Google op Joyce Hatto zoekt, vindt (nu nog) enkele im memoria én ook wat lyrische recensies, voor Hatto postuum door de mand viel.

Vastgelogd op 19:50

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 13 februari 2007

Nieuwe foon
Kijk, dan heb je een nieuwe telefoon en betreur je dat er geen mogelijkheid is om je in jaren getweakte T9-woordenboekje om te zetten.

Daar is het dan 2007 voor geworden. * schokschoudert *

Vastgelogd op 22:00

Terugverwijzen (2 reacties)

ACTTCTGTA
Schrijver Michael Chrichton schrijft in een interessante en verontrustende column in de New York Times dat op eenvijfde van genen in jouw, mijn, óns lichaam al patenten zijn verleend.

Vastgelogd op 21:37

Terugverwijzen (1 reacties)

Paranoia Avenue
Vandaag mailde een meneer van de Amerikaanse ambassade in Den Haag naar de NVJ, met een vraag wat het kost om een vacature op VillaMedia te zetten.

Ik mailde hem terug over de procedure en de kosten. Het mailtje ging niet naar een .nl-adres, maar naar iets bij state.gov. Ik sloot af met een vriendelijke groet en mijn naam.

Nou mailde de beste man even later terug, maar met aanhef "Dear Peter". Huh? Dat is mijn tweede naam, maar die gebruik ik niet en hij stond ook niet in de e-mail. Zou ik gescreend zijn? Ieks! * bliksemflits, rollende donder *

Vastgelogd op 21:25

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 8 februari 2007

Retry, Fail
Als je een persbericht binnenkrijgt van "het enige christelijke opinieblad voor jongeren X[ist] in Christ" waarin wordt gerept over "het zwijgen over de massamoord op ongeboren kinderen", dan ben ik nieuwsgierig.

Ik wist niet eens dat zoiets bestond, maar opmerkelijk is het wel, als een hoofdredacteur bekent "kokhalsneigingen" te hebben moeten onderdrukken bij het schrijven van het hoofdartikel - over, inderdaad: abortus.

Het mag ergens niet verbazen dat zonder gêne Godwin-punten worden verzameld: Willy Dorenbos (vrouw van voormalig EO-directeur Bert Dorenbos en in de directie van anti-abortusstichting Schreeuw om Leven) mag in het interview én op de cover schermen met "Wir haben es nicht gewußt?".

Retorisch vraagt X in Christ of dat "te heftig" is. Aangezien er zonder vraagteken of aanhalingstekens De genocide van deze tijd bij staat, is wel duidelijk welke mening X[ist] is toegedaan.

Jammer ergens, want er is vast zinnigers over het onderwerp te vertellen dan je in te laten met fringe als Schreeuw om Leven. Over de beweegredenen van iemand om tot abortus over te gaan, bijvoorbeeld. Ze hebben wél met een meisje gesproken dat bij klinieken protesteert. Tja.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG) werden in 2005 in Nederland 32.982 abortussen uitgevoerd. Vergelijk dat met koploper Rusland, waar per 1000 inwoners ruim 19 abortussen werden uitgevoerd. Jaarlijks ruim 2,7 miljoen keer!

Dát vind ik pas schokkend: die gebeuren waarschijnlijk niet met de zorg, regels en bedenktijden zoals die hier gelden. Dat er desondanks blijkbaar geen terughoudendheid is om de vergelijking met nazi-Duitsland weer eens van stal te halen, is armoedig en doet denken aan de hele euthanasie-discussie uit 2004.


Vastgelogd op 18:57

Terugverwijzen (2 reacties)

Toen
Wat YouTube zo nu en dan opdregt: Michael Winslow. Ja, dat zegt me ook niets - maar wie ooit een aflevering van de filmreeks Police Academy zag, herkent deze geluidenmaker meteen.

Hij doet (met een effectenpedaaltje) een heel aardige Hendrix en een technofeestje naast de deur. [Hier, nog een traag ladend heel uur van zijn ge-iepknars]

Vastgelogd op 18:29

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org